icon

Je letný tábor vhodný pre 3,5-ročné dieťa?

Včera o 16:46

Ahojte dali by ste 3,5 rocne dieta do letneho tabora? Ten nad ktorym rozmyslame ma moznost 2 a 5 hodinoveho tabora. Uvazujem, ze ked zvlada uplne bez problemov skolku mala by zvladnut aj tabor nie? Narodi sa nam o chvilu babatko a mala by v lete trochu aj zmenu a ja aspon chvilu cas venovat sa "iba" 1 dietatu

Strana
z2
jvasenka
Včera o 18:11
@anonym_autor

@sasa1310 ale skolka funguje aj cez prazdniny...do skolky chodit nebude a toto bude tabor na tyzden...manzel zacina v novej praci, on si pocas celeho leta nebude moct vziat dovolenku, starych rodicov nemame blizko a vsetci este pracuju a ja budem po cisarskom a nebudem sa jej moct plnohodnotne venovat...preto ma napadol tabor, ktory je vhodny aj pre tak male dieta a je tam moznost variability 2 alebo 5hod denne...nehovoriac o tom, ze je to iba tyzden z 2 mesiacov

@anonym_autor prečo ju nedáš do škôlky ak bude fungovať? predsa tam to už pozná, ma tam kamosov ale hneď ako sa narodí babo mu dať aj takúto novotu, to nemusí byt na dobrotu

majlo1234
Včera o 18:14

Zvazila by som prinos pre nu, a ak by som ho videla, tak by som ju tam dala. Ak by s tym bolo viac starosti jak osohu, nedala by som🤣 ale to som ja, ja som si syna dobrobrovolne nechala doma cely rok pri babatku

anonym_81102b
Včera o 18:17

@anonym_autor mimochodom mne sa druhé dieťa narodilo začiatkom maja, staršiu sme potom nechali doma cca mesiac aby nám nezaniesla choroby zo škôlky, potom šla a cez prázdniny bola normálne s nami doma.. a to škôlku miluje, už cez víkend sa teší na pondelok 😅

natalka13
Včera o 18:19

@anonym_autor naco sa pytas, ked tabor obhajujes a chces tzm dieta dat?

rivini
Včera o 18:32

@anonym_autor tiez si myslim, ze rovnako, ako maju dospeli dovolenku s skolaci/studenti prazdniny, si „volno“ od skolky na par tyzdnov zasluzi aj trojrocne dieta. Skolka je pre dieta ako pre dospelaka praca. A trojrocnemu by som „nedopriala“ stres v podobe par tyzdnov s uplne cudzimi ludmi a detmi. Za mna nie

anonym_53b083
Včera o 18:37

V takom veku by som určite nedala. Náš pôjde v 7 rokoch asi prvýkrát do denného tábora.

bielasovicka
Včera o 18:42
@anonym_autor

@anonym_9d07e2 isla by tam na 2 hodiny, preco odstrcene? A ked chodi do skoky na cely den tiez sa ma citit odstrcene?

A to sa ti oplatí ju voziť tam a naspäť kvôli 2 hodinám každý deň?
@anonym_autor

anonym_dc0ac9
Včera o 18:44

Vychystat sa po cisarskom s dvomi deťmi a potom znova po ňu po 2hod.by mi za to nestalo 😃 osobne by som si ju nechala doma. Ešte je malá na tábory

svetlonos
Včera o 18:46

@anonym_autor
Nie nedala, tábor pre deti od 3 rokov je to bobosť hrozna. Pokiaľ budeš rozbitá po cisárskom, úplne ťa chápem ale v takom prípade ju daj do škôlky, kde to pozná a nie pre Boha k cudzím ľuďom. Dvojnásobná zmena ti nebude k osohu. A na 2 hodiny? To je úplná capina a viac času zabiješ chystanom. Do škôlky na 5 hodín úplne v pohode na 1-2 týždne kôli tvojmu zotaveniu je výhodné pre obe strany.
Ja som dala 5 ročného do tábora na týždeň - ale len preto, lebo tam robila kamarátka a aj jej syn tam bol, poznajú sa chalani. Nedala by som ho inak, keby tam ona nie je. A v 3,5 roku už vôbec nie.
A naviac - nevieš aké bude bábo. Napríklad u nás prvé kolikove, neodlozitelne, druhé Reflux a teda vracal doslova vodopády. Tretia tiež kolíky. A s takým bábätkom sa dostať na čas niekde, to je majstrovská dysciplyna. A tie nervy okolo, nestojí to veru zato. Jediné, že by ju muž vilodil aj vyzdvihoval. Máte škôlku ďaleko?

anonym_9d7c3a
Včera o 18:48

Jasne, dala by som. Na cely den asi nie, ale ak mas moznost na par hodin, tak urcite. Predpokladam, ze ide o tabor pre najmensich. Aj u nas funguju pocas prazdnin okrem skolky aj denne tabory pre tie najmensie deti a su tam deti od 3 do 5 rokov. Je to uplne prisposobene pre tie najmensie prtata - ako v skolke, aj spia pocas obeda. Vacsina deti sa tam pozna zo skolky alebo z ihriska. Neviem, ako dietatu ublizi to, ze pojde na tyzden na par hodin na tabor. Ak je zvyknute zo skolky na kolektiv a do tej skolky v lete chodit nebude, tak vobec nevahaj. Mne sa tiez narodilo dieta v lete a starsie bolo cele celucicke prazdniny doma a bolo o drzku. Tiez som ho nechcela davat nikde, reku, nech sa neciti odstrcene, nech sa zvita s babatkom a nech nam domov nenanosi choroby. A prdlajs, nudil sa cele prazdniny, vystrajal, sam povedal, ze by radsej siel na tabor.
Akurat teda, ak tam dieta das, tak ako bolo spomenute vyssie, premysli si, ci sa ti to oplati na 2 hodiny. Ak je moznost, tak radsej daj aspon na 4. Tie dve hodiny, to je kopec chystania a dieta si to tam ani neuzije a uz bude musiet ist domov, vy pre neho.

anonym_3d629f
Včera o 18:54

@anonym_autor Áno, dala by som. Aj ty si potrebuješ oddýchnuť, nie je to o tom byť nonstop s tým deckom.

neviem_123
Včera o 18:57

Pred x rokmi som robila animatorku v dennom tabore, vekovy rozptyl od 3 do cca 12 r tie trojrocne tam boli na vynimku ale boli, niektore aj s plienkami🫣 a to bolo od rana od 7 do 17tej. Spat sa nespalo. Takze hento co ty zvažuješ je podla mna uplne ok. Urcite si oddychni a postaraj aj o seba lebo z vycerpanej mamy nebude mat ziadne dieta osoh. A potom si pripadne spravite cas len vo dvojici so starsou🙂

rivini
Včera o 19:28
@a0

To či ho dáš alebo nedáš, nechávam na tvojom úsudku. Ale predstav si logistiku s 2 deťmi, ak ti prvorodené nezanesie a neprinesie domov manžel. Akože kvôli 2h “oddychu” by som to neabsolvovala, najviac som vždy bola (aj do dnes som) vyčerpaná z toho sa niekam vychystať na určitý čas. Nehovoriac o tom, že nevieš aké 2.dieťa bude.

@a0 presne. Pre mna by bola s novorodencom takato 2-3 hodinove akcia horor. Kym deti vychystas, otrepes sa, uz musis vyzdvihnut😊

rivini
Včera o 19:32

@anonym_autor a este mi napadlo k tomu cisaraku-mam podobny rozdiel medzi detmi a tiez som mala v lete starsie dieta a novorodenca doma. A tiez po sekcii, uz 5 den som doma varila v pohode obed, nic mi nebolo. A jasne, clovek musi viac vysvetlovat, ale bola to vcelku pekna faza a neviem si predstavit, ze by mi realne pomohlo, nechat niekde dieta na 3,5 hodiny. Ono to 3,5 rocne sa uz vie aj samo trochu zabavit.

weronika171717
Včera o 19:32

@anonym_autor prečo si si robila druhé dieťa, keď to prvé nechceš mať pri sebe, keď sa to druhé narodí? Máš divné zmýšľanie......

kuko55
Včera o 19:33

Ja poviem len - preboha živého😪

a0
Včera o 19:34
@rivini

@a0 presne. Pre mna by bola s novorodencom takato 2-3 hodinove akcia horor. Kym deti vychystas, otrepes sa, uz musis vyzdvihnut😊

@rivini vždy sa kvôli tomu teším na sviatky a prázdniny, že nikam sa nemusime chystať. A to nemám uz najmenšie deti 😅.

nikushka8
Včera o 19:35

Nie nedala. Tie 2h ti nic nepomozu. Este ju len odvedies a uz pojdes po nu. Na oddych nebude cas. Navyse mozes byt v strese ak prave budes dlhsie kojit a budes musiet utekat po dceru. Zbytocne si to skomplikujes.

maryetta
Včera o 19:37

Ak uz radsej by som nechala v skolke iba doobeda. Tam to uz pozna. Nebude musiet si zvykat na nove deti. Uplne iny program. Takto ak je zabehnuta v skolke tak nepociti zmenu. A istotne sa nebude citit "odstrcena".

motylik2559
Včera o 20:13

@anonym_autor Ahoj, ked je dcerka rada medzi detickami a je spolocenska, tak podla mna na tie 2hodky denne je to uplne ok. Jedine co sa moze stat, aby nepriniesla chorobu od deticiek, to by ta zamrzelo, ked budes mat doma novorodenca a budes sa svojim sposobom aj ty este zotavovat. Vyskusat to mozes. Ja si aj tak myslim, ze detom budu prevazne vymyslat nejake vonkajsie hry a zas mozno tam zas nebude nejak extremne vela deti. Vyskusaj a uvidis, ak na malej uvidis,ze sa jej nepaci alebo na nu nieco lezie, tak ju tam nedas. Ale podla mna by si to skusit mohla, malá sa pohra s rovesnikmi, aj jej to prospeje a predsa tam budu mat zas iny program ako v skolke, co moze byt plus🙂

anonym_51d4b5
Včera o 20:54

@anonym_autor Ja môjho za nič na svete. Bol s nami doma. Vždy počas skolkarskych rokov bol celé prázdniny s nami. Našťastie sme mali aj starých rodičov a mne .končila materská počas tých troch rokov škôlky. Druhé dieťa to isté. Moje deti boli najradšej s nami (rátam aj starých rodičov). My sme vždy deťom robili výlety a srdce by mi nedalo tsl malé posielať do tábora kým by som bola doma. Za nás NIE. Nuž môj muž by s tým nesúhlasil tiež.

anonym_51d4b5
Včera o 20:55
@anonym_9d07e2

@anonym_autor pride mi to smutne, budes matkou dvom deťom, ja by som sa asi cítila odstrčene.

@anonym_9d07e2 Ako sa musí potom cítiť to dieťa.
Mne ako matke by to srdce nedovolilo.

anonym_51d4b5
Včera o 20:59
@anonym_autor

@anonym_9d07e2 isla by tam na 2 hodiny, preco odstrcene? A ked chodi do skoky na cely den tiez sa ma citit odstrcene?

@anonym_autor Leto je niečo iné a navyše keď je mama doma..vaše rozhodnutie..Ale je to malé dieťa,ktoré ešte stále potrebuje mamu a oddych cez prázdniny. Pretože môže neskôr mať pocit,že ako prišiel súrodenec ono je na druhej koľaji.

anonym_51d4b5
Včera o 21:07

@anonym_autor Inak ako čítam dosť si protirečíš..Ale mne príde nepredstaviteľne (zbytočné) vychytať dve deti ráno a o dve hodiny uz zase po ňu (co musíš ísť aj skôr ak rátam cestu) totálna haluz.
No ja radšej s dvomi ako takú blbosť.

anonym_9f79a1
Včera o 21:40
@anonym_autor

@anonym_9b3128 ja ju mam teraz doma uz druhy tyzden s chorobou a u po 2 dnoch sa pytala do skolky, ona tam chodi velmi rada a aj ma kruzky popri skolke a najradsej by tam chodila denne aj preto nad tym uvazujem, ze cez prazdniny s mamou co sa zotavuje po porode sekciou, nemoze sa velmi hybat, s novorodencom o ktoreho sa budem na 90% starat sama lebo manzel bude v novej firme musiet tahat nadcasy ako im avizovali to pre nu bude vykupenie ist k rovesnikom

@anonym_autor veľmi smutné! Načo ti bolo druhé dieťa keď aj tomu jednému je lepšie s cudzími ľuďmi?

euka210
Dnes o 00:15

@anonym_autor ja by som moje nedala, lebo mali aj so skolkou problem.
Ale ked ma rada kolektiv a je to len 2-5h a na tyzden, tak preco nie. Budes mat viac casu na male ako pises. Ja som sa po druhej sc zotavila ovela rychlejsie ako po prvej a velmi rychlo fungovala.

evkatk
Dnes o 01:57

Letný tábor je spojený s určitými aktivitami detí, ktorých sa zúčastňujú aj samostatne. Ak sa koná výlet, treba počítať s tým, že deti dostanú rozchod a ono sa na nejakú tú hodinu musí samo o seba postarať. V škôlke je stále prítomná učiteľka, v tábore sú to vedúci, ktorí zabezpečujú aktivity a predpokladá sa, že deti sú dostatočne disciplinované a dokážu sa samé ustrážiť, nepotrebujú nad sebou nejaký prísny dozor.

sasesoe
Dnes o 02:27

@anonym_autor ahoj, z mojej skusenosti tabory byvaju lepsie ako ms cez prazdniny (najma zberne ms teda zvacsa nic moc). Menej deti, bohaty originalny program, mlade svizne animatorky.

Nevidim dovod, preco dieta ktore zvlada ms a rado tam chodi by nezvladlo tabor.

Moji boli, tiez sme na to mali svoje dvovody. Rizika, ktore mozu nastat: Bude chciet ist na dalsi turnus. Budes este i dalsi sk. rok pocas ms pocuvat, ze chce ist do tabora. Je to drahe.

2h tabor ani nezvazuj, to je pre deti, ktore len pojdu do ms, aby si zvykli bych chvilku bez mamy. To kym ju tam das, hned ju vyzdvihujes, nic zatial nestihnes, mozni teoreticky nakup. 5h uz dava vacsi zmysel a potom prist domov, naobedovat sa a dat ju na obedny spanok.

Strana
z2