Poraďte nezvyčajné dievčenské meno.
Ahojte viem že už tu bola určite nejaká podobná diskusia ale chcela by som to mat pokope tak sa ospravedlňujem. Prosím poradte nezvyčajne dievčenské mena veľmi sa mi páčia nezvyčajne mena preto premýšľam aké zvoliť aby sa dalo dievcatko pekne oslovovať aj v zdrobneninach. Ďakujem zienky❤️
Ja mám švagrinú Kitty. Tá má dnes už 37 rokov. To je tuším maďarské meno. ☺️ A minule som počula Bogi na dievčatko. Akože Boglárka, alebo Emőke. 😬
My máme Zoey ale číta sa to [zoui]
@limetka69 ja mám v robote kolegyňu Sidóniu a voláme ju Sida 🙂
Eliana
Poznám Palomu, hovorila ze v detstve to bolo všelijaké ale napokon si svoje meno obľúbila a je zaň rada lebo jej mama chcela pôvodne Mercedes ale našťastie jej to rodina vyhovorila.
V pôrodnici dala dievčina co so mnou bola na izbe meno Mária a sestričky sa rozplývali že aké nezvyčajné že to už nikdo nedáva. Takže dnes je nezvyčajná aj ta stara klasika.
Mne osobne sa páčia medzinárodné a kratke mena, rada a často cestujem tak to súdim podľa seba ze je fajn keď ti nikdo meno neskomoli, preto som dala dcére meno Lucia to poznajú všade.
Obľúbené mam aj Lea, Mia, Zoe.
@arcticcode a z Pikače nie? 😁 ani samozrejme, ze je to vysmech. Vsetkym Chelsiam a Vanesam a Cathalinam... fuh
@mravvcek volame je Tami,Taminka,Mia...meniny ma na Tamaru 26.1..v niektorych kalendaroch je uz aj vyznacena...a charakteristiku mena ja neriesim a nikdy som to ani necitala a nedavala by som podla toho meno
Kunikunda
My mame Lauru a hovorime jej Lola,detom sa to dobre vyslovuje a hlavne,nie je tohto mena tak vela
moja mladšia dcérka je Lujza Tamia (Tamia je vlastne Tamara iba v hebrejčina myslím) Hovoríme jej Lulu, Lujzička, Lulúšik, Taminka, Tamča.... reaguje na obe mená. V škole ju triedna volá iba Tamia, lebo majú 3 Lujzičky 🙂
Anabela , v slovenskom kalendari je v auguste...
Svagrina je Aljona mne sa to velmi paci.a susedu mame Riu tiez netradicne
My sme dali Kristínku.
@eliska13 Moja starká bola Gizela a veru, bola to tvrdá žena 🙂 , v rodine sme mali aj Gertrúdu, volali sme ju teta Gerta 😀, obe mená mi ako malej pripadali zvláštne ba až škaredé 🤐, teraz ale oceňujem, že som až doteraz nestretla nikoho s rovnakým menom, no neznamená to, že sa mi začali páčiť 😉, len to, že sú skutočne raritné a pritom sa na našom území vyskytujú už po stáročia, čo sa nedá povedať o nejakej Kitty či Melody 😝.
mne sa strašne páči Iliriana 🙂
Izabela- izzy 🙂
@monca0021 ahoj, Noelia je take nezvyčajne 🙂
Jedna známa má sestru Eurydiku, moja kamoška zo strednej sa volá Marietta...
@majusska202 tiež mam Lujzu, a teda tie reakcie by si niektorí mohli aj odpustiť, ako napr. To je meno pre kozu,, a to co vás napadlo dat také meno??. S tým som však musela počítať keď som sa nerozhodla pre tuctove meno ako napr. Ema, Hana. No našej Lujzicke sa toto meno neskutočne hodí, je to taka opica 💕😘. Ale stretávam sa aj s pozitívnymi ohlasmi, že je to veľmi pekne meno.
Ja mám Dorotku a Lujzu.Kebyze mám ešte jedno dievčatko,volalo by sa Ida alebo Rita.

výborne mená 👍 nad polkou človek uvažuje. ako sa to asi tak vôbec číta 😅