Ako prekonať krízu stredného veku a osamelosť?
Baby idem si ku Vám po radu, alebo iba tak vykecat... Mám po 40, odrastené dieťa, žijeme v dome na dedine. Som rozvedená, žijem bez partnera. Mám všetko čo som vždy chcela, prácu, dom v podstate som sebestačná. Jediné čo mi chýba, je dobrý priateľ. Žijem sama. Vždy som bola vyťažená na 110%. Teraz mám času viac... Som skôr introvert a na samotu som zvyknutá.. Zvykla som si, lebo som musela? Mám jednu dobrú kamarátku, pár známych. Ide o to, že aj keď by som občas chcela, nemám si s kým vyjsť von. Do kina, divadla, turistiku. Mala som ,,milenca,, Dnes to skončilo aj s ním. Nijako ma ten vzťah nenapĺnal okrem skvelého sexu, bol to skôr iba adrenalín, môj nepokoj v duši, vzrušenie a príjemný pocit chvilkovej pozornosti z jeho strany. Nemôžme ostať ani kamaráti, lebo je tam konflikt zaujmov. Proste raz a navždy je koniec. Skúšala som to ukončiť 3x. Dnes to skončil on. Spôsobom, že sa nedá ani namietať. Cítim hroznú osamelost. Dnes. Zväčša si vystačím sama. Chcela by som zmeniť svoj život. Viac športovať, viac chodiť medzi ľudí.. Nájsť si nejakú partiu priateľov, ale kde, ako? Žijem na dedine, každý každého tu pozná.. Nemám chuť oprasovat staré priateľstva. Niekedy uvažujem, že predám dom a pôjdeme na byt do mesta. Keď vidím ceny bytov mám pochybnosti. Predsa tu máme veľký dom, terasu, dvor, áno aj veľa práce, lebo stále niečo treba.Nebavi ma to. Ale dnes si uvedomujem, že tento môj vnútorný nepokoj by som cítila zrejme aj v byte na druhom poschodí, bez záhrady. Kedysi som bola plná plánov, cieľov.. Dnes si neviem stanoviť ciele. A keď si ho aj stanovim, nie som schopná si za ním ísť.. Viem, že všetko treba prestaviť v hlave.. Ale ako?
Ďakujem😉.Na dnesnu dobu, je to velmi vystizne a pravdive.A este jeden:"Lide, kteri od vas žadaji nejvice,jsou lide,kteri pro vas delaji nejmene".😘
Autorka - ale veď žiješ najlepšie roky. Ja mám 45 a teda deti ešte úplne odrastené nemám, ale tým že sú všetky 3 teens, tak predsa si už viem vytvoriť občas aj vlastný program. Mňa neskutočne začal baviť šport, vieš koľko nových ľudí som pri ňom spoznala a dokonca oprášila mnohé staré priateľstva. Len už som sa prehupla do opačného extrému, musím sa krotiť lebo beh a trail na dlhé trate dávajú telu zabrať. A napr. ja nemám problém zavolať komukoľvek s kým som sa dlho nevidela nepočula, veď ak sa rozhovor nebude niesť v pohodovej atmosfere, nič sa nedeje, viac nevolam. Chlapa cielene nehladaj, tam nikdy nemáš istotu, že to neskončí, a budeš na tom rovnako. Ak má prísť, príde ak nie tak nie, to že máš 40 vôbec nevadí, ľudia hľadajú lásku v každom veku. Ak si západné Slovensko, môžem ti poslať minimálne na mesiac zoznam behov, trailov...turistické skupiny si vieš vyhľadať napr cez FB, turisti sú veľmi pohodovi ľudia, zoberú ťa medzi seba všetkými desiatimi...držím palce a užívaj život.🥰
Ja mam známu, čo v 45tke začala cvičiť neviem teraz čo presne,proste niečo skupinové pod vedením trénerky a teraz po 50tke je z nej úplná šupa, plná energie ,uplne omladla, ale teda hlavne si našla milión kamosiek a chodia po svete spolu celá skupina,teraz sú v Egypte na nejakom sústredení..tiež nevedela čo so sebou po rozvode, decko dospelé a už bola aj babka. Takže už len prísť na to, čo by ťa mohlo baviť a hurá za zážitkami ❤️
@petra92 cvičenie sa mi hodí. 🙂❤️
@barborachors a prečo by v 40tke nemohla hľadať chlapa? Dieťa má odrastené, vlastný dom. Jediný malý problém vidím v tom, že býva na dedine, teda neviem akej dedine, je rozdiel dedina niekde 40 kilometrov za Trebišovom alebo dedina neďaleko Bratislavy, takže tá čo býva napríklad v Senci má predsa len viac príležitostí ako tá čo býva niekedy pri hraniciach s Ukrajinou. V 40tke navyše ženy vyzerajú asi najlepšie, neriešia blbosti ako 20 ročné, takže ak majú kam chodiť medzi ľudí tak problém mať nebudú sa s niekým zoznámiť.
@sevrin nie, nežijem na Ukrajinu malej hranici.. Povedz mi ešte čo znamená pre chlapa, neriešiť blbosti.. 🙂
AUTORKA keď som skončil SPŠ, tak počas rozlúčkovej seansy sme našej triednej podarovali knihu Kronika ľudstva. Ak si dobre pamätám, tak tá kniha bola fakt veľká, mala vyše tisíc strán, ale ani tento rozsah by zďaleka nestačil na popísanie všetkých tých všelijakých možných blbostí, čo dokážu riešiť ženy 🙂
Ale v zásade chcel som tým povedať, že ženy okolo tých 40 rokov sa na svet pozerajú podstatne triezvejšie ako mladé, pri ktorých človek nikdy nevie čo od nich čakať. Už som zažil pred rokmi také že jedna 17 ročná sa behom jedného dňa 2x so mnou rozišla a dala dokopy 😂
@sevrin 🙂👍

Co ponuknut? No nieco take, co teba uputa na chlapovi, alebo ake poziadavky mas na chlapa. Tak v opacnom garde. Mila, vtipna, inteligentna, upravena, stihla.... co ja viem? Ty vies, cim putas muzov.