Ako prinútiť manžela, aby sa o seba staral?
Mám manžela, spolu sme 10 rokov, už máme 35 rokov obaja
Manžel sa prestal o seba zaujímať a starať.
Keď sme sa spoznali bol vždy oholený ostrihaný, samozrejme aj štíhlejší, nosil pekne oblečenie, voňavý, proste upravený. No rokmi akoby stratil záujem sa o seba starať. Oholi sa, ostriha sa, oblečie si rifle, tričko, mikinu, da si deodorant a voňavku, gel do vlasov iba keď ideme na návštevu, alebo keď ide s chalanmi sadnúť do mesta.
Doma vyzerá ako "bezdomovec", že nenosí doma trenky a chodí na holo už som si zvykla že tak sa cíti najlepšie, ale na seba hodí storočné tričko, deravé , pod pazuchou 50cm diera, nemohla som na to pozerať už tak som mu povedala že toto tričko už patrí do koša, no ani za boha ho vyhodiť. Nejedno tričko vyzerá ako z kontajnerov. Ďalšie ma už asi 20 dierok, nosil ho ešte pred tým ako sme sa vôbec stretli, toto nosí na doma, je to normálne? Aj keď sme len doma chodiť takto?
Neoholeny neostrihany nevonia, vonku somnou v teplákoch lebo toto je pohodlné ako rifle. Jeden deodorant mu vydrží od Vianoc do ďalších !
Jednu voňavku má ešte spred 10 rokov a ďalšiu odomna mal tiež skoro 7 rokov.
To že pribral a riadne a ani mu to nevadí už som rezignovala
Čo povedať takému chlapovi aby sa spamätal?
Neviem do akej skupiny to mam písať ale hadam sa tu najde odpovede aj pre mňa
Ja som minimalista, mám pár kvalitných vecí...môj muž sa nevie zas zbavovať starých veci, hlavne tričiek, takže vyložila som všetky jeho veci na posteľ, rozobrala každé jedno tričko a spolu sme zhodnotili že väčšina už je nepoužítelna, nechal si len take na doma, z ktorých vyrástol (pupok mu narástol tak sú mu krátke tričká)
Netolerovala by som holeho chlapa po dome, ani na gauči ani vôbec, základná hygiena musí byť vždy aj keď bola korona či máme HO, sme vo veciach že viem reálne otvoriť dvere postarke či susede
Keď sa niekto až do takej miery zanedbáva, je to vlastne neúcta voči okoliu. To, že sa v tom on dobre cíti, je jedna vec, ale každý máme záväzky k druhým - a prečo by sa mali ostatní pozerať na trhana a duplom, ak ešte k tomu zanedbáva hygienu. Je to nevhodné správanie a obťažujúce. To chodenie doma na holo takisto - to by bolo za mojou hranicou akceptácie. Napadlo mi - nemá nejaký psychický problém? Depresie napríklad. Vtedy je takéto správanie príznačné. Skúsila by som sa s ním porozprávať a prísť na to, prečo táto razantná zmena nastala.
A súhlasím s @lucylaw - tiež vidím v odpovediach dvojitý meter - presne ten, ktorý je tak veľmi kritizovaný na jednej strane a na strane druhej ak sa to ľuďom hodí, sami ho prezentujú. Nie, naozaj nie je v poriadku, aby som bola nútená tolerovať takéto správanie.
@dominka2018 musis si zalozit vlastnu temu a tam to budete rozoberat.
A keby si tie stariny hodila do práčky na 90 stupňový program, nerozpadnú sa? Alebo to pošli mne, ja keď niečo orajbem, spravím z Lka Sko :D a to už neoblečie.
Ale vážne, je to váš spoločný domov, tak akože mu nie je blbé, že ťa nerešpektuje? Veď od neho nechceš nejakú dramatickú zmenu v živote. Tričko je predsa len tričko a smrdieť môže aj v novom tričku bez dier.
@gladys_07 je pravda ze od narodenia dieťaťa ta intimita je na bode mrazu, ale on aj dosť pribral teda ako fakt dosť plus ked sa pridružilo to postupne nestaranie sa o svoj zovňajšok, plus hádky tak...
@denithestrange1993 tak on si uz kvôli tomu perie aj sám svoje veci lebo som povedala že na potrhané ponožky, derave trenky a tričká odmietam míňať vodu elektrinu a prací prášok tak povedal že ok bude si to prať sám
@retatka mňa minule zarazilo to ked sme išli von s malým ( pošta, potraviny, obchodný dom) že načo sa maľujem. Akoby mu to bolo jedno ako vyzerám, ako sa oblečiem...
Podotýkam že ja som jedna z tých čo ma kozmetiku minimum ale von sú aspoň dám bb cream na zjednotenie farby pleti keďže mám nejaké miesta červené na tvári, výročím mihy, dam kus špirály, upravím obočie, účesem vlasy a pomadu na pery.
@ducati77 vieš čo neviem či má depresie práveže vyzerá byť v pohode on bol vždy taky pohodak, ale je pravda že rokmi sa stal uhundrany, viac sa dokáže s ľuďmi handrkovat, viac aj somnou, ma podryvacne reči, no neviem usúdiť či má depresie. Plus pribral a nechce o tom ani počuť, zľahčuje to, otáča na mňa, že ja som pribrala( som po pôrode a ostalo mi max 5kg navyše ale on má takmer 100kg)
@dota6 nie zlý nápad inak 😃 no len problém je že on aj to tričko čo píše na ňom S čo nosil pred vyše 10 rokmi keď hol štíhlejší tak aj teraz dokáže na seba natiahnuť doma
@titla ani on sa uz nezmesri do tych skvostov, našťastie ale vyhodiť ani bohoveho. To si kúpil v Amerike pred 100 rokmi to je nostalgia a neviem čo . Dohodli sme sa že mu kúpim stále na sviatky nové značkové kvalitné tričko ale moderne a v jeho veľkosti ale podmienka je že musí vyhodiť vždy jedno staré. Kus za kus. Myslíš.ze to urobil?
@dominka2018 musíš si napísať vlastný príspevok nie sem do môjho ;)
Mojej známej vadilo to isté a ešte grátis chalan nešiel do práce ale čakal na svoju vysnívanú prácu, proste nechcel robiť nič iné, tak bol doma celé dni, na počítači, smradľavý, zanedbaný. Ona mu povedala čo jej všetko vadí a tým ukončila vzťah a našla si iného 😅 až to pomohlo, chalan sa spamätal, akurát keď bol sám vzali ho aj do tej práce, a po nejakom čase sa náhodne stretli a dali znova do kopy. Ale má to jeden háčik, nevie jej odpustiť že odišla za iným a ani sa mu nečudujem, no ale aj tak si s ňou spravil deti, vzal si ju za ženu, ale hádajú sa často kvôli tomu. Ale chodí už aspoň voňavý 😁
@dominka2018 založ si normálne vlastnú diskusiu, tak bude lepšie, inak ťažko sa ti niekto ozve keďže to zanikne v inej diskusii
Tak my to mame u nas tak, ze aj pyzamo aj domace oblecenie (a aj my: hygiena, uprava, sprcha umyte zuby) ma byt v takom stave, aby ak sa nieco v byte stane (poziar, zemetrasenie) a my musime na ulicu, tak sa za seba nemusime hanbit.
Ahoj nečítam celú diskusiu, ja ťa chápem a vidím tam určitú poruchu...tu ide o jeho veci, on ako osobnosť sa nechce sa o seba starať... Treba pátrať v rodine ako jeho otec, dedo... vo na to hovorí svokra.. Ako sa znenil...
@jaskolka ďakujem
Ja by som povedala: pozri,lubim ta,ale nie si pre mna pritazlivy. Az sa mi to hnusi. Rob s tym prosim nieco,lebo na stare kolena sa nutit k sexu sa mi fakt nechce.
@viera27 ako ho poznám, niečo také som už aj chcela povedať, ale obávam sa že on si to nevezme k srdcu ale sa urazí :(
@brendaa no jeho svokra je skôr taká, zbiera staré veci, niekedy aj od Koša donesie domov starý kočík čo niekto už vyhadzoval, alebo ja čo som vyhodila staré moje topánky ona ich vzala že dá kamarátke, je pravda že doma chodí v takom dlhom pyžame po žem, bez poprsenky, aj keď sme tam na návšteve my aj mužov brat s manželkou tak sa neprezlečie trocha do niečoho vhodnejšieho....ale tak zas muž jej už 100x povedal aby sa prezliekla keď sme tam my, keď tam je rodina zo zahraničia na návšteve ale ona odmieta, a on robí v podstate to isté doma ale len pri mne. Keď má prísť návšteva tak si dá iné tričko, kraťasy....
Veď mu nakúp na meniny, narodeniny nové tričká. Teraz ide Valentín tak mu kúp niečo pekné. A s tými starými šup do koša, aby si to nevšimol.
Preboha deravý a špinavý? Prečo mu to nevyhodíš a neoperieš?
@martul tak hlavne ja nie som jeho matka, on je rovnocenny partner človek, a vyššie píšem že vyhodiť nemôžem lebo s tým mal problém keĎ som to raz urobila, dodnes mi to vykrikuje, urazený bol, a oprať? tu ide preboha o princíp že jeden človek sa má o seba starať základná hygiena predsa musí byť.
@nikuska744 čítaj vyššie, píšem že už som mu pokupila na sviatky nové tričká,
Takto vyrástol tvoj muž, má to z domu. Len nechápem prečo mu neperieš...môžeš sa pokúsiť nájsť si k nemu cestu... On ťa vidí ináč už..
A veci mu môžeš nechať odmočiť vo vedre a dať prať... Na ožehlené veci použj deo....ak mu to bude vadiť, rozhovor taktný na tu tému... deti to vidia, vzory vidia doma... vadí ti to a to...
Hmm potom už radikálne.
Myslim že ti vadí že pribral, čo aj píšeš.... spíte spolu?
Potrebuje ťa ako ženu?
Tak potom OK. Len mne sa nechce čítať 40 komentárov vyššie.
Muž je vizitka ženy no
Aky je potom vas sexualny zivot, ked sa neumyva a chodi otrhany?
Aj moj by nosil derave tricka hadam aj dovtedy,kym by na poslednej nitke nedrzalo to tričko. Ja take veci rovno vyhadzujem ani nediskutujem o tom,ci si mysli,ze uz nastal cas rozlucit sa s deravymi vecami. Raz som mu razne povedala,ci si mysli,ze mna bezdomovci pritahuju. Odvtedy sa snazi ozaj dbat na oblecenie. S cistotou a vonou som nikdy nemala problem,chodi vyvonanejsi ako ja,ale tie veci to bol des. V tomto musis byt ty razna,ked to jemu nedojde. Vyhadzovat roztrhane veci,nutit ho navonat sa. Povedat mu,ci ta ma toto na co sa pozeras pritahovat a podobne