Agresívne správanie manžela
Ja neviem ako reagovat
Ale manzel je cholerik a vzdy sa nas**rie pre vsetko. Totalne vybuchne a zacne hadzat veci. Deti nemame. Ale povedala som mu ze musi s tym nieco robiit. To nie je normalne taka agresivita.
Hadze kabelku po mne, plysaka vankus co mu pride pod ruku
Do tvare a nadava skaredo.
Vzdy saho snazim. Ukludnit. Ale nejde to. V minulosti sa kadeco stalo medzi nami hrozne hadky a pod. A tie hadky vzdy je problemom on. On nieco vyvedie alebo prehana ze mame doma. Ako v chlieve ze nic neni uvarene a pod.
Ze co cele dni robim ze som neschopna mamzelka a ze sa udajne nemal zenit
Predtym. Sme. Spolu boli 6 rokov. Potom rok. Sme. Svoji. Vzati. Dieta nemame.
Robil tieto vystupy vzdy. Reagovali by ste ako na toto. Viete ja som najprv bola v soku, potom. Som sa ho snažíla upokojit a pod. Ale nejde to. On ked sa dostane do amoku tak konec. Ja uz neviem ako to mam riesit.. Poslednych asi 3 roky je taky.
Myslela som ze manzelstvom sa to zlepsi. Ja tiez tuzim mat doma pokojneho muza co bude konstrukticne riesit problemy a ine.
Toto nepojde dobrym smerom, jedine prec od neho. Mala som nieco take a to je tazke menit. Za mna sa to neda vydrzat, ako este par rokov to potiahnes a potom bud od stresu sa nieco stane fyzicky, alebo to rupne nervami. Ja som takto mala 7 rokov vztah. Ako boli aj pekne chvile, ale tie stresy potom
@anonym_autor Nohy na plecia a utekať ako Vám nohy stačia
@anonym_autor vieš čo? Napíšem ti len že dobre ti tak. Rozumná žena nebude dúfať, že agresívny muž sa po svadbe zmení. A ak už sa kopla a vidí, že sa nezmenil a ide to k horšiemu, tak sa s takým mužom čo najskôr rozvedie. Ak zotrvávaš v manželstve s takýmto chmuľom, tak nech po tebe hádže veci, zaslúžiš si to. Lebo si už dávno mala byť od neho preč. Jediné šťastie, že nemáte deti, to by si ešte len videla, čoho by bol schopný.
@anonym_autor Narcistická porucha osobnosti
@anonym_autor a tebe ho niekde pridelili? Alebo prečo si s ním?
Akože ja už neviem, mne to príde strašne všetko sci-fi že buď ste ženy také hlúpe alebo čo čakáte. Ber nohy na ramena a utekaj ďaleko od takého človeka. Vieš si predstaviť ako by trpeli vaše deti? S takým chlapom sa zobrať bola totálna chyba, lebo ak nie ste manželia ujsť sa dá vždy ale teraz kto vie ako bude vyvádzať, majetok riešiť a s jeho povahou či ti nebude robiť zle
Ja cakam, kedy vyhram miliony … a nic. Je ro rovnako pravdepodobne ako, ze ty budes mat zo svojho trula pokojnwho muza.. rozved sa alebo cakaj kym ti vymlati zuby … hlavne nerozsiruj jeho debilny genofond. Ak by ta ro vobec napadlo. 🙈Blbcov je vsade dost.
@anonym_autor úprimne keby ti najlepšia kamarátka povie že toto zažíva čo by si jej poradila? - dobre ho osklbat ak má peniaze a utekať riešiť rozvod
Spamataj sa.
Nemá bokovku? Ze hlada dôvody aby sa akože mohol nahnevať?
A súhlasím s tym, ze žiadne deti...takéto typy naozaj naša planéta nepotrebuje
Toto musi byt vymyslene. Davno sme tu nemali bitu zenu co ho miluje a este zadre vsetky tieto kraviny ako myslela som ze manzelstvom sa to zmeni.
Ešte ti napíšem, ani dieťa ho nezmení....respektíve zmení, ale tak,že sa bude ešte horšie správať
@anonym_autor asi by ta mal mlátiť, a nie hádzať po tebe plyšáky...vtedu by si sa už možno nepýtala. Ale...ty chceš asi len poradiť, z ktorej strany ho pohladkať aby nekusol. 😄
Zeny boze ma tu strradne davate dole a makladate mi... Ked proste niekoho mate radi tak si myslite ze sa zmeni a tak neviem
Zeny boze ma tu strradne davate dole a makladate mi... Ked proste niekoho mate radi tak si myslite ze sa zmeni a tak neviem
@anonym_autor A ty si sa po svadbe zmenila? Asi nie, ze. Preco by to mal robit on?
Myslela si že manželstvom sa to zlepší? 😆 A prečo by sa to malo zlepšiť? Ked si s ním chodila a videla, že neni normálny, tak odchod, nebolo o čom.
Prečo si sa za neho vydala? Začni si vážiť samú seba rozveď sa a odíď.
@anonym_autor to máš odkiaľ tento chorý názor, že keď niekoho máte radi, tak si myslíte, že sa zmení? Naopak, ak niekoho mám rada, nechcem, aby sa menil, milujem ho takého, aký je. Ale nesmiem si zobrať agresívneho primitíva. Mimochodom, čo na ňom miluješ? že po tebe hádže veci? Alebo to, že ti nadáva, že nie je upratané: Alebo to, že vybuchne a nedokáže viesť normálny dialóg? Neverím, že táto téma je skutočná, že môže byť naozaj tak naivná a sprostá žena
A fakt mi niekto ešte bude tvrdiť, že psychológia nie je potrebná na školách. Keď mám niekoho rada, nechcem ho meniť. Predstav si, že dospelý člocek sa nikdy nezmení z hocäda na milujúceho, z extroverta na introvert, a to už nehovorím o závislostiach. Veď toto je už do neba volajúci hlúposť. Tu dole máš diskusie o živote s agresívnym dementom-zmení sa to k horšiemu. Ach bože ženy😩
@anonym_autor odkial mas tu myslienku, ze ludia sa menia, lebo si to JA zelam? Praveze to vo svete funguje opacne. Neexistuje, ze sa tvoj chlap zmeni. Nervak ostane nervakom a dokonca sa to moze zhorsovat. Mas iba 2 moznosti: 1. Budes ho akceptovat aj s jeho agresivitou voci tebe. 2. Prehodnotis vase manzelstvo a rozhodnes sa, ze jeho spravanie je uz za tvojou hranicou tolerantnosti a dalej uz nechces pokracovat. Je na tebe ako sa rozhodnes. Viac sa tu vymysliet neda.
A fakt mi niekto ešte bude tvrdiť, že psychológia nie je potrebná na školách. Keď mám niekoho rada, nechcem ho meniť. Predstav si, že dospelý člocek sa nikdy nezmení z hocäda na milujúceho, z extroverta na introvert, a to už nehovorím o závislostiach. Veď toto je už do neba volajúci hlúposť. Tu dole máš diskusie o živote s agresívnym dementom-zmení sa to k horšiemu. Ach bože ženy😩
@enmery psychológia a povedomie o psychopatoch základné veci k prezitiu ako budovat zdravé vzťahy strasne chýba bolo by treba vzdelávat katastrofa čo ženy dokážu tolerovat ja až žasnem ako niektoré žijú
@anonym_autor to máš odkiaľ tento chorý názor, že keď niekoho máte radi, tak si myslíte, že sa zmení? Naopak, ak niekoho mám rada, nechcem, aby sa menil, milujem ho takého, aký je. Ale nesmiem si zobrať agresívneho primitíva. Mimochodom, čo na ňom miluješ? že po tebe hádže veci? Alebo to, že ti nadáva, že nie je upratané: Alebo to, že vybuchne a nedokáže viesť normálny dialóg? Neverím, že táto téma je skutočná, že môže byť naozaj tak naivná a sprostá žena
@anonym_163330 👍
Preco by sa mal v manzelstve zlepsit?
@anonym_autor "Myslela som ze manzelstvom sa to zlepsi. Ja tiez tuzim mat doma pokojneho muza co bude konstrukticne riesit problemy a ine."
On a tvoje tuzby nejdu dokopy. Nech urobis, co urobis.
Ak on nevidi problem v sebe, tak ty nic nezmenis. Bude sa to len horsit.
Svadbou a hlavne tolerovanim (a snahou ty utisovat jeho, ukludnovat ho) v nom budujes paradoxny pocit, ze nerobi nic zle. Prave naopak. Ze je to prijatelne. Ze ma pravo buchnut a hadzat vecami a nadavat ti.
Ze je to to jeho prirodzeny, pochopitelny a opravneny ventil. Ktory si ty povinna zniest.
A ty si tento stav pomohla u vas zaviest a este aj posilnit.
Doslo ti to?
Takze, ak on sam nezacne vidiet problem vo svojich amokoch a hysterickych vystupoch, tak jedine riesnie je odchod.
Aj ked ho milujes za hrob a radsej by si sa pod vlak hodila, ako bola bez neho.
V tomto pripade to lahnutie na kolajnice je lepsie riesenie. Rychle a ustetri ta obrovskej tony sklamania (a on pojde veselo nicit zivot dalsej naivnej babe, len co prejde spolocensky prijatelna doba povinneho smutenia, to si pis. Do roka si nahradena.).
Potrebujes si pri nom si odtrpiet hnusne roky a odchadzat s hlbokou nenavistou v srdci k nemu? Preklinat ho za stratene roky, ktore si mu obetovala. Zniceny zivot. Stratene moznosti. Ostarnutu tvar a problemy s hladanim noveho parentra, kedze tvoje moznosti sa zuzia na okruh "toho, co ostalo" (v tvojom +/- rocniku.).
(Darmo si to malovat na ruzovo - takto to je. S kazdym rokom sa ti z tisicov otvorenych dveri stovky definitivne zaplesnu pred nosom.)
Ale v skutocnosti - to bude iba tvoja vina. Lebo ty si sa rozhodla to s nim skusat a zit. Aj ked si vedela, aky je.
Tak si to dobre rozmyslis, ci sa ides hrat na vilu obetavku.
Zivot nie je pocitacova hra, ze "nevyslo, nevadi, restartnem, skusim znova a inak".
Mas jednu jedinu sancu zariadit si ho stastne. Ak nevyjde, tak si prehrala. A koniec. Nikoho tvoja bolest a sklamanie nezaujima. Ani tvoj spackany zivot.
PS: ak to napriek tomu chces s nim skusat a myslis si, ze cosi vyriesis, tak musi mat inu taktiku, nez toto plane fnukanie na koniku, ze on je na teba zly a co teraz.
Ak s nim chces za kazdu cenu ostat, tak sa ty musis PRVA naucit nieco o ludoch ako on, ty prva sa musis naucit, ako ich zvladat. Riadit, uemsrnovat, tancovat okolo nich a znasat male uspechy a opakovane neuspechy.
Cely tvoj zivot bude ako zit s hadom pod postelou. Nikdy nevies, keby vas uspech v kroteni jeho amokov a uceniu sa sebaovladaniu, zrazu buchne vo vlne nasilia, ked ta strieska ako hada. Darmo sa potom bude kajat (A prosikat, nech ho neudas), ked tebe budu lepit zuby dokopy a pri kazdom dazdi budes hltat brufen na kila, aby si vydrzala.
Ale volba a risk je na tebe.
@anonym_autor a on sám sa chce zmeniť? Mieni na tom pracovať? Uvedomuje si, že to nie je Ok? Podľa mňa nie, keď si mu to tolerovala tak dlho a dokonca si si ho vzala, tak on je si istý že je to v poriadku. Aj ste sa o tom niekedy rozprávali?
@anonym_autor uz je to zopár rokov a to do kedy chces?ved si ho dávno mala poslať na liečbu agresivity a ked nieje ochotný tak asi ťa nemá rád ako ty jeho
@anonym_autor uz je to zopár rokov a to do kedy chces?ved si ho dávno mala poslať na liečbu agresivity a ked nieje ochotný tak asi ťa nemá rád ako ty jeho
@anonym_857dfc nechce liecbu
@anonym_autor a on sám sa chce zmeniť? Mieni na tom pracovať? Uvedomuje si, že to nie je Ok? Podľa mňa nie, keď si mu to tolerovala tak dlho a dokonca si si ho vzala, tak on je si istý že je to v poriadku. Aj ste sa o tom niekedy rozprávali?
@vikiki29 ano. Rozpravali sme sa. Tvrdi mi ze ho vytacam a ze je cholerik tak sa neovladne. Lsnze on hadze vankus plysaka prostr zurovo a silno tak ze mi ublizi aj veru..

autorka, asi píšeš o mojom ex manž.
To bolo neskutočné hovado. Presne typ ako opisuješ. Len my sme mali aj dieťa. Manželstvo skončilo veľmi rýchlo - usúdila som že s týmto chlapom je to len strata času. odvtedy prešli už roky. Nikdy som neoľutovala rozvod. Po čase som si založila novú rodinu .