icon

Ako často návštevy starých rodičov po narodení?

11. okt 2024

Ako často by ste dovolili návštevy svokrovcov po narodení vnúčatka aj potom do budúcnosti ? Proste nastaviť nejaké “pravidlo” krajšie povedané dohodnúť sa.
Ide o prespavanie v 3 izbovom byte vždy by to bolo na víkend piatok sobota nedeľa.
Muž pracuje každý druhý víkend , čiže 2 vikendy v mesiaci pracuje a 2 má voľné , čiže raz za mesiac mi príde veľa lebo z dvoch voľných víkendov pre nás ako pre rodinu by nám oni zobrali jeden a my by sme mali tiež len jeden čo mi príde blbosť.
Raz za 2 mesiace by bolo fajn ale to už asi ofrflú že malého jediného vnuka vidia malo , čo myslite vy ? Chcela by som to nejak aj striedať že by sme chodili sem tam aj my k nim ale raz za mesiac určite nie lebo nemienim sa z dvoch víkendov deliť ešte aj so svokrovcami , čo by ste navrhovali len tak pre zvedavosť ?🙂

h2
11. okt 2024

Bývajú veľmi ďaleko na každomesačné návštevy. Ja by som dala raz za 3 mesiace, maximálne raz za dva. A aj to len každá druhá návšetva oni u vás. Striedala by som to: raz oni k vám, potom vy k nim.

anna777115
11. okt 2024

Ja,by som to.nedavala, taketo vykendove navstevy. Mňa vykoĺají, aj návšteva na tri hodiny, nie to ešte na víkend.Však, keď byvajú vzdialenejšie od vas, stači sa vidieť par krat do roku. Ani, ja by som sa nikde netrepala každy mesiac na vikend. Mňe by to narušilo osobny priestor, sukromie a intimitu, ale to som ja, niekto má napr.rád, taketo pendlovanie z jednej domácnosti, do druhej...

cyberk
11. okt 2024

S touto generaciou starych ludi je to tazke, mali by sami prist s tym, ze si zaplatia hotel na tie dve noci, a nie sa tlacit s vami v byte. A o tom ako casto - tak snad manzel nerobi 7 dni v tyzdni, nech pridu pocas dni, co ma volno a mozete sa im aj s dietatom naplno venovat a vecer mat klud od nich 🙂 ale toto ma vyriesit tvoj muz s jeho rodicmi a nie ty.

0silvia0
11. okt 2024

@cyberk tak mozno az taki stari nie su, mozno su to styridsiatnici-patdesiatnici. To nie je o veku.

monikkatt
11. okt 2024

Fuu idem si uzit syna kym je maly a chce ma pri sebe. Lebo ked si najde taku furiu ktora mi urci ze ich mozem navstivit 2x do roka, no dakujem pekne.
Predpokladam ze cez tyzden ste spolu a tiez ze nepracuje kazdy den ked robi aj vikendy. Myslim ze raz za mesiac by si to mohla prezit na jednu noc, pripadne nech sa ubytuju v hoteli, budete mat sukromie vsetci. A mozete to s muzom vyuzit a ist na rande, deti vam postrazia. Alebo si spravte vylet a chodte vy k nim 🤷‍♀️ vzdy sa da dohodnut aby ste boli spokojni

deborahzelenkava
11. okt 2024

Po veceroch sme vyflusnuti. A cez vikend ted od piatku poobedia do nedele vecer robime nieco okolo domu, v domacnosti, prehadzujem nase postelne pradlo, varime, nakupujeme, sexujeme, kupeme sa vo vani spolu, ideme na vylet, na veceru vvon, do kina, proste zijeme nas spolocny a intimny zivot, na ktory niet casu cez tyzden. Okrem toho oddychujeme, mame obaja intelektualne narocnu pracu. Takze nejaka hra, kniha, komedia, lezanie len tak na terase. A to ked si predstavim,ze ma niekto o toto oberie na tri dni kazdy mesiac a potom mam fungovat od pondelka dalej. Samozrejme v nedelu poupratovat po nich, kupelnu, znova postelne pradlo, uteraky. Nie toto nie. 3 dni to treba krmit, varit, chystat, spratat. 3 dnova navsteva je vela je jedno ci to je svokra, brat, sused alebo Beyonce. a este k tomu klasicky panelakovy byt a male dieta, ktore ti narusi zivot a budes ho musiet krmit. No nie dakujem, infarkt by som dostala.

anna_anicka83
11. okt 2024

No, ja nie som ani stará, ale keď cestujem za našimi (3 hodiny cesty), tak by som sa na to kvôli 1 noci vyprdla. Viac v aute ako s rodinou. Ešteže ma nevyhadzujú😀K nám chodia obe strany aspoň na 2 až 3 noci. Mama každý mesiac (tá je tu aj 5 dní niekedy), mužova mamka raz za 2 až 3 mesiace (Nie preto, že som jej to tak prikázala. Ale ona je vdova, vlakom to má 5 hodín cesty, má aj psíka a zvieratká doma.Sama sa rozhodla.)Obe berieme na chaty, sem-tam predĺžený víkend. Ja to ale neberiem ako návštevu. Že obskakujem, vyváram, robím program. Veď keď ideme cez víkend na výlet, tak vezmeme aj ju. Keď chceme plávať, tak mužova mamka ide s nami, moja ostane doma čítať (lebo ona vodu nemusí). A hlavne, decká si užívajú, lebo nemajú starých rodičov o 2 domy ďalej. A v neposlednom rade ja s mužom. To nás obidve vyháňajú niekam, nech ideme sami a oni sú s deťmi.😉

0silvia0
11. okt 2024

Mna by porazilo sa tlacit cely vikend v jednom byte. A kde su este navstevy tvojich rodicov? Tie praktizujete kedy?
Ja osobne by som ich pobyt vyuzila na strazenie vnuka, vy s muzom do kina, na veceru, na nakupy a stari rodicia nech strazia, ale raz do mesiaca by mi bohate stacilo

h2
11. okt 2024

@monikkatt Ty čo trepeš o fúriách?! Veď čítaj, čo autorka píše, že to sú slová jej muža, že on tiež nechce, aby k nim chodili svokrovci každý mesiac. Chodia vždy na 3 dni, lebo bývajú ďaleko a to je raz za mesiac dosť zaberák pre rodinu s bábätkom v malom byte.

anna777115
11. okt 2024

@monikkatt No, ale nasáčkovať sa niekomu do domacnosti na viac dni, nema nič spoločné s rodičovskou láskou.Nie, sme všetci rovnako nastavený a niekomu, to móze naozaj prekážat.

lenkakoc444
11. okt 2024

@deborahzelenkava k novorodencovi nie. Mne to pride, ze autorka sa pyta ako to zaviest aj dobuducna ked dieta podrastie nielen prvy mesiac.

lylyjana
11. okt 2024

Ved aj ked pridu, nech postrazia maleho na 2 hod a vy mozete vypadnut sami niekam alebo oni pojdu kocikovat a vy mate trocha pokoj pre seba

anna777115
11. okt 2024

@anna_anicka83 Tak, vieš, ale je veĺmi dóležity osobný priestor, aby ĺudia o seba nezakopávali. Je, rozdiel, na nejakej chate, alebo v rodinnom priestrannom dome, ako v nejakom malom byte.

deborahzelenkava
11. okt 2024

Oni ale maju volny len kazdy druhy vikend. To znamena, ze to je ekvivalent toho, akoby chodili kazdy mesiac na 6-7 dni. To by ste akoze s laskou vitali hej? v 3 izbovom panelakovom byte?

Moja svokra je taky ten typ,ktory cakala ze budem robit sluzku jej synovi.Ked syncek mal flak na nohaviciach tak mi vynadala,preco na jej syna neperiem.Presla mi po prstom po nabytku preco nemam utrety prach.Otvorila chladnicku,ze nemam pre jej syna navarene.Tak takej svokre ani dvere otvorit a nie to aby prisla na 6 dni.Sme sa s konom zrazili?

petamich
11. okt 2024

Pevne verim, ze moj syn s manzelkou sa raz budu na to inak pozerat 🙂 mne ale svokra pride pomoct a neocakava all inclusive a preto sa na to mozno inak pozeram, my ich navstevu viac nez len vitame a netlacime sa v 2-izbovom byte, nechapem komentarom o tlaceni sa v 3-izbovom byte, ked dieta bude s rodicmi a k dispozicii je obyvacka a dalsia izba. Ale tak niekto hlada dovody preco nie a niekto preco ano. Pre nas su svokrovci obrovska pomoc a jediny sposob ako mame s manzelom cas sami na seba, bez toho aby jeden strazil dieta a druhy rychlo jedol, aby ho vystriedal. Takze dufam, ze ja raz budem svokra ako ta moja a moj syn si najde manzelku "ako ja".

Z komentarov je jasne citit ako sme kazda ovplyvnena tym, aky typ svokry a vztahu so svokrovcami mame. Ta moja moze pokojne chodit aj kazdy druhy vikend.

ukgirls
11. okt 2024

@deborahzelenkava mozno neuveris ale ano citala som a odpovedala autorke moj nazor .. nie preto,zby som tu diskutovala s tebvou ,kt ho ma patricne odlisny .. redpokladam ,ze aj ty mas deti-tak dufam,ze budu mat rovnaky nazor ako ty - nech vies ako sa asi citia aj rodicia nielen nevesta

zuzanockamt
11. okt 2024

Ide o rodičov, takže kedykoľvek. Neviem si predstaviť, že by mi rodičia urobili rozpis, kedy ich môžem navštíviť. Presne o takú situáciu ide, len z druhej strany.
Ale keďže ide o svokrovcov, tak jasné, treba ich odstrčiť a vidieť čo najmenej 🤦 Otrasná doba.

anna_anicka83
11. okt 2024

@monikkatt No vystískaj si ho, lebo moja mama vidí moje deti (280 km) častejšie ako bratove (15 km). Presne kvôli tomu, že cez týždeň nie je čas (švagriná je už 6 rok na RD) a cez víkendy si robia svoj rodinný program🤔.

zuzana76
11. okt 2024

ved nech pridu ten vikend, ked muz robi, ved aj s nim sa trocha stretnu a tebe aspon pomozu, ako 3,5 hodiny nie je nic strasne, ale ak su starsi, tak asi s prespatim jednej noci by to bolo ok, alebo v ten vikend ked muz pracuje aj cely vikend

deborahzelenkava
11. okt 2024

@zuzanockamt lenze vy svokry si jednu vec neuvedomujete. Vy nenavstevujete iba svoje dieta. Vy navstevujete svoje dieta + inu dospelu osobu, s ktorou vase dieta zije a ma pravo na sukromie presne do takej miery ako vase dieta. Preto je sedlacina len tak prist zaklopat alebo len tak sa nanominovat na prespavacku bez toho, aby ste dali priestor mladym sa dohodnut. Ten byt je intimna sfera synacika aj jeho zeny a ona ma pravo vas tam nechciet. To je taky problem pochopit? Toto nie je detska izba. Toto je sukromna zona pre vas uplne cudzej osoby.

zuzana76
11. okt 2024

@deborahzelenkava zuzanocka svokra este nie je

deborahzelenkava
11. okt 2024

@zuzana76 to je nepodstatne to plati pre vsetky svokry a pre zeny, ktore raz budu svokry ci ona je nieco specialne?

janinah
11. okt 2024

@deborahzelenkava vyfasovat nevestu ako ty tak sa rovno zastrelim..ty,cudzia osoba...
Otrasne co píšeš..len aby si raz nebola na pomoc svokry odkázaná...nikdy nehovor nikdy

anna_anicka83
11. okt 2024

@anna777115 Ma máme dom, obrovský nie je. A sme 5 členná rodina. Takže jeden, dvaja ľudia navyše to je nič. Keď ideme k mamine, tak ideme do 2-izbáku. Ale tak nie sme celý deň v byte samozrejme. Ale ja si hlavne myslím, že to je o vzťahoch a o tom ako sú ľudia zvyknutí.😉

zuzanockamt
11. okt 2024

@deborahzelenkava Ja svokra nie som a minimálne 4 roky ani nebudem 😂 Ale neviem si predstaviť nemôcť svoje dieťa kedykoľvek navštíviť. Tak ako ja svoje dieťa kedykoľvek privítam. Takto je to v našej rodine - rodičia môžu kedykoľvek prísť a ja k nim tiež. Žiadne obmedzenia.

zuzana76
11. okt 2024

@deborahzelenkava su svokry a svokry, jasne, ak ma matka po porode obskakovat svokru a starat sa o babatko a svokra sa len prisla pohrat, to je cudne, ale ak svokra pride, navari, skoci na nakup, neveste povie, ty len oddychuj, chod si pospat, nie je to cudzia osoba

deborahzelenkava
11. okt 2024

@janinah na pomoc mojej svokry? haha som sa zasmiala ;) prosim ta toto neries. Nic nevies.

janinah
11. okt 2024

Autorka,keď ti tak svokrovci vadia,tak im zaplaťte ubytovanie niekde v blízkom penzióne resp.oni si ho radi zaplatia aj sami...
Alebo im daj prečítať túto debatu a uvidíte ich raz za rok na vianoce,ak vôbec...
Chorá doba toto...

deborahzelenkava
11. okt 2024

Tiez som mala taku svokru vegetu, nastastie aj moj muz pochopil co su oni zac. Nastastie mame pokoj,lebo sme daleko. To bolo brutalne co si dovolovali. Nemali sme pravo na ziadne sukromie a je zarazajuce, kolki z vas si myslia, ze je v poriadku nerespektovat mladych. Otrasne.

janinah
11. okt 2024

@deborahzelenkava ani vedieť nemusím,staci ako sa tu prezentujes,dávno si ju odstavila,s tebou by nevychadzala ani keby bola najlepšia na svete