Ako by ste zareagovali?
Bola som dnes na celodennom výlete s 15r dcérou a 3r synom.Manzel ostal doma nech si oddýchne a porobi niečo.Deti sa zabavili všetko ok.Cestou domov syn búchal mi do sedadla s nohami.Hovorila som mu nech s tým prestane aj dcéra mu to hovorila.Napokon chytila mu nohy nech prestane.Na to syn potiahol dcére vlasy,ona vykríkla nečakala to a capla mu po hlave.Samozrejme začal revat,no on to celé začal.Postala som s autom a ukľudnila deti.Ked sme došli domov malý hneď hovoril otcovi že sestra ma buchla po hlave.Isla som povedať čo sa vlastne stalo.No muž ma nepustil k slovu.Zacal nadávať na dcéru že čo si to dovoľuje búchať brata po hlave či je normálna a podobne reči.Zobral syna z auta donutra do domu.Ja som ukľudnila dcéru,najedli sme sa a išla von so psom a s kamarátkou na prechádzku.Ja som upratala kuchyňu a išla von do záhrady.Pol hodinu som tam bola a počujem že manžel nadáva na mňa že záhrada mi je prednejšia než syn,že on si chce oddýchnuť nech idem za synom a on ide na dvor von.Uz som bola taká nahnevaná že išla som donutra a teraz rozmýšľam či som sa dobre zachovalá.Co by ste robili na mojom mieste?Potom mužovi som vysvetlila čo sa stalo v aute a že bolo to nechtiac.No on niekedy hneď vybuchne,je strašne háklivý na syna.Ked sa mu niečo stane.
Načo tvoj muž rieši niečo, kde ani nebol??
A ty prídeš po výlete domov, on medzitým oddychoval, ty sa vrátiš, sa dnes do záhrady, a on pinda ze sa máš venovať, lebo chce ešte oddychovať??
Mala si mu povedať sorry doteraz si tu sam relaxoval, venuj sa teraz ty a mňa nechaj oddýchnuť si, vďaka.. S kľudom s úsmevom.. Pokiaľ skáčes ako píska, pokiaľ robíš co povie, neotvoris ústa..robi iba to, čo mu dovolis ty..
Kokos, to keby videl ako sa niekedy hádajú moje tri deti s malým rozdielom tak by ho asi vystrelo..
Nech sa ide dcére ospravedlniť, čo on ma čo riešiť keď pri situácii ani nebol a vyriešila si ju ty?
Svojim prístupom akurát tak urobí to, že dcéra stratí záujem o nejaký spoločný čas s bratom..
Tvoj manžel je riadny idiot. Tak ty si bola na výlete s deťmi aby on oddychoval. Pridete domov ty upraces kuchyňu ideš do záhrady a on si znova potrebuje oddychnut? Asi za unavil pri tom ako nadával dcére a tebe, však?
Tak už má tri roky on už podvedome môže cítiť,že ho oco uprednostňuje a je "niečo viac" aj keď nechápe,čo to znamená a čo to môže spôsobiť,ale otec by to mal vediet
Chmulo ten tvoj muz. Treba s nim pohovorit aby si dcera nenasla takeho somara ako je on. Mohol by s nou trvavit nejaky cas len oni dvaja. Afekty nech si necha pre kamaratov a pred detmi nech je normaly a spravodlivy.
skus si precitat nieco o narcistickom rodicovi
dcera je v citlivom obdobi taketo spravanie sa rodica voci nej moze mat vazne dopady na jej psychiku a cely jej zivot
Spolu s dcérou trávi minimum času.Hovori že ona už je veľká už sa zaobíde aj sama.Ja s ňou chodím vo dvojici na také babske jazdy,aj veľa sa rozprávame.Chodim aj sama s deťmi na výlety chcem aby mali pekný vzťah medzi sebou aj keď je veľký vekový rozdiel medzi nimi.Snazim sa byť vždy spravodlivá a vyriešiť spravodlivo keď je nejaký problém.No manžel mi vôbec nepomáha skôr naopak.
Príklad dnes bolo zle že nechala som dcéru dlhšie si pospať.Ja som hore so synom od 6tej.Dala som variť upratala niečo,zahrala sa s ním.Manžel vstal o 8smej,povedala som mu že idem okopat predzáhradku pokiaľ tam nepece slnko.Hned začal že ledva vstal a už má okolo syna skákať.Povedala som mu ako si ho naučil tak máš a išla von.A už bol oheň na streche.Barsco ho nahnevá a potom nadáva alebo trucuje manžel.
Normálne by som mu asi tresla po hlave prvým čo by mi prišlo pod ruku. Prepáč ale vzala si si kus egoistickeho idiota, ktorý hľadí len sám na seba. Tak ty od šiestej lietaš okolo dieťaťa chystáš obede, milistivy spí do ôsmej a ešte ťa zperuje či sa má starať o dieťa. No afi by som začala na záhrade kopať hlbšiu jamu, nech ma o čom rozmýšľať
Tvoj muž si nemal robiť druhé dieťa.. Ci co čaka ze ty budeš 24/7 skákať a on bude odpočívať?
Dobre si mu povedala, ešte môžeš dodať, či ho máš dať strážiť susedom keď vlastný otec musí chudáčik oddychovať.
Aj tak máš odvahu s takýmto... si robiť druhé dieťa.
@123andy123 Druhé bolo neplánovane
A ako sa spraval k dcere ked bola mala? Preco on ma narok na relax a ty nie? To ta tresta za to, ze ty si neplanovane otehotnela a on je v tom akoze nevinne ci ako?
@0silvia0 Dcéra keď bola malá tak normálne sa správal,pomáhal pri babetku pri výchove,čo som mu povedala spravil bez slova.Ked sa syn narodil vtedy ostal ako ocarovany že má syna a ešte viac do všetkého sa zapájal.Lenze ako to povedať skákal mu okolo zadku a malý si to aj využíva.Pri ňom sa nezahrá sám stále volá tato pod sa so mnou hrať,daj mi toto,sprav hento a manžel to hneď urobí.Ked si sadne nachvíľu syn zase tato.Takze pri ňom si neoddýchne.Aj z toho je nervózny že on chce kľud a oddych.Priklad ja keď som so synom na dvore on sa pekne hrá ja si sedím na lavičke a čítam.Ked je a ním manžel stojí nad ním a asistuje mu pri hre.Potom je nonstop nervózny a na barsco vybuchne,no on ho tak naučil nie ja.Preto hovorí že on musí viac oddýchnuť si lebo viac sa venuje synovi než ja
V tom prípade nech sa stará o deti rovnako a nevymysla.
Ako by som ešte pochopila ze si zo syna urobí miláčika, ale to kopanie to nechápem.. Dosť vážne autonehody boli keď dieťa takto vyrusilo vodiča a on zazmätkoval.
@matullienka Čo je na tom somarina?
Ako ak máš celé dni povinnosť iba postarať sa o domácnosť a deti, tak domácnosť alebo záhrada má mať pred deťmi prednosť? Nechápem prečo by mala byť záhrada na vyššom mieste v rebríčku, než deti.
Ale autorka píše, že to majú pol na pol, takže si aj deti majú deliť napoly, starostlivosť o ne.
Ja nechápem prečo si ráno varilaa upratovala, keď muž ostal doma. To on mal sa postarať o domácnosť a celej rodine navarit
@lenkakravcova celé dni na starosť iba deti, domácnosť a záhradu? Lenže ona nedala prednosť záhrade ako si to napísala ty. Ona celý deň strávila s deťmi na výlete a večer sa chcela povenovať záhrade. A ten sebec nie aby bol rád, že mal celý deň kľud a mohol oddychovať tak ju zjazdu, že mu bolo málo oddychu. V tomto prípade je úplne jedno či by bola na RD alebo pracovala. Aj mamičky n RD občas potrebujú od detí vypnúť.
Pozor na to aby si za cca 8r. nezakladala temu ako na nezvladnutelneho syna. Maly je rozmaznany a dcera na 2. kolaji smutne
Tak ty si hore od 6 venuješ sa synovi a milosť pan keď vstane o 8 tak ma problém sa synovi venovať?? Alebo ty to berieš deti na výlet aby si on oddýchol a upratal a keď sa vrátite iide upratovať? Mam pocit ze ty si taká pasívna, muž huka a ty suchá nohami. Bez ohľadu na to ci dieťa bolo. Plánované alebo nie je otec a ma sa rovnako starať ako ty. (pokiaľ si na neho nespravila podraz ze ty si chcela a on nie)
vynadala by som mu nech sa nestara do konfliktov pri ktorych nebol… a ze ked chce riesit ma ist s nami nabuduce…
Moj chlap by cirkus nespravil kedze ma 15 rokov, asi vie zaco mu capla a bola si tam narodiel od niekoho, kto si vajca valal cely den a este ked potrebujes ist do zahrady mu je malo pankovi. Takychto nakopat do vajec. Riesenie? Ospraveldnenie bysom ziadala tebe a hlavne dcere, synovi dohovorit a urcite by som nesla dnu k synovi, ale si oddychla v prvom rade a robila co potrebujem po celodennom vylete v druhom rade.
Takze podla sa si sa zachovala tak ako chcel on cize zle, ale to uz je jedno😃
No ale by som hnilemu pankovi nalozila.... by si ani za usi nezapisal. By pooral tu zahradu aj s neexistujucim pluhom.
Ahoj, mrzí ma Tvoja situácia, resp. správanie Tvojho manžela. Posielam Ti objatie. Si super žena a matka! Situáciu s deťmi si vyriešila s prehľadom.
Inak sa k tomu vyjadrovať nechcem, hejtov na manžela tu bolo dosť. Tvoje hranice poznáš najlepšie ty sama. Aj ich určuješ. Ty to máš v rukách. Želám veľa krásnych a príjemných rodinných dní.
napisala si, že muž zostal doma, aby si oddýchol a niečo porobil.... asi robil len to, ze si vajka hladkal, že? muž ťa len využíva, je smutné, že uprednostňuje syna, dcéra je v puberte, čo je veľmi citlivy vek, ak chce manžel, aby ho zavrhla nech pokračuje, na dcére to stopu zanechá pre debila, lebo predpokladám, že to správanie ku nej nebolo jediné, syn je už dosť veľký, aby pochopil, že robí zle a u ocka mu všetko prejde, neviem, či sa dá sadnúť s takým chrapuňom ako je tvoj muž a pohovoriť si, podľa mňa nie, bude tvrdiť, že on nič zlé nerobí, ty musíš obrátiť karty, pracujete obaja, domácnosť je vás oboch, k deťom byť spravodliví, bez ohľadu ako sa k tomu postaví ich otec, volila by som toto: výlet spoločný, muž môže šoférovať a ty dohliadneš na deti v aute, dcéra už môže sedieť vpredu, domácnosť - práce si rozdeliť, ideš variť, nech ti pánko pomôže, alebo mu povedz, že ideš variť, nech sa pohrá s malým, alebo ho zoberie do záhradky a okope predzáhradku a podobne, konflikt by som riešila tak, že by som dcére vysvetlila, že byť ho nemá i keď viem, že mala nervy a synovi by som povedala, že keď bude zlý viackrát na výlet nepôjde s vami a zostane doma, manželovi by som prečistila žalúdok, či sa mu to páči či nie, ty niesi slúžka, madrac, ale jeho manželka a matka jeho detí, zober dcéru a chodte si niečo pekné kúpiť a syna nechaj doma s oteckom, nie s trucu, to nie, ale pre svoj oddych a relax, syn ak by chcel ist s vami, mu povedz, že on pojde s oteckom na ihrisko sa pohrať, manžel bude mať o zábavu postarané a vy si oddýchnete a budete fifty fifty a keď bude manžel frflat povedz, ze to takto bude odteraz. Ty samozrejme nebudeš robit rozdiely, že ty s dcérou on zo synom, samozrejme, že nerobiť to stále, synovi sa musíš venovať ako aj dcére primerane veku, dcéra má aj svoj život záujmy a kamošky a ty si syna povartuješ, ale nenechala by som už panka sedieť doma oddychovať , pracujete obaja, ty sa staráš asi o všetko + k tomu o domácnosť aj deti, tak si to rozdelite, skôr všetko porobite a oddychovať môžete spolu.... držím palce, ale s dcérou si babské výjazdy robte, cukráreň, nákupy, prechádzky, ver ona ťa moc potrebuje v tomto jej veku a jej to padne dobre a tebe tiež
Keby môj muž upredňostnoval jedno dieťa pred druhým a takto sa správal aj ku mne,tak už nie je môj muž,na výlet mal ísť s nimi on,nech si ty oddýchneš....jemin,tak mu capla a čo?veď sa nevedel vpratať do kože a napomenula si ho niekoľkokrát....ženy,to si fakt chodíte po rady a neviete sa v danej situácii poriadne zachovať 🙈
@jana_eyre_2 ja mam 3chalanov a teda sú zlatí, ale niekedy ako sa dokážu pobiť to by jeden neveril 🤭nejaké plesknutie po hlave z toho nikto nerobí veru cirkus 😆
Máš v aute sedačku za sedadlom šoféra?

No strašne niečo. Inak toto môže v dcére zanechať následky, nepodceňuj to. Ona vidí, určite to vidí, že otec má radšej jej brata ako ju. Niektorí ľudia sú vážne nemožní.