icon

Zapisovanie prestávok na WC v práci: Je to normálne?

Včera o 07:39

Po novom od nas chcu aby sme v internom dochadzkovom systeme evidovali aj kazdu prestavku na WC. Doteraz sme tam zapisovali len prichod, odchod a obed.

Je toto niekde bezne? Mne uz to pride dost cez ciaru. Ako na vyber nemam budem to robit len ma hlavne zaujima ci to niekto tiez mate.

Strana
z3
anonym_75cb51
•
Včera o 07:45

@anonym_autor nie nemáme a treba sa ozvať, že kde sa stratil zdravý rozum. A že keď sračku dostaneš, ako to do " interného systému" máš zaznačiť.

simca06022011
•
Včera o 07:53

nie je to bezne, hlavne ludi by to zdrzovalo podla mna. ALE treba povedat, ze ide aj o skusenost firmy, mali sme taku skusenost, kde firma riesila tieto prestavky, nakolko sa kludne pretahovali a vyuzivali na kadeco, a trvali dlho. Doslova niekto v zachode v kuse bol, telefonoval, sedel, kedze sa tam islo "dalej" k satniam, pofajcievalo sa po ceste a pod. CIze mozu za tym byt interne dovody manazmentu preco to robia. Treba si to zistit a vydiskutovat, ja by som to obhajovala tym, ze ked si odskocim na wc kde som realne vo wcku tak dve minuty tak mi dlhsie trva evidencia :DD mozno povedia, ze ale kopa ludi tam sedi 15-20-30minut a je to problem (ano mam takeho kolegu, ale teda u nas to az taky problem nie je,praca mu neujde, neurobi, dorobi si to tak ci tak)

patrike
•
Včera o 08:00

Sikana, ale moze to mat dovod, ak sa niekto vyslovene zasiva a hra hodinu hry na mobile na WC. Cez IP by im to nepreslo.

biba_18
•
Včera o 08:09

to vám akože povedali že vám to odrátajú z pracovného času?

anonym_c56a65
•
Včera o 08:09

Táto požiadavka zamestnávateľa vyzerá síce nedôstojne, ale vzhľadom na to, že sú medzi zamestnancami často aj takí, ktorí sú schopní sa zašiť na wc počas pracovnej doby aj 4-5 krát na 20-30 minút, tak považujem tento krok za pochopiteľný.

anonym_785129
•
Včera o 08:19

@anonym_autor toto zaviedli aj u nás. Kým im odbory neklepli po prstoch. Už je to zakázané.

beronsche
•
Včera o 08:22
@anonym_c56a65

Táto požiadavka zamestnávateľa vyzerá síce nedôstojne, ale vzhľadom na to, že sú medzi zamestnancami často aj takí, ktorí sú schopní sa zašiť na wc počas pracovnej doby aj 4-5 krát na 20-30 minút, tak považujem tento krok za pochopiteľný.

@anonym_c56a65 tento krok je nedostojny a sikanozny.
Zamestnávateľ, ktorý si nevie inak skontrolovať, či zamestnanec pracuje, musí byť hádam retardovaný..
Ved hádam vidíš objem vykonanej práce, či je všetka zadaná práca urobena. Plus na linkách musí niekto toho človeka zaskočiť, čiže je to zase kontrolovatelne aj bez excel tabuľky, kto bol koľko na wc.
Ešte im nastavia normu - mala potreba - x minút, veľká potreba - y minút a výmena dámskych hygienických potrieb počas menštruácie - z minút. Úplný nonsens...

anonym_165b3b
•
Včera o 08:23

Asi by som si zavolala na IP, aby som sa porozprávala či je toto vôbec právne ok

Nejakého flákači sa dá rieisit aj inak ako zapisovaním kto kedy a na koľko chodí na wc

anonym_73704b
•
Včera o 08:24

Slovensko, 2026

baldinka
•
Včera o 08:27

Moderni otrokari

anonym_67cc8c
•
Včera o 08:32

Dcéra robí na call centre a prestávky na WC musí klikať do systému už roky. A tiež môže byť dôvod, že sa mohli zamestnanci sťažovať na iných, ktorý to WC využívali na flákanie, muž mal takého vo firme. Bol závislý na mobile a chodil na wc niekoľko krát denne, že reálne robil iba 50% prac. fondu. V malom kolektíve sa to dá riešiť, ale ak vás je veľa tak, asi nemajú inú šancu. Treba sa spýtať na dôvod tejto zmeny.

beronsche
•
Včera o 08:37

Ešte mi napadá jedna vec - takýto zamestnávateľ nemá šancu si udržať kvalitných ľudí. Ti mu ujdú niekam inam...

patrike
•
Včera o 08:43
@beronsche

Ešte mi napadá jedna vec - takýto zamestnávateľ nemá šancu si udržať kvalitných ľudí. Ti mu ujdú niekam inam...

@beronsche Vyseru sa na neho 🙂

klaridka
•
Včera o 08:44

Môžem sa spýtať, čo tomuto nariadeniu predchádzalo?

lienka434
•
Včera o 08:45

Zažila som niečo podobné a ešte horšie a pritom silné rozvíjajuca sa firma ale s dementom na popredí. Samozrejme že som vedela že som tam len dočasne.Na všetko čo ostatní popisujú v komentároch sa odvolával aj on...

anonym_6089cd
•
Včera o 08:48

@anonym_autor toto cez IP by neprešlo, ale na jednej strane chápem prečo to firmy robia.
V bývalej práci pomohlo až, keď dali nad WC rušičku signálu a behom týždňa sa dlhé návštevy na wc zredukovali. Neviem si predstaviť, ženu počas menzesu, ako sa bude chodiť stále pípať, lebo ide na wc 😕 moja kolegyňa je prvé dni nonstop na wc

michaela329
•
Včera o 08:53

Na jednej brigáde v telekome sme mali dané cikpauzy a ak sme išli mimo danú pauzu, tak sme to tiež evidovali - odhlásenie zo systému, takže supervizor videl kto a na ako dlho chodí. Muž mali v jednej práci problém s fajčiarmi, takže zaviedli niečo podobné.

patrike
•
Včera o 08:53
@anonym_6089cd

@anonym_autor toto cez IP by neprešlo, ale na jednej strane chápem prečo to firmy robia.
V bývalej práci pomohlo až, keď dali nad WC rušičku signálu a behom týždňa sa dlhé návštevy na wc zredukovali. Neviem si predstaviť, ženu počas menzesu, ako sa bude chodiť stále pípať, lebo ide na wc 😕 moja kolegyňa je prvé dni nonstop na wc

@anonym_6089cd Tu rusicku si neviem predstavit, to je na pokutu od telekomunikacneho uradu a urcite to rusilo aj okolo wc.

catherin4
•
Včera o 08:54

O niecom takom som este nepocula. Ale moju mamu vyhodili pred dochodkom z prace, nasla si novu, kde im zakazovali chodit na WC. Ze aby im ho neznecistili. Nerobila tam ale stale, oni chodili po domoch a ponukali sluzby. Niekedy museli dojst na firmu a tam mali zakazane pouzit WC. Novodobi otrokari.

anonym_c56a65
•
Včera o 08:58
@beronsche

@anonym_c56a65 tento krok je nedostojny a sikanozny.
Zamestnávateľ, ktorý si nevie inak skontrolovať, či zamestnanec pracuje, musí byť hádam retardovaný..
Ved hádam vidíš objem vykonanej práce, či je všetka zadaná práca urobena. Plus na linkách musí niekto toho človeka zaskočiť, čiže je to zase kontrolovatelne aj bez excel tabuľky, kto bol koľko na wc.
Ešte im nastavia normu - mala potreba - x minút, veľká potreba - y minút a výmena dámskych hygienických potrieb počas menštruácie - z minút. Úplný nonsens...

@beronsche Ohľadom pracovníkov linky máš pravdu, ohľadom nastavovacov, údržbárov,opravarov celkom nie.Este je tu otázka, že ako sa dá dokázať a kontrolovať, či niekto navštevuje toaletu často preto, lebo to skutočne potrebuje, či preto, lebo si potrebuje niečo telefonicky vybaviť.Bola som svedkom toho, ako sa chalan chvastal,ze kým ostatní makajú, on si aj zdriemne na wc-ku.Predstav si, že aj keď nepracujem vo výrobnej sfére, síce návštevu toalety neevidujeme čipovanim, ale eviduje sa každý odchod a príchod do budovy.Vzhladom na to, že nemáme priestory na fajčenie,tak vedenie vie presne, že koľko času trávil daný fajčiar za účelom inhalacie

anonym_d5832a
•
Včera o 09:01

@anonym_autor u nás kolegyňa ide na "obed" do kuchynky, tam si niekedy aj pospí...a potom príde s obedom na rajón, nech ju necháme v kľude sa najesť, lebo keď je v kuchynke, neznamená, že obeduje 🫣 srať chodí každú hodinu aj ja 20 minút. Alebo ešte lepšie, zohreje si obed, vezme k nám, a napíše si o 30 minút dlhšiu zmenu, lebo ona nebola na obede 🤔 už to zamestnávateľ s ňou riešil, týždeň sa držala, a zase jej treba vkuse 💩 neviem čo tam robí...

anonym_6089cd
•
Včera o 09:02
@patrike

@anonym_6089cd Tu rusicku si neviem predstavit, to je na pokutu od telekomunikacneho uradu a urcite to rusilo aj okolo wc.

@patrike tam okolo wc boli len prázdne chodby a priestranstvo voľné. Nám to nevadilo, lebo prečo máme pracovať a niekto sa len pofľakuje na wc a dokonca si tam spí ?!?

anonym_f52734
•
Včera o 09:07

Potrebujú preriediť stav v práci.
Zažila v práci pred x rokmi.
Nám sbskár krúžil po chodbe a každého kto išiel na wc kontroloval či mal identif. kartu. ak nemal - dostal hrubé porušenie prac. disciplíny.
Tuším 3 zápisy - dovidenia To isté kontrolovali obedy.
Robotníkov kontrolovali na pracoviskách napr. pri zváraní. Ak nemal idenf. kartu - zápis hrubé porušenie prac. disciplíny.
Firma sa potrebovala zbaviť pár desiatok pracovníkov a nevedela ako. Bola kríza.

anonym_6b95a6
•
Včera o 10:28

Aha ake ste tu vsetky mudre. Ked sa robi vsade to co u nas tak by som chcela vediet ci by sa vam to pacilo ze niekto sere pol h 5x do dna na wc, potom 6kav 20 cigariet a z 8h robi 5.

anonym_6b95a6
•
Včera o 10:32
@klaridka

Môžem sa spýtať, čo tomuto nariadeniu predchádzalo?

@klaridka co je toto za otazku??? Tak asi mali dovod.mas to tu viac krat spomenute preco asi. Ci ty si asi ty z tych co to zneuzivaju a ked to je dovolene tak budem to robit aj ja.

anonym_0a71ed
•
Včera o 10:59

blazni vsade, v call centre sme mali presne vytycene prestavky na wc 2 x do dna, napriklad jeden tim o 10:30, dalsi 10:40, kto chcel ist mimo prestavky, musel poslat mail, ze ide na wc mimo "vychadzok" vrchol vsetkeho bol, ked na porade mal kazdy povedat kolko mu cca trva velka potreba pred vsetkymi, v dalsej sme mali pisat po minutach co cele dni robime, cize aj to, z takych prac utekat cim dalej, tym lepsie

klaridka
•
Včera o 11:28
@anonym_6b95a6

@klaridka co je toto za otazku??? Tak asi mali dovod.mas to tu viac krat spomenute preco asi. Ci ty si asi ty z tych co to zneuzivaju a ked to je dovolene tak budem to robit aj ja.

@anonym_6b95a6 Si v poriadku? Ty si tvorca tejto diskusie? Ja tu nevidím odpoveď autora príspevku, či to zamestnanci zneužívali a reálne vysedávali na WC ( čo by dávalo zamestnávateľovi pádny dôvod na tento spôsob riešenia daného problému) , alebo ich šikanuje ( to by mal veľký problém). Rozumieme sa, áno?

beronsche
•
Včera o 11:30
@anonym_c56a65

@beronsche Ohľadom pracovníkov linky máš pravdu, ohľadom nastavovacov, údržbárov,opravarov celkom nie.Este je tu otázka, že ako sa dá dokázať a kontrolovať, či niekto navštevuje toaletu často preto, lebo to skutočne potrebuje, či preto, lebo si potrebuje niečo telefonicky vybaviť.Bola som svedkom toho, ako sa chalan chvastal,ze kým ostatní makajú, on si aj zdriemne na wc-ku.Predstav si, že aj keď nepracujem vo výrobnej sfére, síce návštevu toalety neevidujeme čipovanim, ale eviduje sa každý odchod a príchod do budovy.Vzhladom na to, že nemáme priestory na fajčenie,tak vedenie vie presne, že koľko času trávil daný fajčiar za účelom inhalacie

@anonym_c56a65 aj nastavovaci, údržbári a opravari majú nejaké pracovné úlohy.. a buď ich plnia k spokojnosti nadriadených a potom nech aj hodinu denne sedia na záchode, alebo ich neplnia.
Jednoduché.
Mimo výrobnej sféry je kontrola úloh ešte jednoduchšia. Nie je potrebné preto sledovať každého jedného zamestnanca ešte aj na hajzli.

beronsche
•
Včera o 11:31
@anonym_6b95a6

Aha ake ste tu vsetky mudre. Ked sa robi vsade to co u nas tak by som chcela vediet ci by sa vam to pacilo ze niekto sere pol h 5x do dna na wc, potom 6kav 20 cigariet a z 8h robi 5.

@anonym_6b95a6 a kto za toho človeka pracuje?
Toto sa má adresovať individuálne.

anonym_c56a65
•
Včera o 12:06
@beronsche

@anonym_c56a65 aj nastavovaci, údržbári a opravari majú nejaké pracovné úlohy.. a buď ich plnia k spokojnosti nadriadených a potom nech aj hodinu denne sedia na záchode, alebo ich neplnia.
Jednoduché.
Mimo výrobnej sféry je kontrola úloh ešte jednoduchšia. Nie je potrebné preto sledovať každého jedného zamestnanca ešte aj na hajzli.

@beronsche Osobná skúsenosť s opravarom: Zavoláš jeho vedúcemu, ktorý mu kryje chrbát, lebo môže, netlačia ich plány, normy.Slubi, že chlapa pošle.Po hodine voláš znova, lebo tvoja práca stojí.Slubi, že pošle.Medzitym sa dozvies, že fešák bol už v bufete,na wc a ze akurát vo fajčiarke Čiže práca by aj bola a celkom súrna, ale bez kontroly a s tichým súhlasom priameho nadriadeného ju nerobí.

Strana
z3