Mená, ktoré milujete, ale nepoužijete: Zábavná diskusia
Detské mená, ktoré sa vám veľmi páčia, ale pre svoje dieťa by ste ich nedali. A prečo?
(Čisto zábavná diskusia)
Florián a Kornélia
Aurora, Aileen, Ellie. Z chlapcenskych Nathan, Oliver a Jakub. Tie zahranicne nedam, lebo mi pridu na nase Slovensko az prilis. A meno Oliver sa mi pacilo asi 15 rokov, ale medzicasom sa tak spopularizovalo, ze sa tak volaju 4 chlapci v 1 triede v skolke. Podobne aj Jakubko, krasne meno, ale je ich vela.
Roderik. Nepouzijem, lebo nechcem deti, ale spoznala som muza s tymto menom a velmi sa mi zapacilo
A este zenske.. Lara
Bonifác a Filoména
Mne sa veľmi páči Dionýz, znie mi to tak vznešene 😊 Aj som rozmýšľala, že sa tak bude volať náš syn, ale všetci z rodiny mali zvláštne reakcie, tak sme sa rozhodli pre Dominika. Možno ak v budúcnosti bude druhý syn, tak to použijem 😀
Mne sa vždy páčilo meno Albert a Apolienka
@thereisabear mala som kedysi kolegyňu Apolóniu. (Tuším bola s dvomi L.)
Volali sme ju Apolka alebo Nia 😉
Zacharias, Medard, Jozefína- kvôli skratkam, napr joja je hrozne 😅 a páčia sa mi aj zahraničné ako Christopher alebo joshua ale mame slovenské priezvisko takže preto zahraničné nie 😊
V knihe som natrafila na zenske meno India, alebo Loreda… kebyze mam k tomu ladiace priezvisko alebo zijem pred 100 rokmi tak mozno by som tie mena dceram aj dala 🤪😂
Gerda. Krásne meno zo Snehovej kráľovnej. Ja by som aj dcére to meno dala, ale muž bol proti. Vraj je to skratka od Gertrúda.
@thereisabear naša starká bola Apolka 😁
@nattyond tak je to tvoje dieťa co sa ma kto starat do coho iich nic nie je. Oni ho porodili, dojčili a tak ďalej? Urcite ked budes ma druhe ho.pomenujj ako sa ti paci.🧡
Mne sa viacero mien paci. Ale zial zdravotny stav mi.neumoznujre mat dieta ani manzela..
Diskusiu son pochopila tak, ze je pre srandu tak som dala dve naozaj blaznive mena ktore sa mi pacia..
Inak mam rada aj bezne tie co mam v nicku, potom este Eliáš, Lucas,Leo, Grétka, Molly, Rebeka, Samanta, Melissa,.Mishel
Leontína, León, Roxana, Félix - ani jedno sa nehodí k priezvisku 😅
Rose ako v Titaniku u nás nepopulárne Ruženka. A Eretria sa mi páči odkedy som to meno počula v seriáli Kronika rodu Shannara.
Pre chlapca Anthony, Roland.
@adka8zlocha mám to rovnako s menom Anton/Antonín, za mňa meno krásne aj Anglická verzia Anthony, ale z Tonka mám husiu kožu 😬
Nepouzijeme, lebo uz sme si zadovazili dostatok deti 🤣 mena by som vedela este vyberat, hlavne chlapcenske: Ferdinand, Valér, Krištof, Gregor, Florián, Leonard, Urban, Cyril
Dievčenské: Milota, Matilda, Bernadeta, Žofia, Agáta, Vilma
@lauriik podľa mňa Vilma je v pohode. Neznie tvrdo, ľahko sa vyslovuje, má menej písmen a podľa mňa meno čo príde časom do módy. Jerguš to je už tvrdé. To mám v podobnej kategórii ako Margita, František, Gregor a podobné staré mená s tvrdými hláskami.
@neviem_123 Ja som mala spoluziacku Jozku a raz jej ucitel povedal Pepina😂
Berenika, Frederika, Felix
Mne by sa páčilo pre dvojičky Timotej a Tobias. Nič z toho nebude. Škoda.
Alice (číta sa "elis") - ale pre chalana... v Amerike no problem, na Slovensku by nezapísala matrika + mám slovenské priezvisko.
Pre chlapcov by sa mi pacila kombinacia Noel a Leon...vlastne by vo svojom mene nosili aj bratovo, kedze odzadu su rovnake. Ale deti mat nebudem, tak ich nepouzijem.
Hocijaké meno na ktoré dokážem do 5 sekúnd vymyslieť zosmiesnujucu prezývku.
Napr Denis-penis
Deti vedia byť kruté prečo im to uľahčiť?
@misanthropicdann a meno Denis aj milujete? Pretože tema diskusie znela ,,mená ktoré milujete, ale ich nepoužijete” nie len ,,mená ktoré nepoužijete” 😂
Aurélia a zo zahraničných Jenson, Rania a Mayko...no ani jedno sa nehodí k slovenským priezviskám😓

Mme sa páči už spomínané Jonatan a dievčenské Rachab.