Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
@vevesh ja som absolventkou TUKE, takmer 20 rokov dozadu a uz vtedy som mala spoluziakov z tychto krajin. len v nasej skupine (25 studentov) sme mali 2, v rocniku nas bolo cca 150 a teda nikdy som ich na prednaskach neratala, ale 15 ich bolo urcite. a to sa bavime o jednej fakulte, jedneho rocnika. celkovo na celej univerzite ich bolo vela, v KE uz v tom case mali samostatne vyhradeny blok internatov (a maju to tak doteraz). praveze boom medikov, aspon na LF UPJS prisiel o poznanie neskor (byvala som 3 roky pri LF a moslimov tam v tom case vobec nebolo vidat). oni sa nikdy po studiu naspat domov nechceli vratit. boli velmi radi, ze sa sem dostali, rozpravali nam, v akych biednych a tazkych podmienkach vyrastali, boli v soku, kolko tovaru mame v obchodoch, ze mame 7 druhov mlieka a 15 druhov keksov, ze doma toto nikdy nevideli. vobec o navrate do domoviny neuvazovali, nechceli tu chudobu opat zazivat. a neviem sice, ake vysoke stipendia poberali, ale zili si tu naozaj velmi slusne a namiesto toho, aby lietali pravidelne domov k rodine, peniaze, ktore by dali za letenky, poslali radsej svojej rodine. a uz vtedy nam vraveli, ze u nich aj VS vzdelany clovek zarobi menej ako u nas radova predavacka. presne sumy si uz samozrejme nepamatam, ale boli to tretinove-stvrtinove platy oproti tomu, co sa zarabalo uz vtedy u nas. a ti moji spoluziaci uz maju normalne slovenske obcianstvo, pred minulymi volbami na fb zdielali Matovica, pisali komenty, ze ho budu volit.
@matkahelka aj u nas bol blok pre zahranicnych, ale velmi vela z nich bolo povodnych slovakov (cize rodicia, prarodicia slovaci a dakde odlezeni v bulharsku, rusku, spanielsku, plus kooopec juhoslovancov, ale jemen a spol. Ja som za pat rokov zazila 6(ako sest studentov.)🫣🫣 a co viem z druhej strany, za csfr bola velka kooperacia s iranom a irakom a koooopec stipendii. Potom 90te roky utlm, po 2005 sa to znova rozmahalo, ale aj tak to nie je v tych byvalych cislach.
Ty si není normálna
moslimska mladez, ktora sa v nemecku radikalizuje a planuje bombove utoky
Dievčatá, toľko strán asi neprekonala ani táma tej kolegyne čo hej sestra aj s matkou naháňali jej šéfa 😆. Prečítala som dve strany a mam dost...v 40 sa vydať za moslima ako druhá žena je už totálne zúfalstvo...
@lenkakravcova a @dahliaa nepochopili jednu veľmi dôležitú vec. Autorka nežije ani na Slovensku, ani v Česku, ani nikde v EÚ či USA. Žije v moslimskej krajine, ktorá podlieha nejakým zákonom. Podobne, ako tu bolo v jednom komentári spomenuté Poľsko s interupciami. Preto im mnohé píšu, že EÚ vs moslimská krajina je iná dimenzia. Samozrejme, závisí aká krajina to je a aké má zákony. Preto by aj bolo fajn, keby autorka napíše krajinu. Pretože sú naozaj moslimské krajiny, kde aj v zákonoch prihliadajú na to, či je žena Európanka alebo miestna, či je kresťanka, Židovka alebo moslimska. Inak sa budú zákony pozerať na Európanku iba vydatú za moslima, ale inak, ak bude mať dieťa s ním. To je to, čo sa Lenke a dalii snažia niektoré užívateľky vysvetliť. V tejto téme nejde islam, ale o zákony danej krajiny, v ktorej sa autorka nachádza. A tá krajina absolútne nemusí fungovať tak, ako popisuje Lenka korán. Je to to isté ako porovnávať sociálku na SVK a vo VB, akoby ste žene v Anglicku vraveli, že "toto sa ti určite nestane, pretože na Slovensku ti sociálku to a ono garantuje" a pritom ignorovali fakt, že tá žena nie je na Slovensku ale v Británii.
A @autorka, už len to, že s tebou chrápe a podvádza s tebou svoju manželku, je veľký redflag, a o to viac pravdepodobné, že ak sa staneš jeho druhou manželkou, dopadneš podobne, ak nie rovnako, ako v tých príbehoch o Európankách či Američankách, ktoré potom ledva utiekli z moslimskej krajiny.
Si to otoč na štandard bielych - nie si nič iné len obyčajná milenka, s ktorou muž podvádza ženu. A keďže sa rozviesť neplánuje, robíš mu len matrac "na služobke".
@zuzana76 neviem čo ti máme kto na koho povedať. Ja nepoznám každého človeka osobné, tak nebudem písať že je hnusný alebo čo.. to by bolo odveci. Migruje kopa ľudí, kopa ľudí je hnusnych, aj zo Slovenska 😅 treba im to hovoriť? Asi nie.. a keď je niekto kriminálnik, tak predsa šaría by to vyriešila oveľa prísnejšie než tunajšie právo - čiže môj názor v tom poznáš, trestala by som prísnejšie (za vraždu trest smrti, za cudzoložstvo 100 rán bičom, za krádež vážneho charakteru ruka preč, a za znásilnenie vyhostenie+finančná kompenzácia a pri ohrození života ženy možnosť trestu smrti pre násilníka - tak ako sa v Saudskej trestá doteraz..) Neviem čo treba viac dodať. Nemysli si, že sa niekto z veriacich zastáva kriminálnikov. To určite nie. Každý chce od nich pokoj.
@lenkakravcova za cudzolozstvo 100 ran bicom? za znasilnenie by si kam vyhostila cloveka, co pochadza z tej krajiny? A neodpovedala si mi na otazku, cisto teoreticku, presla by som na islam, ale potom by som chcela vystupit? zasluzila by som si trest smrti?
@lenkakravcova za cudzolozstvo 100 ran bicom??? Ved tak sa casto tresta znasilnena zena! A co dvaja nezosobaseni ludia, ktori boli spolu dobrovolne?
@lenkakravcova akože tvoj posledný komentár má dostal. Za cudzoložstvo 100 rán bičom... Hmmm, akože a mať päť manželiek nie je cudzoložstvo. Do paroma, ale som som teda skutočne nevzdelana hus teda. Jasné a napríklad človek, ktorý nemá čo jesť, ukradne chlieb, tak mu treba odstrániť končatinu. Môj ty bože, to v ktorom storočí žijeme?
@lenkakravcova práve si dokázala, že islam dokáže zradikalizovať človeka, ktorý ani nežije v krajine, kde sa s ním veriaci stretávajú dennodenne. Nechcem vidieť, akí sfanatizovaní musia byť oni.
Autorka dávaj si pozor, mierumilovane sa tváriaca lenka by ťa aj s frajerom dala nemilosrdne zbičovať za vaše radovánky.
@123profil321 Autorce bych také doporučila, aby od něj dala ruce pryč. Podvádět manželku je opravdu hnus... Stále nejsou ani manželé.
Já ale psala o tom, že některé uživatelky nechápou, že v Boha a Islám je možné věřit a praktikovat i bez poznání muslimských zemí, klidně ve středu Evropy. Byla to reakce na to, kdy některé nechápou, jak může Lenka, já nebo jiný muslim v Evropě konvertovat... Tady vůbec nešlo o autorku.
@simsalabim
@lilope
@veronicka1901
Áno, za cudzoložstvo je 100 rán bičom. A je mi jedno, čo si o tom myslíte aj vy, aj hocikto iný. Keď ma niekto gule podvádzať manžela/manželku (nemýľte si pojmy, nehovoríme tu o smilstve slobodných mimo manželstva ale o tom, keď je niekto ženatý/vydatá a zahýba inde) tak nech si znáša trest. Lebo toho, koho podvádza to bolí (psychicky) oveľa viac.. čiže áno, tu autorkin milenec by mal dostať takýto trest. Ona nie, lebo ona len smilnila (nie je vydatá).
"Tú, ktorá sa dopustí mimomanželského pohlavného styku a Toho, ktorý sa dopustí mimomanželského pohlavného styku, zbičujte, každého z nich sto údermi a nech sa vás nezmocní voči nim žiaden súcit, ktorý by vás viedol k poľaveniu v dodržiavaní náboženstva Bohom určeného, ak veríte v Boha a v Deň posledný. A nech dosvedčí uplatnenie trápenia voči nim skupina veriacich." (Korán, 24:2)
@veronicka1901 ak človek ukradne chlieb lebo je hladný, tak mu nikto ruku neodtne. Je tu minimálna hodnota krádeže, ktorá sa meria v gramoch zlata (čo je hodnota nad 250€). Okrem toho tam musia byť splnené napr tieto podmienky:
- vec mala byť ukradnutá zo zabezpečeného miesta
ukradnutý majetok musí presahovať miestnym zákonom stanovenú minimálnu hodnotu (táto hodnota by mala byť vyššia než je hodnota jedla)
- ukradnutá vec musí byť transportovaná z miesta krádeže na iné miesto
- ku krádeži sa musí zlodej priznať: dva krát alebo musí byť dokázaná výpoveďou minimálne 2 očitých svedkov
osoba, ktorej bol majetok ukradnutý musí požiadať o jeho vrátenie (alebo nahlásiť krádež)
- 0soba, ktorá krádež vykonala musí byť dospelá a psychicky spôsobilá
- osoba, ktorá krádež vykonala, ju vykonala z vlastnej slobodnej vôle, nie pod nátlakom alebo kvôli hladu
- osoba, ktorá krádež vykonala, nebola pod vplyvom alkoholu alebo iných drog
- od činu neubehlo obdobie dlhšie než mesiac
- zlodej nie je pokrvným príbuzným poškodeného/nej alebo manželkou/manželom
V prípade, že nie je splnená jedna jediná podmienka, nie je možné ruku za trest odseknúť. Čiže ono to nie je taký hurá systém ako sa zdá. Normálne dokazovanie. Ale keď niekto ozaj že kradne profesionálne, tak ma proste smolu..
@lilope My se ale s Islámem také stretáváme dennodenně. Tohle není o sfanatizování nebo radikalizaci... Islám má svůj zákon (Boží zákon, ne zákon vytvořený lidmi), svůj pohled na život a na smrt...
100 ran bičem za cizoložství se týká žen i mužů. Tento trest ale může vydat pouze šaríatský soud (samosoud je zakázaný) a musí být přítomni svědci, který ten akt přímo viděli (tudíž by se muselo jednat o styk někde na veřejnosti). Není to tak jednoduché někoho z cizoložství obvinit a ani není nutné cizoložníky takto trestat. Je možné nechat trest až čistě na Bohu v soudný den.
@dahliaa nestretávate sa v rovnakej miere ako ostatní. To, že ide o najradikálnejšie a najnásilnejšie náboženstvo tu vieme všetci okrem vás dvoch. Začalo sa šíriť nátlakom a násilím a podporuje násilie a fyzické tresty aj v súčasnosti. Zdravo uvažujúci človek nemôže nikdy akceptovať ubližovanie druhej osobe nech urobila čokoľvek, pretože je potom rovnaký, ak nie ešte horší ako ona. Ak si toto nie ste schopné uvedomiť, je mi vás ľúto.
@lilope čiže ak niekto zavraždí tvoje dieťa alebo ho dajme tomu zo 5x znásilní, tak si nezaslúži fyzicky trest?
Iba dlhoročné väzenie? To je ako spravodlivosť?
Ty si kresťanka? Alebo ateistka humanistka?
@lilope Do jaké míry se potkáváme s Islámem, ty asi ani nedokážeš vůbec posoudit. Běžný muslim (ano, i ten na Slovensku) už od otevření očí ráno po spánku začne s myšlenkami na Boha, následuje očistou těla a první ranní modlitbou a tak dále až do večera...
Islám je ve skutečnosti mírumilovné náboženství, ale to bys zjistila, až když bys ho sama studovala ze skutečných islámských pramenů a ne z četby zmanipulovaných mediálních článků na internetu.
Já si myslím, že pokud se někdo dopouští něčeho protiprávního, tak by měl následovat trest. Takhle fungují i Evropské zákony vytvořené lidmi. A nebo jak píšeš, ať toho člověka odsoudí potom Bůh. O to přijde potom zřejmě horší trest po smrti, když člověk nebyl potrestán tady na zemi. Allahu alam.
@lenkakravcova a tym co maju 4 manželky by si aky trest dala??
@lenkakravcova a Mohamed si nezaslúžil trest za to ze znásilnil dieta?Nie si vobec objektívna,niekoho by si za to dala trest smrti ale Mohameda za to oslavujes a spravas sa podla jeho návodu.

@zuzana76 Bůh ví. 🙂 Každopádně my to stejně neovlivníme.