Ako by ste sa zachovali, keby máte takúto tetu?

3. nov 2023

Pekny vecer. Diskusiu zakladam, lebo ma zaujima nezainteresovany pohlad inych ludi. Ide o moju tetu, ktora je taka trochu tazsia povaha, ma jedno dieta a teraz caka dalsie.. Jej maly mal teraz v oktobri 3 roky, spravili mu oslavu, s tym, ze nas nepozvali. Ked prisla teraz na navstevu, tak nam rozpravala o tom, aku mal tortu, darceky, ako prisli na oslavu ludia, ktorych si tam pozvali z rodiny jej manzela, ako im bolo dobre.. Z jej strany rodiny sme v podstate jedini, s kym je v kontakte a nas nezavola a nie je jej potom blbe vykladat, ako tam inak mali rodinu, ako sa bavili a, samozrejme, darcek dostane. Normalne by som to neriesila, ale v kontexte toho, ze dost vycitala, ze sa ako rodina malo schadzame, nemame take vrucne vztahy, mame malo kontaktu, ona je na nase oslavy vzdy pozvana a na niektore nase udalosti sa aj sama pozve, ma to trocha zarazilo, ze ona nas nepozve nikdy. Chcem sa spytat, ci by vas toto prinutilo sa zamysliet, ci aj ju nevynechat z oslav a podobnych udalosti… ked ma takyto dvojity meter a hlavne tie jej reci..

syslik81
3. nov 2023

ja by som ju pozvala aj nadalej .. preco by si mala byt ako ona? oslavu nerobis len preto aby na oplatku zas pozvali aj oni vas .. hold je aka je a nezmeni sa ale tebe to zrejme vadi tak co ist k nej a porozpravat sa pripadne to spomenut ked sa stretnete ze ta mrzi,ze sa nestratavate a nieste jej sucastou a jej deti .. no ako pisem ja osobne by som toneriesila

svetlonos
3. nov 2023

Na rovinu by som jej povedala to co pises. A nepozyvala ju vibec nikam!

deti95060810
3. nov 2023

mne by nevadilo že nás nepozvala na oslavu - je to vlastne jej rozhodnutie...
priamo úmerne by som aj ja ju volala na naše oslavy...
"pre menej mysliacich" nepozveš ty nás - nepozveme ani my teba.
aké požičaj - také vráť.

mamina7070
3. nov 2023

darcek dostane aj od vas ? ano urobila by som jej zrkadlo a nevolala ju na vase oslavy
a na tie jej reci by som povedal hmm nevideli sme neboli sme pozvani

basska_b
3. nov 2023

Je to čudné, pozvat vas urcite mala. Cize stari rodicia dietata boli pozvani len z jednej strany? Tak to sa fakt nerobi...

mikadooo
3. nov 2023

Ak by vyčítala, že sa málo stretávate, tak by som sa jej opýtala "Tak a prečo ste nás na tú oslavu nepozvali? Mohli sme sa stretnúť o jeden krát viac..." A vedela by si prečo 🤷. Ale tak, keby ma to zaujimalo, ja by som jej pokojne aj dnes napísala, že nech to neberie ako výčitku, ale má to zaujíma, že prečo bola pozvaná len manželova rodina a jej rodina nie? Možno zistíš, že sú to jednoducho vtirky a nedalo sa nepozvať 😂. Alebo niečo podobné...

pribinak
3. nov 2023

Mohla si povedať ….škoda že si nás neozvala….a mihla si sledovať jej vyraz tvare 🤪🤪

jaass
3. nov 2023

Nie, nepozvala by som ju už na oslavu. Ona na vás kašle a ty sa jej ešte chceš vtierat? Nie nerob to 🙂

janababana
3. nov 2023

Pises, ze na niektore udalosti ju nepozvete a sama dojde. Tak asi ani vy (nie konkretne ty ale “jej” strana rodiny) ju nevolate vsade. Asi nemate uplne otvorenu komunikaciu, lebo prva otazka by bola, ci nechcela pozvat aj vas na oslavu - mozno by si sa dozvedela dovod. Ak ju a jej rodinu na oslave mat chces tak ju volaj aj nadalej. Ak je narocna povaha tak uz len brat s rezervou, niekedy je to ako mentalny sport, ale ten pocit, ze si ustala nejaku situaciu je povznasajuci 😇

ruxandra
3. nov 2023

Ja len nerozumiem, ked ti uz o tej oslave vykladala a dokonca hovorila aka je skoda, ze sa malo stretávate, preco si sa rovno nespytala preco vas nepozvala? Ved ti priestor na tu otazku pripravila ako na zlatom podnose, a ty nic..

marca12
3. nov 2023

Mala si jej nejako vtipne splechnut,ze ste nas nepozvali,tak ako sa mame castejsie stretavat. Netreba sa zamyslat,ale komunikovat medzi sebou.

alickapusinka
3. nov 2023

Ak by prišla na oslavu nejakú vašu neohlásene by som jej povedala na rovinu nemáš tu čo hľadať. Nikto ťa tu nevolal. Ale ja som taká že netrepem sa kam ma nepozvú.

zuza265
3. nov 2023

… je to teta. My mame vztahy, ze sa navstevujeme. Aj si podame ruku k sviatku atd. Ale na oslavy mojich deti ich nevolam a ani oni mna. Sucasne mne je jedno koho si pozyvaju, nepozyvaju. Ja ich tam pozvat chcem a bodka. Alebo nechcem. Nezalezi mi na tom reciprocne. Ak po tomto nemas chut ju preto pozvat, lebo sa citite vynechani, tak ju nepozvi. Mna osobne by sa to nijak nedotklo - ktovie ake maju dovody (mozu byt aj malicherne). Proste by som to vnimala ako informaciu a spytala by som sa ci sa zabavili a dietatu pogratulovala♥️

karolinakr
3. nov 2023

Možno je len vyźirka, preto sa k vam pozýva.A logicky, aby vás nemusela hostiť, vás nepozýva..Nema hanbu v sebe..

andreatytler
4. nov 2023

Ja nie som velmi asertivna a castokrat mlcim ked by som sa mala ozvat, ale ak by mi teta zacala vycitat ze sa malo schadame a pritom nas ako jedinnych nepozvala pred 2 tyzdnami na rodinnu oslavu, tak to by som veru ticho nebola. Nerozumiem preco si nevyuzila tu prilezitost a neopytala sa jej preco vas nepozvali ked sa jej zda ze mate malo stretnuti.
Nezacala by som sa chovat k nej tak ako ona ku mne a neprestala by som ju volat na oslavy, ale dufam ze by som mala dost odvahy jej povedat ze sa ma dotklo ze nas nepozvali. Ale su ludia pri ktorych ti je uprimnost na nic. Urazia sa a budu hrat blbych.

ivik4
4. nov 2023

To so jej nepovedala normalne ze co Vas nepozve a potom kvaka o tom? Co sa bojis?

monikkatt
4. nov 2023

Ja nechapem.. ty nemas usta? Nevies rozpravat? Ocividne ta to stve tak sa narovinu spytaj preco ta nepozvali ked bude o tom rozpravat..
A spravne som pochopila? Vy jej date darcek aj ked vas nepozvala???
Pre mna toxicka osoba uz len z rozpravania, kaslala by som na nu a nepozyvala ju na svoje oslavy

kristinapetronela
4. nov 2023

No prvé ma napadlo že by som ju nepozvala ..ako je to fakt zvláštne prečo hovorí o oslave a nevie vás zavolať

cacianka
4. nov 2023

Keby pri mne moja teta, či hocikto z rodiny takto mlel pántom, že sa málo stretávame, tak sa jej rovno spýtam že prečo teda nevyvíja aktivitu aby sa to zmenilo. A keby takto basnila, že aká bola super oslava, tak sa je stoličky opýtam , prečo nepozval aj nás, keď tak často ľutuje riedke stretávanie
Žena, si dospelá, svojpravna, máš op nie dobytčí pas, rodinu, ústa nemáš zašité, tak ich otvor a hovor.

moonlight1210
5. nov 2023

V prvom rade by som si uvedomila, ake som stastne dieta osudu, ze teta sa s jej povahou sama a rada vyclenuje z rodiny. A umoznuje mi ju nepozyvat tiez. Vytvarala by som z toho zvyk.

Jej vycitky by ma netrapili. Kazdy raz by som naservirovala kavu, uznanlivo pokyvala hlavou, ze ano, mali by sme sa viac stretat. A nasledne ju nepozvala.
A na opis oslavy hovorila, ake to mali super, ze to muselo byt krasne, a ci nema fotky.

Ale pre zmenu, ked by sme mali cestu okolo, vzdy by som zavolala, ci mozeme prist pozriet nachvilu (hodinku, max dve). Aj keby vzdy povedala, ze sa neda, nevadi. Povinnost splnena, zaujem bol, pocit, ze sa snazim, vybudovany.

Sice je to navonok pokrytecke, ale v realite diplomaticke. Toxickych clenov rodiny je dobre si drzat od tela, ale udrziavat ich v pocite, ze spolu vychadzame. Oni su v podstate spokojni (aj ked si isto vzdy cosi dalsie najdu) a my mame od nich celkom klud. Ist do konfrontacie je s takymi ludmi vo vacsine uplne zbytocne. Nie su pristupni logike, ani sebareflexii.

Takze urcite by som nenechala na seba vnutorne posobit jej vycitky a citila sa preto zle, alebo ako nespravodlivo obvinena. Ani by som sa tym nezaoberala. Ci jej na oplatku hovorila, preco ma ona nepozve tiez (taku vycitku by som si nechavala na neskor, ked sa viac zide. Darmo plytvat na takych ludi strelivom.).