Kolegyňa má home office, ja nie. Čo robiť?
Ahojte,
s kolegyňou robíme prakticky rovnakú prácu. Ona môže pracovať z domu dva dni v týždni, mne to vedúci opakovane zamieta bez jasného vysvetlenia. Stále len nejaké omáčky rozpráva, ale žiaden reálny dôvod. Aspoň deň by mi home office pomohol.
Začínam mať pocit, že pravidlá neplatia pre všetkých rovnako :-/
Dá sa s tým niečo robiť? Čím argumentovať? Alebo kašlať na to?
dievčatá, vám sa niektorým pletie firma a charita, rovnako HO a platená dovolenka. Zamestnávateľ predsa nemôže zobrať ako argument to, že pracovníčka je napr. introvert a preto chce mať HO! Na to mala upozorniť pred nástupom, resp. hľadať si miesto, kde nemusí byť v kolektíve. Rovnako neobstojí rodinná a sociálna situácia - a tu prichádzame k rozdielu medzi HO a dovolenkou. HO je plnohodnotná práca, akurát že z domu, nie opatera dieťaťa alebo rodinného príslušníka, okopávanie záhrady alebo oddych. Možno zamestnávateľ nemá istotu, že by autorka podala vo forme HO plný výkon - akokoľvek, poskytnutie HO nie je povinnosť, aj keď autorka vykonáva rovnakú prácu ako kolegyňa, zmluvy môžu mať rozdielne. A vyžadovať sa dá len to, čo je uvedené v pracovnej zmluve.
Nie je HO ako HO. Sú pozície, ktoré sa dajú robiť bez problémov z HO a sú také, kde to je trochu problém. Rovnako aj zamestnanci. Niektorí su na HO oveľa viac produktívnejší ako v kancelárii a niektorí (zažil som ich aj ja) si z HO urobili polo-dovolenku. Potom sa krivo pozeralo na celý HO kvoli niektorých lenivým jedincom.
@anonym_autor ste tam zamestnane rovnako dlho?ja som si HO "zasluzila" az po cca 5 rokoch
Musis ukazat ze nebudes doma.zahalat,musia ta sppznat
Môj muž má 100% HO a jeho kolegovia nie.
Dôvod je dohoda zo zamestnávateľom a vyhovuje to obom stranám. Rieši pracovné veci aj po pracovnej dobe a zamestnávateľ to vie. A okrem toho najvyššie vedenie s ktorým komunikuje je v inom časovom pásme takže jeho pracovný čas je trochu iný ako ostatných.
Tých dôvodov môže byť veľa prečo tebe nevyhoveju.

@anonym_41b7d0 Väčšinou povie len niečo v zmysle, že "momentálne to nie je vhodné", že "potrebuje mať ľudí v kancelárii" alebo že "uvidíme neskôr". Keď sa opýtam konkrétne, prečo kolegyňa môže a ja nie, tak sa priamej odpovedi skôr vyhne. Preto mám pocit, že sa ku mne nepristupuje rovnako.
@anonym_autor Ahoj, a nemoze to byt tym,ze nepodavas take vykony ako kolegyna, kedze hovori,ze to nie je vhodne? To je jedine co mi napada, ze preco ti to zamieta. A este sa ta opytam, kvoli comu by sa ti hodil aj keby len 1 den HO? Z akeho konkretneho dovodu?