icon

Výčitky nad menom dcéry: Som z toho zúfalá, čo robiť?

29. dec 2024

Ahojte,
Lutujem meno, ktore sme dali dcere. Bude mat uz 2 roky a ja s tym menom nie som stale stotoznena. Je toto normalne? Pripadam si byt uplne vadna.. Neviem co mam s tym teraz robit. Ale viem isto, ze keby som ho na urade zmenila, tak ma okolie oznaci za blazna. Ked sme vyberali meno, vela mi do toho hovoril muz a taktiez som uz nemohla vybrat meno ktore som mala od detstva oblubene, lebo uz mame v rodine osobu s takym menom aj priezviskom. Asi "pomohli" aj hormony a celkovo bolo pre mna velmi tazke vybrat meno, lebo viem ake to je dolezite. Sama mam strasne meno ktore nemusim. Taktiez sme vyskrtli mena ludi, ktorych nemame radi. Takze sme dospeli k menu Emilia.. A ja mam hrozny pocit, ze som tym dcere znicila zivot. Ze sa jej budu smiat a nadavat (ako je cokolada..). Ze mi to bude vycitat a bude si pripadat zle, ze ma take staromodne meno.
Ako mam teraz k tomu pristupit? Da sa nejako zmenit ten vnutorny pocit, ze som vybrala zle?

zzzzza
30. dec 2024

Nie. Horšie by bolo nejaké zahraničné co su teraz v kurze.

dusankomoj
30. dec 2024

Autorka, nauč dcérku reagovať na Emily a nie na Milka ( poznám dievča, ktoré od malička upozorňovalo, že sa nevolá Danka,ale Danielka )a máš po probléme. Inak, Emily je nádherné meno.

micusa2222
30. dec 2024

pekné meno, mne skôr pripadá hrozné meno Hektor

enigmaenie
30. dec 2024

M9ja mamina je Emilia a drti ju volaju babka Emi .... dcerka sa vola Hanka a vzdy jej povie ze babka ty mas krasne meno aj ja by som chcela byt Emi 🙂

jaskolka
30. dec 2024

Úplne normálne, pohodové meno.Nikdy som si nespájala meno s jedlom, poznám napríklad Tatianu,Paťu,Milenu,Kubka,Maťka,a sú to pre mňa mená ľudí. Rovnako si bez problémov kúpim aj tie potraviny a nemám asociáciu, že sú to aj mená osôb
Mne sa skôr nepáčia mená, ktoré sú cudzokrajné a používajú sa tu v takej podobe ako Charlotte,Mathias,Nicolas,Sophia a podobne

mimikarol
30. dec 2024

Veď je to celkom pekné meno. Moja dcéra majú v škole ozaj mix vseliakych mien od Katky po Charlsa a nikdy som nepočula že by sa niekto niekomu vysmieval kôli menu.
Milka je milé meno. Mne sa páči viac ako Emily. Keby sa tak volá moja dcéra na 100% by bola jej obľúbená čokoláda Milka 😊

slovakboy
30. dec 2024

Emília je krásne vznešené meno. Poznám dve Milky ale tú čokoládu som pochopil až keď si ju tu na druhý krát vysvetlila. Proste to človeka nenapadne. Milka osoba a Milka čokoláda sú dve úplne rozličné mená. Označujú niečo iné v mojej hlave. Dcérke tvoje strachy nehovor to asi vieš. Mrzí ma tvoj muž, ja som sa do vkusu mojej manželky nestaral. Ona ho porodila, z môjho pohľadu má len ona právo rozhodovať o mene. Muža môže do toho prizvať ak chce. Ja som len povedal mená, ktoré sa mi nepáčia. A nechcel som aby sa volali po niekom z rodiny. Mien je dosť na to aby sa opakovali. V tom sme sa zhodli. Zvyšok bol na jej dobrom vkuse.

ibatanecnica
30. dec 2024

No co ja viem ale vobec mi to nepride ako meno vhodne na vysmech.

lenka.25
30. dec 2024

Ale veď je normálne , že nie kazdemu sa páči meno Emília , keby sa kazdemu páčilo , tak po svete behajú len Emílie . Ale podľa mňa úplne v pohode meno . Moja staršia je napríklad už vyššie spomenutá Ema , ma 19 rokov , to meno som mala vybraté už v mojich desiatich rokoch . Žiadnu Emu som nikdy nepoznala a zrazu ich bola plná riť, čo som ale nemohla vedieť , lebo kým som nemala tu svoju , tak som logicky po ihriskách a škôlkach nechodila , aby som zistila , že každé druhé dievčatko je Ema . Cely život chúďatko počúva , že Emaaa , jezis ďalšia 🫣, no čo narobí . Podľa mna si ľudia veľmi netaktní a tvoja dcéra nemá žiadne hanlivé , ani žiadne škaredé meno , len skôr ty so sebou niečo rob , lebo si ho zbytočne sama znechucuješ .

blah24
30. dec 2024

My mame Benedict a vzdycky kdyz rekne svoje jmeno tak sou lidi prekvapeni ale jemu sedi

asocial
30. dec 2024

Poznám tri s takým menom. Jedna je stvrtackaz druhá siestacke, jedna pani v rokoch. Meno je pekne, veľmi!!! A máš aj veľa možností: Emily, Emka, Milka, Milí...fakt je to pekné meno...aj pre malé dievčatko

ivec16
30. dec 2024

krasne meno, aj kamaratka ma Emiliu… toto meno ide teraz, nie je staromodne, vracia sa spat…
a mne odobne by ani nenapadlo volat Emiliu Milka… mne sa to paci tak ako to je emilia alebo emily…. a tak by some naucila vsetkych

cholitko
Autor odpoveď zmazal
biba_18
30. dec 2024

@tramtada31 teofil?

leonakr
30. dec 2024

Vybrala si jedno krásne meno♥️♥️♥️♥️🙂.Ak ho nebudeš mať rada ty😣tak ani dcéra.Naozaj je krásne ,výnimočné.Ja by som sa na tvojom mieste z neho tešila🥹

rorino
30. dec 2024

Úplne v pohode meno,oveľa lepšie ako tie anglické nezmysly,pri ktorých si rodičia myslia aké in budú ich deti.Jw nás veľa,ktorým sa vlastne meno nepáči,či nepáčilo,asi to má svoj dôvod,prečo ste sa zhodli práve na tomto mene.Najdi si k nemu verziu,ktorá sa ti páči.Ja by som meno Emília nezaradili medzi staromódne mena,skôr už za také netradičné Oveľa lepšie ako Sofia,či Sara,....Takže nádych,výdych,dieťaťu si tým určite život nepokazila.

blanblan
30. dec 2024

Aj ja som dcére dala meno "starých babičiek", zopár ľudí sa zacudovalo ale nič viac. Dcéra má už 17 ale nikdy nespomenula že by s tým mala nejaký problém, ešte som sa jej na to schvalne pýtala. Podľa mňa je Emília pekne elegantné meno.

mk1111111111
30. dec 2024

Ako sa tu pise, hovorte jej Emily, zvykne si na to a ostatnych postupne poopravi aj sama.

petulda333
30. dec 2024

Ja poznam asi 3 Emilie. Najstarsia z nich je moja rovesnicka. A nie,nepripadam si v 36rokoch ako babka. Je to krasne meno. Ak by si mala pozerat nato,ze sa deti budu z mena smiat,musela by si dlho hladat spravne meno. Reakcie okolia mna nezaujimaju a mam tak lahsi zivot.

hedviga2
30. dec 2024

Prosím ťa, čo riešiš blbosti. Ja mám 70 a nepoznám starú babku s týmto menom a to som človek, čo vyrástol a stále žije v komunite jednej rodnej dediny. Meno je nádherné. Ku mne do charity chodila maminka s malou Emily. Od vtedy sa mi to meno obnovilo, že vôbec existuje. Netráp sa inými ľuďmi. Nám ked sa syn narodil, tiež mi kamarat povefal, že čo sme dali za meno. Viktor. Nikdy som neoľutovala.

rachel36a
30. dec 2024

Normálne pekne meno...len ho prosím ta nemen za hrozne zahraničné verzie...
Poznám jednu ženu s týmto menom po 60-ke, ale asi tri dievčatá v detskom veku s týmto pekným menom

dadka1997
30. dec 2024

Je to velmi krasne meno a keby som mala dceru tak jej ho urcite dám, je to krasne slovenske meno, nie ako tie esmeraldy a sehrerezady a podobne 😃

martinka13
30. dec 2024

Meno je pekné a veľmi variabilné. Nikto je nemusi volať Milka. Ja som dokonca tiež nad ním rozmýšľala, lebo sa mi veľmi páči keď ju volajú Emily, alebo Mily.

jaond19
30. dec 2024

Poznam od detstva jedinu Emiliu, uz teraz dospelu. Absolutne ziadne narazky a zhovaďovanie mena nezazila, skor naopak, da sa ju volat roznymi peknymi skratkami ako Mili, Emi, Lia.... pride mi ako medzinarodne meno, no nie obycajné. V okolí ho ani na skole u nas nikto nemá, nie je obkukane 🙂 vybrala si dobre

nika23t
30. dec 2024

Emília je krásne meno. Ani by mi nenapadlo oslovovať ju Milka. Volajte ju Emília (alebo teda ako už uznáte za vhodné),rovnako tak nech sa predstavuje. Švagor má Annu, a nikto jej inak ako Anna nepovie. Žiadna Anička ani Anka.

benit
30. dec 2024

Skor by som dala emily. Zacnite jej hovorit emily a s tym pojde aj do kolektivu.
Mam ziacku srbku Emiliju a nikto jej inak nepovie, nikto sa jej nevysmieva
Este ma napadla prihida dcerinej spoluziacky. Vsade jej hovorili faninka, naraz jej na druhom stupni ucitelka povedala frantiska a zrutila sa.

nevenka
30. dec 2024

Ale Teba nemusi nikto podporit, Ty ju mozes sama volat ako chces.

adka176
30. dec 2024

Normálne pekné meno....poznám rodinu, dali chlapcovi meno Adolf...tak to už je na zamyslenie...ale Emily je krásne meno....

tianna
30. dec 2024

Meno je veľmi pekné. Keď ale vyslovene nie si s ním stotožnená daj dcérke ešte jedno meno pripísať do rodného listu. Keď bude veľká sama si vyberie ktoré chce používať 😊

lucia13022023
30. dec 2024

Pozri, ak si človek bude chcieť robiť srandu, nájde si hocico. A z akéhokoľvek mena sa dá robiť sranda. Zo mňa si robila srandu Lucka co rada cucka. A boli sme piataci. S kamošky ktorá sa volala Patrícia si robili srandu ze Patra matra tatra ci co... Fakt si nájdu hocičo aby si robili srandu - keď budu chcieť.
A keby takto všetci rozmýšľali, že nedám takéto meno lebo sa mu budú smiať, tak vo finále chodíme bez mien.
Ja som veľmi chcela dať meno Ester. Nádherné meno. Ale každý má od neho ohováral.. Meno ako pre starú tetku, židovské meno, budú ju volať Estika, chudá dieťa... Nakoniec som mala syna, ale ani tieto reči by ma neodhovorili, keby je to dievcatko, je to Ester.
Sestra tak chcela dat meno Lotta. Ale taktiež ju každý odhovoral, počúvla, dala meno Linda a doteraz to ľutuje a rozmýšľa, že da pripísať k mene Linda Lotta.