Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@karolinakr co ani jeden?
@dobryden a ja kde tvrdim ze je cnostny? To nikde nepisrm. Pisem historicke fakty. Ze co urobil pre spolocnost. Viedol vojny so zamerom. To z hist. Hladiska bolo ziaduce na tu dobu. On bol velitel vojska s dobyjal uzemia. Netvrdim ze bol mravny chlap. Ja ho neobhajujem ale tvrdim ze zeny sa mali pri nom skvelo. Nikdy nebol zly k zenam a je rec o zenach
Ty si sa kde udrela?
@yasina Takze bol to chlap ako sa patri aj chutilo mu aj si zasexoval.Len ho nebudem nazývať preto prorokom🙂Bol to clovek ktory zjednotil tie kmene,nie prorok.A tragedia islamu je prave v tom ze si zmýlili boha s clovekom a tak to u nich vyzera dodnes,zaseknutí v stredoveku kde zeny maju tie prava co pred x rokmi,mozno toto ani Mohamed nechcel.
Nie je to uplne to iste, ale je to dokumet o obrovskych kulturnych rozdieloch, ktore neocakavas a ktore su spociatku tak lakave a napokon vemi tazke uniest...
https://www.youtube.com/watch?v=ue_y4XQy1Jo@lenkakravcova ja mimo temu ale zaujíma ma to. Ako je to v prípade keď žena počas manželstva ochorie, môže ju muž opustit? Rozviesť sa s ňou?
Ja ti poradiť neviem, skontaktuj sa s Ľubomíra Mohamady na IG, aj na YT má kanál plný videí, kde rieši život v moslimskej krajine, vydatá za moslima, aj keď ona je v monogamii.
Je to veľmi vľúdna Slovenka, ktorá ti určite poradí😊
A potom bude plakat, ked jej vezme dieta 😦😔
@dobryden ty si historička? Aky terenny vyskum si robila na Blizkom vychode? Pripadne si studovala religionistiku?
Ano. Mohamed bol chlap ako sa patri. Velni dobry k manzelkam. A ano, aj sexualne zdatny. Normalny chlap ktory zjednotil arabsky polostrov. Arabsky polostrov to v tej danej dobe situacne potreboval a potreboval jedneho vodcu. A Mohamed nemal lahky zivot. Musel utiect bol prenasledovany tiez tymi ktori ho chceli zabit. A pod. Nemal to tento muz v zicote lahke. Ale bol muz z masa a kosti. Moslimovia ho maju za modlu fanaticky ho uctievaju. To je vsak chybou. MOHAMED SAM O SEBE TVRDIL, ze je len obycajny biedny muz, ktory siri zvest o Allahovi a nic viac. Ved aj ako zomrel chory biedny sam len s milovanou manzelkou. Ale on bol spravodlivy k zenam aspon a doprial im to co ma muz dopriat zene. Velmi mlady zomrel. Ale ako vravim odhliadnuc id vsetkych jeho vybojov, politiky a prorocovstva jeho najdolezitejsim posolstvom v zivote cloveka bolo to, ze pomohol zenam zlepsit ich postavenie a to radikalne. Ved zeny oredavali ako tavy na trhoch. Zena mala hodnotu tavy este menej nahe ich predavali za noc lasky. Do sexotroctiev. Bola to hrozna situacia pre zeny. Nahe chodili po uliciach. Samozrejme mohamed uzakonil, nech si zakryvaju casti tela a aby ich uz aj viac nepredavali nech radsej z nich spelravia manzelky. Zmenil uplne mentalitu arabov. Za co ho patricne nenavideli
Za mňa radšej byť sama ako druhá v poradí a ešte k tomu s moslimom
@pikachu999 druhe zeny to nemaju vobec lahke.. Vzdy sa podriaduju prvej zene...ale tato diskusia bola urcite len na rozvirenie diskusie. Lebo bola na mk aai uz nuda. Fejk diskusia. Doteraz sa autorka neozvala a ani nepovesala. Krjiinu. Nechcela radit iba rozputat vasne
@dobryden to je taká hlúposť že až.. deti normálne plánovať môžeme. Napr ja mám medzi deťmi takmer vždy 2,5-3r rozdiel.
@tenerifka to máš pravdu. Budúcnosť bude iná než je prítomnosť.
@katrin21 môj muž je Slovak 😆 ono byť muslimka neznamená byť cudzinka. 🙂
@yasina ja nevravím nikde že každý muž ktorý je v islame sa správa v súlade s islamom. Píšem vždy len o ideále, ktorý by mal byť dosiahnutý.
@janka_23 prečo by sa mal muž rozviesť so ženou ak ochorela? Muž je porucnik ženy, má sa k nej správať láskavo (i ona k nemu), takže ormálne sa o ňu stará v chorobe. Rovnako žena o muža ak on ochorie. Nechápem prečo z akého dôvodu by sa mali opúšťať pre chorobu. To nedáva zmysel. Partnerstvo je predsa o vzájomnej láske. V dobrom aj v zlom. Nie o opustani sa keď niekto ochorie.
@yasina počuj, si sa trochu chytila ich slov (tu vyššie anonymovia, ktorí si užívajú navážanie sa do ľudí kvôli inému názoru) ako keby som bola hlúpa a nevidela, že ľudia žijú aj nespravodlivo. Všade vo svete.
Ale ja som celý čas písala len o tom ako to má byť, nie ako to nie je v realite. To isté keď sa hovorí o kresťanstve a láske kresťanskej tak sa hovorí o tých ideáloch ktoré sa tam majú naplánovať. Nie o tom, že tu kresťania bojujú hneď vedľa v občianskej vojne v susednom štáte.
Toto je zrejme storka pre ďalšiu Rosamundu. 40 rokov žena má🤔,tisíc rokov sa poznajú, nevadí jej prvá manželka…. Jasná diagnóza. Ešte tak potom robiť asistentku v SR, nech uživí manžela.
@vevesh Musím uznať, že píšeš dosť logicky, hlavne máš čo to prežite a v krajine mimo EÚ. Nie si teoretik. Úprimne, čo by ma zaujímalo u inej žienky tu, že či by všetko bolo tak, ako si ona predstavuje aj keby odmala bola vychovávana mimo eu, v moslimskej krajine. Asi nie... Ono všetko má svoje plusy a mínusy, ale obávam sa, že niekto kto len vyzdvihuje slepo bez kritiky, by padol na "dno", keby vedel bežnú realitu.
@lenkakravcova muž nie je dlhodobo spokojný vo vzťahu, dlhší čas zvazuje rozchod ale zena ochorela. Zaujíma ci ju v takomto prípade môže opustit ale ma nejakú "povinnost" sa o ňu postarat
Ak môžem vstúpiť do politickej diskusie 🙂
Už som sa celkom rozhodla v mojej hlave. Skúsime, či je v tomto veku ešte šanca na dieta. Ak by sa náhodou podarilo, sformalizujeme to kvôli nemu, lebo tu by sa na takýto vzťah mimo manželstva pozeralo zle (práca, spoločnosť). Sformalizovat sa to dá vlastne aj religioznou svadbou, ktorá nemá žiadny legálny zmysel, ale stačí tuto v spoločnosti.
Kvôli nemu = kvôli chlapovi
Na tieto "turisticke" svadby si davaj pozor. Casto znamenaju, ze muz ti moze vela a ty si mu povinna vela (v jeho krajine), ale on tebe tolko nie.
Vsetko je super a idealne, kym ste zalubeni, no ked pride na vztahove krizy, mozes zistit, ze mas na krku vazny problem.
@janka_23 skúsila som dohľadať takúto otázku na islamských fórach a odpoveď šejka tam bola, že:
- ak je žena chorá a zatají chorobu pri vstupe do manželstva, tak vtedy je možné aby sa manželstvo anulovalo. Ak je to choroba o ktorej manžel vedel, nie je možné na základe tohto zrušiť manželstvo. Rovnako v prípade, že sa choroba vyvinie až počas fungovania manželstva - vtedy toto nie je dôvod pre rozvod. Muž má naďalej povinnosť starať sa o manželku.
Ak by tam boli iné dôvody, napr že by mu bola žena neverná, tak toto by bol dôvod na rozvod aj v prípade choroby manželky. Ale bez vážneho dôvodu ostáva mužovi povinnosť starať sa o svoju manželku.
@lenkakravcova Mňa úprimne zaujíma ako sa dokazuje nevera. Veď stačí ak muž povie, že to videl. Slovo proti slovu...
@mimka1402 musia byť na to svedkovia. Alebo videozáznam, alebo nejaké zaľúbené sms s intimnosťami.
Autorka, si aj oboznamena s tym, ze dieta bez nikah je najvacsi haram? A ze toto dieta bude cely zivot trpiet v danej krajine, ak sa tebe nieco stane, bez milosti vyhodene surodencami na ulicu (niekde mozno zabite za urazku na cti rodiny) ?!??

@dobryden pozri mna zivot mohameda nezaujima ci mal sex s manzelkami alebo nie. Ale dokonca sa vravi, ze s aishou spal az ked dosiahla vek na to. Nie v 9 rokoch a ano. Vtedy v arabskom svete bolo bezne ze dievca akonahle ma. Menzes sa moze vydavat.
Predsa nemozes to porovnavat s terajsou spolocnostou. Ja ho urcite neobhajujem. Mal sexualny apetit vacsi to je samozrrjme. Jezis bol uplne iny muz a zil asketickym zivotnym stylom. Tie dve osobnosti su totalne odlisne. V kazdom pripade postava Mohameda je kontroverzna. Ale!
Na vtedajsiu dobu urobil nieco vynimocne a zeny sa odvtedy mali ovela lepsie ako predtym uz ich neznasilnovali a nepredavali na trhu holate. Sposobil zensku revoluciu. A dal zasady ako sa ma muz spravat k manzelke. To ci to uz niekto dodrzuje je vedlajsie. To je na kazdeho svedomi
Ja som historicka a studovala som jednotlive nabozenstva a prinos mohameda pre arabsku spolocnost je nepopieratelny. A je jedno ci spal so zenami ci nie. On mal rad zeny mal rad sex to je uplne nieco ine ako Jezis. Kazdy prorok je iny. A inu cestu v zivote.