Ako pokojne odmietnuť záujem o rande?
Ahojte,
začala som chodiť na jazykový kurz nemčiny vo voľnom čase, včera som mala štvrtú hodinu, v skupine je nás len päť čo je úplne super. Včera po hodine sa mi jeden zo spolužiakov prihovoril. Už na minulej hodine som mala trochu pocit, že po mne pozerá, ale nevšímala som si to a povedala som si, že si len domýšľam v hlave. Vôbec nie je môj typ, nejde ani tak o výzor skrátka je zjavné, že žije v úplne inom svete ako ja, myslím, že sa to dá vycítiť aj z tej komunikácie počas hodín. Vnímala som to proste ako obyčajný malý small talk po hodine, keď sa ma zrazu opýtal, či "ideme na kávu?“. Mňa to tak zrazilo, že úplne prvá reakcia bola "nemám čas, možno v pondelok“, čo jasné, že bola chyba, mala som byť konkrétna. za prvé mám priateľa a nemám záujem o rande. za druhé aj keby som nemala tak, nemám o neho záujem. a nemám záujem ani na kamaratskej rovine, pretože z toho rozhovoru mi bolo jasné, že ani zmysel pre humor nemáme na rovnakej vlne. Keby to nebol môj spolužiak, s ktorým sa musím stretnúť dvakrát do týždňa na hodine v tej istej miestnosti v malej skupine ľudí ani by som sa nezamýšľala nad nejakou super diplomatickou odpoveďou povedala by som rovno nie. zároveň si racionálne uvedomujem, že nie som povinná tráviť čas s niekym s kým nechcem len preto, že ma niekde zavolal. takže racionálne vnímam veci, ale cítim sa veľmi nepríjemne. plus ešte ak to nemyslel ako rande, tak mi príde komické mu povedať "nie ja som zadaná", pretože inak mam kopu kamašov aj mužov, nemáme s mojim priateľom s takýmito kamarátsvami problém je pre nás bežné, plne si dôverujeme. aj keď som mu hovorila o tom pozvaní na "rande" tak si z toho robil srandu :D. no chcem sa spýtať či ste sa ocitli v podobnej situácií a akú formuláciu nastavenia hraníc ste použili, tak aby to nebolo úplne nepríjemné a zároveň jasné.

Autorka je jojo 25-chlap.Stihla som si prečítať, darmo si to vymazal.