Meno Niam
Chcem dať bábätku-chlapec meno Niam, no je to dievčenské meno, samozrejme v zahraničí ho používajú aj chlapci ...nejaké skúsenosti?????
mne by teda ani nenapadlo citat to ňam, uplne v pohode meno podla mna 🙂
mne sa na počudovanie páči... len možno skôr pre dievčatko... ale však vyskúšaj, možno pani matrikárka nebude ani vedieť že je to dievčenské...
@pusy Moja rada znie: vyberaj meno tak, aby sa hodilo k tomu najlepsiemu povolaniu, ake si vies pre svoje dieta do buducna predstavit. Jasne, ze moze skoncit nakoniec niekde uplne inde, ale tak nedam svojmu dietatu meno Dzesika, ked by kludne raz mohla byt poprednou fyzickou v CERNe alebo sudkynou na Sudnom dvore pre LP. To by na dverach jej kancelarie vyzeralo trosku smiesne. Ale ak vidis svojho syna ako finalistu Slovensko ma talent, pripadne zijuceho trvalo v zahranici, tak kludne daj aj Niam. Su aj daleko horsie mena. Nechce sa mi ani zacinat o tom, aku mexicko-americko-madarsku koprodukcnu telenovelu ma moja najstarsia v triede. Nikomu to sice neublizuje, ale mat dve talianske krstne mena s typicky slovenskym priezviskom je uz ozaj na smiech.
Ja na odlahcenie. Kamaratka zije v USA, ma dceru s americkym manzelom a dcera sa vola Naomi. A strarka ju vola Najomka, kamoska skoro praskla od smiechu
@pusy mne pride to meno stale dievcenske, niekde som ho uz zachytila. my zijeme v zahranici a teda ma aj zahranicne meno, ale take neutralne. ak zijes na slovensku velmi tymto menom dietatu zivot neulahcis..
Boze moj 😂 Nuz presadzujem vzdy vysostne pravo rodicov vybrat dieta pre svojho potomka ake chcu,a to aj v tomto pripade,ale preco preboha?Stigma minimalne cele detstvo a este urcite aj potom.Preco to len vy premotivovane matky tym detom robite...
@pusy nechapem preco si myslis ze moje realne meno je evelyn :D nie nie je :D
Ak zijete na Sk tak to meno nebude super. Kvoli vyslovnosti.
@stanulienkat to musí žiť na Svk strašne veľa jednoduchých a zakomplexovaných ľudí, keď jedno z najpopulárnejších mien je tu Sofia. Prečo tu miesto nich nebehajú samé Žofky? To vážne dnes ešte toto niekto napíše?
@pusy jej to je zaujímavé meno som take ešte nepočula ale veľmi krásne a originálne. Hodi sa mi viac k chlapcovi ako k dievčaťu. A Niam skombinovať so slovom mňam je už iba spôsob ako silou mocou nájsť nejakú chybu v mene. Meno Niam sa mi hodinu dievcenskemu menu Noemi alebo Naomi. A tiež aj k ďalšiemu krásnemu menu Liam.
@perdulka7 Nechcem reagovat na zakladatelku diskuside ale musím ta poopravit. Tvoje tvrdenie, ze Zeynep si nejaka dama na MK poslovencila (alebo pis ako pocujes), je dost odveci. Zijeme v moslimskej krajine a Zeynep/Zainab/Zainap/Zaineb atd. skutocne existuje. Toto meno ma v srabskom/moslimskom svete vela podob. Najviac sa vyskytuje v Turecku. Zainab bint Muhammad bola napr. najstarsia dcera Profeta Mohammada a jeho prvej zeny. PS. Nie nie som Moslimka a ani moj muz, nasa domovska krajina je DE a nase deti maju vsetky uplne klasicke mena vyskytujuce sa na celom svete, väcsina z nich latinskeho/staronemeckeho povodu).
@pusy
Ahoj. Tak ja ti nebudem nakladat, toho uz mas dost.
Poopravim ta - slovenske mena neexistuju, existuju len slovanske (da to logiku = dejepis) a potom poslovenstene. Tak, ako bola kedysi zvlastna Ema, bude teraz zvlastne aj ine, zatial cudzie meno.
Co ti chcem ale povedat....
Nasa dcera sa vola Emily, pretoze jej prababicka (moja babicka, ktoru si velmi vazim) sa vola Emilia a nechcela som, aby ju volali Milka. Nie zeby som to meno neznasala, ale fialova kravicka si nesie svoju tradiciu.
Pacila sa mi aj druha verzia a to Helena - chcela som Elenu. Tie original mena ma akosi nechytili za srdce.
Co mi ale pomohlo pri vybere mena
1) precita ho kazdy a sama mam meno "ako prosim?" Ehmmmm, piste ako pocujete....
2) nesklonuje sa
3) ma podoby kludne aj ako obycajna Ema, takze pre rypalcov a polohluchych sa vola Emi = Ema (cudzim zo zasady nemusim vysvetlovat, ake ma meno, rodina ho velmi dobre pozna).
Mala som kamaratku, ktora bola celu strednu Tina a az po skole som zistila, ze sa vola Maria.
Ak mu vymyslis jednoduchu prezyvku, mohlo by sa ti dat. A to, ci sa to niekomu paci je fuk, ty si jeho mama

Ja uz by som radsej dala meno Liam, je to lepsie meno 🙂