Dcéra išla na prvý dlhší výlet a ja som plakala viac ako ona
Moja 9ročná dcéra odišla na svoj úplne prvý výlet bez nás. na 4noci, ale pre mňa to bola hotová malá dráma. Ona v pohode, natešená, pobalená už večer predtým, so širokým úsmevom. Ja – tri hodiny spánku, žalúdok stiahnutý, kontrola počasia aj každých ponožiek v batohu. Keď nastupovala do autobusu, ešte mi zakývala a išla. Ja som sa rozplakala ako malá.
Ktovie ako budeš reagovať, keď tvoja dcéra raz príde po dvoch dňoch zo záťahu, potetovaná, s emo účesom, v koženej bunde, piercingom aj tam kde to najviac bolí a s cigaretou v hube ti zapotí: "mama toto je Jožo, za mesiac sa berieme lebo už som týždeň v tom!"
Ale ste hnusné poniektoré...🤮
Suseda sa zrutila, ked odisiel 33 rocny syn "na svoje"... Nic s tym nespravis, to je tak v tebe💔
@sisska96 Viem...akokeby emócie, pocity, city...boli niečo hrozné v dnešnej dobe...to už človek si nemôže poplakať, nemôže povzdychnúť ani nič bez toho, aby ho nezakopali pod čiernu zem...
@earlgrey tu je všetko zle. Ak sa niekto stará zle, ak niekto nie, tiež zle. Ak niekto chce držať rodinu dokopy zle, ak niekto kašle na rodinu zle
jedna vec je precitit emociu, ina vec je skoro nespat a mat stiahnuty zaludok a korunovat to placom, akokeby dceru zbalila na 4dnovy pobyt v nemocnici a nie pozitivnu udalost ako vylet
A vsetky by sme aj pochopili keby autorka napisala- no, usla mi slza. Ale nie takto to prezivat...
Ja som si na takom pobyte zlomila ruku hneď v prvý deň a dva týždne ma nechali tak 😀 už si kludnejsia? 😀
Toto je priam nezdravé - pre matku aj pre dieťa. A veta "nemáme tu babky,...." To je výhovorka. Ani my sme nemali a môj muž vzal dieťa a išli na výlet bezo mňa na par dní a naopak, my sme boli niekde bez tata. Odmala. Následne večer bez rodičov u kamaráta, prespavačka,...potom sa priam tešilo na školský výlet. Od 1. ročníka ZŠ do tábora s prespatím.
Bedákať za dieťaťom, ktoré ide za zážitkami, dobrodružstvom, učí sa samostatnosti? Matka, spamätaj sa, lebo keď neprestrihneš pupočnú šnúru, bude to len horšie pre obe strany.
vela ludi napise, ze si precitlivela... ja si to myslim, len s ohladom na vek... ALE myslim, ze vela z nas si porevalo... ci prvy den jasiel/skolky, alebo vylety.. ja som dceru viezla na tabor pobytovy ked bola v predskolskej triede, a cestou spat som revala v aute, muslea som si normalne vino k obedu objednat... :DD ja ten cas co chodi dcera prec vyuzivam aktivne na robienie si kadejakych veci, dokoncovanie, potiahnem v prace, aby som neriesila, ze mam prazdny dom. kolkokrat sa mi stalo, ked bola menisa ze ked prisla z vyletu, od starkej atd, uz som sa tak tesila a ona tiez, ze mi aj slza usla.. ked bola mensia tiez sa zvykla rozplakat a sprintovala domov :DDD
Ja som bola pred mesiacom s 20timi predskolakmi prvykrat v ŠvP, tiez som prvy den strasne plakala
Davaj bacha aby si mala zivot aj ked sa osamostatni lebo takto smerujes do depresivnej staroby
@martinmmartin 👍👍👍👍
To je tak keď je matka prehnane naviazaná na dieťa a jedného dňa vyletí z rodičovského hniezda a mama jej bude vyvolávať 10x za deň a skončí s toho v depresii. Občas im treba dopriať slobodu a vidieť svet aj bez nás rodičov. My sme kedysi boli každé prázdniny na dedine u starkej aj u tety a mama neplakala za nami ani my za ňou. Ale smutno mi bolo vždy to si dobre pamätám. Aj v tábore. Ale mama nás nikdy nestresovala tým, že by bola hotová viac ako my. Bola to súčasť prázdnin, keďže pracovali.A tým prvým odlúčením sme prešli všetci čo máme deti. Aj mne bolo smutno a mala som obavy a veľké, keď išiel prvý krát sám ako škôlkár do školy v prírode .Ale skôr strach ako to zvládne bez nás tiež nebol dovtedy nikde bez nás (keďže staré mami máme hneď vedľa). Ale rozhodol sa sám a zvládol to ako 5 ročný super.
Toto je priam nezdravé - pre matku aj pre dieťa. A veta "nemáme tu babky,...." To je výhovorka. Ani my sme nemali a môj muž vzal dieťa a išli na výlet bezo mňa na par dní a naopak, my sme boli niekde bez tata. Odmala. Následne večer bez rodičov u kamaráta, prespavačka,...potom sa priam tešilo na školský výlet. Od 1. ročníka ZŠ do tábora s prespatím.
Bedákať za dieťaťom, ktoré ide za zážitkami, dobrodružstvom, učí sa samostatnosti? Matka, spamätaj sa, lebo keď neprestrihneš pupočnú šnúru, bude to len horšie pre obe strany.
@dupinka Tomu sa povie "opičia láska "prehnane úzkostlivé matky. Poznám prípad,ked dospelé dieťa všade za" ručičku "matka vodila.Po lekároch,všetko vybavovovala za ňu ona a strop, bolo keď nemohla ísť na kávu, lebo dospelú dcéru bolí bruško a necíti sa dobre a nechce ju nechať samú. Dodnes chodia spolu na dovolenky, koncerty, kávičky.Co je síce krásne mať pekný vzťah s mamou, ale to dievča nebolo v 24 samé na dovolenke, alebo viac dňovom výlete s kamoškami.Sice vysoká škola aj internát ju zmenil, ale každý víkend trávi s mamou alebo mama chodí tam.
Ja ti úplne rozumiem. S deťmi trávim veľa času, aj keď sú už veľké. Rozumieme si. No majú už svoje záľuby, 16 ročná dcéra má priateľa a 19 ročný syn sa chystá na internát. Tiež sa bojím, že mi bude hrozne chýbať. Bude študovať ďaleko, uvidíme ho málinko. No chcem, aby mal svoj život a bol v ňom šťastný.
@sisska96 Viem...akokeby emócie, pocity, city...boli niečo hrozné v dnešnej dobe...to už človek si nemôže poplakať, nemôže povzdychnúť ani nič bez toho, aby ho nezakopali pod čiernu zem...
@earlgrey Lebo každá druha tu je majsterka sveta, ale keby si ich videla v realite, tak by si kukala😁... Celé zle. A nahodou keď máš dobrý vzťah s mamou, svokrou, dcérou, si nesamostatna, neschopná a urcite ide o opicou lásku😁😁🤦..
Autorka, nevadí, keď si si aj poplakala, nabudúce už to tak nebudeš brat🙂.. príde, bude mať kopu zážitkov a ty budeš šťastná, že tam bola a zažila niečo pekné.. decká rastu, a niekedy je to fakt dojímavé: prvy krok, Bobek do záchoda, prvé slovo, prvý výlet, prvá láska, pusa.. Normálna mama to s deťmi prežíva.. ale teraz je IN hľadieť len na seba🤷.. tie kydy o sebalaske mi lezu na nervy...
Ja mojim detom hovorim, ze smutok je uplne prirodzena reakcia, ak mame niekoho radi a chyba nam. Netreba sa za to hanbit, je to uplne normalne, ze ti chyba. Mozno aj ty budes chybat jej, ale verim, ze pride s mnozstvom zazitkov, co si jej dopriala zazit tym, ze si ju pustila.
Jezis , ja si tiež vždy poplacem , keď mi aj staršia dcéra už skoro 20 ročná ide niekam na výlet s kamoškami . A to sama ju v tom výlete podporím , aj letenky im najdem , aj jej to zaplatím … a ? Stále je to moje dieťa , aj keď bude mat štyridsať . Vôbec sa za to nehanbím , ani pupočnú šnúru nemáme spojenú .
Ja 9 ročná? To som už niekoľko rokov strávila letá u starých rodičov 2 týždne u jedných a 2 týždne u druhých. Keď bol 2 týždne detský tábor tak sa prázdniny u starých rodičov skrátili. Alebo ešte nás teta brávala na chatu na jazerá. Môj manžel celé prázdniny so starými rodičmi na chalupe v horách, vrátil sa až pred začiatkom školského roka alebo keď bol chorý. A s odstupom času? Najkrajšie obdobie 🙂 ale tak jasné, mama mi chýbala. A ja jej tiež 🙂
@dupinka Tomu sa povie "opičia láska "prehnane úzkostlivé matky. Poznám prípad,ked dospelé dieťa všade za" ručičku "matka vodila.Po lekároch,všetko vybavovovala za ňu ona a strop, bolo keď nemohla ísť na kávu, lebo dospelú dcéru bolí bruško a necíti sa dobre a nechce ju nechať samú. Dodnes chodia spolu na dovolenky, koncerty, kávičky.Co je síce krásne mať pekný vzťah s mamou, ale to dievča nebolo v 24 samé na dovolenke, alebo viac dňovom výlete s kamoškami.Sice vysoká škola aj internát ju zmenil, ale každý víkend trávi s mamou alebo mama chodí tam.
@cukroska a tá matka má manžela, alebo nie.

A ja si tu rochnim, ako mi je dobre, že je škriatok na plaveckom. Žiaden rodič sa pri autobuse neopustal a nenariekal, skôr padali tipy na pribalenie mladsich súrodencov či zapíjania prázdneho bytu (samozrejme, že to nikto nemyslel smrteľne vážne a doslovne, ale vidieť tam nariekajucu hysterku, tak sa sama seba pýtam, či je fakt sibnuta alebo robí divadlo) Išli tri triedy, takže celkom dosť rodičov tam bolo.