icon

Ženské meno Sibír

katarina092
26. júl 2023

Ahojte,
Stretli ste sa niekedy s meno Sibír? Používa sa v zahraničných státoch, ale na Slovensku som sa st tým ešte nestretla… manžel je totiž rozhodnutý dat ho našej dcére….. máme dohodu, že druhú dcéru pomenuje on….

simka1454
26. júl 2023

@dzulli1980 to netuším ani ja, oni to budú musieť doložiť či také meno vôbec existuje ak na ňom budú trvať.

dzejsik
26. júl 2023

@katarina092 poznam len meno Sybil a to znie teda ovela lepsie, i ked tiez skor v zahranici

tanyag
26. júl 2023

@petamich tak to som netušila 😁 ďakujem za vysvetlenie

zenulkaaa
26. júl 2023

Ja stale nerozumiem, ako niekto v manzelstve moze toto povedat. Stale tu citam podobne diskusie, ze manzel alebo manzelka silou mocou da take a take meno. Nie ste nahodou manzelia, a nemali by ste o mene spolocneho dietata rozhodovat spolu??? Manzel je co? Sebec??? Ked toto povie?? Dohoda, nedohoda, to meno sa musi pacit aj Tebe. Ak sa nepaci tak proste hladame dalej. Tak isto v opacnom garde.

venusa85
26. júl 2023

@terry2003 mozno Madagaskar 🙊

svetlonos
26. júl 2023

@aniele
ahoj, mam 40 a citala som ju ako 12 rocna. Sibirôcka je nadherna kniha a mala som ju z kniznice ;)

katarina092
autor
26. júl 2023

@opica_skorica Brazilia, Rusko je ich viac

annm81
26. júl 2023

Ja som inak veľmi otvorená rôznorodým menám, ale Sibir sa mi fakt nepáči. Už len to, že minimálne polovica národa priradí názvu Sibír mužský rod. Keď už sa ozaj nedá inak, neprešla by aspoň podoba Sibéria? To mi znie celkom vznešene.

ankare
26. júl 2023

@katarina092 preboha,nieeee. Nedopust toto svojmu dieťaťu, preboha.

miadi
27. júl 2023

@svetlonos Mne sa zda ze som ju citala.. ona bola nejake ruske dievcatko bohatych rodicov tusim sa stratila nieco s riekou a deduskom .. ale mam pocit ze Sibirocka Nebolo vlastne jej meno ale len prezyvka co jej dal ocko ( tusim umrel )

miadi
27. júl 2023

Nech si muz este raz precita knizku Mne sa zda Ze sa volala Nadezda alebo take ruske meno 😀

h2
27. júl 2023

Supeeeer a chlapcovi dajte Černobyľ! 🙄

miadi
27. júl 2023

Nasla som to 😄ozaj sa nevolala Sibiročka tvoj muz chce meno Alexandra ani o tom nevie 😄

belllinka
27. júl 2023

@katarina092 a pan manzel ma ake zaujimave meno? Urcite sa vola tiez nejako netradicne, ked ten pocit chce dopriat aj svojmu dietatu.
Inac vy ste prorusky orientovani v tejto dobe?

sisaka
27. júl 2023

@petamich čo to je americký kalendár? Ešte som o takom niečom nepočula. V Amerike môžeš dať akékoľvek meno, takže teoreticky hocičo môže byť v “americkom kalendári”, ale fakt som ešte nevidela (napríklad v obchode) nejaký kalendár s menami.

jaskolka
27. júl 2023

Sibirocka bola len prezývka, dievčatko sa volalo inak. A Sibír ako ľudské meno? 🙈🙈🙈
Ako chápem, že teraz "letia" všelijaké výstreky ohľadom mien, ale toto je už fakt riadne "strelene". Muža by som s tým poslala do kelu, nech sa trochu spamätá...

arianna25
27. júl 2023

Myslím si že každá dievčina by chcela mať meno v ženskom rode. Nepáči sa mi to násilne pohraničovanie mien.

aniele
27. júl 2023

@svetlonos Však samozrejme, koľko ľudí... a v tom veku... veď ani dnešné YA knihy zväčša nie sú žiadne literárne skvosty. Len pri dospelom mužovi sa mi tá fascinácia tou detskou knihou zdá byť zaujímavá, nič viac.

suzitok
27. júl 2023

To už radšej dajte Aljaška, alebo Škandinávia, keď už idete severným smerom, tieto aspoň sú v ženskom rode.

opica_skorica
27. júl 2023

@tanyag Rosalinda - meniny 30.8. (Kalendár USA)
Esmeralda - meniny 13.3. (Kalendár Taliansko)
Juan - meniny 24.6. (Kalendár Španielsko)

Tak aj ich vybraté meno, ak chcú na matrike v SR zapisat, musí už byť v kalendári niektorej krajiny.
Nejde o etniká.

opica_skorica
27. júl 2023

@katarina092 meniny má kedy?

opica_skorica
27. júl 2023

@katarina092 nemas pravdu. Nemaju toto meno v kalendari:

sono2
27. júl 2023

A ty nemáš do toho čo povedať???

zooeynka
27. júl 2023

@miadi nie nadezda, ale alexandra ;)

zooeynka
27. júl 2023

Aha, uz to tu zaznelo ze alexandra....nevsimla som si.

minesasubu
27. júl 2023

Ked tak chce to meno ja na tvojom mieste by som dala aspon nejaku upravenu verziu nap. Sibria co znie aspon ako dievcenske ale rozhodnutie by ste mali urobit spolocne a ako sa vola prva dcera ?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
martinka13
27. júl 2023

Tak s týmto by som nikdy nesúhlasila. Manžel moze byť rozhodnutý ako chce. Je to aj Tvoje dieťa

taisu
27. júl 2023

@katarina092 v Rusku Sibír urcite nie ludske meno, maximalne môžes tak nazvať loď alebo obchod, ani pes nebude sa tak volať

laila22
27. júl 2023

@katarina092 to nemyslíš vážne... 😆