icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

autor
9. feb 2025

@domkakvet nadávam si tu šortky, ani mini sukne, ale ani zahalená nechodím a nemusím chodiť. Toto záleží aj od krajiny a teda nehovoríme o Afganistane

enmery
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
9. feb 2025

Cize ani, ked si ho zoberies nemusis mat tu plachtu? No aby mu neslo o nejake viza do EU alebo aby ta potom nezamkol niekde v pivnici.

bu_bu_bubak
9. feb 2025

"zároveň polovicu času priestor pre seba"....

Jasne, pretoze takto to obvykle v moslimskych zvazkoch chodi. Toto je asi fakt, ze najvacsi klinec.

hopsas
9. feb 2025

Že ti vôbec taká hovadina napadla. Si hanbou ženského pokolenia. To akože vážne by si chlapovi išla robiť druhú ženu?

autor
9. feb 2025

@domkakvet tak tu majú väčšinou 2 svadby, jednu v mešite a druhu na úrade. Ja poznám len tie úradné + hostiny a tam som nikdy žiadnu plachtu nevidela
Ja by som dala max. tu úradnú svadbu

aandrea9
9. feb 2025

@eeffka pecka 👌😂

michaela789
9. feb 2025

@bu_bu_bubak ale však jasné...to su len také brigádne manželky... Odrobia si 4h a potom im manžel s úsmevom a piesňou na perách odovzdá bankomatovú kartu a kľúče od auta môžu si ísť užívať otvorené obzory a svoju nezávislosť...tak to bežne v týchto zväzkoch chodí. 😅

svetlonos
9. feb 2025

@lion777
nema! Ak sa nemýlim, jej muz je Slovák a v podstate sa prispôsobil. Žijú na SK. Uuuuplne iny príbeh.... Ako nič v zlom, ale tu je na SK na 90% súd vzdy na jej strane. Tam niekde v tých prdeloviciach vzdy vyhra muz a zena oči pre plač! Lenka ma teoreticky prehľad ale z pokojného kresťanského Slovenská. Realita v arabských krajinách je uplne inak! Teória ako by to malo byť je rozprávka, hlavne v tých odľahlých dedinách.

maca1984
9. feb 2025

Skús sa skontaktovať s Ľubkou Mohamady ( Lubomira Mohamady- tak ju nájdeš na fb i na insta).
Slovenka žijúca v Hurghade, vydatá za egypťana.

karolinakr
9. feb 2025

@eeffka už si mala 201 lajkov? rastie to, pred chvíĺou to bolo len 174 🙂

macatt
9. feb 2025

@karolinakr kks🤣 idem jej aj ja hodiť 👍 tak 209

puklica13
9. feb 2025

@eeffka dik.. oplula som si monitor😂

karolinakr
9. feb 2025

@macatt 214 uvidíme, kam to porastie

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
earlgrey
9. feb 2025

@viestta Nevyznáš sa v tom a komentuješ 😄🤣 žiadne také, že druhá manželka sa bude podriaďovať prvej neexistuje...nie v moslimskej kultúre...takže pokiaľ o tom.nič nevieš, nekomentovala by som na tvojom mieste....@lenkakravcova to napísala perfektne...

autor
9. feb 2025

@kittykat22 tak v tomto pripade on je skôr ten, čo sa stará o moje jedlo…

vevesh
9. feb 2025

Mm moze cisto silno teoreticky mat druhu zenu. Len ja akosi nevidim pozitiva v tom, vyt druha zena- to bude asi tym, ze by som bola prva v poradi....🫣🫣🫣 a teraz k praktickej veci: zene sa to oplati len vtedy, ak je muz solventny a zabezpeci jej vlastne byvanie v podobe vlastenho bytu/domu. Inac, dostat nejaku kuticu v dome, ci nebodaj sa delit o izbu s potomkami ci prvou zenou nie je prave sen druhej manzelky. A v dalsiom pripadw by som velmi zbystrila, ci mu nejde o viza a priepustkz do eu. A ci bude sobas uznany sa neda z fleku povedat- zalezi co on je slobodny, kde ma uznany prvy sobas atd....

svetlonos
9. feb 2025

Ženská, na to ze mas 40 rokov si hlúpa ako 13 rocna, co sa tejto témy tyka.
On ti nazliacha rozprávky, ty mu všetko zožerie a ešte ani nemáš problém deliť sa okrem vtáka aj o peniaze vlastne?
No ty si kus na pohladanie pre takých vychcalkov!
Hor sa do toho! Bude ti sveta zit, ved to je skoro ako kamos s výhodami!
Haha.
Tu fantasmagiriu akoze si budeš pol času robit co chces, si vyhod z hlavy! Deti/plodnosť? Tvoj dr ti to ľahko zisti. Mas 40 nie 67. Ja som 1 mala vv36 a tretie teraz v 42. Uplne bez problémov. Kamoskina mama v prechode v 49!
A ty sa spoliehas na to, ze on štatistický v 60 otočiť kopyta...
Píšeš, že si dlhodobo sama, čiže veľa vzťahov si asi nemala, takže prd vies. A toboz ešte o vzťahoch s Arábii moslimom. Ale všetko co ti hovori do teraz sedelo a ma pravdu. A jeho žene to vraj nevadí, jasnee.
A teraz tu o červenej karkulke!
Pozri na youtube Vera Adel a aj jej pokojne napis. Fajn ženská, fakt. Zije v Egypte roky s rodinným moslimom, vydata, maju deti spolu. A ešte jedna Slovenka, byvala moderátorka- meno som zabudla. Ale isto nájdeš.
To sú ženy, ktoré ti určite aj osobne poradia a pokojne aj dajú mozno mienky svojich mužov- radených moslimov, zijucich vo svojej rodnej krajine. Nie túto Sk moslimovia z pohodlia Slovenska. Tu na sk nech si kto chce pokojne konvertuje, zije tu naďalej s muzom/zenou sk národnosti. Ake stále realne nezažili, ze teória sa xy krat s praxou v tých moslimských krajinách bezhodujule ani omylom!

vevesh
9. feb 2025

@lenkakravcova
@oblecenie99 ak zena pred svadvou nedostala veno, po svadbe nedostane uz nic a nie je to vymahatelne -nikde. To len tak, ak by to niekoho zaujimalo....

macekovam
9. feb 2025

@michaela789 mm.u nás sa všetci zdajú byť úplne úžasní...ale príde tam a pochopí kde je jej miesto bohužiaľ.naivita.

nicemary
9. feb 2025

Kamrátka má sesternicu vydatú za moslima, nie je nejaký vyslovene zlý manžel ale ona si nevie zvyknúť na ich pravidlá, napr. nesmie ani otvoriť návšteve v tričku s krátkymi rukávmi, nesmie ísť sama na nákup, iba so synom alebo mužom, a pod. Svokra ju nemá veľmi rada a chce, aby si našiel ďalšiu manželku. Takže teraz už vlastne skôr len čaká kým deti dospejú a vrátia sa s ňou na Slovensko, syn chce, jemu to tam vadí, ale dcéra nie, tá si veľmi rozumie s otcom a je celá akoby po ňom. Teda to nie je žiadna sláva. Zisti si napr. - keby si sa chcela rozviesť, komu prisúdia dieťa ? U nich asi otcovi, to nie len tak....

karolinakr
9. feb 2025

moja landlorka tiež nemohla bez manžela vystrčit päty z domu, iba so synom a mužom, z prace došla 30min neskôr, musela dať výpoveď, jak v zlatej klietke

lenkakravcova
9. feb 2025

@vevesh
Prečo? Správne by to malo byť vymahateľne aj pri rozvode.
Napr tu niečo podobné riešili: https://www.google.com/amp/s/www.islamweb.net/a...
Možno to záleží od krajiny aký je právny postup (prípadne či je v krajine korupcia) ale nemala by žena odísť bez mahr, ak sa jej pričinením manželstvo nerozpadlo.

karolinakr
9. feb 2025

@lenkakravcova pekné šaty máš.

luccija
9. feb 2025

Presne taký typ ženy čo je roky sama je náchylný takto si posrať zivot.Este spolu nechodíte už sa vidíš vydatá atď...choď na návštevu a potom spriadaj plány.

lenkakravcova
9. feb 2025

@karolinakr 🙂tieto konkrétne na obrázku nie sú moje. To je len fotka z internetu, ale mám niečo veľmi podobné. 🙂

matkahelka
9. feb 2025

Mna celkom zaujima, aka je to krajina, ten priemerny vek dozitia 60 rokov je sialene nizky, az neuveritelne. irak/iran? vy dvaja ste spolu uz nieco fyzicke mali? to je dovolene? ci to musi odsuhlasit ta jeho manzelka?
A off topic, ale pokial by si zila v europe, trebars i na takom malom slovensku, chlapa by si si nasla aj v 40-ke a urcite by si sa o neho delit s inou nemusela. lebo znies naozaj velmi zufalo. mam 2 kamosky, co su slobodne, bezdetne, nemali vela stastia vo vztahoch, obe su po 40 a obe su aktualne vo vztahoch stastne a jedna z nich dokonca riesi IVF a pokusy o dieta.

valikasikulova
9. feb 2025

@karolinakr co je landlorka prosím ta? To slovo som nikdy nepočula ani mi ho nenaslo 😃

kittykat22
Autor odpoveď zmazal