icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Ženám jsou také slibené odměny. Vše se dočteš v Koranu. 🙂

michbel
20. feb 2025

Myslim si ze nikto presne nevie co nas caka po smrti. Nie je to presne napisane.

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa áno, sú 🙂 ale sa tí muži pri vás majú dobre. 4 ženy prcať za života, potom po smrti rovno 70 🙂 takí nadržanci 😃😃

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Nevím, mít 4 ženy není jednoduchá záležitost, ale co se týče chtíče, můžeme dělat, že evropští muži po ničem takovým netouží. Co by s takovými pannami a 2 ženami dělali... 😉 Ach vy naivky...

dahliaa
20. feb 2025

Asi taky muslim... Nebo že by ateista/křesťan?? Neee, ti to přeci nedělají... https://www.novinky.cz/clanek/krimi-utok-nozem-...

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa a zapial pritom v mene Ježiša? 🙂🙂🙂

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa práveže vašim mužom sa musí páčiť že to je v koráne. Fuj biblia 🙂🙂

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 To nevím. Možná, že něco ve stylu ,,Pane Bože" nebo ,,Ježíši Kriste" pronesl... Média by to ale jistě beztak nezmínila. To není pro ně tak zajímavé jako ,,Alláhu Akbar". 🙂

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa isteže, dobre si vycvičená na konšpirácie a zahmlievanie 🙂🙂🙂 možno tvoj muž tiež túži po 9 ročnej panne, neviem 🙂🙂🙂

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Muslimovi by se mělo líbit vše, co je v Koránu. Ani o tomto nepochybuji. Však v ráji bude vše po čem toužíme. Bůh jakožto náš stvořitel ví, co se nám líbí a po čem toužíme. Však i vašim mužům by se to líbilo. O tom nepochybuji. 😉

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Nevím, po čem touží ve svých myšlenkách, ale po rajských pannách zřejmě ano. In Sha Allah, přála bych mu, aby se jich jednou dočkal.

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa hlavne nech nenaháňa tie detské panny po ulici 😉😉😉

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Děti ho nepřitahují. To vím zcela jistě. 🙂

nevenka
20. feb 2025

@misiak7777 tiez by ma zaujimalo, preco.

nevenka
20. feb 2025

@zooeynka ale poopravim Ta, v krestanstve sa nemas Boha bat, ak veris, ze mas Spasitela, tak On za Teba ten boj vyhral, aj ked Ty zhresis. Len Tebe musi byt luto, ze robis, hoci aj nevedome niekedy, zle veci a ze sa chces zmenit a napravit a konas teda pokanie. A Boh je milosrdny a dobry, teda ak olutujes, co aj ked v hodine smrti, zatrateny nebudes. To znamena, ze krestania veria v Spasu, ktoru vybojoval Kristus a Ty sa len musis k tomuto prihlasit, ze tomu uprimne veris. Lebo ako clovek od svojej podstaty sa nevie spasit sam. Kdezto u moslimov to je teda tak, ak tomu tu spravne rozumiem, ze oni maju sa sami snazit a "potom sa uvidi". Krestania to maju ovela jednoduchsie. Ty ako krestan mas robit dobre skutky, lebo sa to paci Bohu a Ty Boha milujes, preto robis dobre skutky. Nie kvoli tomu, ze za to "mozno" daco dostanes. To nie je vymenny obchod. To len taka poznamka, ja som uz aj Lenke tu pisala, ze nemam cas to do detailov rozoberat. Len na okraj toho, ako si spomenula, ze su strachom ludia ovladani. Nemalo by to tak byt. V krestanstve urcite nie. Historiu a vsetko ostatne okolo, teraz nechajme bokom. Len ciste z principu, ako to ma byt, hej?

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa zlatko prečo si zmenila svoju odpoveď 😃😃😃 veď si napísala, že nevieš či ho pritaju 9 ročne panny 😉😉😉

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Co? Nepsala jsem, že nevím, jestli ho přitahují 9 leté panny... Vím jistě, že děti ho fakt nepřitahují.

zooeynka
20. feb 2025

@nevenka ano, dobre pises, ale stale je tam pritomny strach a zastrasovanie ako nastroj na vydobitie si poslusnosti. Clovek ma byt dobry a laskavy lebo je to jeho podstata, nie preto ze sa boji bozieho hnevu. Alebo ze chce po smrti pre seba raj.
Vymenny obchod - to si pomenovala presne, tak funguje vela ludi.

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa neklam moja 🙂🙂🙂 napísala si " to nevim"

lenkakravcova
20. feb 2025

@simsalabim ako môže byť zbičovana znásilnená žena, ak je potrebných 4 svedkov k činu?
Vysvetli mi to. A teraz myslím reálne šáriu, pri preukazovaní na súde, nie výmyslu kadekoho alebo nejaké nespravodlivé zaobchádzanie v osadách.

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Samozřejmě, že vím, co se mému muži líbí a co ne.
Mé odpovědi jsem ti napsala.
Teď doplním, že NEVÍM, po čem touží ve svých myšlenkách... Možná má své tajné touhy, o kterých nevím. Dítěte by se s ,,hříšným záměrem" ale nedotkl.

simsalabim
20. feb 2025

@lenkakravcova ja ti to nemusim vysvetlovat, staci si do googla dat "raped woman stoned" "raped woman whipped" a pozriet, co na teba vyskoci. Saria je na dve veci a radsej nebudem menovat, na ake.

domi995
20. feb 2025

@nevenka súhlasím a ešte Ťa doplním, že láska a strach nejde dokopy. Nemôžeš milovať niekoho, koho sa bojíš. Strach dáva jedine diabol. Biblia je inšpirovaná Duchom Svätý, nedá sa čítať doslova. Je plná obrazov a jedine Duch Svätý dáva porozumenie Biblii. Tak isto keď tam je napísané, budeš sa báť Pána, svojho Boha, nie je to myslené doslovne, že sa Ho máme báť. Máme sa báť hriechu, toho, že vedome zhrešíme a tým sa vzdialime od Pána. To je práva bázeň Božia. Báť sa Boha znamená báť sa ho zarmútiť, sklamať, raniť svojím hriechom.
Preto by som neporovnavala Bibliu a Korán. Biblia sa nedá čítať doslova, spýtajte sa kohokoľvek.
Tiež by ma zaujímalo, či @dahliaa a @lenkakravcova veria svedectvám z klinickej smrti. Čo tí ľudia opisujú. Myslim, že keď sa aj moslim dostane na večnosť, nebudú ho zaujímať nijaké panny. Bude túžiť len a len po Bohu, lebo On je dokonalosť, nič iné a. Nikto iný nenaplní naše túžby, len náš Stvoriteľ, jeho spoznávanie, ktoré bude večné a stále nebudeme mať dosť, lebo Boh je nekonečný 🙂

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa predtým si napísala niečo iné a to " že to nevím" a neskôr si zmenila svoju odpoveď . potom si sa snažila klamať 13:09. Ako aj teraz klameš. Či klamanie je dovolené v koráne?

zooeynka
20. feb 2025

@simsalabim Lenka je mimoriadne optimisticka a pozitivne naladena ohladom Islamu. Si naozaj mozno mysli ze zbesily dav bude riesit 4 svedkov:/ Xkrat jej to tu zeny vysvetlovali, ze zit v moslimskej krajine a zazivat realitu je diametralne odlisne od studia Koranu na Svk....

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Neklamu. Mé odpovědi na své otázky máš napsané výše.
Kdybych chtěla napsat ,,Nevím" tak bych to napsala a dál to neřešila. Myslím, že jsem ti dala i na takovou hloupou otázku podrobnou odpověď.
Je možné, že jsem svou odpověď nezměnila, ale pouze doplnila, abys to lépe pochopila. S čím máš tedy zřejmě problém.

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa zmenila, neklam!!!! A ty si napísala že "nevieš"
Dobre vieš že klameš a zahmlievaš, Boh to vidí

misiak7777
20. feb 2025

@dahliaa na moju otázku, či aj tvoj muž túži po 9 ročnej panne si napísala " to nevím". Potom si zmenila svoju odpoveď. Potom si klamala že si ju nezmenila. Teraz nielen klameš ale aj zahmlievaš a prekrucas.
Fuj, teraz si sa ukázala. A že veriaca

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 Hlavně si myslím, že můj manžel a jeho touhy tě vůbec nemusí zajímat a buď si jistá, že ani znepokojovat. 😉
Znovu ti píšu, že neklamu, ale jestli ti to udělá radost, tak ano, jeho tajné touhy a zda nějaké má skutečně NEVÍM. Předpokladám, že to nevíš ani ty o svém muži/ženě - pokud máš. 😉 - DOPLNĚNÍ!!!!!

dahliaa
20. feb 2025

@misiak7777 ,,na moju otázku, či aj tvoj muž túži po 9 ročnej panne si napísala ,,to nevím" ".
Tak znovu...Třeba ve svých myšlenkách někdy po 9 leté panně toužil. To já skutečně NEVÍM. To o svém muži nevíš ani ty. (Ano, pokládáš mi hloupé otázky). Vím, ale zcela jistě, že v realitě po dětech netouží a se sexuálním podtextem by se jich nikdy nedotkl...
Dobrý? 🙂 Pokud předtím došlo k nedorozumění, tak se omlouvám. Nebyl to úmysl. 😉