Ženské meno Sibír
Ahojte,
Stretli ste sa niekedy s meno Sibír? Používa sa v zahraničných státoch, ale na Slovensku som sa st tým ešte nestretla… manžel je totiž rozhodnutý dat ho našej dcére….. máme dohodu, že druhú dcéru pomenuje on….
@katarina092 poznam len meno Sybil a to znie teda ovela lepsie, i ked tiez skor v zahranici
Ja stale nerozumiem, ako niekto v manzelstve moze toto povedat. Stale tu citam podobne diskusie, ze manzel alebo manzelka silou mocou da take a take meno. Nie ste nahodou manzelia, a nemali by ste o mene spolocneho dietata rozhodovat spolu??? Manzel je co? Sebec??? Ked toto povie?? Dohoda, nedohoda, to meno sa musi pacit aj Tebe. Ak sa nepaci tak proste hladame dalej. Tak isto v opacnom garde.
@opica_skorica Brazilia, Rusko je ich viac
Ja som inak veľmi otvorená rôznorodým menám, ale Sibir sa mi fakt nepáči. Už len to, že minimálne polovica národa priradí názvu Sibír mužský rod. Keď už sa ozaj nedá inak, neprešla by aspoň podoba Sibéria? To mi znie celkom vznešene.
@katarina092 preboha,nieeee. Nedopust toto svojmu dieťaťu, preboha.
Nech si muz este raz precita knizku Mne sa zda Ze sa volala Nadezda alebo take ruske meno 😀
Supeeeer a chlapcovi dajte Černobyľ! 🙄
@katarina092 a pan manzel ma ake zaujimave meno? Urcite sa vola tiez nejako netradicne, ked ten pocit chce dopriat aj svojmu dietatu.
Inac vy ste prorusky orientovani v tejto dobe?
Sibirocka bola len prezývka, dievčatko sa volalo inak. A Sibír ako ľudské meno? 🙈🙈🙈
Ako chápem, že teraz "letia" všelijaké výstreky ohľadom mien, ale toto je už fakt riadne "strelene". Muža by som s tým poslala do kelu, nech sa trochu spamätá...
Myslím si že každá dievčina by chcela mať meno v ženskom rode. Nepáči sa mi to násilne pohraničovanie mien.
To už radšej dajte Aljaška, alebo Škandinávia, keď už idete severným smerom, tieto aspoň sú v ženskom rode.
@tanyag Rosalinda - meniny 30.8. (Kalendár USA)
Esmeralda - meniny 13.3. (Kalendár Taliansko)
Juan - meniny 24.6. (Kalendár Španielsko)
Tak aj ich vybraté meno, ak chcú na matrike v SR zapisat, musí už byť v kalendári niektorej krajiny.
Nejde o etniká.
@katarina092 meniny má kedy?
@katarina092 nemas pravdu. Nemaju toto meno v kalendari:
A ty nemáš do toho čo povedať???
Aha, uz to tu zaznelo ze alexandra....nevsimla som si.
Ked tak chce to meno ja na tvojom mieste by som dala aspon nejaku upravenu verziu nap. Sibria co znie aspon ako dievcenske ale rozhodnutie by ste mali urobit spolocne a ako sa vola prva dcera ?
Tak s týmto by som nikdy nesúhlasila. Manžel moze byť rozhodnutý ako chce. Je to aj Tvoje dieťa
@katarina092 v Rusku Sibír urcite nie ludske meno, maximalne môžes tak nazvať loď alebo obchod, ani pes nebude sa tak volať
@katarina092 to nemyslíš vážne... 😆

@dzulli1980 to netuším ani ja, oni to budú musieť doložiť či také meno vôbec existuje ak na ňom budú trvať.