icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

Strana
blancheporte
9. feb 2025

Ako sa hovorí....pokiaľ máš na to gule,tak smelo do toho. 🤷

eeffka
9. feb 2025

U nas na vychode sa hovori: este taku nehrali,zeby ja na kkt v sore stala.
Tolko k teme 🤣

enya00
9. feb 2025

@eeffka 😂 sa tu sulam

maca1984
9. feb 2025

@eeffka 🤣🤣

tiezjedna
9. feb 2025

@eeffka tak teraz som vybuchla smiechom😂😂😂

martinmmartin
9. feb 2025

"zároveň polovicu času priestor pre seba" je blbost a fantasmagoria
Budes vyplnat tento cas tak ako si on a jeho rodina zmysli a vsetko okolo toho kontroluje muz a jeho rodina ( vlastnictvo domu, auto , nemas sa bez neho ako a kam pohnut) s detmi neodides sama nikam. Budes sa starat o jeho nevladnuch pribuznych kym budes mat manzelku#1 ako manazerku a casom manzelku #3 ako mladsiu a zaujimavejsiu nahradu za teba na pekne veci vo vztahu

martinkatinka
9. feb 2025

No len aby si po svadbe nebola prekvapena.

petkazamborska
9. feb 2025

fuj takyto system by som ja "nedala " , byt dobrovolne ta druha a k tomu este dalsie ine moznosti...pride mi to uplne mimo ...ja som asi stara skola , neviem

ukgirls
9. feb 2025

v europe ti nic take neuznaju .. jeho manzelka bude vzdt ta prva .. a ty ta druha - cize nic.. a si si ista,ze budes moct byvat sama a robit veci sama-tie kt naozaj chces ty alebo kt ti dovoli on? najskor si nastuduj ake prava ma ta prva a ake ty ... tu sa odpovedio nedockas-kedze je to zvratene na slovensku a nastastie aj onde v europe

lenkakravcova
9. feb 2025

Praktická stránka je taká, že áno, môže ti to vyhovovať, ale musíš zistiť či to vyhovuje aj jeho prvej manželke.
Sú ženy, ktorým tento systém vyhovuje (ako píšeš ma to isté výhody) ale sú aj také, ktoré majú aj v nikah zmluve /pri uzavretí manželstva v mešite/ v časti predmanzelskej zmluvy dohodnutý rozvod v prípade, žeby ich muž chcel viac manželiek.
Takže toto si zisti, či ozaj jeho manželke nevadí polygamia. A potom je fajn osobne sa stretnúť a porozprávať sa aj s ňou. Lebo musíte sa dohodnúť na delení času - ktoré aktivity (napr niektoré výlety) chcete/ nechcete tráviť spolu ako celá rodina, muž a viac manželiek. A ktoré aktivity samostatne. Taktiež si porieste rozdelenie financií, hlavne ak vás obe bude živiť ten jeden daný muž. Prípadne ak oni už majú deti, aby to bolo spravodlivé. To isté s bývaním. Su rodiny, ktoré bývajú v 1 dome v rôznych poschodiach zvlášť manželky. A sú rodiny, kde sú manželky samostatne v bytoch úplne nezávisle od seba. Takže možno toto ešte porozprávať treba, aby vás to potom neprekvapilo.

simsalabim
9. feb 2025

Akurat dnes sme s dcerou viedli diskusiu o pravach zeny v Europe a moslimskych krajinach (ma kamaratku, ktora ma otca relativne liberalneho moslima). A teda, som rada, ze aj vo svojom mladom veku dievca chape, aka cenna je sloboda, ktoru si tazko vybudovali europske zeny. Ty vsak zjavne nie….

viestta
9. feb 2025

Nuz, budes podriadena prvej manzelke, nielen muzovi ale hlavne prvej manzelke. Budes robit len to co ti ti dvaja robit dovolia. Este aj do jeho spalne budes mat vstup ked ti to prva zena dovoli...

lenkakravcova
9. feb 2025

@viestta toto ale nie je pravda. Muž musí zabezpečiť rovnosť prístupu k obom manželkám. Práveže častokrát je to opačne, lebo nová je nová.. a má viac výhod. Ale mala by to byť zabezpečená spravodlivosť z oboch strán.

stanulienkat
9. feb 2025

Podla mna fake tema.

michaela789
9. feb 2025

@stanulienkat tiež sa mi až nechce veriť.

viestta
9. feb 2025

@lenkakravcova a ked to tak nebude, kde sa bude stazovat?

katica06
9. feb 2025

@eeffka veľmi výstižne a pravdivé

lenkakravcova
9. feb 2025

@viestta v mešite a u svojho waliho. Toho si volí ešte pred svadbou, aby zastupoval jej práva. Preto by si mala poriadne zvážiť kto to bude.
A je fajn si dať do predmanzelskej zmluvy formulku, že ak nebude zabezpečená spravodlivosť (uviesť podmienky), tak je možný rozvod s tým aby jej ostalo veno /to by malo byť stanovené v hodnote nad 3000€ - napr kamarátke ho svokor prepísal z 15.000€ na 53.000€ 😆).

ewwe
Autor odpoveď zmazal
selest
9. feb 2025

@viestta ale ved nevies ze sa moze rozviest ak sa jej nebude pacit a moze laskavo nechat manzelovi deti, on jej zato kupi byt aby nesla s igelitkou. Takze vlastne super z toho vyjde..Uz sa to tu v jednej teme riesilo

enya00
9. feb 2025

Boze zena, nerob to..radsej utekaj 🤦‍♀️

really8
9. feb 2025

Aj mna by to zaujimalo po praktickej stranke. Ze ci ked ho vytiahne z jednej musi pockat alebo mozes ist hned na to. Inak znies trosku primitivne na to ze mas 40. Akoze v klasickom manzelstve sobasom svoj cas stracas ci co? Uplne si naivnucka zmagorena tureckymi serialmi a telenovelami

lenkakravcova
9. feb 2025

@selest hej, len si tu sumu na byt musí uviesť ako sumu vena. Poznala som aj jednu, čo si t dala blbá sumu pár eur.. lebo však láska ako hrom. Ale ako ono tá suma sa nestanovuje len tak zo srandy. A má byť minimálne 6 mesačnou sumou muzovho platu.. v Egypte sa preto aj málo mužov chce ženiť za tamojšie ženy, lebo pýtajú nad 20.000€ ako veno, čo je cena asi polovice bytu tam. Tak potom niektorí lovia "lacné" ženy v Európe.. ako nevravím, žeby to veno malo byť prehnane. Ale pod 3000€ by som tam sumu nepísala.

lenkakravcova
9. feb 2025

@really8 po sexe musí muslim vykonať veľkú očistu = okúpať sa alebo osprchovať sa. Takže nejako erotické kombo si nepredstavuj. Taktiež spálne sú oddelené. Každá manželka má svoju. Swingers párty sa nekonajú 😆

michaela789
9. feb 2025

@lenkakravcova ešteže tak... Už som sa za hlavu chytala, že čo za marazmus sa to tu rieši...ale tá sprcha to zachraňuje na celej čiare

really8
9. feb 2025

@lenkakravcova dakujem za vysvetlenie. Ale aj tak mi ta predstava ze ho pred chvilou niekde inde strkal nepride komfortna

autor
9. feb 2025

@eeffka na tomto som sa pobavila aj ja 🤣

luccija
9. feb 2025

@really8 tak je to v rodine a poistené venom.Kolko slovenských žien sa delí o chlapa s milenkou a odchádza osklbana do podnájmu😛

klementinka58
9. feb 2025

to je ten z Alzirska co minule sa spominalo?

lion777
9. feb 2025

Nie, čím viac ho budeš ľúbiť, môžeš byť žiarlivejšia a budeš ho chcieť len pre seba. 🙂

Strana