Ako často návštevy starých rodičov po narodení?
Ako často by ste dovolili návštevy svokrovcov po narodení vnúčatka aj potom do budúcnosti ? Proste nastaviť nejaké “pravidlo” krajšie povedané dohodnúť sa.
Ide o prespavanie v 3 izbovom byte vždy by to bolo na víkend piatok sobota nedeľa.
Muž pracuje každý druhý víkend , čiže 2 vikendy v mesiaci pracuje a 2 má voľné , čiže raz za mesiac mi príde veľa lebo z dvoch voľných víkendov pre nás ako pre rodinu by nám oni zobrali jeden a my by sme mali tiež len jeden čo mi príde blbosť.
Raz za 2 mesiace by bolo fajn ale to už asi ofrflú že malého jediného vnuka vidia malo , čo myslite vy ? Chcela by som to nejak aj striedať že by sme chodili sem tam aj my k nim ale raz za mesiac určite nie lebo nemienim sa z dvoch víkendov deliť ešte aj so svokrovcami , čo by ste navrhovali len tak pre zvedavosť ?🙂
@dominikamacakova nehrotim je to tak niekto ide za lepsim zivotom a rodicia to akceptuju tak ako to je a su radi, ze sa deti maju dobre a niekto zas je radsej ked ma deti, vnucata pri sebe aj na urok vsetkeho proste sebecky
Pred detmi k nam chodievali svokrovci bezne na dve noci. Ked sa nam narodilo dieta, znizila som na jednu noc. Nemam striktny plan na navstevy, ale cely vikend je pre nas vsetkych narocny.
@juliacenc Ale to nie je len o tých rodičoch. Ale aj samé deti chcú byť blízko. Neviem si predstaviť bývať od rodičov veľmi ďaleko. Závisí od vzťahov.
Neviem presne poradiť kedže si myslím, že to je vysoko individuálne. Zatiaľ čo niekto je spokojný ak má "plný dom", ďalší má rád svoj pokoj a prespávačky návštev nemusí vôbec, zatiaľ čo niekto má skvelý vzťah s rodičmi, svokrovcami, niekto nie, atď atď...
Ale... ak muž robí 2 víkendy a 2 víkendy má voľné, tak nemá nejaké voľné dni aj cez pracovný týždeň? Nepracuje na krátky/dlhý týždeň? Lebo ak áno, tak nemáte "len dva víkendy pre seba", ale aj iné dni, a tým pádom "obetovať" napr. jeden víkend v mesiaci znie úplne inak...
My + 2 ročná dcérka sa stretávame so svokrovcami, ktorý od nás bývajú 15min max 2-4 hodiny týždenne raz u nás, niekedy vonku alebo u nich a stačí, teraz sme boli spolu na dovolenke a po 4 dni som už mala dosť.... a to bývali v inej izbe a na inom poschodí. Som introvert a najradšej si všetko riešim sama.
Po prečítaní tejto diskusie musím skonštatovať, že ak existuje Boh, ďakujem mu, že mi doprial dve dcéry. 😀
@deborahzelenkava rozmýšľam či by si takto reagovala aj keby boli normalnejsi, chápali že si unavená z prace a potrebujes si oddýchnuť nie robit animátora a all inclusive, keby si kávu uvarili sami poprípade aj tebe, navarili za tie 3 dni 1 jedlo a celkovo boli menej nároční.
Žiaľ nie každý chápe že prišiel som na návštevu nerovná sa som v 5 hviezdickovom hoteli a obskakujte ma.
Na takých platí len pred obedom zahlásiť "nechce sa mi variť objednám pizzu". Urazia sa a je pokoj.
Slusny clovek sa nebude pchat na pravidelne trojdnove prespavacky k cerstvym rodicom. Ved potrebujete svoj klud, priestor a sukromie. Preco nepridu na otocku alebo na noc? Nech to vyriesi manzel, su to jeho rodicia…
Za mna 3 a pol hodiny nie su dovod na dvojdnovu prespavacku. Cize kludne raz do mesiaca a nech pridu v jeden den od rana a vecer domov.
Keby sa jednalo že by unas spali tak raz za mesiac je to okej alebo každé 2mesiace .
Ale predpokladám že dieťa sa má ešte narodiť najlepšie ako to cítiš to tak určite by som prvé 6 týždňovú nechcela návštevu z prespatim vôbec predsa len si zvykate na seba aj hľadáte dáky ten režim ty tiež budeš potrebovať možno prvé 2tyzdne žiadnu ale to bude o tebe .
Návštevy by mali byť "spravodlivé vramic možnosti ).
Možno neviem ako ďaleko bývajú ale možno by bolo fajn to urobiť tak aby ste sa stretávali aj svojimi rodičmi. Rovnako ako z jeho rodičmi .
Teda môže o to urobiť tak že kazde 2mesiacr môžu prísť oni ku vám na piatok sobota nedeľa .ale neviem ako by ste to prespavanie riešili .a v Tom mesiac čo by oni neboli vás by ste vy mohli ísť ku nim na celo dennú návštevu neviem koľko byvaju od vás ?
A určite keď má každý druhý vykend volny tak robí potom krát ku a dlhý týždne a v Tom krátkom týždňy by ste na jeden deň mohli ísť návštevu vy .
Úprimne buď rada ze ma starých rodičov raz tu nebudú
Pre tie,co tu pisete, ze snad nepracuje kazdy drn v tyzdni, ked robi vikendy, tak vam napisem, ako to mam napriklad ja...robim denne osmicky, obcas 32ky a niekedy sluzim aj dva vikendy po sebe a nemam ziadne volno cez ryzden, takze idem 3 tyzdne vkuse bez volna, jedine, ak skoncim v sobotu alebo nedelu rano, tak mam ten 1 den volny, inak nie...
@senta_sofia Vo vyššom veku 7 hodín cestovať je pre staršiu vekovú kategóriu už zahul. Navyše na noc naspäť, dosť starších má problém s nočným videním. Nepíšem o 70+.
@mimi3008 to čo máš za prácu preboha? Veď to je hrôza. Koľko hodín mesačne máš potom odrobenych?
@janickacrazy som lekarka...280-300 cca, podla poctu sluzieb
@mimi3008 veď to je hrozne veľa, to ako zvládaš? Veď nemáš ani voľný čas poriadne.
@janickacrazy no nemam, este pred detmi sa dalo, ale teraz som nastupila spat po MD a je to masaker. Minule som po 32 hod.sichte varila na dalsi den asi do 1 v noci
@deborahzelenkava Je mi Ta luto. To sa Ti raz vrati ,aj ty budes svokra a budes mat vnucata
@deborahzelenkava Kto Teba vychovaval? A ako to mas so svojimi rodicmi? Aj tych si odstavila?

No neviem zeny, ze co to mate za svokrovcov, ze je vam vela, ak sa 6-12x do roka mate vidiet. Je pravda, ze u nas to je naopak a my chodime k nim, ale neviem si predstavit, ze by som tam nesla 2 mesiace. Svokrovci, resp. partnerova mama a otec, su moja rodina, starka a starky mojho dietata. Normalne sa tesim, ze tam ideme. Ja iniciujem u muza, ze sme uz dlhsie neboli a treba nam ist. Chodime s nimi po vyletoch, ziadny strateny vikend, presedeny na zadku so svokrovcami. Rovnako si to uzijeme ako ked ideme s kamaratmi. Tiez som tam bola na vikend bez muza, len so synom.