icon

Prvý koncert bez dozoru pre dospievajúcu slečnu

zdenkanikolka
5. nov 2017

Ahojte,maminky i ockovia 🙂 Mám otázočku-kedy ste pustili svoje dospievajúce dieťa na prvý koncert bez dozoru?Moja slečna má pätnásť preč,už i brigáduje a čaká ju v marci jej prvý koncert.Ide i s kamarátkou.Dovezieme ich na miesto konania,kedˇže bude vo Viedni,aj tam s nimi budeme čakať,kým nepôjdu dnu,aj si ich vyzdvihneme po skončení koncertu.Len dnu pôjdu samé,nech sa zabavia 🙂 Teda mali ísť.Mamina druhej slečny si ale tiež dokúpila lístok,lebo vraj ona je zodpovedná a nenechá dcéru ísť dnu samú.To som ja teda nezodpovedná,kedˇ svoju dospievajúcu slečnu nechám na jej prvom koncerte samú vo vnútri,nech sa zabaví s rovesníkmi v jej veku??? ☹ Viem,že ešte nie je dospelá,ale už to ani nie je dieťa a nemôžem ju predsa viesť stále a všade za ruku ☹ Je to šikovné,zodpovedné dievča,ktoré bolo od malinka vedené k samostatnosti a zodpovednosti 🙂 Nevravím-aj ja mám z toho obavy,bojím sa o ňu a báť sa veľmi aj budem,kedˇ bude dnu(zvlášť v tejto zlej dobe ☹ )...ale vážne som taká zlá,kedˇ jej chcem dopriať takýto krásny zážitok???Vedˇ k tomuto raz predsa musí prísť a každé dieťa sa jedného dňa pustí vlastnou cestou ☹

red_cat
•
5. nov 2017

Klobuk dolu. Si skvela a nie zla ani nezodpovedna mama!🙂 ja som bola presne takto isto v 14rokoch, tiez nas doviezli, odviezli...a bol to uzasny zazitok na cely zivot,lebo to bolo ,,prvy krat,, a s naj kamoskou a velmi sme si to uzili😊 verim ze dcerka je stastna ze jej tak veris a nesklame tvoju doveru. ked druha mamina svojej dcere neveri, alebo sa boji,nech si ide robit dozor..

36evina36
•
5. nov 2017

@zdenkanikolka bože mam 37 a v 15 som už chodila sama aj na disco, von všade. Určite nie si nezodpovedna len jej veríš, vieš ako si ju vychovala, nemusíš jej na koncerte štát za chrbtom

zooeynka
•
5. nov 2017

Bud rada ze si druha mama kupila listok a pojde s nimi, ty nemusis a dalej neries. 15 rocne v pohode zvladnu koncert aj bez dozoru, ale pokial tam druha mama chce ist ved nech ide. Plus pre teba.

dskjhfdlkdjhl
•
5. nov 2017

@zdenkanikolka ja si myslim, ze ten dovoz a odvoz v 15-tich staci, ale ak tam maminka tej kamosky chce ist, tak s tym neurobis nic.

mimolimit
•
5. nov 2017

Detto ako 36evina36, mamina mi doverovala a od cca 15tich ma pustala s kamaratkami von. Dohoda bola ist o 1:08 nocnym busom domov, vzdy som prisla. Uzila som si svoju slobodu, ale aj zodpovednost, bolo to super🙂 Som teraz uz normalna mlada zena, vydata, s dvoma detmi hehe.

deti95060810
•
5. nov 2017

ja by som na tvojom mieste bola spokojná...dcéru tam dovedieš, von počkáš....dnu bude aj maminka kamarátky.....podľa mňa vymyslené OK... bola by som spokojná....lístok by som si nekupovala.👍

zdenkanikolka
autor
•
5. nov 2017

@red_cat Dˇakujem krásne za slová 🙂

zdenkanikolka
autor
•
5. nov 2017

@red_cat @36evina36
@zooeynka
@dskjhfdlkdjhl
@mimolimit
@deti95060810 Dˇakujem za Vaše reakcie 🙂 Hnedˇ sa cítim lepšie 🙂 Prajem Vám krásnu pohodovú nedeľu ❤

mimolimit
•
5. nov 2017

@zdenkanikolka Uzite si nocnu Vieden a dcera koncert, peknu nedelu aj tebe;)

zdenkanikolka
autor
•
5. nov 2017

@mimolimit Dˇakujeme krásne 🙂

nikika33
•
5. nov 2017

My sme urobili presne tak ako ty - syn mal cerstvych 15, jeho kamos sice uz 17, odviezli sme ich, pockali - a potom domov. Chlapci mali super zazitok, hovorili, ze to bol ich zazitok zivota :D

zdenkanikolka
autor
•
5. nov 2017

@nikika33 Verím,že aj moja slečna bude spokojná 🙂 Už sa nevie dočkať 😀

surriana
•
5. nov 2017

Si super mamina,perfektne vymyslené....a dozor už predsa majú,kamaratkinu maminu....:😉

zdenkanikolka
autor
•
5. nov 2017

@surriana Dˇakujem 🙂

sense
•
5. nov 2017

Ak vies ze je tvoja dcera zodpovedna a veris je, odveziete ju tam aj vyzdvihnete,ok, navyse ako bonus bude garde kamaratkinej mami, tak by som neriesila a listok si nekupovala...ja som v 15/16 tiez chodila na diskoyeky a mobily veru este neboli resp boli viac na ostaru (kedze boli velke neforemne a tazke)...ale mama vzdy vedela kam idem,s kym idem a kedy pridem....a hlavne dohodnute vzdy dodrzala

vroni
•
5. nov 2017

@zdenkanikolka, ja ti len technicky poviem, predpokladam, ze koncert bude v Stadthalle alebo nejakej inej hale, tam je tvoja dcera bezpecnejsia nez na policajnej stanici (aj policajtov tam bude asi tolko 😀 ), alkohol tam povoleny nie je, vobec sa nemas coho bat. A bude sa citit strasne dospelo a samostatne, lebo mohla ist dnu sama a kamoska nie. Dobre robis. 😉 Jedine treba dat pozor, ak ma miesto na statie, aby ju nepodupali...

zdenkanikolka
autor
•
5. nov 2017

@sense Verím svojej slečne a viem,že sa na ňu môžem v každom ohľade spoľahnúť-máme len jedna druhú 😍 O to viac si uvedomujem,že potrebuje už aj svoj život,nielen život s maminou-a preto jej chcem zo srdiečka dopriať tento koncert bez dozoru ❤ A ako čítam,je to v poriadku a úplne prirodzené-čo ma veľmi teší a dˇakujem za Vaše slová 🙂

zdenkanikolka
autor
•
5. nov 2017

@vroni Bude to v hale bývalých "zásobníkov plynu",ako sme sa dočítali-Planet Bank Austria Halle Gasometer B.čítali sme pomerne dobré recenzie,tak dúfam,že to bude v poriadku,aj kedˇ má miesto práve na to státie 🙏 A alkoholu,čo sa týka-ten ma ani nikdy nenapadol 🙂 Moja slečna je celou dušičkou jeho odporkyňou 🙂 Tak len sa budeme tešiť na ten dátuma dúfať,že všetko dopadne super a moja dcéra bude šťastná a spokojná 😍

vroni
•
5. nov 2017

@zdenkanikolka, no, tak to budete mat od Bratislavy este blizsie 😀 Alkohol som ani tak nemyslela pre nu ako skor pre spolocensky unavenych spoludivakov, ktori by mohli prist na prazvlasne napady 😀 Takze ani take nehrozi...

barbara_lux
•
5. nov 2017

@zdenkanikolka nic sa neboj a si super. Ja som takto chodila uz od 13tich a vo viedni som.bola sama vlakom v 16ke. Je to fajn mesto a aj Gassometer aj Stadthalle su ok. Alkohol tam sice predavaju ale snad by jej skontrolovali vek plus je to aj dost drahe 😉 zelam peknu zabavu a na mieste tych vasich dievcat by som ta mala urcite za super maminu a nie ako tu druhu nedovercivu vtirku ta by mi len pokazila zabavu 😆

sense
•
5. nov 2017

@zdenkanikolka nemas zaco, nech si to uziju...

zdenkanikolka
autor
•
5. nov 2017

@barbara_lux Juj,dˇakujem 😍 Snádˇ im druhá mamina nebude robiť nejaké nové zákony,zákazy a príkazy a skutočne im bude super...želám si to hlavne kvôli mojej slečne...nech má skutočne len tie najkrajšie spomienky na svoj prvý veliký koncert 🙂

0silvia0
•
5. nov 2017

@zdenkanikolka ja mám z tvojho príspevku skôr pocit, že sa cítiš previnilo voči tej druhej matke, nakoľko ona teda dcéru sa rozhodla samú nakoniec nepustiť a robí predsa len dozor. Pozri, vyvinulo sa to ako sa to vyvinulo, je to plus pre teba, takže naozaj nerieš žiadne svoje vnútorné pocity.