Ako reagovať, keď blízka priateľka má milenca?
Mám veľmi dobrú kamaratku…poznáme sa od detstva, je moja spriaznená duša..má krásnu rodinu,úžasný manžel a deti tiež.. no človek by si povedal, že aká dokonalá rodinka.. vravime si všetko a prežívame spolu všetko..teda som si to myslela.. nedávno sa mi priznala, že má milenca, ktorý je ale ženatý.. a ja túto informáciu jednoducho neviem spracovať..vravela,že to trvá dlhšie, len sa mi to bála povedať, že ako zareagujem,že ju to dusilo a už to musela niekomu povedať, chcela si vypočuť moj názor.. ja som bola ticho, proste som to nedokázala hneď spracovať a vyjadriť sa k tomu.. mám ju rada a prajem jej len dobré.. vidím že je šťastná a zamilovaná, zároveň sa však trápi, že nemôže svoju lásku prežívať naplno.. ale pozitivne emócie z toho celého u nej prevládajú, čo je očividné.. stretávajú sa párkrát do týždňa hoci len na 20 minút, majú nejaké priestory prenajaté kvôli tomu, ja som na ňu pozerala s otvorenými ústami.. a ona teraz čaká na moju reakciu.. a ja neviem.. toto som nečakala od nej, nikdy by dom to na ňu ani nepovedala.. ale ako píšem, vidím že je poriadne zamilovaná..nechcem prísť o dobrú kamaratku ale ani jej klamať a povzbudzovať ju v tom.. ale ani ju odsúdiť, veď je to jej život za ktorý si zodpovedá sama.. čo jej mám povedať?
Ja by som jej odpovedala uprimne,ze som v soku,ze take nieco by som necakala,ak chce moze sa o tom so mnou porozpravat,rozobrat,co jej chybalo vo vztahu,ked to hladala inde. Nesudila by som ju,ale povedala by som jej,ze mi je luto,ze mi to povedala,lebo ma to bude teraz trapit. Zatiahla ta do toho a z toho su po prevaleni nevery len same problemy.
Spytala by som sa jej preco? Mam kamosku co mi je ako sestra a nou sa bavím otvorene. Moj vztah k nej by to nezmenilo, nie som jej muz. Ale urcite ak ma krasnu rodinku by som sa ju snazila nejako stopnúť aby sa zamyslela. Minimalne by som jej povedala, ci jej nie je nechutne, ze ma chlap s ktorym spi sex s dvoma ženami. Ze vecer, ci rano svojej zene spravi oral a rano sa spolu stretnu a da jej pusu. 😜😜😜😜toto pouzivam uz roky, ked mi niekto znamy povie, ze spáva so zadaným partnerom a celkom tato predstavivosť funguje. Aj opacne na chlapov. Autorka sprav ako to citis, ty ju poznas najlepsie.

Ok. Mňa už život naučil nedávať nevyžiadané rady a nesúdiť, pokiaľ nie som v jej/jeho koži. Ak jej teda plánuješ dohovárať alebo čo, nebudem ti do toho kecať. Ja sa nehrám na sudcu a už ani nevykrikujem "ja by som nikdy...". Maximálne si to tak v duchu myslím.