Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?
Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?
U nas na vychode sa hovori: este taku nehrali,zeby ja na kkt v sore stala.
Tolko k teme 🤣
"zároveň polovicu času priestor pre seba" je blbost a fantasmagoria
Budes vyplnat tento cas tak ako si on a jeho rodina zmysli a vsetko okolo toho kontroluje muz a jeho rodina ( vlastnictvo domu, auto , nemas sa bez neho ako a kam pohnut) s detmi neodides sama nikam. Budes sa starat o jeho nevladnuch pribuznych kym budes mat manzelku#1 ako manazerku a casom manzelku #3 ako mladsiu a zaujimavejsiu nahradu za teba na pekne veci vo vztahu
No len aby si po svadbe nebola prekvapena.
fuj takyto system by som ja "nedala " , byt dobrovolne ta druha a k tomu este dalsie ine moznosti...pride mi to uplne mimo ...ja som asi stara skola , neviem
v europe ti nic take neuznaju .. jeho manzelka bude vzdt ta prva .. a ty ta druha - cize nic.. a si si ista,ze budes moct byvat sama a robit veci sama-tie kt naozaj chces ty alebo kt ti dovoli on? najskor si nastuduj ake prava ma ta prva a ake ty ... tu sa odpovedio nedockas-kedze je to zvratene na slovensku a nastastie aj onde v europe
Praktická stránka je taká, že áno, môže ti to vyhovovať, ale musíš zistiť či to vyhovuje aj jeho prvej manželke.
Sú ženy, ktorým tento systém vyhovuje (ako píšeš ma to isté výhody) ale sú aj také, ktoré majú aj v nikah zmluve /pri uzavretí manželstva v mešite/ v časti predmanzelskej zmluvy dohodnutý rozvod v prípade, žeby ich muž chcel viac manželiek.
Takže toto si zisti, či ozaj jeho manželke nevadí polygamia. A potom je fajn osobne sa stretnúť a porozprávať sa aj s ňou. Lebo musíte sa dohodnúť na delení času - ktoré aktivity (napr niektoré výlety) chcete/ nechcete tráviť spolu ako celá rodina, muž a viac manželiek. A ktoré aktivity samostatne. Taktiež si porieste rozdelenie financií, hlavne ak vás obe bude živiť ten jeden daný muž. Prípadne ak oni už majú deti, aby to bolo spravodlivé. To isté s bývaním. Su rodiny, ktoré bývajú v 1 dome v rôznych poschodiach zvlášť manželky. A sú rodiny, kde sú manželky samostatne v bytoch úplne nezávisle od seba. Takže možno toto ešte porozprávať treba, aby vás to potom neprekvapilo.
Akurat dnes sme s dcerou viedli diskusiu o pravach zeny v Europe a moslimskych krajinach (ma kamaratku, ktora ma otca relativne liberalneho moslima). A teda, som rada, ze aj vo svojom mladom veku dievca chape, aka cenna je sloboda, ktoru si tazko vybudovali europske zeny. Ty vsak zjavne nie….
Nuz, budes podriadena prvej manzelke, nielen muzovi ale hlavne prvej manzelke. Budes robit len to co ti ti dvaja robit dovolia. Este aj do jeho spalne budes mat vstup ked ti to prva zena dovoli...
@viestta toto ale nie je pravda. Muž musí zabezpečiť rovnosť prístupu k obom manželkám. Práveže častokrát je to opačne, lebo nová je nová.. a má viac výhod. Ale mala by to byť zabezpečená spravodlivosť z oboch strán.
Podla mna fake tema.
@stanulienkat tiež sa mi až nechce veriť.
@lenkakravcova a ked to tak nebude, kde sa bude stazovat?
@viestta v mešite a u svojho waliho. Toho si volí ešte pred svadbou, aby zastupoval jej práva. Preto by si mala poriadne zvážiť kto to bude.
A je fajn si dať do predmanzelskej zmluvy formulku, že ak nebude zabezpečená spravodlivosť (uviesť podmienky), tak je možný rozvod s tým aby jej ostalo veno /to by malo byť stanovené v hodnote nad 3000€ - napr kamarátke ho svokor prepísal z 15.000€ na 53.000€ 😆).
Boze zena, nerob to..radsej utekaj 🤦♀️
Aj mna by to zaujimalo po praktickej stranke. Ze ci ked ho vytiahne z jednej musi pockat alebo mozes ist hned na to. Inak znies trosku primitivne na to ze mas 40. Akoze v klasickom manzelstve sobasom svoj cas stracas ci co? Uplne si naivnucka zmagorena tureckymi serialmi a telenovelami
@selest hej, len si tu sumu na byt musí uviesť ako sumu vena. Poznala som aj jednu, čo si t dala blbá sumu pár eur.. lebo však láska ako hrom. Ale ako ono tá suma sa nestanovuje len tak zo srandy. A má byť minimálne 6 mesačnou sumou muzovho platu.. v Egypte sa preto aj málo mužov chce ženiť za tamojšie ženy, lebo pýtajú nad 20.000€ ako veno, čo je cena asi polovice bytu tam. Tak potom niektorí lovia "lacné" ženy v Európe.. ako nevravím, žeby to veno malo byť prehnane. Ale pod 3000€ by som tam sumu nepísala.
@really8 po sexe musí muslim vykonať veľkú očistu = okúpať sa alebo osprchovať sa. Takže nejako erotické kombo si nepredstavuj. Taktiež spálne sú oddelené. Každá manželka má svoju. Swingers párty sa nekonajú 😆
@lenkakravcova ešteže tak... Už som sa za hlavu chytala, že čo za marazmus sa to tu rieši...ale tá sprcha to zachraňuje na celej čiare
@lenkakravcova dakujem za vysvetlenie. Ale aj tak mi ta predstava ze ho pred chvilou niekde inde strkal nepride komfortna
@eeffka na tomto som sa pobavila aj ja 🤣
to je ten z Alzirska co minule sa spominalo?
Nie, čím viac ho budeš ľúbiť, môžeš byť žiarlivejšia a budeš ho chcieť len pre seba. 🙂

Ako sa hovorí....pokiaľ máš na to gule,tak smelo do toho. 🤷