Ako prekonať bolesť po ťažkom rozchode?
Ahojte žienky aj dievčatá.
Na úvod by som chcela poprosiť, o zbytočne komentovanie ktoré mi iba viac ublíži.
Chcela by som touto cestou nájsť inšpiráciu od žien ktoré si prešli naozaj ťažkým rozchodom. Teda ťažkým...Ukončili sme to v mieri. Ukončila som to ja. Boli sme spolu 6rokov. Partner bol starší o 15r. Ja mám 23. S priateľom som bývala cca 4roky vkuse. Bol mojim všetkým, ukázal mi a naučil ma skoro všetko. Pri ňom som akoby dospela. A nie nebol to vzťah typu otec a dcéra. Naozaj sme v tom boli rovnocenne.
Rozchádzali sme sme sa a schádzali viackrát. No vždy sa ku mne vracal.
Bolo to medzi nami zložité. Nechcel pracovať na vzťahu. A nechcel dokonca ani deti. Po 6r vzťahu by som očakávala aspoň zásnuby. Neriešila som to no podlednu dobu sme spolu ani nespali, trávili veľa času s jeho priateľmi. Keď sme mali možnosť byt konečne spolu sami vždy zavolal nejakého kamosa. Bol som z toho zdrvena a už polroka som sa odhodlavala to ukončiť keďže po mojich skúškach sa s ním porozprávať aby sme začali na našom vzťahu pracovať to skončilo vždy hádkou.
A tu je môj problém. Prešli už 4 mesiace ochvilu to bude 5ty.. Ja stále myslím naňho deň i noc. Ráno nedokážem vstať a umyť si poriadne tvar a dar sa dokopy. Som dokonca bez prace, auta, a u rodičoch v detskej izbe. Strašne som sa opustila a veľmi ma to štve že kvôli mužovi toto všetko. A aj keď sa snažím pozbierať aspoň kúsok tej sebalasky tak o pár hodín som znovu v tých istým pocitoch.
Tým že som u rodičoch a že som stále doma v detskej izbe je to ešte horšie. Mám depresie ktoré pred rodičmi každý deň skrývam i keď vidia na mne že som ako živš mŕtvola a to pekne 4 mesiace! Už som zúfalá sama zo seba ženy.
Prosím poraďte mi ako sa pozbierať. Zistila som, ze ex sa posunul už mesiac po rozchode, už dokonca aj býva s tou novou babou a mňa to úplne odstrelilo. A nie nemal ju už počas vzťahu. Len sa snažím prísť na to že ako je môžné, že tak rýchlo sa dokázal posunúť hneď na inú. A dokonca s ňou aj bývať. Ženy prosím podelte sa u typy ako to naozaj prekonať. Viem že je tu tato téma už viac x rozoberaná ale mám už pocit že som sa z toho úplne zbláznila a že je to úplne iný level bolesti.
PS nemám kamošky, a všetci muži sa mi momentálne hnusia. Ďakujem všetkým 🙏🏽
@qrstxyz kamarátky si dokáže nájsť úplne v pohode v akomkoľvek veku. Len ako píšeš, treba si nájsť pracu a tam si priateľov nájde v pohode. Nie je nič horšie ako sedieť doma a ľutovať sa. Poznám tie pocity, ale to som mala toľko rokov co ona. Teraz sa nad tým už len pousmejem a verim ze aj ona sa keď bude staršia 🙂. Len netreba sedieť doma ale niečo so svojim zivotom robiť.
@gerrwie_girl Áno máte pravdu. Lenže bez antidepresív to nedám. V noci nemám žiadny spánok. Preto by som chvela vyskúšať obvodného lekára ak by vypísal
Ak chces,napíš mi súkromnu správu. Mne po 7r. vzťahu a naozaj ťažkom rozchode pomohlo odstahovanie do iného mesta. Ako Ti radili vyššie. Iná možnosť neni. 2 roky mi trvalo kým som ho odstrihla,videla som ho snáď všade,hned som sa rozrevala pri myšlienke na neho. V tomto je len čas najlepší lekár a zmena prostredia, práca, nájsť si hocijaký koníček.

@liliana330 nevadí, nájdeš si 🙂 ja som sa tiež takto nechala izolovať od bývalého, keď sme sa rozišli, okr rodiny som nemala nikoho. Medzitým som si kamarátov našla, aj oprášila staré známosti. Mala som vtedy 22. Čiže ide to aj v takom veku, je pravda, že trochu ťažšie ako v detstve, lebo mnohí už to zázemie majú, ale nemožné to nie je. Hlavne netrč doma, nájdi si robotu a koníčky, ktoré vieš robiť s inými ľuďmi a ono to nejako pôjde, pokiaľ nie si totálny asociál. Držím palce 🙂
@qrstxyz kamarátky si dokáže nájsť úplne v pohode v akomkoľvek veku. Len ako píšeš, treba si nájsť pracu a tam si priateľov nájde v pohode. Nie je nič horšie ako sedieť doma a ľutovať sa. Poznám tie pocity, ale to som mala toľko rokov co ona. Teraz sa nad tým už len pousmejem a verim ze aj ona sa keď bude staršia 🙂. Len netreba sedieť doma ale niečo so svojim zivotom robiť.