icon

Kolegyňa v práci mi kradne nápady

26. feb 2026

Ahojte, potrebujem radu ako sa zachovať v práci. Robím v marketingu a máme novú kolegyňu, ktorá sa tvári ako moja naj kamoška. Lenže si všímam, že na poradách prezentuje moje nápady ako svoje vlastné. Vždy mi cez obed "vyspovedá" čo mám rozpracované a potom to o hodinu neskôr povie šéfovi v kancelárii, kým ja tam nie som. Šéf ju teraz hrozne chváli aká je kreatívna a ja vyzerám ako tá, čo sa len vezie. Keď som jej to v súkromí naznačila, tak sa začala smiať že sme predsa jeden tím a na tom nezáleží kto čo povie. Ja sa ale cítim podrazená. Mám ísť za šéfom a bonzovať na ňu, alebo si proste začať všetko držať pre seba a vôbec sa s ňou nerozprávať? Bojím sa aby som nevyzerala ako tá konfliktná.

Strana
z2
anonym_c8112c
26. feb 2026

načo jej hneď všetky nápady vyslepičíš? Svoje nápady si treba nechať pre seba

lucik194
26. feb 2026

nic jej nepovedat, vzdy to zahovorit, uplne jednoduche riesenie

morpheuss
26. feb 2026

Presne toto som videl v nejakom filme... a hlavná hrdinka (čo si vlastne ty) jej potom podstrčila nejaú úplnú blbosť a tá kolegyńa sa totálne strápnila...

lindous
26. feb 2026

Raz by sa to stalo a už by som s ňou nápady nezdieľala, bavila sa s ňou o iných veciach + ja som typ, ktorý by konfrontoval priamo ju, nie naznačila, ani sa nechala odpálkovať… ale za šéfom poza jej chrbát ako to spravila ona nie…

a0
26. feb 2026

@anonym_autor tak jej nehovor o svojich nápadoch a bav sa s ňou pri obede o počasí. Nikdy som neriešila pri obede prácu. Doslova som vždy povedala všetkým “za pol hodinu” aj keď si ku mne sadol šéf a chcel niečo prebrať - i dont care 🤷🏼‍♀️😂

sara07
26. feb 2026

pri prvom taktomto ukradnuti by som sa prestala s nou rozpavat ?
načo jej to vraviš preboha ? ja by som sa nebavila absolutne o praci, max o počasi
že sa kradnu napady, vyrobky , kreativita ano tak to je , niečo vymysliš a o pol roka to ma aj zvyšok konkurencie
tomuto predsa ty vieš zabranit osobne

sara07
26. feb 2026

mala by si sa zapisat na kurz asertivity alebo komunikacie
načo jej to naznačuješ ? však si to vykecame, ešte ta vysmiala a ty sa citiš blblo
tie dva kurzy by sa ti zišli ako sol alebo si nejake knihy kup a popracuj u seba na tomto
za šefom by som nešla, nerozpravala by som jej napady ani nič ...

gab1sol
26. feb 2026

Pri najbližšej príležitosti jej nič nenaznačuj, ale priamo povedz, že ako tím môžete potom spoločne ten nápad realizovať, budeš jej vďačná za pomoc, ale svoje nápady budeš pred vedením prezentovať ty. A viac jej nepovedz.

elenka.k
26. feb 2026

no, ak si sa neozvala na schôdzi, nepovedal vtedy pred všetkými, že to sú tvoje nápady - teraz chceš ísť k šéfovi? nemusí ti veriť.
radšej si svoje nápady nechávaj v hlave - pre istotu. a potom ich na schôdzi povieš....

melanta
26. feb 2026

Si dospelá, robíš marketing, dokonca máš dobré kreatívne nápady? Neverím. Ako môže byť takáto osoba zároveň tak jednoduchá, že bude opakovane svoje nápady posúvať vychcanej osobe a opakovane sa čudovať, že dotyčná to prezentuje ako svoje? Vieš ako sa hovorí, že "šikovným patrí svet". Niekedy tá šikovnosť nie je seriózna, ale je o tom kradnúť nápady človeka, ktorý ich sám dáva von na verejnosť skôr, než sa pod ne podpíše. Vieš čo máš robiť - z šéfom nie je potrebné ísť, svoje nápady prezentuj pred ním a až následne o nich hovor s kýmkoľvek iným.

elenka.k
26. feb 2026

a ako píše Sara 07, tiež by som sa s takou podvodníčkou už nerozprávala ....

anonym_1dfb8e
26. feb 2026

Ved sa s ňou prestaň rozprávať a začni si chrániť svoje nápady aj svoje súkromie. Aj počítač si nejak zahesluj predsa môže aj s neho ukradnúť niečo napríklad tie napady. Potom napíš nám či sa niečo zmenilo.

osky
26. feb 2026

Absolutne nic jej nehovor,narovi u jej povedz,nech si vxmysla svoje kreacie a ty svoje predvedies sams.a snou sa uz nebudes o napady delit....
Ty sa predsa nemas za co hanbit...trochu asertivity ti chyba....

krasneleto
26. feb 2026

@anonym_autor svoje napady si nechaj pre seba... ja by som jej splechla, ci jej nie je blbe prezentovat moje napady a ukoncila akekolvek pikajdovanie a vysluchovanie pred mitingom... nech prezentuje svoje.. pokial nepracujete na projekte spolu... tvoj biznis , jej biznis... nebonzovala by som nie si v skolke, tvoja chyba, ze vsetko vykvakas...

anonym_dba9a1
26. feb 2026

A ona ti drzi pri krku noz, ked sa pyta?

anonym_dfd2c7
26. feb 2026

Pozor,aby si neprisla kvôli nej o pracu.Ano sef si vsetko vsima.

oceanahory
26. feb 2026

@anonym_autor Zaujimave, robim tiez na marketingu (i ked asi bezpredmetne, kedze by som to inak nerobila ani na inych oddeleniach...), ale svoje napady zdielam iba s veducou alebo na spolocnych meetingoch s nasim teamom. Sorry, ale naozaj nechapem, preco jej vobec nieco hovoris a hlavne opakovane, aj ked vies, ako ona tieto informacie podava vedeniu 😅....

muchotrafka298
26. feb 2026

Nikto nemoze byt taky hlupy, aby vlastne napady, kreativne aj ine, co vyslovene on vymysli vykvakal v praci kolegom, co su jeho konkurencia......Toto je uz nie ani hlupost. Na co jej vykladas, co vymyslis? Jasne, ze Ti to ukradne a ona ma napady bez prace a este ju chvalia. My mame tiez taku jednu v praci, co len cudzie napady za svoje prezentuje. Lenze ja som ju prekukla, nepoviem nic a zrazu ze "Ako to, ze XY nic nevymyslela?" tak som raz povedala, ze lebo vsetko, co ona vymyslela boli moje napady a uz ich s nikym nezdielam. A to bolo velke prekvapenie pre vela kolegov.

tykat
26. feb 2026

@anonym_autor "Mám ísť za šéfom..."
Nie, mas pri obednajsich rozhovoroch pouzit svoju krestivitu a nenechat si olizovat mozog.

anonym_a1a3bb
26. feb 2026

tak to je poriadna podrazacka! pozor na nu! a hlavne pozor na to, co jej povies...

trema
26. feb 2026

toto sa stalo viac ako raz? raz by mi to urobila a rozpravala by som sa s nou iba o pocasi

anonym_4302bd
26. feb 2026

@anonym_autor Poznám to, v minulosti som mala to isté. Rada je jednoduchá, nikdy jej vopred nehovor žiadne tvoje nápady, nechaj si to pre seba, pred šéfom nebude mať čo rozprávať, iba ty

anonym_ee9095
26. feb 2026

@anonym_autor no toto robi aj moja kolegyna ...je inak zlata , podla mna si to ani neuvedomuje , ale , ked prvy , druhy, treti raz povedala na porade od slova do slova co som jej povedala ja , co ma napadlo , co treba zefektivnit etc, proste som s ou o takych veciach prestala rozpravat ...zas nevymyslam liek na rakovinu , aby mi slo o nobelovku takze som to vzala s usmevom 🙂

lauruska_sumienka
26. feb 2026

tiez som mala moznost spolupracovat s takymi co by chceli len smotanu lizat a ich maximalne pricinenie bolo "ved som tu". terazi sa uz len pozdravime a maximalne prehodime trapne formulky
nie si v skolke zeby si chodila zalovat ze ti kradne napady. tento clovek nestoji za to aby si jej hovorila svoje napady - ved je to zlodejka a realne ti ohrozuje miesto vo firme

anonym_1dfb8e
26. feb 2026
@anonym_dfd2c7

Pozor,aby si neprisla kvôli nej o pracu.Ano sef si vsetko vsima.

presne toto ma napadlo ,že ju môže šéfko prepustiť a kolegyňu si nechá. Preto si daj pozor na ňu. Lebo celkom ľahko sa môže stať že ťa prepusti šéfko možno dnes zajtra o týždeň o mesiac... potom bude neskoro. Preto sa s ňou prestaň rozprávať nie je ti to kamaratka ale len kolegyňa.

anonym_bee155
26. feb 2026

@anonym_autor chapem, ze na zaciatku ked sa to stalo prvy krat, si to netusila. ale ze sa to stalo opakovane viac krat, je to len tvoja chyba. naco jej to hovoris? na obede sa bav o dovolenke, nakupovani a podobne a nie ze ty jej tam vyklopis svoje napady, ktore ona pred sefom potom prezentuje. rady si tu uz dostala, je to jednoduche, nic jej nehovor. za sefom teraz nechod, mozno by ti neveril, tak sa uz len zariad do buducna. ak jej to budes dalej rozpravat, tak sa potom neskor necuduj, ze napriklad odmeny dostane ona a nie ty a ze ked sa budu musiet znizovat stavy , tak budes prva na rane.

ivana11155
26. feb 2026

@anonym_autor v praci je kazdy sam za seba, uz si dost velka aby si to vedela🙂. Napady by som nezdielala, ved je to tvoje know-how a urcite nie s novou kolegynou. U nas ked pride nova kolegyna, nikto sa s nou extra nebavi nejaku chvilu, kym sa neukaze co je zac.

anonym_dfd2c7
26. feb 2026
@anonym_1dfb8e

presne toto ma napadlo ,že ju môže šéfko prepustiť a kolegyňu si nechá. Preto si daj pozor na ňu. Lebo celkom ľahko sa môže stať že ťa prepusti šéfko možno dnes zajtra o týždeň o mesiac... potom bude neskoro. Preto sa s ňou prestaň rozprávať nie je ti to kamaratka ale len kolegyňa.

@anonym_1dfb8e a este aka zakerna

muchotrafka298
26. feb 2026

A este k tomu ist to povedat sefovi. Nie ste deti v materskej skolke a tvojho nadriadeneho zalovanie nezaujima a moze ti to len poskodit.

staryjarec
26. feb 2026

Typická hus, všetko vygága a sem si príde po radu.

Strana
z2