Aké sú skúsenosti so vzťahom s moslimom?
Ahojte, nájde sa tu žienka ktorá má vzťah s moslimom? Konkrétne s muzom z Macedónska ale žijúceho dlhodobo na Slovensku. Zaujíma ma akí sú vo vzťahu, ake boli začiatky, ako ste si ich získali, ako sa správajú k zene. Viem ze všade sú výnimky ale som zvedavá na realne skúsenosti
Ja som bola minuly tyzden v kine na filme Semienko posvatneho figovnika.
Odohravalo sa to sice v Teherane, ale velmi dobre tam bola vykreslena atmosfera moslimskej rodiny a jej fungovania v sucasnej dobe. Spravanie sa muzov a zien v rodinach a ich vztahy.
https://www.csfd.sk/film/1517791-semienko-posva...
Ak ta toleruje tak moze nyt vztah pekny a trvácny,ale ak kvoli jeho viere a tradíciám ktore ma zakorenené v mentalite bude od teba očakávať veci s ktorými nesúhlasíš bude to problem.Mne by vadilo ak by odo mna vyžadoval nejesť bravcove alebo chcel deti vychovavat v jeho viere.
Ale zalezi od teba co vies tolerovat a comu sa vies prisposobit a aky si typ cloveka,ci nezávislá a moderna alebo submisivnejsi typ.
Ja poznám niekoľko manželstiev, vcelku sa prispôsobili životu tu, ale ako cez kopirák žena musí poslúchať…
Nesmie mať sociálne siete, pravidelná kontrola mobilu, nesmie ich nikto pozdraviť, nesmie sa usmiať..
Každý problém riešia vyhrážaním rodine a aj známym, narobia bordel za nič.. žena nesmie chodiť cvičiť, aj u kaderníčky s ňou bude sedieť, bravčové teda nie, ale hamburger už sa neráta😀 alkohol jeden pravidelne a ostatní vôbec..
Do výchovy detí sa moc neangažujú, je to iba na žene, je to jej povinnosť a bodka..
Rodinné akcie zo strany ženy žiadne, ale preletieť sa za svojou rodinou je svätosť a kúpia si letenky aj za posledné, najlepšie v čase keď sú prázdniny a žena nevie čo s deťmi, alebo keď sa prerába byt.. od roboty zdŕhajú😀
Pokiaľ si žena čo sa mu podriadi, tak môže to byť fajn vzťah, len nesmieš vystrkovať rožky, lebo bude fujavica🙄
@lenkakravcova Preco by mali mat hnedislamskú svadbu a deti by mali mat pravo vychovavane v Islame?😀😀Zabudla si ze aj autorka si moze diktovať?Napriklad si povie ze vezmem si Ta pokial deti budu (ateisti,krestania)ale v Islame za žiadnych okolnost vychovavane nebudu..Potom sa uvidi ako ju ten moslim naozaj miluje😉Ako si moze určovať moslim podmienky na vychovu deti,tak si moze aj Slovenka,a vyhoda je ze ona sa nemusi v tomto jemu prisposobit,kedze zije on na Slovensku.Ine by bolo ak by ona zila tam,to by mala vatsiu smolu.Nastastie sa pribeh odohráva tu,lepsie pre nu.On ak ju miluje,kludne nech si vyznáva co chce,ale nemoze sam rozhodovať o viere deti a ich vychove.
Brat si ho sa zatiaľ určite nechystám, však sme iba na začiatku. Spoznávame sa, trávime spolu cas. Zatiaľ som si nič podozrivé nevsimla, nezakazuje mi oblečenie ani keď som oblečená vyzyvavejsie tak mu to nevadí, práve naopak paci sa mi to. Celá jeho rodina žije na Slovensku, iba mama nie. Láka ma to s nim pretože si ma získal tým aký je, ako sa sprava ale samozrejme stále myslím na všetky tie katastrofické scenáre aj na to, ze je to iná mentalita. Bojím sa uplne mu podľahnúť a stratiť hlavu, len neviem koľko ešte zvladnem odolávať. Je to pre mňa veľmi ťažké
@lenkakravcova mozem sa spytat? Ak nechces, samozrejme nemusis odpovedat. Ak mas manzela Slovaka, preco vyznavas muslimsku vieru?
Samozrejme, ak jeden z Tvojich rodicov nie je muslim. To by to vysvetlovalo
Ja zial v mojom okoli mam par bab, ktore velmi zle spominaju na vztah s moslimami. Spociatku nadherne, uzasne, neskor hrozne, ako cez kopirak. Vsetky su inteligentne baby, len tym ze pracuju v medzinarodnom prostredi tak im ine kultury a nabozenstva neprisli cudzie. Jedna musela chodit na psychoterapie a doteraz nema partnera, nadherna sikovna baba. Uz ak na zaciatku vidis, ze su prilis mili taktni tolerantni, tak maj zapnutu kontrolku pre istotu, lebo to moze byt len divadlo. Nemusi, ale moze.
A teda majú ešte všetci spoločné, že sa na nich nedá spoľahnúť.. nedá sa s nimi na vážnych veciach dohodnúť, nebudú rešpektovať, že niečo musia, vo vypätých situáciách urobia pravý opak.. a potom sa budú vyškerovať do xichtu, to sa im nenormálne páči.. keď je to pre teba veľmi dôležité, niekam odísť, o niečo sa postarať, to úplne odignorujú.. krásne vedia zaťať do živého.. treba sa naučiť nedávať rôznym situáciám dôležitosť, lebo to je ich šanca ukázať tú nadradenosť, ktorú v sebe majú..
@dobryden však môže si diktovať čo chce. Ale ak je to muslim, tak to zvládne možno tak pár mesiacov. Potom sa to aj tak zmení na to, že diskutovať bude on. Len ona bude prekvapená že jej ten plán nevyšiel 🙂
@mk1111111111 pretože som v kresťanstve nenašla to, čo som hľadala. Zabralo mi to asi 6r kým som si prešla pár krát Bibliu, teologické knihy kresťanstva (čo študujú kňazi) a nakoniec ma práve tieto veci viedli k prečítaniu si Koránu. A keď som si ho prečítala, tak som došla k tomu že toto je presne to, v čo verím a čo mi dáva zmysel (striktný monoteizmus, viera v Jediného Jedného Boha a v Ježiša ako v jeho proroka a Mesiáša). Čiže u mňa je islam o tom, že tomu proste verím. Našla som tam to, čo som hľadala, a čo som inde nenašla.
@lenkakravcova dakujem za odpoved. Taka verzia mi nenapadla.
Mne nevadi v podstate ziadne nabozenstvo, ktore noohrozuje, neobmedzuje inych. Problem su v tomto pripade ludia, ktori si ho prisposobia sebe a nasledne konaju zlo na inych a schovavaju sa za vieru
@lenkakravcova som fakt prekvapena tym zoznamom. Vazne sila, ale ak si spokojna...
Ale zaraza ma, ze si to pre @anonym popisala ako hotovu vec, ze takto to ma byt. Ci ju tento zoznam odradi alebo nie od posunutia vztahu niekam dalej
Ešte jednu vec tu napíšem. Áno, niekedy to v zmiešaných manželstvach vyjde..ale je tam veľké ale. Častokrát môžu byť obaja alebo aspoň jeden z nich frustrovaný, že nepraktizuje svoju vieru plne (lebo robí kompromisy tu a tam). Je lepšie keď si ľudia nájdu seberovnych v ohľade viery. Je aj krajšie keď slavite sviatky spoločne. Keď učíte deti rovnaké veci. Alebo aj keď sa len večer spoločne modlite. Odlišnosti v tomto smere sú väčšinou na škodu veci.
@autorka ahoj ako si sa nakoniec rozhodla? žijete spolu? Môžeš napísať nejaké info ako sa ti darí?Dnes je tu diskusia,kde jedna pani premýšľa nad tým, že sa stane druhou ženou moslima tak ma tak napadlo, že sú tu už ženy,čo si prešli vzťahmi s moslinmi možno dajú nejaké info o sebe 🙂

Ja poznám 3 baby čo mali vzťah s moslimom a nedopadlo to dobre. Oni sú veľmi milí, kým sa nevydáš. Žena u žiadneho moslima nemá rovnocenné postavenie. Je len na tebe čo si doživotne ochotná akceptovať. Raz som cestovala s pánom, ktorý bol rozvodové právnik pre zahraničné manželstva. Hovoril, že najhoršie je to s juzanmi, spomenul chorvatov ale aj iných, tiež moslimovia...majú úplne mentalitu ako my...veľmi ťažko sa udržia manželstva. Bolo to dávno, pomatam si len útrzky.