Ako prekonať bolesť spôsobenú slovami svojej dcéry?
Ahojte, napíšem v skratke. Švagriná sa rozviedla, má dve deti. Jedno 17, druhé 15 ako moja dcéra. Jej mladšia dcéra sa si priala žiť s otcom. Ich mama často strieda partnerov, o deti sa nezaujíma príliš. Rozprávali sme sa o tom s mužom a ja som povedala, že si neviem predstaviť, že by si moje deti vybrali radšej bývať u otca ako u mňa. Dokonca jej dcéra nechcela striedavku. Vtom vošla dcéra do izby a povedala, že ona by urobila to isté. A dôvod, že manžel zarába oveľa viac ako ja a platil by jej množstvo krúžkov, ktoré navštevuje, samozrejme aj oblečenie a luxusné dovolenky. Prišlo mi to veľmi ľúto lebo sa sa mojim deťom venujem od narodenia najviac ako môžem. Učenie s nimi, vodenie na krúžky, hranie sa, to všetko bolo vždy na mojich pleciach. Cítim to ako zradu od dcéry. Ako by ste to brali vy? Poprosím len slušné komentáre, žiadne urážanie. Uz aj bez toho som smutná.
Peniaze charakter nekazia . Character bud mas alebo nemas rovnako aj prachy . Ale zbytocne sa trapis nad nejakou hypotetickou vecou. Skor je problem u vas ze vase dieta nedostava materialne od rodicov ale naucili ste ju ze je to od ocka. Malo by to byt jedno kto jej kupi novu gitaru mala by byt od oboch jedno ze na to sli $ z otcovej vyplaty.
Aaaale prosím ťa,15 roční toho nakecaju až až.V tom veku máš pocit,že vieš všetko najlepšie.
Mali ste ju uzemnit,aby krotila hormón a hotovo
Kedysi som čítala, že takto rozmýšľajú pubertiaci a vedome si vyberajú pri rozvode možnosť, kde majú lepšie finančné podmienky. Je to veľmi smutné a neférové, lebo väčšinou ešte stále všetko stojí a padá na žene a mnoho mužov vie práve tento fakt neskôr proti žene použiť. Možno je to aj otázka morálky, úcty a materializmu v akom žijeme.
Stale je to dieta vo vyvine. Pockaj ked bude mat 20 a viac.
Na druhej strane, ma to velmi pozitivnu stranku- otec ju ma rad, hycka, vsetko jej kupi, spravi pre nu. Je velka sanca, ze si najde rovnakeho partnera. Predstav si, ze by si ju nevsimal, nedal peniaze, bol na nu zly, brala by to ako vzor. Manzel to samozrejme nemusi prehanat.
Ono jedno je povedať a druhe ako by to bolo naozaj. Možno že na začiatku by išla, ale ver vrátila by sa ku tebe pretože nezažila to ešte. A veľa veci nevníma a berie ako samozrejmosť čo pre ňu robíš. Neber to osobne je vo veku kedy tiež ma problém so svojimi emóciami, sa rysuje jej osobnosť. Názory sa menia. 😉 hlavu hore
Keby po rozvode bývala u otca, kľudne nech si vyskúša, ver mi že za pár týždňov by si ju mala doma.
Aj môj exmanžel sa po rokoch ,,zobudil,, a navrhol že syn môže bývať u neho
Nech sa páči, žiadosť na súd, zverenie do výchovy, staraj sa, uč sa, var, ber očerky, atď
Rýchlo ho to prešlo 😅
Keby prišlo na "lámanie chleba" bola by to úplne iná situácia. Teraz si žije v pohode s oboma rodičmi. Preto ma takýto názor. V skutočnosti by bola v inom psychickom rozpoložení a znášala by všetko úplne inak. Hoď to za hlavu...
Dostáva vreckové, či má vždy koľko si zaziada? Môj muž povie rovno, že deti by nechcel🥱🤣😁, teraz sa mu to ľahko hovorí, už sú dospelé. Ale áno, keď boli debaty, tak deti chceli byť so mnou. Takže je to aj vekom a peniaze robia divi s mladými😉. Takže sa porozprávaj s manželom, že sa Vám to vymklo z rúk trošku. Je pekné, že mala zdvihla ego mužovi, ale zdravý rozum musí zvíťaziť.
Ja mam taku knihu ze psychologia dietata v krízových situaciach a je tam aj rozvod a tito pubiši vacsinou chytia stranu jednemu z rodicov, takze vobec ma to neprekvapuje... ona si urcite veci uvedomi, az ked sa hormony ukludnia, cize po 20-25tke 🙂
Dcera-zena sa vždy chce osamostatniť skôr ako syn-muž. Je to tak od prírody. Samozrejme sú výnimky, kedy sa dcera spod matkinej sukne dobrovoľne neodštahuje, ale normalna zdravá zena ma v sebe túžbu odísť od matky a založiť si vlastnu rodinu. Ja moju maminku lubim najviac na celom svete, ale po 18tkw som zbalila kufre a šla ja intrak, túžila som začať žiť sama za seba. Moji bratia presný opak, oni by neodišli ani nasilu😃 a všade to tak vidím, kamosky sa tiež tesili na osamostatnenie už od puberty aj keď mali výborne vzťahy s maminkami
Prečo sa jej čuduješ? Žijeme v dobe, kedy dieťa nemusí byť nutne u matky.😀 A keďže sama vravíš, že s otcom má bližší vzťah, tak prečo ťa to zaskočilo? Je jeho miláčik, tak samozrejme, že si zvolila túto odpoveď. A z druhej strany má tiež pravdu. Ak ani jeden z rodičov nie je tyran a s oboma má dobrý vzťah, zvolila logickú odpoveď.😀
Zbytočne sa tu ľudia hrajú, že peniaze nie sú dôležité, ale sú. Presne ako poznamenala, ísť na výšku, či krúžky, sú dosť pálky. Tak si v skratke to vzala jednoducho.😀
Dala si takú vetu, akoby tvoj muž nemal byť dosť dobrý aby u neho dieťa bolo. 🙂
A peniaze charakter nekazia, ale je úplne prirodzené, že človek sa chce mať aj v tomto smere dobre a pubertiacka o to viac. 🙂
A súhlasím s vyššie, v nejakom bode som aj ja bola radšej od mamy, bolo nám lepšie keď somnsa odsťahovala.😀 Dve ženy v jednej domácnosti je niekedy ťažké, staršia generácia nevie dať priestor mladšej. Sama viem ake boli konflikty s mamou v puberte. S otcom také malichernosti som nemusela riešiť, veril mi, dal mi aj slobodu. 🙂
Bože tieto reči o životnom štandarde. Otec viac zaraba lebo mu partnerka dala možnosť kariérneho rastu , keby partnerka robila kariéru tak ako otec, zarábala by tak isto, možno by neostal čas na deti…. na to existuje jedno príslovie. Takto nejako by som to preložila , aby rodinný oheň horel, jeden musí prikladať do ohňa a druhý musí chodiť po drevo. Keď obaja sedia pri ohni oheň zhasne a keď obaja chodia po drevo takisto oheň zhasne.
Ešte ti nepovedala, že ťa nenávidí? V tomto veku úplne normálne, asi si zabudla ako si sa v puberte správala k mame ty, tiež to asi nebolo ukážkové správanie bez odvrávania a škaredých slov, ktoré mamu zabolia. Kašli na to, po 20ke, keď ťa bude potrebovať, budeš opäť nenahraditeľná.
Velmi by ma to sklamalo a nasralo a vobec by som nebrala ohlad na to, ci je ocinkov milacik v puberte, vyzrala by si to - spolu s otcom, ktory ju k tomu vedie a este ju v tom podporuje. Plus jej dava priklad do zivota, ze si staci najst zazobaneho panka, co jej za sex bude platit kabelkami.
Puberta-nepuberta, moja by si toto nikdy v zivote nedovolila, rovnako ani ja v puberte, to by bol byval iny cirkus. Puberta nie je ospravedlnenka na vsetko.
Všetky dobre rady aj povzbudivé slová tu už odzneli.
Ja sa len opytam - prečo ta berie dcéra ako chuderu??? Ako to že otca vidí ako bohatého ocka a teba ako chudobnú socku???
Véd ty máš sakra veľký problém s mužom, uvedomujes si to?
Prečo si tvoj muž užíva prachy a ty si nemôžeš dovoliť nič kúpiť? Ako je možné že to dokonca vnímajú aj deti že ty nemáš peniaze???
Preboha... véd ste roky manželia, ako je toto možné?
Využila by som túto situáciu aby sa vás problém vyriešil
Ty nechodíš do práce? Nemáš svoj príjem?
Syn sa vyjadril takisto . Že by chcel bývať s otcom lebo viac zarába. Mali sme takí debatu raz keď som.zacala že sme jedna z mála rodín čo sme kompletna.
moja dospela dcera mi povie akoda zw sa nenarodila v bohatej rodine.Som s detmi sama vzdy mali vsetko kruzky ,mat veci lasku a to na ukor mna.pretoze z jedneho platu sa neda vsetko.byt mam vlastny ale nieje nobl..vrd nebolo z coho.Teraz ma 19 a tie reci niekedy by som ju vyflasla z domu.
Tak týmto si len potvrdila,že je rozmaznavaj,preto by volila otca,lebo ty ju vychováva on rozmaznáva.
@jakubrianka Aši to tak bude. Dcéra má veľké plány. Vysokú školu chce študovať v zahraničí a povedala mi, že ja by som nemala dosť peňazí na financovanie jej štúdia.
@lobelie ďakujem
@danielahamar muž jej dáva peniaze vždy keď si vypýta a vidím ako mu stúplo ego tým, čo dcéra povedala
@jakubrianka môj muž sa často pred deťmi chváli výškou svojej výplaty a z mojej sa smeje....
@simona20201309 super postreh 👍 Keby si autorka prečítala po sebe ešte pár krát úvodný text, tak by zistila, kde ona sama robí chybu
No tak ten tvoj muž je dobrý dilino🤬, že ťa takto podkopava
@mimka1402 tak muz sa jej prvé roky po živote nevenoval, kocikovanie ho nudilo, detské hry ho nudili, učenie v prvej triede ho nudilo, vodenie na krúžky. Tak preto ma jej odpoveď zasiahla.

No jednoducho si to deti predstavujú mojim deťom sme takúto otázku dali a tiež by som skončila sama bez deti pretože by išli k tatovi , pretože bol lepší ja tá prísnejšia a viacej zarábal ja som bola väčšinu času doma takže som všetko riadila ja ale moje deti mali v tomto smolu, pretože my s mužom držíme spolu a sme spolu už 32 rokov takže neboj časom ich to prejde a zistia že to aj tak bude tak ako zo vy dvaja vymyslíte