icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

earlgrey
13. feb 2025

@demodun 🤣 porozmýšľam aj o tomto 😄 ďakujem za tip! 😄

kika845
13. feb 2025

@earlgrey Lenka tu v teme pisala ze ona sa "snazi" zit podla koranu, ale ked sa krestania tiez "snazia" zit podla evanjelia Jezisa a spravia chybu tak to si podla jej slov robia z Biblie trhaci kalendar,
@lenkakravcova ja by som sa ta Lenka chcela spytat k teme, ze pisala si tu ze chces ako muslimka sluzit Bohu, a teraz vobec nerypem, co to prosim ta v islame znamena sluzit Bohu? Ako je to myslene?

roxana280
13. feb 2025

@eeffka 😝

dahliaa
13. feb 2025

@dobryden Ale věděl to moc dobře. On je Všeznalý a Všemohoucí.

lenkakravcova
13. feb 2025

@kika845 Slúžiť Bohu v islame znamená snažiť sa nerobiť zakázané a konať to, čo je povolené alebo doporučované. Napr. aj starať sa dobre o rodinu je dobrý skutok. Čiže proste svoje zodpovednosti o rodinu si spĺňať čo najviac, voči Bohu dodržiavať modlitbu, voči ľuďom s ktorými som v kontakte vychádzať dobre (alebo neutrálne ak sa inak nedá).

lenkakravcova
13. feb 2025

@mimka1402 prajem smrť? 🙂 a na to si ako prišla?
Len som jej napísala, s čím som sa stretla naposledy u jednej podobnej panej. Ani som ju nepoznala osobne. Vypisovala mi dosť často kadejaké bludy, zakladala rôzne protiislamské fóra,, až sa raz odmlčala. Reku že sa napravila, super! ..A ona zomrela, v celkom relatívne mladom veku..
Treba sa nad tým skúsiť nabudúce zamyslieť a nemyslieť hneď na to, že je to nejaké prianie. Je to proste konštatovanie určitej skutočnosti, ktorá sa udiala.

lenkakravcova
13. feb 2025

@lenkasarka
@mimka1402
Mali sme šteniatka jeden krát pred asi rokom a pol, dokiaľ sme nemali vykastrovaného psa 🙂 A mali sme registrovaný chov a chovný párik.

lenkakravcova
13. feb 2025

@earlgrey však si naštuduj, ver tomu, ži podľa teba a šír to, ak to pokladáš za Boží zákon. Pre mňa za mňa 🙂 Nikto ťa nedrží, či?

lenkakravcova
13. feb 2025

@zooeynka
@dobryden
@natalka13
Vy ste sa našli, môžete sa stretnúť a ponadávať si na mňa 🙂 a nabudúce skúste čítať s porozumením. Vyššie máte vysvetlivku.

dobryden
13. feb 2025

@lenkakravcova no to potom patri aj na teba.Pretoze ty v kazdej teme vyberáš úryvky z Biblie a porovnavas s Koranom a dokazujes si alw o ostatným ze mas svátu pravdu.Preco to robis?Nik nie je na to zvedavý,lebo ty to robis aj v diskusiách kde nie je rec o viere.A potom ked ti napisem podobne sa urazis a davas ru priklady nejakej pani.
Kazdopadne na islam a koran mam taky nazor,co som zdieľala,ze je proste zastaralý a nie univerzálny a protirečenia v Koráne sa argumentujú hadismy a sumami,len aby neboli.

zooeynka
13. feb 2025

@lenkakravcova lenka, napisala si tu informaciu o smrti "antimoslimskej"zeny akoby zomrela za to, ze nemala rada moslimov. Mas pocit ze moslimovia neumieraju mladi? Ze nemaju choroby, trapenia, ze netrpia uplne tak isto ako napr.african v JAR? Kanadan v USA? Pouzila si zastrasenie, hrozbu voci inej osobe, ja chapem ze ti rupli nervy, kazdemu sa to moze stat, ale davat do suvisu smrt nejakej zeny s jej 'nenavistou"voci moslimom je smiesno-trapne. Toto Bububu robia aj krestania(zatratenie, peklo, hriech, odplata Boha....)a je to otrasne. Bozia podstata nie je v trestani, strachu, utrpeni...to snad vies

lenkakravcova
13. feb 2025

@zooeynka pochopila si to po svojom 🙂
Myslí si o tom do chceš, po smrti nás Boh rozsudi najlepšie.

namornicka
13. feb 2025

@lenkakravcova počítaš s možnosťou, že tvoje deti, keď vyrastú si výberú inú vieru alebo smerovanie? Že im bude dávať zmysel niečo iné ako to, k čomu si ich viedla? Tak ako sa to udialo tebe. Budeš to tolerovať? Lebo keď tu čítam o dotyčnej, čo je “2 metre pod zemou” tak sa obavám ako budeš riešiť prípadnú rebéliu deti v teenage veku.

dahliaa
13. feb 2025

@namornicka Já myslím, že takové situace se řeší, až když případně nastanou, podle situace. Netřeba nad nima dopředu ani uvažovat a zaobírat si tím hlavu. Kdyby měl člověk neustále řešit co by kdyby, tak se z toho brzy zblázní.
Bude tak, jak Bůh dá. 🙂

vevesh
13. feb 2025

@dahliaa no, kedze za odpadlictvo je v niektorych castiach zemegule trest smrti, az takato malickost to nie je a urcite sa oplati urcite veci mat aspon "nacrtnute vo vztahu", coby keby a aky postoj ma k tomu. Lebo na takychto "malickostiach" pada vacsina takychto multi-kulti vztahov....

lenkakravcova
13. feb 2025

@namornicka 🙂 nie som netolerantný človek. Si vezmi, že väčšina mojej rodiny sú kresťania (a nemyslím si, žeby šli proti Bohu ako tu pani v komenrátoch).

lenkakravcova
13. feb 2025

@vevesh V niektorých áno, v niektorých nie.. záleží vždy na ľuďoch nie? (a pri islame na tom, ku ktorej vetve sa človek radí).

dahliaa
13. feb 2025

@vevesh A k čemu jí bude, když se bude teď zaobírat tím, co teoreticky může ale hlavně NEMUSÍ nastat třeba za 15 let??
Za 15 let tady bude třeba už dávno khalifat... co s tím budete dělat vy? Divné otázky, nemyslíš?

nyusika
13. feb 2025

@dahliaa no minimálne by si mala mať s manželom vydiskutované, ako budete v takom prípade reagovať.
Je normálne mať v tomto jasno, dokonca už predtým, ako majú ľudia deti.
A nespoliehať sa na "veď Boh nejak da'

dahliaa
13. feb 2025

@nyusika Když Bůh dá, tak i děti půjdou cestou Islámu.
A co když tvé děti přijdou, že se stali muslimy? Taky jsi nad tím už uvažovala (s manželem)?

pikachu999
13. feb 2025

@lenkakravcova ako by ste sa postavili k tomu že za vami príde vaš syn s tým že je homosexuál? Len tak ma to zaujíma ak nechceš neodpovedaj je to v poriadku 😊

nyusika
13. feb 2025

@dahliaa nemam deti.
s ex sme ale boli dohodnutí, že ich dáme pokrstiť a ďalej sa rozhodnú samé.
Hovorili sme o tom otvorene a poznala som jeho názor.

Tvoj manžel je OK s možnosťou, že deti bude iného vierovyznania ?

vevesh
13. feb 2025

@dahliaa no napriklad, keby ti muz povedal, ze to bude urcite tvojou vinou a ze ty budes musiet zabit dieta..? Alebo ze by to urobil on, jeho brat, alebo dokonca by bolo povinne takuto hanbu potrestat tvoje druhe dieta...(Ano, realna situacia). Nezavazilo by to, ci by si s takym clovekom sla vobec do vztahu a deti?? U mna sakramentsky ano...

vevesh
13. feb 2025

@lenkakravcova nie, nezalezi vzdy na ludoch. Niekedy system a jeho fungovanie neobabres...

dahliaa
13. feb 2025

@nyusika Rozumím. Já se tím dopředu nezaobírám. Dle mého je to zbytečné.
Můj manžel je v pohodě s tím, že bude tak, jak Bůh dá.

dahliaa
13. feb 2025

@vevesh Můj manžel je muslim. Ne vrah.

jawinka
13. feb 2025

@eeffka 100bodov

nyusika
13. feb 2025

@dahliaa najťažšie je byť úprimný sám k sebe, že ?

dahliaa
13. feb 2025

@nyusika Nemám problém být sama k sobě upřímná. Ty ano?

zuzana76
13. feb 2025

@dahliaa dufam, ze kalifat tu nebude, Europa musi zostat krestanska