Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@ewwe spamätaj sa toleruje aké ženy tak to medzi nimi patríš ty keď to je u teba normálne. Fuj veď to je žena bez hrdosti už hnus to tu písať. Keď to je normálne prečo to není všade, že muž môže mať dve ženy. Moja zobuď sa!
Moja sesternica má moslima manžela ale žijú vo Veľkej Británii. A teda sama hovorí že nikdy by nešla žiť do moslimskej krajiny. Pretože tam sa chlapy správajú inak.
@lion777 ale aj mimo toho živého, nie? 🙂 aj keby nič živé neexistovalo.
Ja zijem v spolocnosti, kde to je normalne a kde to je pre ludi normalne. Pre vas to nie je normalne, lebo zijete v spolocnosti, kde to nie je normalne.
Prave som dokoncila hodinu lokalneho jazyka. Ucitel akurat hovoril, ze ma 4 deti a ja, ze ci chce mat este viac deti. Povedal, ze este nevie, ale ze mozno si zoberie este druhu zenu. Tema mi padla celkom vhod, tak som sa ho spytala viac.
Ci je tu dost rozvodov? Vraj ano, hlavne v hlavnom meste, na vidieku ani tak nie. Ze jeho mladsia sestra si zobrala za muza jeho kamarata, ale ten ju bil, tak brat povedal, ze koniec takemu manzelstvu, rozviedli sa a teraz zatial sestra zije s nim a jeho rodinou.
Pytala som sa, ci take manzelstva s viacerymi zenami byvaju harmonicke. Odpoved: ked je muz spravodlivy k nim obom, tak to zvykne fungovat. Ze spolu vsetci chodia na vylety a pod. Ked vsak zanedbava prvu zenu, tak prva zena vacsinou zneprijemnuje zivot druhej zene a ani deti si nerozumeju.
wau, naozaj si stretla chlapa snov, čo je s rodinou raz za 2 mesiace zatiaľčo trkta s inými, ale hej strašne miluje svoju rodinu🤣 fakt si taká škaredá že ti toto stačí?
Pocuj, ty mas ale ruzove okuliare....ze, ked sa sprava ferovo🫣🫣🫣🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️moj ty bistu😵💫😵💫😵💫ja mam v okoli naozaj nadpocet viacmanzelskych manzelstiev a naozaj som na to zvyknuta, ze chlapi si beru viac zien, ale ze harmonicke vztahy🤦♀️🤦♀️🤦♀️- no tak akurat prvy mesiac po zasnubach. Nechcem ti nic priat zle, ale taka idylka, aku ti opisuje panko na kurze to teda nie je ( apropo vsak ani sam nema druhu zenu!!!). Ze im na to skocis....🙄🙄🙄
Veď v tom máš už jasno. Tak čo čakáš od koňa? Požehnanie? Či by sme ti mali akože závidieť?
Veď si žite ako doteraz a hotovo
@sofinka107 dýchaj moja dýchaj 😉
@ewwe nestrapnuj sa si na polutovanie keď očividne tvoj muž spi s druhou a zároveň aj s tebou a si rada že si rada, že je stebou. Iba to my s teba vyšlo keď to tak obhajuješ.Vtedy mi píš zlatko keď bude všade ten zákon mať dve manželky alebo viac.Chúďa 😢 no darmo máme tu aj také ženy ako si ty
@lenkakravcova Lenka zaujíma ma jedna vec. Ak tvoje dcérky dospejú a ako moslimanky ich určite bude chcieť vydať za moslimana. Poslala by si ich bez problémov zit napr do Pakistanu, Iraku atd. Ak by si našli nejakého chlapa z týcho krajín? Ty tak strašne všetko Moslimské obhajuješ až z toho ide mistami hrôza.
autorka ty tak strasne chces verit, ze si nasla toho pana spravneho... tu vobec nejde o nabozenstvo tu ide o to, ze ty o tom svete vies velmi malo, nikto ani tu na MK ti nepovie vsetko(inak nevieme o akej krajine sa bavime takze aj tak len velmi tazko) ani nikto v ich krajine, pretoze im ani nedojde, ze by si to nevedela aj bezne detaily....im to pride v ich kulture bezne a normalne... ty narazis bohuzial v plnej rychlosti, ked sa rozhodnes na ten vlak nasadnut len pre svoj dobry pocit z neho a fajn sex...
No ja som dost pobehala arabske krajiny...Videla som aj pocetne rodiny Libyjcov s viacerymi ( vacsinou dvoma) zenami, navonok vyzerali ok, ale ci naozaj to tak bolo. Na dovolenky chodili spolu a potom aspon co ten pan spominal mojmu manzelovi ze to ma spravodlivo niektore dni s jednou, niektore dni s druhou....Znama je vydata za egyptana a roky ziju v egypte ona robi sprievodkynu a co spominala, ze len ozaj bohati muzi si beru viac zien...nakolko financne je to narocne...ten jej ze nema tolko penazi tak ma len jednu teda ju..Ale co sa tyka povahy, nepusta ju samu velmi nikde, ona si to odvodzuje tym, ze sa o nu boji...aj s tym ze par mesiacov v roku robi sprievodkynu mal problem, nakoniec si to nejakoo vydupala, deti automaticky idu podla moslimskej viery.....osobne skusenosti nemam, ale aj vytrieska muz zenu alebo su situacie kde manzelky na seba ziarlia, hlavne ak ma jedna viac synov a pod...to nam povedal ten pan z Líbye....ked sme sa ho pytali tak vseobecne....On tu bitku nejako tak inteligentne podal, ze ked je hystericka ma pravo udriet....Ono v tych statoch je pomerne zla zdravotna starostlivost toho by som sa viac bala ako polygamie..
@sofinka107 ty si normálna? ako sa o považuješ niečo také tvrdiť?
Ja som normálna. Obhajuješ čo vlastne čo není tu a inde zákonné. Vtedy mi píš keď to bude zákonné všade a morálne. Píš si čo chceš nemienim sa naťahovať s tebou pod moju úroveň ešte riešiť takéto humusoty
@lenkakravcova ty máš teda muža Slováka? To ste nejako spolu prešli na vieru?
Čo ťa k tomu viedlo?
Ďakujem
@lenkakravcova a hned aj dopíš, či si bola kresťanka
Ja len tak zvažujem, či to fakt chces ísť do takej záhuby dobrovoľne 😏. Malo je Sloveniek, ktorym musel pomáhať červený kríž vrátiť sa späť? ..., ale hej, hej, láska nepozná hranice 👍. Vela šťastia želám.
Boze to bude nejake maroko alebo tunis.
Neviem
Ale kazdopadne citaj knihu
Stanes se mou dalsi zenou.
Tam je to jasne napisane ked sa europanka vyda za araba a je jeho druha zena
Prakticky nechapem naco sa vydavat. Ved sex mate tak naco to komplikovat?
A tie zeny v islame. Je dlha tema. To by bolo pisania ma dizertacnu pracu nie je vsetko ciermobiele
Ja som. Studovala. Pracovala a zila v dvoch moslim
Krajinach.
Mam moslimov znamych, moji dvaja partneri boli muslimovia.
Studovala som Koran a islam
Nic nie je ciernobiele. A niektore vytrhnute z kontexty misinterpretacie slov su postavene na hlavu z Koranu. Tak to nefunguje. A su aj chybne preklady. Arabske slovo jedno ma aj kludne 12 vyrazov.
Napr. Ze muz moze bit zenu. To je blbost. To nie je absolutnr povolene. To je haram najvyssieho zrna. Je to slovo, ktore je misinterpretovane a ma byt spravne prelozene ako odist od nej. Muz ma od manzelky odist, ked sa boji jej poslusnosti. Muz moze mat sex s manzelkou ked je na to vhodny caa a chvilka. A ked zena je pripravena. Nesmie ju nutit a v ziadnom. Pripade znasilnit ma byt chapavy a ona sama mu ma ponuknut svoje telo lebo ho miluje. A on sa s nou musi maznat a bozkavat ju pred samotnym aktom. Manzelstvo musi byt zalozene na laske pochopeni. Skoda, ze to arabski muzi nedodrziavaju resp. Muslimovia. Tiez o tych 4 manzelkach je to inak. Maju si brat vdovy alebo siroty aby im. Pomohli a niw 4 mlade zeny. Uplny nezmysel. Chybne preklady versov zial.
@lenkasarka lenka obhajuje lebo sa stala moslimkou. Predtym bola krestanka. Nikdy vsak nezila v moslimskej krajine.
Ine je naozaj tam zit a vidiet, ze ako **nedodrzuju** koran a nabozenstvo a ine je teoreticky mat prehlad o tom.
Mnoho turkyn si vzalo nemoslimov cechov napr co ja viem za manzelov. A manzelia ostali ateisti poznam styri take pariky.
Dievcata si nemusia vziat moslimov za muzov teda mali by.. Ale ak nie tak sa nic nestane co uz nezijeme v 5 storoci
Chujovina na mraky
@yasina áno viem. Ja som zila v zahraničí a pracovala som s nimi. Už som jej veľa x písala,že Lenka je moslimanka teoretička. Ale odpoved na moju otázku má zaujíma.
@eeffka 😂😅

@lenkakravcova existuje vo všetkom živom, na čo sa pozrieš, preživa sám seba. 🙂