Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
Suhlasila s potencialnou manzelkou c.2, 3, 4 a teda nie s tymto, co sa prave deje, to je jasne.
Citala si tu zmluvu?
@vevesh Nie, ale ak ma prist na krajanie chleba, tak si precitam veru
🫣tak si ju precitaj....pekne spievaju, ked vtacka lapaju....
@vevesh Nie, to som sa dozvedela zo studia zakonov a mam to potvrdene inymi ludmi
A ty budes suhlasit s manzelkou 3.,4. ?
@enya00 nepisala som, že je to v poriadku. Písala som o tom, že tam nie sú všetky informácie, takže ktovie čo z toho je pravdivé a čo nie. Alebo čo malo nakoniec úplne iný dôvod.
@lenkakravcova ok, ale keď si manžel zmyslí, že deti chce tak ich aj dostane.. či už postavenie, financie, hrá to lepšie do karát mužom.. myslím, že ani jedna žena istotu nemá..
@macatt v autoškole pracujú aj ženy inštruktorky.
Pozri tu:
To isté platí u lekárov. Tam je výnimka, že zdravie je prvoradé, takže môže byť lekár aj muž, ale ak je na výber tak ženy preferujú ženy - hlavne teda v oblasti gynekológie a pôrodníctva
Najviac uznávané práce pre ženy sú: lekárka, sestrička, učiteľka a vychovávateľka. Čiže toto sa študuje na školách a univerzitách pre ženy úplne vpohode.
https://youtube.com/shorts/3LCLrARDq0g?si=f6duh...
@macatt tak to je aj tu.. keď je bohatý muž aj v Európe a povymysla si pred súdom, podplatiť sudcu, tak rovnako dopadne žena tu.. myslím že v tom rozdiel nie je. Ak teda ide o nejako nemorálne správanie sa tohto druhu. Koľko žien aj tu v Európe prišlo o deti, hlavne keď mali vzťahy s bohatými vplyvnými mužmi.
@lenkakravcova nom kolko, daj cislo
@yasina potom mal preco Mohamed 12 ziem? Ked 4 zeny nemaju byt v Korane?P tom by asi aj Lenka s ďalšou vedeli nieco a neobhajovala mnohozenstvo ale poslali,ze to je oen kultura,tradícia.Ale moze byt tak ako ty pises,mna to len zaujima ako aj fakt ze nemohol byt Mohamed aj troska psych chory,napriklad schizofrénia a tak?To by objasňovaní tie”jeho vízie”.Okrem toho k bohu sa dostal lahko,aj ked bil analfabet,jeho orva zena mala v rodine kresťanov,cize podla mna vedel o kresťanskom bôbu,židovském a ked sa chcel dostat k moci,potreboval plan,peniaze uz mal ,jeho prva bola bohatá.A vtedy sa masy najlepsie ovládali náboženstvom.
inak este je tu @adrestia ale o @adrestiaa ktora celkom ma dobre poznatky o islame hl o tom ze tak sa tie vykopávky moc nevykonávajú,lebo adabi to nechcu,cize ani tie vyskumy nie su take relevantne.Je tu len spoľahnutie na nejake texty ,kt boli známe az po smeri Mohameda a na ktore nie je moc spoľah
@nyusika Celková miera (v % z celkovej populácie) dosiahnutia získania univerzitného diplomu v r. 2022 porovnanie Slovensko a Saudská Arábia.
Potom zvlášť vydelený počet % populácie žien zo SA, ktoré majú univerzitné vzdelanie (staršie dáta, z r. 2019)
Čiže nie sme na tom ako Slovensko o nič lepšie - celkovo máme menej vysokoškolsky vzdelaných ľudí v populácii. A % žien sa mi za rok 2019 pre Slovensko nepodarilo nájsť (môžeš skúsiť dohľadať).
@lenkakravcova nie, pytam sa, kolko zien prislo o deti , ked si nasli bohateho noveho partnera
@nyusika Ahaaaa, tak to neviem. Myslíš že či tu alebo tam na to existujú nejaké oficiálne štatistiky? 🙂
Ale je o tom viacero článkov, aj v slovenčine, takže to nebude jedinečná situácia.. napr. https://kosice.korzar.sme.sk/c/4480346/otec-uni...
@lenkakravcova nemysim si nioc, ty si nieco tvrdila
Takze moj vyskum pokracuje. Dnes na obede som sa niekoho spytala, ci sa tu clovek docka odsudenia, ked ma dieta mimo manzelstva. Vraj nie a vraj je takych deti dost. Tieto deti sa potom nemozu stat primatorom, imamom. Nie ze by sa mi taka diskriminacia pacila, ale toto kontretne ma az tak netankuje. Zacina mi z toho vychadzat, ze mozno ani svadbu nebude treba
@sova7 To nie je bohata fantazia, len zaujimavy zivot 😉
A ty vlastne chces svadbu,ci vlastne silou?mocou dieta?Lebo mi pride ze uz skor to ide o to ostat tehotna ako s nim zit
inak v 40tke na prve bez muza dost riskantne.
Doteraz si tu na x stranach riesila, ze chces svadbu, lebo bez nej sa nemozete normalne stretavat, nemoze chodit on k tebe a ty k nemu a na trtkacky musite chodievat daleko mimo mesto. a zrazu uz riesis dieta? o co ti primarne ide? len o dieta? a to sa nenajde iny vhodnejsi darca spermii ako zenaty moslim kdesi v prdelovciach?

@vevesh Ale prva uz dala suhlas, ked podpisala papiere na sobas, kde sa musia obaja dohodnut, ci podpisuju monogamiu alebo polygamiu. Takto to funguje tu. Nie kazda moslimska krajina ma toto rovnako. Takze uz suhlasila