icon

Ženské meno Sibír

katarina092
26. júl 2023

Ahojte,
Stretli ste sa niekedy s meno Sibír? Používa sa v zahraničných státoch, ale na Slovensku som sa st tým ešte nestretla… manžel je totiž rozhodnutý dat ho našej dcére….. máme dohodu, že druhú dcéru pomenuje on….

Strana
z3
zic
27. júl 2023

@mamamasama ked uz tu mas jazykovedne okienko, tak sa pise spravne Antarktída 🙂 🙂

unseulbut
27. júl 2023

@katarina092 Najväčší problém vidím v tej dohode, podľa ktorej môže ísť jeden rodič proti vôli druhého. Mali by ste nájsť meno, s ktorým sa stotožníte obaja. A nemusí to byť prvá voľba ani jedného z vás.

stormie
27. júl 2023

@mircalla my sme asi robili v tej istej firme 🤪 pani Tatarska bola legendarna

h2
27. júl 2023

@zuzanockamt Toto môže napísať len niekto, kto má pekné, bežné, normálne a bezproblémové meno, ako napríklad ty, za predpokladu, že podľa nicku sa voláš Zuzana. Nevieš, ako sa cíti človek s netypickým menom, ktoré budí pozornosť, údiv a možno dokonca až zdesenie pri každom predstavovaní sa. Sibír nie je ženské meno, rozhodne nie v tejto forme a v našich končinách. Rodičia by mali trochu prihliadať aj na pocity toho dieťaťa.
Hoci som presvedčená, že táto diskusia je vymyslená.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
rorino
27. júl 2023

@tanyag tak v porovnaní so Sibír,je Rosalinda alebo Esmeralda úplne tuctova😂😂😂😂

h2
27. júl 2023

@zuzanockamt Ja žijem s netypickým krstným menom celý život a hoci sa jedná o "normálne" meno z kalendára, vzbudzuje údiv a poznámky. Príjemné to nie je. Nechcem si predstaviť, že by som mala meno z ešte divnejšej kategórie. Lebo nejde o to, či som ja konzervatívna a mám predsudky, ale o to, či sú takí ľudia, ktorým sa predstavujem.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
h2
27. júl 2023

@zuzanockamt To je fajn, len niektorí ľudia budú mať vždy blbé komentáre. A keď malá Sibír nebude mať na to povahu, tak jej to môže dosť skomplikovať život.

zenulkaaa
27. júl 2023

Inak tie co tu pisete, ze Sibir je skor pre chlapca.. no nie nie je. Slovo Sibir je zenskeho rodu. Je to tá Sibír, nie ten Sibír. Ci sa vam to paci alebo nie, je to aj v slovencine aj v rustine zensky rod.. vzor kosť.
@suzitok
@arianna25
@annm81
@mamamasama

annm81
27. júl 2023

@zenulkaaa Ja len upozorňujem na to, že asi väčšina Slovákov to má zafixované nesprávne ako slovo mužského rodu.

suzitok
27. júl 2023

@zenulkaaa súhlasím, lenže vzor si k tomu málokto bude priraďovať a snáď nebude to dieťa chodiť a každému vysvetľovať rody, je to niečo iné ako meno Izabel napríklad, tiež vyznie mužsky, ale tam si to automaticky každý zaradí medzi ženské

zenulkaaa
27. júl 2023

@suzitok neviem, mne sibir odjakziva vyznie zensky, ale je mi jasne ze 90% ludi neovlada slovensky jazyk, takze 😄😄😄

petamich
27. júl 2023

@sisaka existuje stranka, kde si zadas meno a vyhodi ti v akej krajine a kedy oslavuje meniny (cize akoby medzinarodny kalendar mien) a to viem, ze im napr. staci na matrike, ako dokaz, ze meno niekde existuje

miadi
27. júl 2023

@zooeynka Ved som to uz sama pisala ze Alexandra zbytocne mà opravujes 😆

miadi
27. júl 2023

@petamich v usa neexistuje kalendar mien. Mozes dat ake len chces jablko spasitel jediny problem je tusim čisla nemozu byt Musia byt pismena.

lujza123
27. júl 2023

Keď tak dajte Sigrid znie to ľahko podobne a je to obľúbené severské meno.

kristiii
27. júl 2023

@katarina092 akože ja som za každú srandu, aj mená sa mi páčia rôzne, nemusia byť "naše", ale toto je už riadny prestrel. Buď nech vyberie niečo normálne, s čím sa budeš vedieť aj ty stotožniť alebo si daj po svojom a na Sibír nech sa premenuje chlap, keď sa mu tak páči. Inak tieto dohody, ja vyberiem jedno meno, ty druhé som nikdy nechápala. Potom to tak dopadá 🙃

katarina092
autor
27. júl 2023

@h2 nie je to realny problem ktory riesim zial

katarina092
autor
27. júl 2023

@terry2003 to vyberam zas ja

katarina092
autor
27. júl 2023

@simka1454 ono existuje, nie v nasom kalendari ale inde vo svete sa pouziva

katarina092
autor
27. júl 2023

@opica_skorica v slovenskom nieje

h2
27. júl 2023

@katarina092 ???
Nechýba ti tam náhodou čiarka? Lebo takto si vlastne napísala, že to nie je reálny problém. 🙃

tianna
27. júl 2023

@katarina092 dúfam je toto vymyslená téma.. 🤣🤣🤣 ak nie skúste Londýn, Kaukaz a podobne, možno sa mu ešte aj niečo iné zapáči.. 🤣🤣🤣

taminka1986
27. júl 2023

@katarina092 no to je vul🤣🤭

juliacenc
27. júl 2023

@katarina092 ak sa vam paci naco to riesit… niekomu sa paci anca hanca niekomu sibir noa?

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
luciah187
5. aug 2023

@h2 zaujimalo by ma, ako sa volas 🙂

bluka2
5. aug 2023

Navrhni radšej Sybil

Strana
z3