Kolegyňa si vždy berie dovolenku na Vianoce. Ako to riešite vo vašej práci?
Pekný deň, v práci máme kolegyňu, bezdetnú, starú dievku, a každoročne jej šéfka dovolí čerpať dovolenku počas vianoc dva týždne. Ja potom ťahám celé sviatky sama, nemám voľno ani 24 ani 25 ani 26. Aj keď si požiadam o dovolenku aj ja, vždy sa schváli dovolenka jej, pretože inak ide v tomto termíne na PN s chrbticou a nemá potom kto robiť 😐. Tento rok som očakávala, že konečne budem môcť Vianoce tráviť s deťmi lebo maródovala celé leto, ale nie. Dnes šéfka oznámila, že má opäť dovolenku Alenka. Už som úprimne nahnevaná, mala som aj rozhovor so šéfkou, ale tá mi povedala len toľko, že mám pochopiť aj ja, nemôžeme byť obe doma, a že sa ona hodí PN je viac menej istota. Ani neviem či som viac smutná alebo nahnevaná. Máte niekto takýchto ignorantov v práci tiež ?
V prvom rade by som sefke povedala, ze ak to bude pokracovat, odidem. Aj by to nepomohlo, hladala by som si inu pracu, z tohto by ma rozdraplo.
Vidíš a ja som bola v bývalej práci tá bezdetná stará dievka (rozumej 30 ročná baba), ale mala som kolegyne po 50tke a každé Vianoce, Veľkú noc, Dušičky, dni pred predĺženými víkendami som robila. Každý som si prenášala z 30 dní dovolenky cca 24 dní, lebo jedna má "maličkú" vtedy 28 ročnú dcéru a musí s ňou tráviť sviatky, ďalšia má dom a veľkú záhradu a tam potrebuje porobiť. 🤔
@anonym_autor prezrad kde sa robi 24, 25 aj 26 v kuse?
@markusrasford to fakt takato otazka?!😆😆Milujem takychto ludi ako ty… :DDD
Pokiaľ máš v pohode lekára tak určite by sa dalo vybavit aby si sa vypísala🤷🏼♀️ myslím si že nebudeš prvá ani posledná. Vysvetlila by som situáciu doktorku buď detskej alebo tvojej.
Ale za mňa toto nie je fér. Je to smutne no
Vidíš a ja som bola v bývalej práci tá bezdetná stará dievka (rozumej 30 ročná baba), ale mala som kolegyne po 50tke a každé Vianoce, Veľkú noc, Dušičky, dni pred predĺženými víkendami som robila. Každý som si prenášala z 30 dní dovolenky cca 24 dní, lebo jedna má "maličkú" vtedy 28 ročnú dcéru a musí s ňou tráviť sviatky, ďalšia má dom a veľkú záhradu a tam potrebuje porobiť. 🤔
@anonym_b919d5 Mala si sa ozvat a ziadat o striedanie.
Vysvetli sefke ze je to nespravodlive, ze das vypoved, alebo budes PN a urobis jej laskavost a pojdes na dovolenku. Nemusi ti vyplacat PN.
Akoze,sory....
Chod na PN
Coho sa bojis?
Co ti moze urobit?
Moze ta vyhodit?
To moze predsa aj kolegynu!
Ako ti dokaze,ze si to urobila schvalne?
A ked vie,ze ak kolegyni volno neda,pojde na PN,preco ju uz davno nevyhodila?
Tu je chyba len v sefke.
Hladaj si inu pracu a odchod oznam az tesne pred koncom...
Ked je sefka nefer,nech okusi aj ona,ake je to cool
@anonym_b919d5 Mala si sa ozvat a ziadat o striedanie.
@mandzula Ozvala som sa. Jedna dovolenku mala aj tak, lebo to bola riaditeľky pravá ruka a druhá sa hodila na PN 🤔 Ale našťastie tam už nepracujem
@anonym_autor ja by som sa určite snažila porozprávať s kolegyňou. Treba sa dohodnúť, povedz jej že as ti to nepáči. Sviatky si rozumne rozdeľte.
Pokiaľ máš v pohode lekára tak určite by sa dalo vybavit aby si sa vypísala🤷🏼♀️ myslím si že nebudeš prvá ani posledná. Vysvetlila by som situáciu doktorku buď detskej alebo tvojej.
Ale za mňa toto nie je fér. Je to smutne no
@anonym_0e2f4c so situaciou autorky sucitim. Ale to ze je vobec mozne uvazovat a docielit ist bezdovodne na PN " ak mas v pohode lekara" je jednym z mnohych dovodov preco je Slovensko v takom upadku ako je....
nabuduci rok si nahlas tu vianocnu dovolenku hned v january a zaplat si pobyt niekde na 2 noci.... Ale naozaj plan cerpania dovoleniek ste uz mali matdavno vyrieseny nie sa na konci septembra dohadovat, asi si kolegina mahlasila dovolenku prva a ty si vyckavala
chod k dr s tym,ze ta hrozne boli chrbtica .. ista pn ...
@anonym_0e2f4c so situaciou autorky sucitim. Ale to ze je vobec mozne uvazovat a docielit ist bezdovodne na PN " ak mas v pohode lekara" je jednym z mnohych dovodov preco je Slovensko v takom upadku ako je....
@anonym_3b30e4 úpadok je hlavne ako sa chová nadriadený
@anonym_autor chod na PN, kedysi som robila vo firme, kde urcite osoby vzdy dovolenka, bolo jedno ci niekto z kolekov aspon 24chce ist za rodinou cez pol SR, proste nie.. iba tie. Tak sme sa sibli na pnky a isli sme. VEeeeelmi rychlo zmenili pristup po tomto "rebelstve".
Inak kludne sa mozes na PN hodit o par dni skor ako jej zacne DV, kludne jej ju mozu aj zrusit.
nabuduci rok si nahlas tu vianocnu dovolenku hned v january a zaplat si pobyt niekde na 2 noci.... Ale naozaj plan cerpania dovoleniek ste uz mali matdavno vyrieseny nie sa na konci septembra dohadovat, asi si kolegina mahlasila dovolenku prva a ty si vyckavala
@anonym_8a2020 nahlásiť si môžem čo chcem, keď to schvaľuje šéfka a kedy a či ju schváli naozaj neovplyvním. Dovolenku som si žiadala už v apríli.
Dievčatá PN v mojom prípade nie je riešenie. Jednak mám lekára, ku ktorému musím aj črevnú virózu prísť dokazovať a druhá vec je, že ten finančný rozdiel vo výplate pri PN je extrémne citeľný pre mňa ako pre matku. Z decembrovej výplaty platím školné polročné náklady, čo predstavuje tak 40% z mojej výplaty a keď o tie percenta prídem tak to bude ťažký mesiac. Ona zrejme finančnú stránku nerieši, tak sa na tú PN kľudne hodí. Rozhovor som samozrejme skúšala, ona nepovie, že sa dá PN, pekne povie "jasné zober si dovolenku" a potom zostane doma ako urobila naposledy.
@anonym_8a2020 nahlásiť si môžem čo chcem, keď to schvaľuje šéfka a kedy a či ju schváli naozaj neovplyvním. Dovolenku som si žiadala už v apríli.
Dievčatá PN v mojom prípade nie je riešenie. Jednak mám lekára, ku ktorému musím aj črevnú virózu prísť dokazovať a druhá vec je, že ten finančný rozdiel vo výplate pri PN je extrémne citeľný pre mňa ako pre matku. Z decembrovej výplaty platím školné polročné náklady, čo predstavuje tak 40% z mojej výplaty a keď o tie percenta prídem tak to bude ťažký mesiac. Ona zrejme finančnú stránku nerieši, tak sa na tú PN kľudne hodí. Rozhovor som samozrejme skúšala, ona nepovie, že sa dá PN, pekne povie "jasné zober si dovolenku" a potom zostane doma ako urobila naposledy.
@anonym_autor veď nikto ti neradi, že máš ísť na PN alebo OČR na celý mesiac. Bavíme sa tu o niekoľkých dňoch. Máš veľa možností, len otázka je, či máš o niektorú (okrem toho, aby kolegyňa nedostala volno) záujem. Ja osobne by som menila prácu. Tebe je asi jedno, že ťa tam majú za nič. Takisto lekár – ak si s nim nespokojná, lkata stíhaš zmeniť ešte aj ku koncu septembra… alebo môžeš ísť na tých pár dní na o ČR. Alebo si naozaj sadneš so šéfkou a jasne jej povieš, že takto sa to nedá a nech si to s kolegyňou rieši už ako ona uzná za vhodné, ale nech teba nevyužíva…
@anonym_autor no ale zamestnavatel ma na to pravo disponuje celou tvojou dovolenkou. nahlas si ju hned na zaciatku roka daj podpisat a objednaj pobyt, pptom ti ju len tak nezrusi ak bude uz vyplateny, ale inak sa naozaj nemozes nikde stazovat lebo to co robi je v sulade so zakonom
@anonym_autor veď nikto ti neradi, že máš ísť na PN alebo OČR na celý mesiac. Bavíme sa tu o niekoľkých dňoch. Máš veľa možností, len otázka je, či máš o niektorú (okrem toho, aby kolegyňa nedostala volno) záujem. Ja osobne by som menila prácu. Tebe je asi jedno, že ťa tam majú za nič. Takisto lekár – ak si s nim nespokojná, lkata stíhaš zmeniť ešte aj ku koncu septembra… alebo môžeš ísť na tých pár dní na o ČR. Alebo si naozaj sadneš so šéfkou a jasne jej povieš, že takto sa to nedá a nech si to s kolegyňou rieši už ako ona uzná za vhodné, ale nech teba nevyužíva…
@anonym_8a2020 a hovorím niečo iné ? Ako donútiť sefku tú dovolenku podpísať? 😅
@anonym_c43454 to, že lekár nevypisuje fiktívne pnky nie je dôvod na zmenu pre mňa. Nikde som nenapísala, že s ním nie som spokojná.
My sa normalne striedame, mame presne dohodnute kedy kto medzi sviatkami robi. Pri hentakej vychcanej kolegyni by som ani nevahala a na pn sa hodila par dni predtym ako nastupi na dovolenku. Ziadny lekar ti nedokaze,ze ta nieco neboli,ked prides,ze ta to boli 😉 Osobne to nezneuzivam, ale takejto aj so sefkou by som dala okusit ich medicinu, aj tie prachy by som ozelela. Alebo este lepsie by bolo keby si mala inu pracu a das vypoved s tym,ze dovolenku cerpas cez sviatky.
@markusrasford to fakt takato otazka?!😆😆Milujem takychto ludi ako ty… :DDD
@anonym_e72794 ver mi netúžim po tvojom milovani. Chcela si byť za zaujímavú a nakoniec si za tupaňu. Mam uz par rokov ale este som sa nestretol s takýmto pracovným nasadením. Okrem prostitútok tak tie fakt robia den noc
@markusrasford napríklad v zdravotníctve, v doprave, aj niektoré reštaurácie/bary sú otvorené, všetky hotely kde chcú turisti stráviť sviatky...
@anonym_6ac72f Presne, u nás v hoteli bola taká ženská ubytovaná z 24.12. na 25.12., bola jediná na hoteli, a ešte sa rozčuľovala, prečo nie je otvorená reštika 24.12., že čo ona bude jesť... Reštiky v celom meste na kompletku zatvorené.
chod k dr s tym,ze ta hrozne boli chrbtica .. ista pn ...
@anonym_894c0f A ešte keď povie, že má závrate, tak na 100 percent.
@anonym_e72794 ver mi netúžim po tvojom milovani. Chcela si byť za zaujímavú a nakoniec si za tupaňu. Mam uz par rokov ale este som sa nestretol s takýmto pracovným nasadením. Okrem prostitútok tak tie fakt robia den noc
@markusrasford nikdy si nepočul o nepretržitej prevádzke ?
@markusrasford napr nemocnica, labaky, polícia, dispečing, operačné, plynárne, ….
@anonym_306f1d no vies existuje ZP ani policajti ani zdravotne sestry ani na pumpach sa nerobí v kuse. Odpovedí som sa nedočkal.
@anonym_306f1d no vies existuje ZP ani policajti ani zdravotne sestry ani na pumpach sa nerobí v kuse. Odpovedí som sa nedočkal.
@markusrasford
@markusrasford by si bol veľmi prekvapený ako niekde zvysoka kašlú na cely ZP
@anonym_autor napis ktora prevádzka je nepretržitá. Počul som o nepretržitej prevádzke kde sa ľudia striedaju. Tie dni su sviatkom a tam je do konca 100 percent priplatok
@anonym_autor aby niekto bol tri dni 24 hodín v kuse robote to môžeš tak akurát napísať na MK aby sa niektoré "chytili"
@markusrasford
@markusrasford by si bol veľmi prekvapený ako niekde zvysoka kašlú na cely ZP
@anonym_306f1d mňa mozes prekvapiť jedine ty. Nie ZP.
@anonym_306f1d mňa mozes prekvapiť jedine ty. Nie ZP.
@markusrasford dobreeee

@anonym_autor prezrad kde sa robi 24, 25 aj 26 v kuse?
@markusrasford napríklad v zdravotníctve, v doprave, aj niektoré reštaurácie/bary sú otvorené, všetky hotely kde chcú turisti stráviť sviatky...