Ako a kam odísť od chlapa, keď nemám kam ísť?
Zdravim, v skratke napíšem o čo ide...som rozvedená a znovu som sa vydala za debila, samozrejme sa to ukázalo až neskôr....pri Tom druhom som si naozaj dávala už pozor a aj tak zase smola..mám jedno 11 ročné dieťa a druhe 6 mesačne...ak nemám peniaze okrem rodičovského a bohužiaľ ani kam s deťmi ísť naozaj je jediná možnosť len azylak? Ak nemám rodinu ktorá by mi pomohla? Viem že fungujú aj centra ktoré pomôžu mamičkám no určite to nie sú tie azylove domy...počula som že vedia poskytnúť aj byt alebo garsónku...peniaze na nájom by som mala...ďakujem za rozumné rady
@bublinka1426 keby človek vedel do predu co bude, asi nikto by tu nic neriesil.
@domkakvet napisala som jej moju radu ktoru jej pise kazda. ma to najviac co moze mat, a preto musi mysliet na nich. a az potom na seba, zial to je obeta rodica.
@bublinka1426 najskôr si ju ,,vysmiala,, a potom si jej dobre poradila. To prvé si si mohla odpustiť, v takejto situácii to nikto nepotrebuje počuť. A za nikoho nemôžeš dat ruku do ohňa....akoby si ty nikdy neurobila chybu a poukazujes na chybu druhého. Aj ty sa v takejto situácii možno raz ocitnes
Neviem koľko máte veci ale možno by ste sa ku nám zmestili na nejaky čas.
@katarinka89 ano presne toto bola moja reakcia:
''zeny zeny...nepoucitelne....😨
na obecny urad si sa bola pytat?'''
co zle som napisala? ze je sprosta tupa a dodlbala si zivot?aj svojim detom? NIE.
bola som slusna a napisala aby sla na obecak..
btw, v dalsej sprave som napisala konkretne:
''jaaaaj ale kazdy robime chyby v zivote. nie si jedina. ...''
takze????
pekny vecer.
Autorka, nie je cas na hrdost. Ozajstna kamaratka by nikdy nezviedla kamaratke muza. Zatni zuby, byvaj s nim, setri peniaze a potom sa mozes osamostatnit. Vies kolko zien prekusuje neveru len kvoli detom?! Do prace skoro nepojdes, potom zacnu skolkarske choroby, atd. Hlavne pochop, ze ti byt nikdo neprenajme. Single matke s detmi bez penazi. Mas rodinu, nech ti pomozu.
Ahoj, viem ze take centrum pre zeny je vo Svite.
Odkiaľ si ?
nie kvoly sebe ale kvoly detom by som vydrzala s nim .. normalne si sadnut s chladnou hlavou sa dohodnut ... budes potrebovat pomoc s dietatom a aj si odlozit na start ... medzitym si hladat ubytovnu ,lacnejsi podnajom a podobne .. it len tak strmhlav niekam s miminom a pubertiakom nieje riesenie ... spravil obrovsku chybu to ano - ale ty v prvom rade mysli na deti .. skuste byvat spolu ako spolubyvajuci .. kym sa nedas dokopy a odid az potom ..
alebo skus mozno byvaleho muza rodicov, alebo svojich .. niekedy to najnemoznejsie riesenie je riesenie ..
On ma zaujem o zachranu Vasho vztahu? Lubi ta? Ma zaujem o dieta, stara sa o nho a o teba? Ak ano, este zvaz odchod a daj mu sancu. Je hrozne co urobil, ale pokial to bol len nejaky jednorazovy skrat z jeho strany, skus mu odpustit. Chodte za psychologom, knazom atd. Vela ludi dokazalo odpustit neveru, hoci si myslelo, ze to nepojde. Mysli na deticky, pokial sa k Vam sprava pekne, ku tebe aj ku detom, nezahadzuj vsetko, budes to mat sama ovela tazsie a najma teraz, ked babatko ma len 6 mesiacov..
Ahoj, skus zavolať sem. Je to mimo región a berú zrejme len týrané ženy, ale možno budu vedieť o OZ zameranom na ženy v tvojej situácii a tvojom regione
https://estheroz.sk/kontakt/
Držím palce, musí to byť hrozne, ocitnúť sa v takejto situacii
Nie že nepoučiteľne. Ľudia sa menia celý život .. kľudne aj po 12 rokoch sa môže zmeniť .. podviesť. Stať sa niečo.. to je život. Držím palce
Nechcem nijako znevazovat tvoju situaciu,ale nejako nesedia casove udaje. Pises, ze si mala rizikove tehotenstvo a bola si 4 mesiace v nemocnici. Nebol ziaden sex,preto ta podviedol. Pises, ze sa to stalo kratko po porode, podviedol ta pred tyzdnom a podla uvodneho prispevku mas sestmesacne babatko. Nejako to nesedi, ci som len ja nieco zle pochopila?
V meste kde žiješ musíš dať žiadosť o byt ale najprv rozvod bez papieru že si oficiálne rozvedená tzv sociálny prípad ti poskytnú bývanie ale nie hneď azylaky sú plné a keď tak sa platí poplatok treba dobre výživné aby sa dalo žiť... súd a podať návrh a zašla by som sa spýtať aj na úrad oddelenie sociálne tam určite informujú pretože podnájom platiť by bolo náročné a na slobodné matky samoživiteľky sa pozerajú ľudia inak....(vlastná skúsenosť)
@bublinka1426 ale áno, všetky sme videli ze si si rypla poriadne do nej. Ak si jej chcela poradiť, tak to šlo aj bez tej hlupej poznámky o nepoucitelnosti žien.
Môžeš sa obrátiť na Spišskú charitu, majú projekt, v ktorom prenajímajú byty len za energie ľuďom v núdzi, možno majú dajaký voľný aspoň na nejaký čas.. prípadne ti sociálna pracovníčka poradí, kam sa dá ešte obrátiť.
Viem, ze to nemate jednoduche ale niekedy je mozno lepsie zaťať zuby a vydrzat, kym nezacnete zarabat. Opustat byt s nalym dietatom , ked potrebujete aj partnerov prijem by nebolo vhodne.
Pozerajte nielen na seba, ale aj na deti.
Aj tomu 11 rocnemu bude lepsie v rodinnom zazemi ako v azylovom dome. To je uz dieta v puberte, ktore citlivo vnima vsetko okolo seba.
Mensie dieta viete dat do jasli uz za par mesiacov.
Rozbehnete sa v praci a mozete sa osamostatnit.
Ahoj. Moja známa hlada lacný podnájom (čiperná 60rocna dochodkyna) v PP alebo v KK. Môžete sa spojiť a vziat si jeden byt spolu do podnájmu. Ak by si mala záujem kludne mi napis spravu
@nikusiak9 Čože? Nechápem. Ak narážaš na tú žiadosť o pridelenie obecného bytu, tak predpokladala som, že keď bolo medzi ňou a mužom všetko OK, asi o ten byt nežiadala, nebolo prečo, mali kde bývať. No a načapala ho len pred týždňom. Písala, že prišla z nemocnice, to neznamená, že z pôrodnice po pôrode.
Dalsia matka zo Slovenska s 2 detmi pre ktoru sa nenajde strecha nad hlavou. Ale hlavne, ze pre xy cudzincov sa naslo
@vamajka matka má muža, chruna, ale ako píše, chruno si s,ype popol na hlavu, takže nemusí ísť na ulicu. Tak nech buchne po stole, nech idú do poradne, a ona keď veľmi chce nech si šetrí a chystá sa na rozvod. Ona s bábätkom a pubertiakom pôjdu niekde do charity, do jednej izby, pubertiak bude vytoceny nasraty škola dole vodou, dieťa jej nikto nebude strážiť aby mohla ísťna brigádu alebo do prace. Teraz nech zapriahne tatka, aby nemal čas myslieť na sprostosti. Je chuj, ale stále je otec, tak nech mu dopraje, rodicovske radosti.
Pozdravujem. Posielam link na Dom Márie Magdalény v Žakovciach, ktorý slúži pre matky s deťmi... http://www.ikv.sk/zariadenie-pre-matky-s-detmi-... ... nie je to ďaleko od Popradu (cca 15 km) ... máte to naozaj ťažké... tú bolesť zo zranenia od milovanej osoby a osamelosť asi nepochopíme dokonale, ale vieme si to sčasti predstaviť... prajem Vám dobré poriešenie situácie a ľudí ochotných pomôcť...
Za mna je fajn byt zasadova a neveru neodpustit, ak je zena schopna sa postarat o seba a o deti. V tvojej situacii neviem neviem 🤷🏼♀️ minimalne by som po prvej zlej skusenosti mala nejake svoje byvanie a nasetrene prachy, ved ked ma prve dieta 11 rokov, tak si uz 7-8 rokov musela pracovat kym sa narodilo dalsie. Zial moznosti nemas vela, jedine nejaky socialny byt od obce, ale ak ta muz netyra ani deti, tak stat tu nie je na to, aby sa staral o zeny, kt si vybrali za otca svojich deti debilov.
Ja by som na tvojom mieste este vydrzala tam kde som a led bude babo trosku vacsie smer jaslicly a praca s vyzivnym na 2 deti a platom by si to mala zvladnut lepsie ako teraz.
@vamajka uplne odveci a trapny komentar🤯 Keby stat daval byty kazdej opustenej zene, kto by to financoval ?! Pani ma v 1.rade manzela, predtym dalsieho ktori maju vyzivovaciu povinnost. Ak narazas na Ukrajincov, tak drviva vacsina si plati drahe najmy a chodia do prace, teda aj odvadzaju odvody. Zavidiet vojnu je ozaj ubohe..

Pozri nemusíš hneď odchadzat, pokiaľ Ti nerobi zle a nevyhadzuje ťa. Časom možno nájdeš niečo prijateľné. Máš 2 deti musíš mysliet hlavne na ne, aspon teraz keď moc nemáš na výber. Mladšie vyrastie a už tych moznosti bude viac. To naozaj nemáš nikoho ani kamaratku? A ako sa vlastne k Tebe teraz sprava?