icon

Ako napraviť ochladený vzťah po 9 rokoch?

5. jan 2025

Ahojte
Som s priatelom 9 rokov obidvaja mame 27 cize celu nasu rannu dospelost :D ale nikdy sme spolu nezili chodil za mnou len na intrak na vš aj ked som uz po dvoch rokoch chodenia na neho tlacila nech spolu ideme byvat. Stale mal dovod ze sa to financne neoplati ked byvame u rodicov zadarmo atd ja vsak uz rok byvam sama a viackrat som mu navrhla nech ide uz konecne so mnou byvat, no nikdy neprisiel kupil byt ktory teraz preraba a vraj tam budeme spolu. No a asi ani nemusim hovorit ze to proste medzi nami uplne ochladlo hlvane z mojej strany zacal sa mi hnusit fyzicky kontakt s nim trva to uz dva roky a neviem si pomoct gynekolog skusal vsetko na mne na nastartovanie libida ale vysledok bol ze “chyba bude v parnerovi”. Otazka je da sa toto este napravit ? Nijak sme si neublizili ale skor mam pocit ze fungujeme jak brat so sestrou nie ako par. Velmi ma to trapi ale ja fakt neviem co mam robit mam rada aj jeho rodinu vyhovoval by mi ako otec mojich deti ale proste takto sa to neda… a dalsia vec ja sa bojim ze v takom veku si uz nenajdem partnera lebo kde akoze ?! Poradteeee dakujem <3

Strana
z2
olimuc
6. jan 2025

Vas vztah uz neexistuje … je to len sila zvyku aj z jeho strany aj z tvojej. Dalsia vec … kupil si byt sam … aj ked si ho Teraz zoberies … ako tu raz jedna slecna napisala … nepatri Ti ani klucka na zachode. Preco si ho kupil sam? Lebo nie si ta prava ale on je zbabelec a neposle ta do teplych krajin (asi kvoli poboznej rodine) a ty sa bojis byt sama. Keby ma bil tak by som sa s nim rozisla 🙈 si mlada ale myslis ako 60 rocna tetka … stracas najkrajsie roky a si si toho vedoma, ale aj tak sa drzis toho prveho a posledneho … hlavne aby bol, lebo v 27 ostanes na ocot. Chod sa porozpravat s psychologom … tan Ti pomoze …

majka99999
6. jan 2025

Ak je rodina pobozna, budete chciet svadbu v kostole? Naozaj sa chces zosobasit s niekym, s kym si zo zvyku?
1. Kupil nehnutelnost sam 🚩🚩🚩 toto je vasa spolocna buducnost?
2. "ved neodide ta chemia z kazdeho vztahu po rokoch ?" Ubezpecujem ta, ze po 14 rokoch a 2 detoch, ma musi muz odhanat. 😇
3. ked ste spolu od 18, preco uz nie si vydata, ked mas 27? Mne to pride strasne dlho. Potom taky par ma po 10 rokoch deti a nezvlada to, dnes tu bolo zopar tem, ze muz odisiel napr. po 17 rokoch, deti 5 a 3. Ani zasnuby? Bavili ste sa o buducnosti? Vie, aky mas problem? Robi nieco pre zlepsenie, trapi ho to, ci len potrebuje vyprazdnit? Aky bol sex predtym? Pride mi to, ze ani on nie je 100 % presvedceny, ze vam to vydrzi (preto ten byt, ktory nadobudne a prerobi pred manzelstvom, najlepsie sa ani nebrat, lebo mas pravo na polku splatok hypoteky v manzelstve).
S tou zachranou vztahu ste mohli zacat uz pred rokom, takto neviem, neviem. Ako budete plodit deti? Urobis si ovulacny test a vtedy to pretrpis?

michal_dr
6. jan 2025

Autorka

Mysliš, že nenajdeš partnera?

Ty?

Sympaticka, vzdelana v 27?

Niečo by som ti napisal, ale ked tak súkromne do SS. Niektore veci nepatria na sklo ..

taktotedanie
6. jan 2025

Ty mas ale extremne zld videnie sveta
Pre teba je podstatne asi len to aby ta nepodviedol, vacsi svetuskari podvadzali a po dalsie ako mozes tvrdit ze kamaratky chlapi podvadzali a dali by za nich prve posledne blbost a dalsia blbost
Pozbieraj sa lebo o dva roky tu budes vyplakavat, ze sa chces rozvadzat a mas dieta a nevies co robit

autor
6. jan 2025

Ale ja mam tiez vlastnu nehnutelnost nie som na neho nijako odkazana to ze mi nepatri nic co on ma mna absolutne netrapi , ako vravim uz mame vybudovane zivoty samostatne, ide o to ze kazdy ma v zivote nejake hodnoty odstupnovane podla dolezitosti podla mna je len velmi zriedkave ze si clovek najde v tom druhom 100 percentnu zhodu stale tam bude nieco co nie je dokonale respektive podla predstav, ked nefunguju dve veci z 10tich ktore od parnera ocakavas preco to vzdavat… fakt som si hovorila cely cas co sme spolu ske neskutocne stastie mam pretoze cim viac som toho videla tym viac si ho vazim a fakt som nestretla nikoho dalsieho nad ktorym by som sa zamyslela ze tento chlap ma aspon to co mam teraz … ja sa skutocne tesim na spolocny zivot s nim ale chcem aby to bolo romanticke puto a nie ako nejaka bratska laska lebo tym trpime obaja

autor
6. jan 2025

@majka99999 no ano mas pravdu vo vela veciach… nie som vydata pretoze pre nas obidvoch je svadba najvacsi zavazok a chceme ist do toho s istotou ze tam chceme ist spolu tak ako ja vaham on tiez bavili sme sa o tom vela krat otvorene… a ano mohli sme na tom pracovat aj skor ja som to vnimala ze sa to vybera hroznym smerom lenze tym ze sme rovnako stari on si budoval ambulanciu ja som si robila doktorat kazdy sme sa sustredili na vlastnu karieru a vztah odsuvali na druhu kolaj malo sa vidavali preto som chcela to spolocne byvanie aby sme aspon tak travili cas spolu no ale postupne si to vyziadalo daň s priala by som si to zvratit a viem ze aj on

autor
6. jan 2025

@lienockak ďakujem 🙂 ale mam otazku rozisla by si sa s nim vtedy aj keby ta nepodviedol ?

macekovam
6. jan 2025

nechcela by som chlapa ktory somnou nechce byvat preto lebo u rodicov sa mu to viac oplati..

lienockak
6. jan 2025

nie, nerozišla. Začala som vtedy na neho tlačiť, nech už sa niekam pohneme, nech riešime spoločné bývanie a z neho vyliezlo, že on chce rozchod, že si so mnou budúcnosť nevie predstaviť. Nechápala som prečo. Tvrdil, že nikoho nemá keď som sa ho na to pýtala, ale mal, to som zistila až mesiac po rozchode. Preto tam bolo to ochladenie z jeho strany, čo trvalo 2 roky, keď to ťahal s nami obomi. Len bol slabý na to povedať mi to rovno do očí, že tá druhá je ten dôvod. Ale je s ňou doteraz, je odvtedy už 15r, tak asi si vybral dobre. Ono niekedy ten vážny rozhovor o budúcnosti veci pohne ďalej a netreba to príliš odkladať.

kiki68
6. jan 2025

Mate 27, ist od seba, to je taky vek este skoro na nieco vazne.

danica2711
6. jan 2025

stretli ste sa mladí a neskúsení, ani ste poriadne nevedeli, čo jeden od druhého očakávať. Váš vzťah sa vyvinul nesprávnym smerom, kompatibilní tiež bohvieako nie ste, tam nie je čo naprávať. Najlepšie ísť od seba a začať každý znova. A prestať si myslieť, že 27 rokov je vysoký vek!

baboobchod
6. jan 2025

Ja by som tomu ešte šancu dala - začať spolu bývať. Pri tolkych rokoch už pol roka hore-dole. Ale pozrieť sa na to následne objektívne. Ak by sa to tvoje “zhnusenie” nezlepšilo, tak nemilosrdne od seba, lebo to už potom nikdy lepšie nebude.

autor
6. jan 2025

@baboobchod ano uplne suhlasim… potom si mozme povedat aspon ze sme skusili vsetko pre napravu

majka99999
6. jan 2025

Tazko radit... Z tvojej odpovedi by som povedala, zea by som asi tiez skusila byvat, nepises, aky ma postoj k tvojmu problemu, asi by som si vysvetlila veci, ze skusime to par mesiacov takto spolu, nech netlaci na sex, troska romantika, tulit sa, bozky? Ci aj to je neprijemne?
Skuste spojit na chvilu svoje zivoty, mi to pride ako taky udrziavaci vztah, ze ano, mam niekoho, kym si robim doktorat, on tiez buduje karieru, nemusi riesit novu babu, starat sa... Kazdopadne by som to nenatahovala dlhsie ako rok, ak sa nic nezmeni. Blizis sa k 30ke. Tvoja cca polka vajicok bude uz fuc, on moze mat deti aj o 20 rokov, navyse doktor (predpokladam, ze ambulancia je doktor) bude mat vzdy potencial zoznamit sa s mladsou, ochotnejsou v sexe. Moze mat moralne zasady, aj knazi podlahnu a kto uz ma mat vyssiu moralku. Ked budes psa kazdy den odkopavat od seba, jedneho dna uz nepride... Je mozne, ze ked pridu deti, veci sa zhorsia (tiez som mala vtedy chut sa rozviest).

lienockak
6. jan 2025

a ešte som chcela, že ja som vlastne ex dnes vdačná za ten rozchod a aj za to, že sme boli spolu tak dlho a ani sa nikam neposunuli.... a to z dôvodu, že môjho manžela by som pravdepodobne nikdy nestretla. Takže všetko zlé je na niečo dobré a všetko je ako malo byť. 🙂Súhlasím s Tebou, navrhni mu to spoločné bývanie a potom sa zariadiš.

Strana
z2