icon

Je salmonelóza dôvodom na dva týždne PN?

Dnes o 07:28

ahojte baby ako ja sa ospravedlnujem za tento prispevok ale ma tak vytocila kolegyna, ktora pracuje na home office, a ona si da 2 tyzdne PN len pre to ze ma salmonelu, ja som salmonelu ešte nemala ale zas neverim ze je to tak akutne ze 2 tyzdne musi byt mimo aj ked robi z domu..samozrejme my ostatne mame o to viac prace..sa cudujem ze ti lekari vobec tie PN ky vystavia takimto ludom

anonym_808375
Dnes o 08:36

Panečku, nielen systém chce z nás urobiť stroje čo budú makať od rána do večera, ešte sú aj takéto milé kolegyne čo nedajú pokoj ani na PN a ešte to zavesia na net🙏🏼 tu už nikoho hanba nefackuje naozaj

natalia328
@krasneleto

@natalia328 hlupa si az to boli.... salmonelu mozes mat hocikedy... nie je zavisla na pocasi

@krasneleto to zrejme nemalo ist mne 🙂 moj komentár bola ironia

viestta
@anonym_autor

@smitjan ona pracuje standardne na home office a teraz je uplne PN asi som sa zle vyjadrila

@anonym_autor este raz a znova: Aj keby mala len soplik alebo zlomenu nohu ma narok na PN aj ked ma HO. Lekar ju vypisal. Bodka. Koniec, Finito. Teba trt makovy do toho aku ma diagnozu a aj do toho kolko bude marodovat. Pri salmoneloze sa kludne moze stat, ze bude marodovat aj dva mesiace.
To, ze robite za nu nie je jej problem, ale vasho vedenia, takze nepindaj tu na nu ale stazuj sa svojim sefom. Lenze na to odvahu nemas, na okydavanie kolegyne mas aj odvahu aj cas.

krasneleto
Dnes o 08:45
@natalia328

@krasneleto to zrejme nemalo ist mne 🙂 moj komentár bola ironia

@natalia328 ano prepac, nie tebe

anonym_0bb8cc
Dnes o 08:52
@anonym_autor

ale ona nemusi chodit do prace lebo robi z domu a aj tak sa vypise

@anonym_autor tri dni som mala teplotu okolo 40 nebola som schopná vstať s postele a pri sedení na záchode som mala pred sebou lavor. Keby si zapnem počítač asi ho osablim a este niekoľko dní som nemohla ani jesť slabá ako mucha v hlave kolotoč. Salmonela je sviňa. V tomto stave sa robiť ani myslieť moc nedá. Alebo by si bola spokojnejšia keby kolegyňa skončí v nemocnici čo by pri robote z domu bola pre teba jedina možnosť ako môcť ist na PN? Buď rada že bude pn iba 2 týždne.

autor
Dnes o 08:56

Ale.zas to že má salmonelu tvrdí ona podľa mňa by mal mat možnosť si to zamestnávateľ nejak overiť

rozculena
Dnes o 08:57
@anonym_autor

Ale.zas to že má salmonelu tvrdí ona podľa mňa by mal mat možnosť si to zamestnávateľ nejak overiť

@anonym_autor ty si hlúpaako ďaleko dovidíš a ešte aj za roh

anonym_78e79f
Dnes o 08:57

@anonym_autor dosť silné slová a silná závisť 😄 ludia už aj chorobu závidia 🫣 ja som pri salmonele skončila v nemocnici, to vracanie bolo už len pri dúšku vody, je vidno, že si ju veru nemala a nevieš o čom to je

rozculena
Dnes o 08:58
@anonym_autor

@anonym_autor jasné,a ty chceš byť tá,ktorú pošle zamestnávateľ to overovať.
Ja neverím,že toto je skutočné,že niekto môže byť taký tupý

kalifka
Dnes o 09:00
@anonym_autor

@anonym_autor prosím ťa nezáviď človeku aj chorobu.
Doktor vypísal PN, a tým to pre neho končí ... lebo diagnózu nemusí ( väčšinou, ani neprezradí ) zamestnávateľovi.

anonym_808375
Dnes o 09:02

Hlavne MuDr nevypíše do práce koli infekčnosti, je jedno či HO, PN je jeden z nástrojov ako zabrániť chorému v rozširovaní infekčnej choroby, aby sa človek izoloval.

krasneleto
Dnes o 09:06
@anonym_autor

@anonym_autor este raz.. teba je do jej PN jedno absolutne hovno... vies to navnimat? ma PN? má...lekar pise diagnozu do PN... a to je asi tak vsetko , co zamestnavatel moze...

anonym_4e28b2
Dnes o 09:06
@anonym_autor

@anonym_autor jasné, lebo každý túži po tom, aby si ho kolegovia predstavovali ako to z neho ide prúdom z hora aj z dola a preto si vymyslí zrovna salmonelózu a lekár ju len tak vypíše… chceš jej spraviť osobne rozbor stolice a tak si to overiť?… zamestnávateľ si môže overiť, či je naozaj doma a poslať jej kontrolu, do diagnózy ho nič, to v rukách doktora… ale ty nie si ani len ten zamestnávateľ, tak sa radšej venuj svojej práci namiesto ohovárania kolegyne na MK, to by sa mi ako vedúcej nepáčilo omnoho viac, než to že niekto je 2 týždne PN… s to keby si vedela, že sa jej to môže ešte kludne predĺžiť

krasneleto
Dnes o 09:07
@anonym_autor

@anonym_autor zamestnavatel si moze akurat tak overit, ci dodrziava liecebny proces... a nie dovod PN ... ty si mimo az to pekne nie je

anonym_cfbd86
@anonym_autor

@anonym_autor Takže ty neprestaneš? Písala som ti už, že si neskutočne sprostá. Ale začínam pochybovať, že je toto skutočná téma. Však si si to len vymyslela na rozprúdenie diskusie a vášní? Lebo neverím, že až takéto tupelo môže chodiť po svete.

krasneleto
@anonym_4e28b2

@anonym_autor jasné, lebo každý túži po tom, aby si ho kolegovia predstavovali ako to z neho ide prúdom z hora aj z dola a preto si vymyslí zrovna salmonelózu a lekár ju len tak vypíše… chceš jej spraviť osobne rozbor stolice a tak si to overiť?… zamestnávateľ si môže overiť, či je naozaj doma a poslať jej kontrolu, do diagnózy ho nič, to v rukách doktora… ale ty nie si ani len ten zamestnávateľ, tak sa radšej venuj svojej práci namiesto ohovárania kolegyne na MK, to by sa mi ako vedúcej nepáčilo omnoho viac, než to že niekto je 2 týždne PN… s to keby si vedela, že sa jej to môže ešte kludne predĺžiť

@anonym_4e28b2 strasne ma toho vela, preto od rana sedi na MK a riesi si traumy z PN kolegyne

majamat
Dnes o 09:10
@anonym_autor

@anonym_autor zdravotny stav a aj dg je konkretneho cloveka podlieha lekarskemu tajomstvu. zamestnavatel si to nema ako overit, on nema pravo na taketo info.
samotny clovek, ak ju zverejni, je to jeho rozhodnutie. ak to nie je pravda a klame, tak co s tym urobis, evidentne nejaku dg ma, ked ma PN.
moze mat udrety prst na nohe, ale aj rakovinu. nedozvies sa to, ale narok na pN vznikol. podozrievanie nema nijaky vyznam.

anonym_c0245d
Dnes o 09:10
@anonym_autor

@anonym_autor chcela by si skúsiť tú salmonelózu?

diaamax
Dnes o 09:11

Jak vravim… chod ju navstivit. Zabal to pekne do dobreho umyslu, ze sa o nu bojite. Pri troche (v tvojom chorom ponimani) stastia budes mat tu cest to dost(r)at!!! Si fakt myslis, ze v dnesnej dobe, ked su PN tak prisne kontrolovane, ze by si lekar trufol len tak z brucha hodit dg? Ostatne, ak by bola PN neodovodnena, posudkovy lekar jej ju zrusi, ale s touto dg po mna ani kontrola nepride, lebo kazdy pricetny clovek s min 2 cifernym IQ vie, ze to neni sranda a nechce to “schytat”. Sa uz prosim ta spamataj a nestrapnuj sa este viacej! Uz teraz si prerazila dno!!!

jeennyv
Dnes o 09:12
@anonym_autor

a dalsia vec, nebyva salmonela len v lete?

@anonym_autor Dievca nehnevaj sa na mna, ale ty si tupa ako daleko dovidis…

autor
Dnes o 09:12

ja nie som zly alebo zavistlivy clovek len ma nahnevalo ze v case kedy mame najviac prace presne marec je pre nas najhorsi ona ide na 2 tyzdne na PN a to si pytala od januara home offic prave preto aby (podla jej slov) nevynechavala z prace tak dostala home office a teraz uz druhy tyzden mimo..ja som salmonelu nemala ale moja mama ano a mala len hnacky nic viac..preto ma to zaskocilo..a ja v praci ešte nie som zacinam o jedenastej preto mam teraz volno na pisanie( to je pre ti jktore prisu ze mam akosi vela cas ked tu pisem)

lilinka76
Dnes o 09:13
@anonym_autor

@anonym_autor si skutočne tak pripečená, alebo to v diskusii iba hráš? Navrhujem, nech Teba zamestnávateľ vyšle skontrolovať, či je to skutočne salmonela a mohla by Ťa kolegyňa opľuť (= rozumej nakaziť), aby si počas grcačky a sračky Ty ukázala, ako sa dá telefonicky komunikovať so zákazníkmi .

sisska96
Dnes o 09:14
@anonym_autor

a dalsia vec, nebyva salmonela len v lete?

@anonym_autor

sticker
mimimoje
Dnes o 09:16
@anonym_autor

ja nie som zly alebo zavistlivy clovek len ma nahnevalo ze v case kedy mame najviac prace presne marec je pre nas najhorsi ona ide na 2 tyzdne na PN a to si pytala od januara home offic prave preto aby (podla jej slov) nevynechavala z prace tak dostala home office a teraz uz druhy tyzden mimo..ja som salmonelu nemala ale moja mama ano a mala len hnacky nic viac..preto ma to zaskocilo..a ja v praci ešte nie som zacinam o jedenastej preto mam teraz volno na pisanie( to je pre ti jktore prisu ze mam akosi vela cas ked tu pisem)

@anonym_autor ak dá lekár PN, tak vy sa ani nemusíte dozvedieť akú má diagnózu, na PN papieroch a v sociálnej poisťovni diagnóza pre zamestnávateľa viditeľná nie je. Nijako si to zamestnávateľ nevie overiť a ani nemôže chcieť overiť, žiadny lekár mu túto informáciu nesmie dať. To, že to viete, je informácia navyše.
A ver tomu, že si na túto diskusiu ešte spomenieš, keď budeš ty potrebovať, aby ťa kolegyne zastúpili pri nejakej príležitosti. Ani netušíš asi, ako sa vie zdravie zvrtnúť.

veselo_neveselo

@anonym_autor jezinku salmonela je urcite na tak dlhu PN, to nie je ziadna sranda, grcacky sracky (s prepacenim), to sa pracovat popri tom neda.
Este budete rady, ked neskonci z toho v nemocnici, salmonela je fakt svina.

Netreba byt na nu nastvany, poslite jej kvety a nech sa rychlo uzdravi, lebo to je choroba kde prosis vsetkych svatych, nech uz to skonci. Clovek ma narok na to byt aj chory.

sisska96
@anonym_78e79f

@anonym_autor dosť silné slová a silná závisť 😄 ludia už aj chorobu závidia 🫣 ja som pri salmonele skončila v nemocnici, to vracanie bolo už len pri dúšku vody, je vidno, že si ju veru nemala a nevieš o čom to je

@anonym_78e79f môj muž mal. No týždeň bol na infúziách a mysleli sme že neprežije, uplne mimo bol, halucinácie mal

anonym_4e28b2
Dnes o 09:20
@anonym_autor

@anonym_autor že nie si závistlivý človek si môžeš o sebe myslieť ty, ale tu si sa presne tak odprezentovala… už tu máš dosť skúseností, že to nemusí byť vôbec sranda, že PN je namieste, ale ty si stále ideš svoje… naozaj nemáš ani štipku empatie a nie je ti kolegyne ani trochu ľúto?

krasneleto
Dnes o 09:23
@anonym_autor

@anonym_autor ty si chora osoba... ako velmi sa beznemu cloveku oplati byt PN, a dokonca teda 2 tyzdne? o salmonele vies hovno, lebo tvoja mama bola v pohode, moja kamaratka bola mesiac v nemocnici a dalsie tri sa davala dokopy, kedze schudla 15kil a nevladala ani zit... pre tvoju hnusnost ti zelam, aby bola PN az do juna, toto clovek nezral, aby si ty riesila , kto z akeho dovodu ide na PN. zacinas robit od 11? sveta zit... zacni teda o 8, potiahni za kolegynu- ako tak to chodi pokial nerobis sama na seba a uz konecne mlc

kalifka
Dnes o 09:25
@anonym_autor

@anonym_autor ty by si sa mala skôr tešiť, že máš kolegyne, ktoré ťa môžu v prípade choroby zastúpiť.

anonym_cdb78c
Dnes o 09:29

ja som salmonelu mala, nikdy viac, radšej ovčie kiahne... prvých 5 dní som o sebe nevedela, na 7 som prosila muža nech ma zakope na dvore. nevládala som ani dýchať.
nakazilo sa nás v práci 13, pokazene koláče od jednej kolegyni na oslave narodenin.
7nás trpelo doma, 5 v nemocke, a 1 skoncila na JIS.
aj keby si zobrala PN na chrípku, kto si ty, že ma právo hodnotiť mieru nutnosti PN?