Muž nesúhlasí s iným menom
Čakáme dievčatko, a muž si praje veľmi, aby sa volalo po mne. Ja s tým nesúhlasím, on iné nechce pripustiť, vraj nič si nepraje tak aby som povolila a dala meno po sebe. Už sa k nemu pridali aj svokrovci a moji rodičia, že oni proste dúfajú že to meno dám. Mne sa to meno nepáči, nechcem aby sa tak volalo moje dieťa, nemám to meno rada. Už som mu vravela, že keď sa odmieta baviť o menách a trvá na len na tom jednom mene, tak proste meno vyberiem sama ja také aké sa páči mne a je mi to fuk. Ja ani neviem čo chcem počuť, viem že si to musíme vydiskutovať sami, ale proste ma to trápi, že naozaj žiadne iné meno u neho nepripadá do úvahy. Už neviem ako to vyriešiť, myslím že aj keby som dala to meno po sebe, tak by som sa s tým nevedela dlho stotožniť a zvyknúť si na to. Termín už mám o týždeň, čiže kľudne môžem už začať rodiť a my sa doma kvackáme na mene 🤔len som to musela dať zo seba von..
A aj muz odovodnil preco sa musi volat dcera to tebe? Alebo ie len proste zadubeny?
Teraz je moderné Zina. Chces neotrepane, čo tak volať Katarínu Rina?
@naniki “Tvoríme jeden celok - tak súhra musí byť,či pri výbere mena,pri gazdovaní,výbere auta - a prepáč,pozerám sa na to správne,realisticky.” veď ale v podstate toto vravím aj ja vo svojom prvom príspevku, na ktorý si reagovala. Majú sa dohodnúť, nie dať dieťaťu meno bez jeho súhlasu s argumentami “vynosila, porodila”. Už potom tie situácie “opustí, podvedie, odíde…” to už s týmto nemalo nič. Šlo len o príklad. 😉
Kočky, autorka uz dala update, dohodli sa na dvoch menach, ktore sa pacia obom ☺️
@maculik a ako to vieš ? VeĎ je to anonym
Mňa pri prvej dcere ukecala sestrička,ze si mam dať posebe.Vôbec mi ku nej nepasovalo,vobec som ju tak nevedela volať,tak po par dnoch ,ked chodila v nemocnici matrikarka som zmenila na Anetu
Tak daj prve ake chces ty a druhe katarina
Napr Laura Katarina Petrikova
Atd.
@mooonika1975 Autorka písala na predchádzajúcej strane, že sa dohodli na Viktórii a Júlii.
Tiež som mala dve mená a rozhodla som sa tesne po narodeni, ja sama, ke´dže muž bol doma
Mat tak dokonaleho muza, tak z vdaky mu tu Katku dam. 🙂
Meno je pekne, horsie su tie prezyvky.
Skor mate problem s nie moc vhodnymi prezyvkami ako menom-preto honeznasate. Tue su ale ked niekto mily chce, najde pre kazde meno.
Super, že si dal muž povedať, hlasujem za Júliu a ešte o trochu viac sa mi páči Juliana. Prajem pohodový pôrod 🙂
Dávať mená po rodičoch je vrcholne nepraktické. Meno nás má odlíšiť. Dávnejšie bolo v dedine len pár priezvisk a ešte aj krstné mená dávali len po otcoch - no koniec Jožko Mrkvička z horného konca, dolného, Jožko M. spod lesa a 15 ďalších menovcov všetkých vekových kategórií (náš starý, náš malý, váš starý....Takže tak. A starí rodičia už svoje deti pomenovali, tak nemajú do toho čo kecať, pokiaľ sa rodičia na nich neobrátia s prosbou o radu ohľ. mena
@lucopeda a prečo by mal byť zadubeny,co ked jemu sa páči meno autorky Katarína
rodíte vy, meno hlásite vy, takže vyberte vy 🙂 neviem , či ste prvorodička či viac, ak prvorodička tak za ten pôrod máte právo vybrať meno :D to chlap nikdy nepochopí čo ta žena obetuje a zvládne počas tehotenstva, pôrodu a šestonedelia
@lilianakraso12 neviem, poznám annu-mariu ktorú každý volá ako mu pasuje buď tak alebo tak a ona je s tým v pohode , poznám mariu-dianu ktorú volajú iba Diana , poznám Rastislava ktorého všetci volajú Gabriel 😄....a všetko sú to dospelý ľudia a majú to tak od malička
Ani ja by som nedala meno po sebe,keby som mala dievča,aj môj muž to tak chcel,ale máme chlapca,nedávaj svojmu dievčatku meno s ktorým nie si stotožnená🙏
@rorino nedávam, už som vyššie písala že sme meno vybrali 🙂
Juliu mame aj my 🙂 tam sme to mali viacmenej rozhodnute,ale pri prvorodenom synovi sme rovnako mali dve mena a rozhodli sme sa vybrat to prave,az ked sa maly narodi...a ako som ho zbadala,vedela som,ze je to Matus...meno mu sedi a vobec si neviem predstavit,zeby som ho volala tym druhym meno ...drzim palce,nech mas porod rychlo a stastne za sebou ❤🍀
Ok,nečítala som všetky komentáre😉tak malinkej prajem,nech je zdravé,šťastné a veselé dievčatko a nech ma rada svoje meno😉
A 2 mená keby date ? Ale stoj si za svojim ..
Och 🙈 tiež to mám podobné, ale s chlapčenským menom. Manžel č. 2 strašne túži aby sa syn volal po ňom ale vôbec nie som s tým menom stotožnená a absolútne žiadne iné meno nepripadá do úvahy 🤦♀️🤦♀️ a to som už VČERA mala TP 👌🏻

Ved je to iba meno,nejde o zivot. Tak jej dajte meno katka a pri druhom dietati zvolis meno len ty