icon

Ako riešiť manipuláciu a klamstvá kolegyne vo firme?

Dnes o 10:52

Pred pandémiou som začala pracovať u jednej firmy, plat nie je najlepsí, ale pracovná doba v poriadku. V práci som nikdy nehladala kamarátov,o súkromí som vôbec nerozprávala. Po roku prišla nová kolegyňa, ktorá si všimla, že som prevažne sama a málokedy vykecavam. Začala So mnou byť extrémne milá. Vtedy tvrdila, že studuje externe. Začali sme viac a viac rozprávať, a já hlúpa som jej dôverovala. Postupne som prišla na to,že je strašna klamarka . Klamala o súkromi, o minulosti, proste So svojím kecami len chcela zo mna tahat nejaké veci pre najväčsiu klebetníčku firmy.Nakoniec som jej povedala, že stačilo. Ona Sá urazila,a začala šíriť o mne veci že som chorá a agresívna. A to širi každemu. Ja Sá na nej smejem. Podla sestry by som vsak mala ísť za vedením,keďze ta kolegyna vo firme robí dusno. Nerieši iba mňa, ale po mne začala aj iných manipulovať.

anonym_67e530
Dnes o 10:58

choď za HR alebo rovno za šéfom/nadriadenými, že robí zlú krv a ohovára ťa vo firme a že keď neurobí poriadok, budeš nútená si hľadať inú prácu (aj keď veľmi nerada) lebo sa cítiš zle v kolektíve, ktorý ťa ohovára. Povedz že chceš aby si ju zavolali a porozprávali sa s ňou. Alebo si rovno najdi inu pracu

abbey1
Dnes o 11:00

Včera si to tu už riešila, nie?

anonym_6a48ae
Dnes o 11:05

Nasla si si kamosku, bavili ste sa, ona sa bavila aj s inymi (aj tou klebetnou kolegynou) a ty si ju zrazu odpisala a povedala jej, ze sa s nou uz bavit nejdes... nuz ok... keby mi toto robi kamoska, tak ma tym asi nastve tiez, lebo "tahat veci" a normalne sa bavit su pre kazdeho uplne ine temy, tiez sa bavim s kolegami o kolegoch a naopak, proste norrmalne temy, pozname si deti, rodiny, proste pokec to a hento, nic negativne ci urazlive ci ja neviem "dusno" nam s toho nevychadza ani raz... proste zivot, sme tu 10h denne kazdy den v tyzdni, nikto nesedi ticho a vieme o sebe vela... sluzobky a podobne to este prehlbuju... viem aj partnerske problemy kolegov a a a... ako vies, ze klame o svojom sukromi a hlavne o dovode, preco to robi? Uprimne mne taketo predstavy ze si pre niekoho taka dolezita sa ti rok vtierat asi nebudes... skus zvazit moznost, ze ta mala fakt rada a ty si paranoidna...

pupavocka101
Dnes o 11:06

@anonym_autor treba to povedat vedeniu podla mna, lebo takto vsetka spina padne na teba ked sa neozves a ona o tebe rozprava klebety

zuzacka16
Autor odpoveď zmazal
anonym_a848d8
Dnes o 11:20

Pustiť jej polopravdy a falošné informácie, takto sa stane nedôveryhodná klebetnica.

anonym_65d3a7
Dnes o 12:11

Buď trpezlivá, nereaguj na klebety, ktoré šíria o tebe.Pre klebetnice sa stanes časom nezaujimavou.Najdu si iný objekt záujmu,len sa nesmieš nechať vytočiť nimi

anonym_65d3a7
Autor odpoveď zmazal
anonym_65d3a7
Dnes o 12:16
@pupavocka101

@anonym_autor treba to povedat vedeniu podla mna, lebo takto vsetka spina padne na teba ked sa neozves a ona o tebe rozprava klebety

@pupavocka101 Aj vo vedení sú len ľudia.Poniektori obľubujú a vyhľadávajú klebety

anonym_b80ae7
Dnes o 13:21

@anonym_autor minule nestačilo?