Ako nastaviť hranice so švagrinou?
Ahojte,
potrebujem radu ohľadom vzťahu so švagrinou. Moja švagriná sa snaží byť veľmi kamarátka, všetko chce manažovať, organizovať a byť stále v kontakte. Mne to však nevyhovuje – mám rada svoj pokoj, súkromie a nepotrebujem byť s cudzou rodinou až taká blízka.
Zatiaľ s ňou komunikujem len neutrálne, ako sa vraví, “o počasí”, no ona stále skúša nadviazať bližší vzťah.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Ako jej slušne a jasne povedať, že mi to nevyhovuje a nechcem byť najlepšie kamarátky?
Budem vďačná za vaše rady, skúsenosti a tipy na komunikáciu v takejto situácii! Ako upratať švagrinu?
Nemusíš môj názor chápať tak, že sa s ňou musíš kamarátiť z povinnosti, ale v rámci zachovania dobrých vzťahov v rodine by som sa prestala hrať na paničku, ktorej asi švagrina nie je dosť dobrá. Ak nemáte vyslovene konflikty, tak by som sa s ňou bavila o bežných veciach a netvárila by som sa ako nedobytná pevnosť. Nemusíš si nechať od nej nič diktovať, alebo manažovať, akceptuj, že máte rozdielne názory a tak tieto témy zbytočne vedome neotváraj.
je to sestra tvojho muža alebo žena tvojho brata? Ja tiež mám rada okruh svojich kamarátiek, nejak ho nepotrebujem rozširovať. Ale v rámci zachovania korektných rodinných vzťahov by som sa občas premohla a zúčastnila sa rodinných akcií, ale tliachanice cez sociálne siete typu čo si varila, kam idete, čo plánujete cez víkend a s kým, tak to by som ignorovala.
Veľmi ma zarazilo nazvať rodinu "cudzou rodinou".Smutná doba! Aj dobré kamarátky raz boli cudzie..a kto nepokladá mužovu rodinu za rutinu, tak nie je čo tu radiť. Si dosť veľká nato aby si to zvládla sama.
Preboha, ty žiješ s cudzím chlapom???😱To je škandál. Nemáte nič spoločné, len spolu žijete. A hnusná švagriná je ženou toho cudzieho chlapa, preto je cudzia. A cudzia DNA detí Ti nevadí/nebude vadiť?
😃👌
Preboha, ty žiješ s cudzím chlapom???😱To je škandál. Nemáte nič spoločné, len spolu žijete. A hnusná švagriná je ženou toho cudzieho chlapa, preto je cudzia. A cudzia DNA detí Ti nevadí/nebude vadiť?
😃👌
@enmery ukludni sa
švagrina je cudzia osoba ved to je z rodiny. Z mužom si berieš aj jeho celu rodinu. Ak je to bratova ženaa ak sa nechceš s ňou baviť tak namiesto tých tvojich omáčok jej normálne povedz počuj Mara, Zuza a neviem ako ešte neotravuj ja sa nechcem s tebou kamarátiť si pre mna cudzia osoba.Neviem si predstaviť že by som o švagrovi hovorila že je to cudzi chlap a že do rodiny nepatri.Si strašne divna a chodiš okolo horúcej kaše namiesto toho aby si to povedala na rovinu tak píšeš nezmysli že je to cudzia žena.Asi to máš v tej hlave trochu popletene.
Autorka, ja ťa celkom chápem, nie každému sadne človek, ktorý síce patrí do rodiny, ale povahovo a charakterovo je iný, na inej vlnovej dľžke. Buď k nej asertívna, slušná, zároveň rázna. Ona časom pochopí že sa k sebe nehodíte, možno to potrvá a bude ťa to stáť veľa trpezlivosti, dôležité je, nenechať sa manipulovať.

Autorka, švagriná nie je cudzia. S partnerom si berieš aj jeho rodinu a aspoň čiastočne sa predpokladá, že ju prijmeš, pokiaľ ti nejako neubližujú.
Slušné vysvetlenie toho, že sa chceš kontaktovať len obmedzene máš v prvom komentári, asi sa to nedá krajšie napísať.
V skupinovom chate predsa odpovedať nemusíš. Odpovedz po týždni, že až teraz si sa dostala k správam. Takisto stretká vieš obmedziť, nemusíš si vymýšľať výhovorky, na rovinu povedz, chcem si cez víkend oddýchnuť, byť sama.
@kaca222 predpokladam, ze ide o zenu jej brata 😀 😀
niekolko anonymnych rem na tuto temu je tu uz