icon

Ako prinútiť manžela, aby sa o seba staral?

2. feb 2024

Mám manžela, spolu sme 10 rokov, už máme 35 rokov obaja
Manžel sa prestal o seba zaujímať a starať.
Keď sme sa spoznali bol vždy oholený ostrihaný, samozrejme aj štíhlejší, nosil pekne oblečenie, voňavý, proste upravený. No rokmi akoby stratil záujem sa o seba starať. Oholi sa, ostriha sa, oblečie si rifle, tričko, mikinu, da si deodorant a voňavku, gel do vlasov iba keď ideme na návštevu, alebo keď ide s chalanmi sadnúť do mesta.
Doma vyzerá ako "bezdomovec", že nenosí doma trenky a chodí na holo už som si zvykla že tak sa cíti najlepšie, ale na seba hodí storočné tričko, deravé , pod pazuchou 50cm diera, nemohla som na to pozerať už tak som mu povedala že toto tričko už patrí do koša, no ani za boha ho vyhodiť. Nejedno tričko vyzerá ako z kontajnerov. Ďalšie ma už asi 20 dierok, nosil ho ešte pred tým ako sme sa vôbec stretli, toto nosí na doma, je to normálne? Aj keď sme len doma chodiť takto?
Neoholeny neostrihany nevonia, vonku somnou v teplákoch lebo toto je pohodlné ako rifle. Jeden deodorant mu vydrží od Vianoc do ďalších !
Jednu voňavku má ešte spred 10 rokov a ďalšiu odomna mal tiež skoro 7 rokov.
To že pribral a riadne a ani mu to nevadí už som rezignovala
Čo povedať takému chlapovi aby sa spamätal?

andrejka1974
3. feb 2024

Skús začať a povedať a ty ma ľúbiš a on povie ano tak mu povedz na to láska povedz mi to a vermi povie ti ľúbim tá

autor
3. feb 2024

@brendaa on si zacal prat sam, lebo si perie svoje pracovné špinavé veci spolu aj s ostatnými, takže ja periem sebe a malému. Tu ale ide o niečo iné, nie o to že ja mu mám prať aby on bol v čistom. To ho mám aj prezliekať aby mal iné tričko na sebe? Nemá to robiť on sám ako dospelý človek? ja sa mam o neho starať ako o malé dieťa ? prezliecť umyť učesať, oholiť rovno ho môžem začať kŕmiť už :D

autor
3. feb 2024

@domkakvet no dosť na ho***no :D

autor
3. feb 2024

@marca12 ved to že som mu to už neraz povedala, aj podotkla som to že ide s chalanmi von a ostrihá sa oholí sa oblečeie sa slušne ale kvôli mne to robiť nebude? či je to ok podľa neho. Aj tak sa nič menení tak už neviem ako inak mu povedať že je to otras takto vyzerať. Nemusí chodiť ako model navoňaný vyfešakovaný doma ,ale zas základná starostlivosť o seba je základ predsa

domkakvet
3. feb 2024

Tak to skus ozivit, daj si nieco pekne s tym, ze aj on by mohol.

autor
3. feb 2024

@domkakvet len podla mna toto nie je riesenie problemu , bude to jednorázovka...pretože ja mam normalne leginy na sebe, normalne tricko, deo, učešem sa ráno, a on by to mal chcieť aj kvôli sebe, aj kvôli mne aby sa mi páčil a priťahoval ma,

domkakvet
3. feb 2024

No ved preto mu potom povies, aky bol sexi a ako ste si to uzili, ze by to mohlo byt aj castejsie.

janickacrazy
3. feb 2024

Sorry, ale ja by som mu tie deravé tričká a deravé ponožky vyhodila, nech si frfle koľko chce. Ja môjmu tiež vyhadzujem, vôbec o tom nemienim diskutovať. Tiež by som s ním dala vážny rozhovor, či si máš hľadať milenca, či mu to nebude vadiť, lebo tvoj manžel vyzerá ako zanedbaný bezdomovec. Ja by som tiež naňho nemala chuť, brr.

brendaa
3. feb 2024

Písala si na začiatku témy ze mu neperieš kebo také veci nechceš dávať do práčky s vašimi vecami... Mohla si rovno ze si perie s pracovnými...ja ze si ho rovno týmto zrušila...
Takze kde je problém, iba u neho ma to z domu, upistil sa a nieco za tým je... Bud ho nepriťahujes alebo on teba, alebo narušená psychika...
Časom bude viac agresívny

viera27
3. feb 2024

No to by ma najmenej trapilo,ze sa urazi. Vsak je to pravda. Ako ta moze niekto taky pritahovat.

bozenabombalova
4. feb 2024

Sú to typy ľudí s tým nenarobis nič. Len kedy vtedy niečo staré, deravé vyhod aby nezbadal

lacibo
5. feb 2024

Na holo chodi po byte a sada si na sedacku ci k stolu? Toto je zo vsetkeho co si popisala najhorsie, priam úchylne..by som mu na rovinu povedala ze ma uz prestava pritahovat a ak sa nezmeni, ze si budem musiet niekoho noveho najst😉

xawa26
5. feb 2024

Nepáči sa mi že ťa tu niektorí súdia. Každý sme nejak6 proste keď ti to vadí tak vadí. Musís mu to povedať. A keď ani to nepomôže rozvod 🙂 nie žartujem . Nájsť kompromis proste dobre nos si potrhané tricko ale ked sa ja pre teba upravím tak to urob z času na ča aj ty len tak ....no nie ...neviem tazko povedat ja tiez vypadam casto jak metla doma a mojmu je to fuk ....ale tiez ma rad ked sa upravým len tak doma pre neho. A on tiez rad nosi svoje derave veci ale to i ja mne to pride take sexy dakedy ale uz som tiez mu niektore tricka vyradila ze na handry to chlapi su taky aj slipy budu nosit i ked budu mat diery ako v syre 🙂

lacibo
5. feb 2024

Podla mna hlavne on nie je schopny sexu..preto sa tak aj chova..muz co ma zaujem o sex, robi vsetko preto, aby bol pre partnerku pritazlivy..podla mna ma depresie a trpi aj impotenciou..moj nazor..cize problem je ovela komplexnejsi ako len tričká..pomoze len vazny a pravdivy rozhovor..ak su nic neprizna, dovtedy s nim nepohnes

alkapoiuy
5. feb 2024

Asi Ťa chce nažhaviť,keď chodí holý a Ty pozeráš tričko s dierou.

daniela595
5. feb 2024

No mne by viac ako tricko s dierou vadilo ze chodi na adama. Ze si vyvali holu rit na gauc.... sadne s holou ritou v kuchybi na stolicku,ich maly to ocapka,obchyta...toto by som nedala. ved zakladna hygiena...

ivankatal
Autor odpoveď zmazal
ivankatal
5. feb 2024

Aj môj ma obľúbené tricka a v teplákoch sa cíti lepšie ako v rifliach,ale aspoň sa o seba stará, športuje..a už mi dovolil aj niektoré z triciek vyhodiť,keď som mu miesto nich kúpila nové 😄  niektoré vyhadzujem,ani sa neopýtam. Ja tiež chodím doma oblečená pohodlne,ale aj pohodlne sa dá tak,aby sme nevyzerali ako úplní šupáci, v špinavom a deravom.
Je smutné,že sa niekto totálne zanedbá a čaká ,že "láska" všetko prekoná...ano,keď niekoho ľúbim,tak aj v deravom- za to aký je,nie ako vyzerá. Ale predsa je dôležité,aby ma ten,koho ľúbim aj priťahoval a nie sa mi hnusil 🤷‍♀️

jana_eyre_2
5. feb 2024

Na mk sa naučím vždy niečo nové.. o muža sa treba starať ako o malého chlapca 😳 čo sme v 19st.. chcela by som vidieť ako by sa odvíjala diskusia, keby chlap napísal že žena doma chodi zásadne bez deodorantu v roztrhanych veciach, zanedbaná a strapatá a postará sa o seba len keď ide na navstevu.. to by tu ženu tu dokonale ženy zakopali pod zem a nie povedali že jej má hovorit "ľúbim ťa"..

sickynickyobsadene
5. feb 2024

Autorka
Ty používaš denne ten dezodorant ktorý ti zápcha pory a všetok humus ostáva v tebe? Ja som ho mala 2x v živote a obe razy mi naskočil bolestiva cysta. Potom som si o tom prečítala a už v živote si to na seba nedám.

etelkatelka
5. feb 2024

Neviem ja som asi divná, lebo doma chodím pekne oblečená. Nevravím, že blúzka a nohavice.
Ale mám rôzne pekné veci na doma.
Pekné legíny, pekné tričká, alebo rôzne súpravy na doma.
Aj môj manžel má pekné veci na doma. Rôzne tričká sme mu dali vyrobiť, napríklad pre dcéru prvá láska, alebo pre syna som prvý hrdina.
Proste pekne sa snažím aj doma chodiť oblečená.
A dám špirálu, lesk na pery a nie doma ako bezdomovec a vonku ako z módneho časopisu....
Mne by to strašne vadilo toto a tie diery pod pazuchou 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mon8060
5. feb 2024

Ja napríklad takéto staré veci jeho vyhadzujem,nepýtam sa. Prečo mu to jednoducho nevyhodis?

derdia
5. feb 2024

Zakladna otazka, vafi ti oblecenie, alebo to ze o seba nedba, nesprchuje sa a posobi spinavo a usmudlane? Lebo ak ano je to tym.
Na cistom vonavom chlapovi, moze byt aj stara handra sexi. Ale musi byt cista a vonava.

lunademonica
5. feb 2024

Hm, mne by sa zas nepacil oholeny chlap, a gel vo vlasoch, fuj...nuz ale kazda mame iny vkus. K veci, zacal by sa o seba mozno viac starat, keby sa bal ze ta moze stratit...tak to funguje bohuzel

lubkopetka
5. feb 2024

Môj je skoro taký istý 😅 V teplákoch chodí všade, tričká tiež kadejaké, zas nie až také veľké diery, ale občas sa nejaká nájde 😄 Oholi sa raz za týždeň, aj to ho musím nahnať, že s takým nikam nepojdem 🤣 Ale nevadí, mi to, zvykla som si a hodí sa mu to 🤣 A povedľa mi na to, že čím horšie vyzerá on, tým lepšie pri ňom vyzerám ja🤣🤣🤣🤣 Takže, robia to všetko pre nás, z lásky 😅

sussie1
5. feb 2024

Necitala som diskusiu, ale vyhadzovat takto: Zoberies mu tie veci do nejakej tasky, ktoru dobre schovas (napr. u seba do skrine, pod postel... Aby ju nenasiel). Das si do nej listok, kedy si ju balila (nepovinne) a ked prejde pol roka povedzme, a on to derave tricko nebude hladat, vyhodis...Co si vypyta spat, zie si spomenie, zial, bez jeho vole vyhadzovat zrejme nemozes So sezonnym oblecenim pockaj, ked prejde v najblizsie ta sezona (ak mu zbaĺis napr. plavky, vyhod ich najskor v septembri/oktobri, zimnu bundu o rok v marci....). No a k tej hygiene. Donutit ho, aby sam chcel, asi nevies (nemoze mat aj nejake depresie, ked sa tak opustil? Netrapi ho nieco?). Ak Ti zalezi na tom, aby bol aspon v cistom obleceni, napriek tomu, ze on nechce, tak by som mu zacala prat tie tricka a ked by mal oblecene nejake v nevyhovujucom stave, prisla by som s cistym, hodila mu ho, a ze nech vyzlecie to stare, ze akurat periem biele/farebne, podla toho, co ma na sebe... Ale prerobit ho nevies, ak on sam nechce :(

sherynkamalinka
5. feb 2024

ach boze zena po tolkych rokoch nevies ako na chlapa...pripal mu to oblubene tricko zehlickou alebo "nahodne" vytiahni z pracky pretrhnute na pol..hadam ako sveter ho nosit nebude. Podstata je tvarit sa nevinne ako baranok bozi a par dni hrat divadlo ako ta to mrzi.

slovakboy
5. feb 2024

Aj ja som taký. Manželka sa hnevá káže mi nosiť nejaké veci na doma. Kedy tedy počúvnem a je spokojná. A potom zas voľný režim. Príde návšteva a ja sa musím rýchlo prezliekať lebo sa sám hanbím ísť tak otvoriť.

lucopeda
5. feb 2024

Citam tu x komentarov v zmysle sak vyhod a jed tak kup nove. Zeny a vam by sa pacilo ak by vam niekto liezol do satnika a vytiredil podla vlastneho uvazenia? Pani rozprava o manzelovi nie o svojom neplnoletom synovi.

slovakboy
5. feb 2024

A čo by som povedal takému mužovi? Počúvaj ženu je múdrejšia a vždy ma pravdu. Aspoň v týchto veciach určite