icon

Som sama bez práce a s dieťaťom

16. mar 2025

Ahojte poprosila by som o radu co mam robit ak som matka mam 5 rocneho syna mal by nastupit do skoly v septembri... Momentalne zijem este s jeho otcom ale tym ze nam to dlhodobo nefunguje nerespektuje ma a ja nadalej nechcem a nemozem takto zotrvavat ... A chcela by som odist no nemam kam nepracujem .. on ma pracu
No ja som doma syna odnesiem do skolky idem domov upratujem varim idem pre maleho... Podstatne je ako sa mam osamostatnit nemam nikoho kto by mi pomohol na nejaky cas mozem ist k sestre ale co skolka kedze chodi tu do skolky kde byvam a sestra byva od nas dalej odost. Ochvilu je zapis.. Ako dalej aj ked odidem ako sa osamostanym ? Zazili ste nieco podobne ? Ako sa stohoto dostat?

janinah
16. mar 2025

Niekomu ozaj škoda radiť....

sissy27
16. mar 2025

Ja stale nerozumiem - ale skusim sa spytat este raz: aky bol tvoj zivotny plan, ked pracovat sa ti nechce? Co to je za hlupost, ze ti nejaky chlap povie, aby si nepracovala tak ty sa toho chytis a vybavene? Ved on nema voci tebe ziadnu vyzivovaciu povinnost.
Ale to uz je jedno, stav je aky je, vo finale musis prestat fnukat - bud nad tym ako sa neda najst praca a proste nejaku najst, alebo nad tym akeho mas frajera a proste vydrzat. Optimalne ho este dotlac do svadby, aby tu vyzivovaciu povinnost voci tebe mal. Ale dufam taky hlupak nie je aby sa na to dal nahovorit.

katica06
16. mar 2025

Pozri baj u nás je ms iba do 16:00 a po celí čas čiže od 3 do 6r som chodila po deti ako posledná 1-2min pred 16h som vystúpila z budú a utekala. Vieš čo , z detí vôbec neubudlo. Prežili v zdraví že odchádzali posledný. Kto chce hľadá spôsoby kto nechce hľadá dôvody .

domka222
16. mar 2025

Akože prepáč, ale tvoja hlúposť. Spoliehať sa na druhého, že nič nemusíš? Už len ten pocit,že by som nemala žiadne svoje zdroje pre prípad čo ak,by mi nedalo spávať.

zmrzlinka2021
16. mar 2025

Autorka
Choď bývať k mamine, dieťa tam daj do škôlky a urgentne si hľadaj prácu.

ivangeline
16. mar 2025

Škôlka nie je do 15tej. Zvyčajne sú do 17tej… Prácu si určite nájdeš. A ak budeš hľadať spôsoby, všetko pôjde. Napr dá sa individ vzdelávanie u predškoláka a môže neísť do sep do škôlky, ak ti bude vyhovovať viac…. A bude u sestry.. napr.. a ty si nájdeš prácu.

slniecko66
16. mar 2025

Prepac ale tu vidim jedno. Spoliehaj sa sama na seba.. a nie na muza. Vzdy musis mysliet o krok dopredu. Co sa stane ak budes musiet byt sama na dieta.

koniarova
16. mar 2025

Ty čo chceš vlastne počuť? Sedíš už dva roky na riti a len lamentuješ. Všetko ide, len treba chcieť. Otrepané, ale pravdivé.

enoula
16. mar 2025

Ujasni si, kde chces byvat, ci tam ostat na dedine, ci v meste.. su zapisy do skol, tak ideálne aby dieta chodilo tam, kde budete zit ..
Kedze v tej dedine nemas pomoc ziadnu, asi by som sa orientovala na to mesto, mozno aspon niekedy bude moct sestra ci mama postrazit dieta, ci vyzdvihnut ho zo skoly, pripadne ty pomozes sestre. Nemusite ani spolu byvat, ale asi by som hladala v blizkom okoli.
Inak, mama musi byt rada, sama v podnajme, jedna dcera s detmi u nej a este ked aj ty tam nahodou prides...
V meste je väčšia sanca co i len na to upratovanie si nieco najst, ci do skoly do kuchyne, kniznice, reštaurácie..
Do sept mas v podstate cas.. len sa rozhybat .
A co tak urobiť si nejaky kurz manikura, pedikura, opatrovanie casom? Alebo strazenie deti? Neviem aku mas prac.minulost, hadam si niekde pracovala uz, takze by to nemuselo byt take zle..

lion777
16. mar 2025

Tak ak by sa nedalo inak, aj to by sa dalo , byvat s mamou v krajnom pripade . Spominas mamu a otec?

autor
16. mar 2025

@lion777 otec s mamou nezije niesm v kontankte

mamina7070
16. mar 2025

nechapem preco by jej mamma v podnajme mala zivit a riesit mladu zenu co sa jej nechce pracovat a len hlada komu by sa zavesila na krk

a jasne ze ta chlap nerespektuje tomu sa vobec necudujem

autor
16. mar 2025

@mamina7070 ja som nenapisala ze nemam zaujem pracovat ked sa osamostatnim....

autor
16. mar 2025

Ale ist byvat k mame do podnajmu kde byva zo sestrou a obe chodia do prace tiez nieje riesenie pre mna

mamina7070
16. mar 2025

ale na to aby si sa osamostatnila musi najprv zacat pracovat
to ries ako prve

sima234
16. mar 2025

A ako sa chceš osamostatniť, keď nemáš príjem? Veď začni najprv prácou, bez nej sa nepohneš ďalej. Ani podnájom nenájdeš, keď nebudeš mať našetrené peniaze a pravidelný príjem.

vanilkovazmrzka
16. mar 2025

A co vlastne teraz cakas ze ti tu niekto poradi ked na vsetko mas zamietavu odpoved?
Mame ti tu darovat nejaky prazdny byt ci co? Alebo ti mame najst sposob ako budes kradnut peniaze manzelovi?

petronellla87
16. mar 2025

Nie si ty ta pani co býva pod kopcom a škôlka je na kopci a ide sa tam cez zákruty?

lienka.7
16. mar 2025

No tak toto je super 🍿😁

domka222
16. mar 2025

A prečo máš záujem pracovať až keď sa osamostatníš a nie hneď? Peniaze na to chceš zobrať kde? Presne si to pomenovala,nie je pre teba riešenie ísť k mame keďže tam obe pracujú a ty nie a bola by si zrejme na príťaž. Tu je problém, že ty vidíš už dlho že to nefunguje,ale tebe sa proste nechce,lebo to je stále nemôžem a potom. Keby si chcela, už dávno si aspoň na brigáde aj keď len na pár hodín. Lenže za skoro 6 rokov si povedzme pravdu spohodlnela na chodenie do akejkoľvek práce.

nikaeli
16. mar 2025

Môžeš začať brigádou alebo prácou na čiastočný úväzok. Od 8ej do 15ej ani nie je plná pracovná doba, to máš iba 7 hodín, s prestávkou odpracuješ 6,5. Na čiastočný úväzok ťa vezmú v Lidl, či v Kauflande. Moja dcéra bude mať 18 a má cez víkendy 6 hod brigádu vo fitku. Vravíš, že syn už pôjde do školy - ráno aj poobede je pre 1.stupeň otvorená 'družina'. Argument, že odchádza posledný? a? ja pracujem v škôlke, jedno dieťatko pravidelne odchádza 5 minút po oficiálnom zatvorení 🤷🏻‍♀️ následne ja letím pre syna do školy, je prvák - tiež chodí medzi poslednými. A čo mám robiť? tak to proste je a inak to nebude.

Mne ale nie je jasné, prečo chceš od neho odísť. Čo znamená, že ťa nerešpektuje?

sante81
16. mar 2025

Ja som sa rozvádzala keď dcéra mala 3 roky a čakala som iba na deň kedy pôjde do škôlky a ja do práce. Pomohli mi rodičia, našla som si prácu na rannú smenu a potom ďalšiu po víkendoch, lebo som chcela byt.
Keď čítam ako to nejde, nedá sa, nerobím, nemôžem, nechcem.
Je to ťažké, ale keď chces, dokážeš aj nemožné. Mám deti 2 a ráno bývali sami, ja v práci, naučili sa samostatnosti a zodpovednosti.
Držím palce 🍀

michelle567
16. mar 2025

No bez práce a bývania ako sa chces postarať o syna. Len aby ho súd nezveril otcovi ak bude on chcieť. Musíš sa zamestnať a ideál si aj dačo našetriť. A potom by som mame a sestre navrhla bývať spolu ale nájsť väčší byt tak 4izb aby každá mala svoju izbu

stanulienkat
16. mar 2025

Predpokladam, ze aj to dieta sa vam prihodilo nahodou. Alebo to bola vidina zivota bez prace?

vler
16. mar 2025

Autorka, ponuka nepracovat sa mozno da prijat od manzela ale nie priatela. A ak uz, kedze vravis ze to dlhodobo skripa- hned ked to skripanie zacalo si priatelovi mala povedat ze sa chces vratit do prace

palicka
16. mar 2025

Och, čo vlastne očakávaš? Skladačku na Tvoj bezstarostný život? Každej z nás by sa páčilo váľať sa doma s 4- ročným zdravým, už relatívne samostatným dieťaťom. Že si nemusela pracovať? A čo si čakala? Že Ta bude priateľ život do 30-tly dieťaťa? Alebo? Nwhladaj dôvody, prečo neísť pracovať. Alebo sa odsťahuj, a pracuj, alebos sa neodsťahij, a pracuj. Bez toho to v živote nepojde. Dieťa je predškolák, nechodí na povinne predprimárne? Či si si z neho aj domškolaka urobila?

juliet86
16. mar 2025

kolko mas rokov kde cca zijete a aku pracu si robila pred dietatom? tu v BA beznd upratovacke v sukromnom dome platia 10-15eur na hdoinu.

lulu0123
16. mar 2025

Ved ak nechces normalnu pracu,tak skus nieco ine.Napr.upratovanie domov,bytov to si vies casovo robit,ked ti to vyhovuje alebo si vymysli nieco ine.U nas vo firme mame najatu na upratovanie firmu a upratovacky su u nas od 7 do 15.Idealny cas pre Teba.Urcite je takych prac viac.Moznosti je kvantum.Len treba zmenit svoj postoj od neda sa na zvladnem to.U

btus
16. mar 2025

@sofiia87 no, u nás bola škôlka otvorená len do 16.00. Ale ráno brali deti od 6.00. Závisí od mesta či dediny, ako to majú.

lenkakravcova
16. mar 2025

Pri 5 ročnom dieťati a pláne sa odsťahovať, si prácu proste musíš nájsť. Aspoň na polovičný úväzok.

A ak nechceš a chceš ostať, tak začnite s manželom riešiť vaše problémy v manželstve. Možno máte len krízu, ktorá by sa dala vyriešiť poriadnou komunikáciou.