Zriedkavé meno
Poraďte mi prosím nejaké zriedkavé meno pre dievča. rozmýšľam nad Vanda ? Ale to nie je zas také príliš obyčajné a fádne ?
Z tých "tradicno-netradicnych" Emília, Sabina, Galina, Stanislava, Žofia, Barbora, Valentína, Gretka, Kamila, Svetlana, Izabela, Kornelia.
Ešte aj v malej dedinke kde žijem mame vandu to není moc zriedkavé
Ja mám Lucku a Zuzku 😉
Okrem vymenovaných pridávam Zlatica-Zlatka, Ida, Beáta, Zora, Antónia-Tonka, Cecília, Lýdia, Helena, Elena, Jaroslava-Jarka, Emília-Milka.
Zoja, Xenia, Tamara, Miriam, Lucia
Valentina?
My máme Kamilku 🙂
Tiež je to dosť zriedkavé meno, a je v slovenskom kalendári.
Pre mna urcite Lesana, Lesia a mnou obdivovane Milica.
A napadlo mi,ze dnes aj Daniela je uz zriedkave a myslim,ze je tiez krasne.
Mne sa kedysi páčilo Danica
Máte Juraja a Simonu, tak by som absolútne nešla do výberu z mien Vanda, Vanessa, Izabela, a pod.
Čo tak Gabriela, Miriam, Marianna, Michaela, Anna, Lucia? Ta Janka by sa vám ozaj hodila🙂
Naše baby sú Viola a Malvína. Doteraz sme nestretli menovkyne.
Inak tie mená, ktoré sa stále opakujú a máme ich v okolí, sú ozaj Ema, Sofia, Nina, Eliška, Hana, Klára, Natália, Sára… keď som si len tak spomenula na spolužiačky z ZŠ, strednej aj VŠ, tieto mená sú zastúpené aj po tri-štyri razy.
Ako netradičné mená mi napadli tieto: Rita, Zlatica, Albína, Paula, Darina, Nataša, Helga, Eleonóra, Tatiana, Brigita, Cyntia, Judita, Dalma, Dita, Matilda, Kinga, Lujza, Anna, Dominika 🙃
Vilma 🙂
Ingrid
My máme Carlu 😊
Ešte Paulína a Marianna mi napadli, aj by sa k súrodencom hodili.
My máme Žofiu doma 🙂 tiež sme chceli iné ako teraz letia, ale zas klasické tradičné, žiadne zahraničné somariny 😁
Vanda je hrozne meno. Tobôž, ak Tvoje deti sa volajú Juraj a Simona.
A čo tak Terezka?
Okrem iných spomenutých Melisa, Melinda
Mena sú rôzne. Mne sa skoro žiadne nepáčia, ja keby mám deti, asi ich nepomenujem :D ale nie srandujem. Čo mi tak z hlavy napadlo za nezvyčajne mená tak Lesana Melánia Terezka Jožka Kornélia Štefánia Eva Marta Petronela Vladka Gabriela Valéria Miriam Sandra Rebeka Lívia Tamara Hanka Timea Lujza Mariana Tatiana Ľubomíra Karolína
Este mi napadlo Saskia
ja mám kolegyňu s menom Daša - Dáša - nieje ich veľa
Anfisa
@hlubik 🤦♀️
Moja mladšia dcéra je Lívia 🩷🌸
Mne sa páči z “bežných “ mien , ale za to malo používaných Petra a Ivana , aspoň ja žiadnu malú Peťku ani Ivanku nepoznám
Nina, Jana, Marta, Silvia... je veľa pekných mien. Ja mám obe dievčatá február/marec, tak som vyberala mená aj podľa toho, kedy sú v kalendári - čiže leto/začiatok jesene. Aby mali sviatky rozložené na celý rok. Mne vždy liezlo na nervy, že krátko po Vianociach mám narodeniny aj meniny, a potom celý rok nič 😅 Tak máme Hanu a Michaelu.

Tereza