Ako pomôcť kamarátke v núdzi?
Kamaratka ma dve deti a je tehotna. Mladsia ma 1.rok takze je s nou doma. Stala sa taka vec ze jej partner ktory pracoval na zivnost dnes spadol z lesenia a je v kritickom stave na ARE. Ak by sa aj z toho dostal tak ma poskodenu miechu nebude moct chodit. Kamoska najom nevyplateny za tento mesiac on ho mal vyplatit na konci tohto tyzdna. NEPYTAM PENIAZE!!! Pytam len radu ako jej pomoct. Peniaze jej nemozem dat som sama samozivitelka s uverom na krku takze najom jej vyplatit nemozem. Jej mama sa stara o vnuka lebo jej sestra je na protialkoholickom a sama byva s nim u znameho lebo vinou jej sestry prisla o byt.
@anonym_autor Požiadať na súde, aby určil jeho rodičom výživnē pre vnúčatá. Druhá možnosť - rozísť sa s ním a nech sa o neho starajú jeho rodičia. Jeho dať na súd o výživnē. Veď už si s ňou riešila krízové centrum, takže láska tam zrejme nebude. Ona s deťmi načas do krízového centra.
@kosatka33 Da sa to? Som o tom nepocula.
Čiže aj na to ročne poberá len ten nižší rodicak....a nepracovala ani predtým...
@sense Ano pobera nizsi rodicovsky prispevok.
@anonym_autor Prvotne nech si vyplatí dlh na nájomnom. Skús sa s ňou porozprávať o možnosti bývania v krízovom centre/azylovom dome pre matky s deťmi. Obísť si miestne charity. Ak má nejaké nadbytočné veci na predaj, nech skúsi takto získať aspoň pár eur. Keď je jej partner, ktorý ju bil, má dlhy a je teraz v nemocnici v kritickom stave, musí ona sama kvôli sebe a deťom zabrať. Je vo veľmi veľmi zlej situácii a bude trvať, kým sa z toho vyhrabe. Až pôjde rodiť, v jej najvyššom záujme i záujme jej detí, by si mala vybaviť rovno sterilizáciu. Môžete tiež vyskúšať na preklenutie určitého obdobia založiť zbierku na darovacom portáli. Veci pre deti nech hľadá na nete v darovacích skupinách s osobným odberom v mieste bydliska. Niekedy tak ľudia darujú aj potraviny.
V Tom prípade mi je ľúto akurát tých detí. Nezodpovedný otec, nezodpovedná aj matka
Po tychto novych info napisem len- ma co si vybrala a urobila. Neverim, ze sa z toho dostane, lebo vychovou a zivotom zas padne do dlhov aj keby jej naor. 20000 niekto dal aby sa vylizala z toho. Naopak zas by prevazilo take to, ze uz je dobre, da sa to, stale sa niekto najde co ma vyhrabe aj bez môjho pricinenia. Vecny kolotoc. Chudatka deti.
@anonym_autor Oni bývajú v podnajme ,keď píšeš ze najom nevyplateny?to kto pricetny im dal byt do najmu? Neverím tomu pribehu
@anonym_autor no v tomto prípade jej pomôž hlavne psychicky, nech sa pripraví na to, že jej budú deti odobrané, čo si navarila, to nech si zje. Nie, nie je mi jej ľúto a nepomohla by som jej ani centom. Je mi ľúto tých detí
@anonym_autor Oni bývajú v podnajme ,keď píšeš ze najom nevyplateny?to kto pricetny im dal byt do najmu? Neverím tomu pribehu
@anonym_604da5 Nemusite verit ale nemam dovod si vymyslat hned som aj pisala ze neprisla som sem pytat peniaze pre nikoho len pre radu.
@anonym_604da5 On riesil podnajom
@dzulli1980 Ano ma. Ja som jej presne toto hovorila uz pri druhom tehotenstve ze sa to skonci zle vsetko.
@anonym_autor ak robil na zivnost a platil odvody z minimalky, tak aj ked mu priznaju invelidny, tak bude tiez mnimalny. Ked ma este aj exekucie na odvody, tak neviem ako to bude. Na jeho prijmy nech sa kamoska nespolieha ale urychlene zacne riesit ako svoje deti uzivi ona.
@anonym_autor pre dobro deti, dufam, ze jej ich odoberu a konecne sa spamata. Tam niet co radit, nemas ako pomoct, musi asi padnut na same dno, aby sa spmatala, alebo skonci na ulici a deti budu mat lepsi zivot bez nej.
Bože 🤔. A takýto ľudia si robia deti ako na páse.....
Tu neurobis nič. Tam je to od pôvodnej rodiny zly základ a tu by bolo treba zmeniť asi všetko. Ty si asi taký typ empatického záchranára ale v tejto situácii kde kopnes tam problem ona potrebuje toho veľa skôr ju nasmerovat na nejaké poradne zariadenie pre matky s deťmi pravnu poradňu a podobne tu s touto situáciou by ta stiahla dolu. Bohužiaľ sama sa správa nezodpovedne skúšala si jej poradiť a nepomohlo. Skôr ju nasmerovat na nejaké centrum zobrať ju tam a dať od toho ruky preč toto je vysávač a nie kamarátka a s jej nastavením bude v problémoch často
Je mi luto urazu jej chlapa... V tychto horucavach by sa na 🌞🌞🌞vobec nemalo robit, to je zlocin proti ludskosti...
K nej,... Ona bude taka jednoduchsia, ze? To nemohlo 3 decko pockat este 2 roky, takto sa o tie 2 roky pripravila, co je u ludi v najme vyznamna strata. Nemala 300€ na Danu, kam hnala❓
Je mi luto urazu jej chlapa... V tychto horucavach by sa na 🌞🌞🌞vobec nemalo robit, to je zlocin proti ludskosti...
K nej,... Ona bude taka jednoduchsia, ze? To nemohlo 3 decko pockat este 2 roky, takto sa o tie 2 roky pripravila, co je u ludi v najme vyznamna strata. Nemala 300€ na Danu, kam hnala❓
@ahhola c akých horúčavách? Keby bolo týždeň, dva okolo 35, súhlasím. Toto nie je o horúčavách, ale o totálnej nezodpovednosti jedného aj druhého.
@ahhola oni majú tretie dieťa neplánovane. Chcela odísť od muža a zistila že je tehotná.. to sú tie jednoduchšie, chcem odísť ale ešte mu zo 10x nohy roztiahnem a na potrat nejdem lebo to je hriech a pod.🙈🙈
@ahhola c akých horúčavách? Keby bolo týždeň, dva okolo 35, súhlasím. Toto nie je o horúčavách, ale o totálnej nezodpovednosti jedného aj druhého.
@anonym_d6f31f zrubal sa z lesenia, teda bol vonku, na slnku a bud mdloby, alebo prehriatie, autorka nepise, kolko bolo stupnov, ked sa mu to stalo, ake chodim po meste a vidim chlapov na stavbach, to su galeje👽
@ahhola oni majú tretie dieťa neplánovane. Chcela odísť od muža a zistila že je tehotná.. to sú tie jednoduchšie, chcem odísť ale ešte mu zo 10x nohy roztiahnem a na potrat nejdem lebo to je hriech a pod.🙈🙈
@denkabemommy... zeny toho typu na upt nechodia... intelektualky😅hej
@anonym_d6f31f zrubal sa z lesenia, teda bol vonku, na slnku a bud mdloby, alebo prehriatie, autorka nepise, kolko bolo stupnov, ked sa mu to stalo, ake chodim po meste a vidim chlapov na stavbach, to su galeje👽
@ahhola bývalý muž pracoval na stavbách, čosi o tom viem. Vacsinou tam mužov drží veľmi dobrý zárobok. No nikto ho tam pracovať nenútil, vybral si to dobrovoľne. A boli by v rovnakej situácii, keby havaroval v klimatizovanom aute.
@ahhola bývalý muž pracoval na stavbách, čosi o tom viem. Vacsinou tam mužov drží veľmi dobrý zárobok. No nikto ho tam pracovať nenútil, vybral si to dobrovoľne. A boli by v rovnakej situácii, keby havaroval v klimatizovanom aute.
@anonym_d6f31f asi, ale vies, ze v juznych krajinach maju od 14."16. Siestu... 🌞
Môžeš jej pomôcť nájsť krízové centrum, charitu (Spišská Katolícka Charita má v LM nocľaháreň pre ženy, môžu tam bývať dlhodobo).
Ona a deti smer krízové centrum, chlap keď bol nezodpovedný nech si rieši problémy sám. Hneď potom treba požiadať o výživné, dostane rodičovský príspevok, prídavky na 3 deti....to jej bude na život v krízovom centre stačiť.
Predpokladám ze muž nemal žiadnu poistku však?
Môžeš jej pomôcť nájsť krízové centrum, charitu (Spišská Katolícka Charita má v LM nocľaháreň pre ženy, môžu tam bývať dlhodobo).
Ona a deti smer krízové centrum, chlap keď bol nezodpovedný nech si rieši problémy sám. Hneď potom treba požiadať o výživné, dostane rodičovský príspevok, prídavky na 3 deti....to jej bude na život v krízovom centre stačiť.
@anonym_d886a1 výzivne myslis od neho? No ak skonci na vozicku ako autorka pise kvôli poskodenym stavcom, mal dlhy na zdravotnom, (asi aj osetrenie bude treba zaplatit), tak od exekutormi zadlzeneho vozičkata asi - ak vôbec nieco- moc nedostane. Obaja su pripady na odpis, najhorsie, ze deti si to odpykaju najviac.
@anonym_d886a1 výzivne myslis od neho? No ak skonci na vozicku ako autorka pise kvôli poskodenym stavcom, mal dlhy na zdravotnom, (asi aj osetrenie bude treba zaplatit), tak od exekutormi zadlzeneho vozičkata asi - ak vôbec nieco- moc nedostane. Obaja su pripady na odpis, najhorsie, ze deti si to odpykaju najviac.
@hellwant Určite výživné dostane (aj keď iba malé), ak jej nebude platiť tak jej bude platiť štát náhradné výživné. Jej bude najbližšie roky dobré každé euro.
Tu veľmi nie je ani iné riešenie. Ona bude najbližšie 2-3 roky dostávať € eur, to si nezaplatí ani nájom.
@hellwant Určite výživné dostane (aj keď iba malé), ak jej nebude platiť tak jej bude platiť štát náhradné výživné. Jej bude najbližšie roky dobré každé euro.
Tu veľmi nie je ani iné riešenie. Ona bude najbližšie 2-3 roky dostávať € eur, to si nezaplatí ani nájom.
@tamitamitami No takze suplovat bude stat z dani.
@anonym_autor V prípade,ze hovoríme o partnerovi, nie manželovi, tak sa obrátiť na UPSVaR.Neviem o aké nájomné sa jedná, lebo ak sa platí správcovi,tam nehrozí vyhadzov z bytu, najmä ak správcu kontaktuje so svojím problémom, prípadne sa dohodne na forme doplatenia omeskaneho.Horsie to môže byť,ak byva v prenájme u niekoho.Tam by som sa ale tiež snažila o nejakú serióznu dohodu/o mesačný odklad.
Nuž, takto dopadajú ti, ktorí "nepotrebuj" papier o sobasi, veď stačí že spolu žijú. A jedcsaxstave nešťastie, zena žiadny vdovský dôchodok. A ak sú ešte schopní narobiť dlhý,vták to už naozaj hranici so zdravým rozumom.
Nechcem byť krutá, je mi veľmi ľúto matky, deti, nakoniec i muža, ale jednoznačne sa správali nezodpovedne. Teraz je každá rada draha, len dúfam, že aspoň nejaké dávky v hmotnej núdzi sa podarí vybaviť.
Jedina rada - nech sa urychlene s nim rozide, vlastna rodina nech sa onho postara a nech ide do krizoveho centra ASAP
to je pravd, že od exekutorom zadlženeho vozičkara asi nič nevymami, ten invalidny bude menši ako splatky exekutorovi, ktore ked nezaplati, uroky narastaju každym dňom, na koniec ho ona bude živiť..toto musia zaplatiť ako prve..s tromi deťmi neviem ako...potom invalisny a na koniec aj tak skonči v krizovom centre

@anonym_autor no úprimne ti napíšem, keby som videla zbierku pre takúto ženu, ani cent by som jej nedala a to často posielam nemalé sumy 🙈. Ale čím viac píšeš, tým viac mi je z nej nepríjemne, lebo narobiť si dlhy, 3 deti a nemať poisteného muža v prípade úrazu/smrti + on má dlhy, tak to si doslova o to obaja koledovali, aby ich život prefackal poriadne.
@denkabemommy Ano aj toto som jej hovorila ze k niecomu dojde a budu v poriadnych problemoch. On je rom a ona je biela jeho rodina ju nenavidi chceli aby si nasiel romku.