Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
Ale ty si zoberieš jeho, k nemu patrí manželka a 4 deti(6 ľudi) ak ona ochorie, mužovi sa niečo stane, budeš sa musieť postarať ty, ešte o jeho rodičov, možno súrodencov.. budete rodina
A rodina je silná vec, od tej sa v chorobe neodchádza..
Kto chce kam, pomôžme mu tam. Takže kľudne do toho Šťastiu sa brániť nemá.
Potom nezabudni prísť vyplakávať na koňa, ako si obeťou a ako ti nepomôže ani Slovensko.
Život s moslimom a jeho manželkou nie je nič romantické. Budeš musieť používať len svoju pragmatickú časť svojho ja. Neexistuje, aby 40ročna slobodná žena v tomto svete nestretla iného muža.
@autorka Držím ti palce nech sa rozhodneš akokolvek .. som zvedavá či k svadbe nakoniec pristúpiš .. ja osobne by som nezniesla druhú manželku , mať za manžela muža iného vierovyznania by mi nevadilo .
@really8 nemôžem sa prestať rehotať.

bože,žena😨
Uvidis aké super to bude keď budete v jeho krajine.az tam uvidis aké to je.a zazijes tu úžasnú rozprávku..🫤
@lenkakravcova takze tvoj muz nema dalsiu kvoli dedine? Nie kvoli tebe?
Jeziiiis, bola tu tema, ako si chlapik nasiel frajerku a manzelka stale zufalo caka na neho, obed mu nachysta a tak...toto sa nam, europskym zenam so sebauctou, absolutne bridi. Mne je na grc uz len z tej predstavy, ze sa mam o chlapa takto delit. Brrr.
@macatt to takto nefunguje. Starať sa tam musia muži. Čiže ak by on zomrel a ostali by jeho rodičia a napr 1 brat a 3 sestry, tak sa stará syn. Ženy dedia menej, a preto nemajú vyživovaciu povinnosť. Čiže tohto sa obávať nemusí.
@really8 jasné že kvôli mne hlavne - ja som finančne náročná. 😆 (Ber to s nadhľadom).
@macekovam dokumenty sú, filmy sú, knihy sú, súdne precedensy sú...a furt sa nájde naivka čo si povie, že v jej prípade to jednoducho musí vyjsť 👌🏻 prečo by aj nie, však zázraky sa dejú... zvlášť keď sa kultúry miešajú 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ tam je to zázrak za zázrakom, ako vagóny na vláčiku šťastia.
@lenkakravcova veď nemusí hneď zomrieť(môže ochorieť) a možno brata nemá.. kto ich bude živiť v tomto prípade?
Predsa autorka😉
Tak snáď nebude pozerať na 4 hladné ,,svoje,,deti..
@lenkakravcova prosím ťa , kedy tento rok začína ramadam ?
@macatt ona sa bude živiť sama, ak by sa niečo také stalo. Nemá žiadnu povinnosť sa starať o jeho ostatné deti a manželku. To nie je že rodina ako rodina v európskom práve. Každá manželka je za seba a vždy je podriadená vyživovaním len pod manžela.
Ak by teda ochorel, a obe by s ním ostali, tak sa každá z nich stará o svoje deti. A o neho by sa starali pol na pol.
@kristina0909
28.02, ak bude viditeľný mesiac 🌙 Môže sa to posunúť +-1 deň.
Budes nestastna drive nebo pozdeji.A co na to Tvoje rodice?
@lenkakravcova ďakujem , známy mi prajú k Vianociam , aj mne sa patrí im popriať k ich sviatkom .. hoci neviem ako také prianie vyzerá 🙈
@lenkakravcova ok a keď ochorie aj prvá manželka?😇
Stať sa môže hocičo, len teda aby si autorka uvedomila, že si s chlapom berie prakticky 6 ľudí..
@kristina0909 najčastejšie sa praje "Požehnaný ramadán" (Ramadán mubarak).
Niekde aj štedrý ramadán - ale to je také nie naj (ramadan kareem), lebo to sa skôr potom už na Eid používa, až na konci. To druhé je také novodobé a nie každý je tomu naklonený.
@macatt keď ochorie iba prvá manželka, tak sa o ňu starať muž.
Ak ochorie muž, a dajme tomu že tá druhá manželka, tak sa o ňu starať: svokor alebo manželov brat. Ak nie je, tak jej otec. Ak nie je, tak jej brat. Ak nie je, tak strýko. Ak nie je, tak ďalší mužský príbuzný v rodine, ktorý dosiahol dospelosť. Ak je dospelý syn, tak syn. Vždy to ide po línii mužov. Nie je tam možnosť, žeby to padlo na ženu. Ženy sú vždy vyživované. Nie živitelia. Max tak môže živiť sama seba a svoje deti, ak skutočne nikoho nemá. Potom jej ale zase náleží zakat, ako sociálna pomoc z mešity (od cudzích mužov z komunity).
keďže prevažne žije v Európe tak by som sa nespoliehala, že sa málo dožije a navyše by to ani nebola výhra ak sa zosobášite - veď s ním ži v Európe a nemusíš nič riešiť a budeš mať aj voľno keď pôjde domov, či Ťa veľmi ťahá do jeho domova a byť vydatá, to môžeš učiniť aj po skúšobných rokoch
Napis mi sukromne. Mam. S tym osobne skusenosti zila s moslimom
Odporucam knihu stanes se mou dalsi zenou.
Zavisi od krajiny ale musis poznat islam a jeho. Oni dokazu byt vrtkavi.
Musis mi pisnut ak to teda neni fejk tema. Poviem ti viac v spravach neviem. Ale delit sa o muza? Hmmm hmmmmm.. A styri manzelky je blud. To je len vymysel ktory si niekto vycucal z koranu ktory absolutne nie je za 4 manzelky. Zly preklad. Hovori sa o tom. Ze najlepsie je mat jednu. Ma to ine kulturne dovody. No nic to je nadlho. Sex s nou ale moze mat.. Az vies.
A ine musi ju zabezpecit a pod. To je vela vela toho zila som v mosl. Krajine 6 rokov tak pis ak sj zvedava ma viac
Zaujali ma tie peniaze ako bolestné pre prípad rozvodu. Ako je to tam vymahatelne a vynutitelene? Zazalujem na civilnom súde bývalého muža o tie prachy a potom naňho pošlú akéhosi exekutora či jak? Lebo čo je na papieri je jedna vec..
@oblecenie99 je to normálne zmluva, ktorá je súčasťou nikah. Čiže je to vymahateľne na súde (či už islamský súd v mešite alebo na úrade). Tak ako tu máš zmluvu podpísanú s úradne overeným podpisom záväznú, tak aj tam.
@eeffka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
No mna by zaujimalo ci planujes chodit aj zahalena?
Nedavno tu bola tema o tom ze slecna ide zit do Alzirska, len sa mi tu nechce hladat..tam pisala nie ako anonym. A ked dievcata z MK hodili jej nick pod lupu tak to bolo take vsetko divne cerstve..len nestiham tu temu hladat...cca tyzden dozadu max

@eeffka