Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@zooeynka dahliaa je tiez moslimka ako lenka preto pise ze mnohozenstvo je oka.. Nema preto vytrety mozog. Ona je tiez moslimka. Oni tu polygamiu prijimaju. Na rozdiel od nas ktori chceme monogamiu.
Neda sa ale prekladat Koran doslova. Allah skutocne nekaze vziat si 4 zeny :/ arabi si to uplle prevratili ako oni chceli.
@yasina ale chápeš, že pri konverzii nejde o okolie?
😃😃😃
Akože ja neverím, že Ježiš je Boh, práve vďaka Biblii a jej výrokom.. ale verím v Jediného Boha. Ježiša uznávam za proroka. Tak čo som?
Kam sa zaradiť by si mi doporučila, ak nie k islamu?
Kresťania ma s mojím názorom pošlú do kelu..Židia ti ani Ježiša neakceptujú.
S tým, čo sa v Koráne pise súhlasím. Tak kde inde by som sa mala hlásiť, než k islamu?
To, že ľudia nežijú podľa neho má ma odradiť? Alebo sa mám tváriť že verím v niečo iné? 😅
@nyusika na nič sa nehrám. Korán akceptujem. Verím v Jediného Boha a verím, že Ježiš aj Muhammad boli proroci od Boha.
@yasina asi si nevšimla, že si kresťanka.
@karolinakr ja som spokojna a ano, je dobry muz so svojimi tikami, asi ako kazdy😀😀 von chodim s doprovodom- jednoducho, som europanka a krici to na 1000m a nedaleko mame mesitu isisakov. V sprievode si nic nedovolia, lebo som "pod ochranou". Ak by som isla sama na prechadzku, no kludne by si ma mohla nejaka ta gulka najst....ale mozem ist kedykolvek von, ziadne povolenia a tak, len musim najst ochotnu dusu, kto sa so mnou poprechadza😀- od svagrin, svagrov, svokry, strykov, tiet po synovcov a neteri, deti nase po zname a kamosky... ja komunikujem s muzom prevazne nemecky, deti su 4jazycne. A ake posluchanie? 🤔🤔🤔Ako su veci, kde su pravidla a to dodrzuju vsetci do nohy (cize aj ja, aj moj muz, aj deti, aj siroka rodina...) a su veci, kde mas - teda ja mam absolutne volnu ruku.
@lenkakravcova hej hej, to pises vzdy.
nasla si oblast, kde sa mozes predvadzat a robi ta to zaujimavou.. to je vsetko.
@yasina Ty máš jeden zásadní problém s pochopením toho, že člověk konvertoval k Islámu - NÁBOŽENSTVÍ - Věří v Boha. Ona nekonvertovala k životu někde v Iráku, ale k ISLÁMU. A to je sakra rozdíl. K tomu, aby člověk uvěřil v Boha, Korán - Islám nemusí žít někde na druhé straně světa. Navíc sama píšeš, že ty státy nejsou dosti islámské.))) Nedává moc smysl, to co píšeš ohledně konvertování.))
Já sama teda v muslimských zemích byla několikrát a že bych se setkala s něčím šokujícím, co by mě mělo odradit od Islámu tak to ani náhodou. Naopak třeba v takovém Uzbekistánu jsem se cítila mnohem bezpečněji než v Praze. Ohledně úcty ze strany mužů, také nemůžu říct špatného slova. 🙂
@lenkakravcova ver mi ze zivot v moslimskych krajinach by ta odradil..... To na 100 percent.
Vsak veris v jedineho boha, a jezisa mas za proroka vsak to ma tak vela odnozi krestanstva. Mozes byt kludne aj krestanka keby si bola chcela. Su krestania ktori neveria v trojicu a ze jezis je bohom
Je ich vela. Inak aj taky smer je v krestanstve a inak preco musis napr niekde patrit do nejakeho nabozenstva je to nevyhnutne? Ja napr som oficialne krestanka ale verim v jedneho boha. Trojica mi nedava zmysel velmi. Za to ale nemusim konvertovat na islam. Zijem s tymto vedomim a verim v Boha. To mi uplne staci. Ale nevyhlasujem o sebe, ze som. Moslimka, zidovka a ine... Ja to nemam. Take ze musim niekde patrit. Mne sa paci ze niektori krestania napr vychodni krestania oni neuznavaju tiez trojicu. Priklonila som sa teda k nim
@nyusika keď myslíš 🙂
@dahliaa tak skus zit tam aspon 5 rokov a nie chodit na navstevy lenka tu pise velmi ruzovo o islame. Len tym tvrdim, ze realita nie je az taks ruzova. Tak nech si tam najprv kazdy skusi zit. Nie na dovolenku. Ja neviem ale toto by mi v zivote nenapadlo, ze napr. Konvertovat k niecomu je jedno k comu trbars aj k eskimackej viere a nikdy nezit s eskimakmi.... Neda sa mi to pochopit. Je to vsak kazdeho vec
@yasina ktorí presne východní kresťania? Myslíš nejakú časť ortodoxných kresťanov? Lebo oni veria, že Ježiš je Boh, len neveria v trojicu v zmysle dogmy o trojici. Majú inú definíciu bozstva Ježiša ale stále je pre nich viac než prorok a Mesiáš.
@nyusika možno by si ma mala prestať sledovať a komentovať. Menej ľudí by to malo robiť a tak by som podľa tvojej teórie bola nanič 😃
@yasina si vezmi že aj v islamských krajinách pár ľudí konvertuje ku kresťanstvu a ani len netušia že tu mnohí kresťania majú z Biblie trhací kalendár. 🙂 nerobia to totiž kvôli ľuďom...
@lenkakravcova aky trhaci kalendar ano pocula som ze konvertuju
@yasina ale však aj kresťanstvo je spojené s krajinami. Napr USA a prisahanie na Bibliu a podobne kecy navonok.. 🙂 čo ale neznamená že kresťan má žiť tak ako sa žije v USA
len cisto teoreticky ak sa ide moslim zosobasit s druhou (tretou, stvrtou) zenou - mozu mat s nimi sex uz pred svadbou ?
lebo ak ano, tak vlastne podvadza tu prvu zenu.
tolko k teme "europski muzi podvadzaju svoje manzelky".
@lenkakravcova ale do tvojich komentarov sa nenavazaju zeny preto, ze si moslimka 🤦🤦 ale ty vidis islam tak ruzovo, ze si ochotna verit, ze, kazdy moslim je super a kazda co si pride po radu jej veselo poradis jasne budes sa mat najsamlepsie na svete chod do toho...keby tu baba aj nenapisala nabozenstvo, lebo to je podla mna uplne jedno, ale hlavne, ze ide o krajinu s kulturou uplne odlisnou a ona vie o nej prd a neovlada zakony danej krajiny tak jej napisem, ze to je velmi zly napad....
@fairyy čiastočne áno, lebo sa snažím v každom človeku vidieť to dobre. Ak tam nejaké má byť. 🙂 Ale okrem toho, nepísala som jej že má ísť hneď do toho. Si prejdi túto tému od začiatku, napísala som jej veci, ktoré si ma zistiť.
@fairyy presne si to vystihla.
poznam x moslimov, muzov aj zeny - su to uzasni ludia a fakt nmaju potrebu taketo sagy o svojej viere zverejnovat.
a nikto z nich sa nechce uz vratit do tupickych islamskych krajin. skusme hadat, preco.
preto pisem, ze je to obycajna pozerka - nasla si oblast, kde vie vzbudit pozornost a o to jej ide.
kebyze je benaz krestanka, tak sa takto nemoze predvadzat.

Koran ma x vyznamov x prekladov a arabske slovo jedno ma 12 vyznamov.... Nie vzdy vsetko co je prelozene tak ako je prelozene je pravdive