Moderné slovenské mená pre chlapčeka
Poraďte prosím nejaké slovenské meno pre chlapčeka. Niečo moderné, ale nie klasické ako Pavol, Jozef, František… nechceme ani Thea ani Thobiasa ani Mathiasa…
Som v 8 mesiaci a žiadne meno sa nám pre syna nepáči. Dajte nejaké tipy prosím, lebo my rodičia sa asi nikdy nedohodneme. Priezvisko máme také obyčajne slovenské
Daniel, Michal, Filip,Dominik?
@laskonka_lasky a ešte David by som pridala 🙂
@anonym_autor Richard, Viktor, Artur, Teodor, Matej, Matúš
@anonym_autor my máme Jakuba a Filipa, ale v zálohe sa nám páčia ešte Ondrej a Viliam … a v rodine mame aj Vincenta
Peter, univerzálne, aj v cudzom jazyku znie fajn.. aj zdrobneninu vieš urobiť
@didush27 kým nepôjde do Francúzska 😀 tam sa usulaju smiechom 😀
Tomáš, Adam, Lukáš, Juraj, Jakub, Filip
Noel, Damián, Oliver, Adam, Tadeáš, Eliáš, Artur, Gabriel
Benjamin,Titus, Oliver, Teodor
@anonym_autor Timotej
Mne sa velmi pacili Richard a Viliam ( muz s nimi nesuhlasil )
Ja mám Alex a Maxim
Adam, Andrej, Alex, Artur, Michael, David, Samuel, Martin, Richard
@anonym_autor My máme ročného Silvestra 🙂 a v hre bol aj Oskar
Nas maly je Bruno... meno dostal az treti den po narodeni 😅
@anjelicek26 To je moze? Ze 3 dni bez mena? Myslim po uradnej stranke. Bo mna sa to pytali pocas kontrakcii 😀
Keby mam syna, dam mu meno Vincent.
@lauriik aby ho všetci volali Vinco?
@anonym_autor prečo nedáš po otcovi ? Poprípade po starých rodičoch dieťaťa alebo aj po prastarych ,je to pekné keď niekto nesie meno ďalej
@anonym_autor náš syn je Dušan. Jediný na celej škole😄
Rafael, Nataniel, Nátan, Natanael, Natanel
My máme Erik. Podmienka bola v slovenskom kalendári a zároveň medzinárodné. Inak sa mi páčia aj Martin, Daniel.
@didush27 kým nepôjde do Francúzska 😀 tam sa usulaju smiechom 😀
@misanthropicdann prečo?
Daniel, Maximilian, Patrik, Samuel, Alexander, Emanuel
@anonym_autor Damian
@anonym_autor JONÁŠ
My mame Alberta, volame ho Bert, Bertík. Som velmi spokojna s vyberom. Je to medzinarodne, nadcasove, urcite bude na skole jediny, meno ma pekny vyznam a ked si date do googlu, tak kopa zaujimavych talentovanych osobnosti vyskoci.
@misanthropicdann prečo?
@aurora33 Som googlila a ze vo francuzstine péter znamena prdieť 😄
Milo
@kitycat mám 19ročneho s tymto menom, ale stale sa mi zda, ze nie je moderne 😀
K otazke autorky, neviem, Artur?
Ale uz som pocula aj Cyril, Urban, mne sa paci Tibor, Dalibor, ale aj Branislav, Zdenko, Stanko… urcite v kalendari sa da najst len to treba niekolkokrat listovat 🙂
@anonym_autor náš syn je Dušan. Jediný na celej škole😄
@jajamalka moj bol tak celu zakladku, celu strednu a aj teraz na vyske nema spoluziaka ktory by sa volal ako on 😁
@anonym_autor mne sa hrozne páči meno Juraj.. ale bez prezývky ďuri 😂 a teda veľmi pekne meno je za mňa Oliver, Max, Oskar
Ja som mala veľký problém vybrať si meno pre syna, ale vo výbere sme mali Oliver, Artur, Viliam, Daniel.. take poloklasicke, že keď sa predstaví, tak nikto nebude mraštiť čelo, či nepovie "HE???". Za mňa krásne mena, boli len v zálohe, ale proste to nebolo ono...
Páčili sa mi veľmi úlety typu Tristan, Ábel - ale iba v rámci takej zaujímavosti, že evidujem tieto mená, páčia sa, ale zostali len v takej kategórii "síce mierna exotika, ale žiaľ, ľudia ešte nie sú pripravení na takéto mena bez toho, aby nemali blbu reakciu".
Poznám aj Valentína, aj maďarsku verziu tohto mena (Bálint), a ani jeden z nich nemal zo svojho mena traumu, dokonca sme ich nikdy nikto nesikanovali ani neriešili ich mená - a to sme spolu prakticky vyrástli.

@anonym_autor Teodor, Maxim, Roland, Leo