Ženské meno Sibír
Ahojte,
Stretli ste sa niekedy s meno Sibír? Používa sa v zahraničných státoch, ale na Slovensku som sa st tým ešte nestretla… manžel je totiž rozhodnutý dat ho našej dcére….. máme dohodu, že druhú dcéru pomenuje on….
@katarina092 Najväčší problém vidím v tej dohode, podľa ktorej môže ísť jeden rodič proti vôli druhého. Mali by ste nájsť meno, s ktorým sa stotožníte obaja. A nemusí to byť prvá voľba ani jedného z vás.
@zuzanockamt Toto môže napísať len niekto, kto má pekné, bežné, normálne a bezproblémové meno, ako napríklad ty, za predpokladu, že podľa nicku sa voláš Zuzana. Nevieš, ako sa cíti človek s netypickým menom, ktoré budí pozornosť, údiv a možno dokonca až zdesenie pri každom predstavovaní sa. Sibír nie je ženské meno, rozhodne nie v tejto forme a v našich končinách. Rodičia by mali trochu prihliadať aj na pocity toho dieťaťa.
Hoci som presvedčená, že táto diskusia je vymyslená.
@zuzanockamt Ja žijem s netypickým krstným menom celý život a hoci sa jedná o "normálne" meno z kalendára, vzbudzuje údiv a poznámky. Príjemné to nie je. Nechcem si predstaviť, že by som mala meno z ešte divnejšej kategórie. Lebo nejde o to, či som ja konzervatívna a mám predsudky, ale o to, či sú takí ľudia, ktorým sa predstavujem.
@zuzanockamt To je fajn, len niektorí ľudia budú mať vždy blbé komentáre. A keď malá Sibír nebude mať na to povahu, tak jej to môže dosť skomplikovať život.
Inak tie co tu pisete, ze Sibir je skor pre chlapca.. no nie nie je. Slovo Sibir je zenskeho rodu. Je to tá Sibír, nie ten Sibír. Ci sa vam to paci alebo nie, je to aj v slovencine aj v rustine zensky rod.. vzor kosť.
@suzitok
@arianna25
@annm81
@mamamasama
Keď tak dajte Sigrid znie to ľahko podobne a je to obľúbené severské meno.
@katarina092 akože ja som za každú srandu, aj mená sa mi páčia rôzne, nemusia byť "naše", ale toto je už riadny prestrel. Buď nech vyberie niečo normálne, s čím sa budeš vedieť aj ty stotožniť alebo si daj po svojom a na Sibír nech sa premenuje chlap, keď sa mu tak páči. Inak tieto dohody, ja vyberiem jedno meno, ty druhé som nikdy nechápala. Potom to tak dopadá 🙃
@h2 nie je to realny problem ktory riesim zial
@terry2003 to vyberam zas ja
@simka1454 ono existuje, nie v nasom kalendari ale inde vo svete sa pouziva
@opica_skorica v slovenskom nieje
@katarina092 ???
Nechýba ti tam náhodou čiarka? Lebo takto si vlastne napísala, že to nie je reálny problém. 🙃
@katarina092 dúfam je toto vymyslená téma.. 🤣🤣🤣 ak nie skúste Londýn, Kaukaz a podobne, možno sa mu ešte aj niečo iné zapáči.. 🤣🤣🤣
@katarina092 no to je vul🤣🤭
@katarina092 ak sa vam paci naco to riesit… niekomu sa paci anca hanca niekomu sibir noa?
Navrhni radšej Sybil

@mamamasama ked uz tu mas jazykovedne okienko, tak sa pise spravne Antarktída 🙂 🙂