Ako reagovať, keď vás partner ohovorí za chrbtom?
Ani nie ohovoril alw neviem to ako inak pomenovat. Ide o to ze som rok po porode. Pribrala som v tehotenstve a po porode 20kg. Aktualne mam 73 pri vyske 163cm. Je to vela ja viem. Ale mala som celmi tazku preeklampsiu az tak ze som sa z nemocnice skoro nevratila. Po sekcii som skončila na jiske vo vusch lebo som sa dusila.. No to je jedno. Proste ide o to ze som sa z toho dlho dostavala, lieky lekari atd a este som sa nestihla venovat sebe lebo ved popritom malemu sa velmi vela venujem. Dnes som sa dozvedela ze moj priatel bol za mojou mamou a povedal jej aby mi nieco povedala, do hovorila lebo som velmi pribrata a mala by som s tym nieco robit
Povedala mi to mama... Ja som nevedela co na to povedat alebo ako reagovať ale velmi sa ma to dotklo.. Chcem len vediet ako by ste reagovali vy resp ako by vam to padlo. Mne teda velmi zle
Moj muž mi to vkuse hovori že mam brucho ( 5porodov) nejde ho akosi sploštiť 160cm 60kg. Vobec sa na to neuražam snažim sa cvičiť a nastavujem mu zrkadlo že on ma tiež a to ani nerodil. Tak zas je chviku klud od jeho naražok. Tiež viem že by mi bolo tak 5kg aspom schudnuť no nech robim čokolvek nejde to. No a stale dajaka oslava raz narodeniny raz menej ny sobota potom nedela a furt aby človek pchal do seba. Učim sa neslintať nad hromadou žradla na stole. Lebo si nič nemožem zobrať max nejaku paradajku uhorku. Lebo sa poznam ak si dam jeden korbačik tak to pri jednom neostane sa mi nekontrolovatelna žranica naštartuje. Ach jaj.
A s tvojim mužikom si sadni podakuj mu že sa "stara" druhy raz nech ti povie na rovinu čo ho taži na 💓 daj mo pusu dieta a bez behať aspom 5x tyždenne mu dieťa nechaj na hodinku kym sa sebe povenuješ. A prenes trocha povinnosti aj na neho npr nakupnu zoznam mu pribal rano do prace nech po ceste z roboty nakupi. Dalej by som mu varila zdravšie nech si zvyka nach papka to čo ty ked usudil že si tučna nech trpi s tebou.
A daj sa do pohody. Uprav sa usmej sa na neho.
Na zaver vtip: ak chceš mat štastne manželstvo nekrič na muža ale na mužovi
Aj si si uvedomila,že vlastne on ti je k ničomu?
@anjelicek26 ja mám 158cm a pri váhe 60 kilo som vyzerala ako chorá,tým chcem povedať,že už som nešla pod túto váhu...
@dankanka idealne životy prosim ta, môj muž robil 18/20 rokov, čo sme spolu 12h denne a ja sama na 1/2/3/4 deti a po 1.5 roku vždy do prace. Nikto nam nikdy nepomahal a muz tam proste nebol k dispozicii.. Aké dokonale životy. Chcem - bude - zvládnem.. je to o nastaveni. Ja mam na seba príliš vysoké nároky, proste nechcem tak ci onak vyzerať. A nie nevyzeram dokonale,ale tak aby som ja bola sama zo sebou spokojna. Ani teraz v 40ke po piatom porode si netolerujem zbytočne prejedanie,moje telo to nepotrebuje, naopak by mu to skodilo.. tak o com.. musí sa ona tak nastaviť, ze to chce inak a aj to tak bude. Je silná žena, zvládne všetko. Držím jej palce. Úplne vážne.
Och, ani nemám chuť to dočítať, takýchto chudákov len do rozkrokov kopať! Keby on nosil dieťa deväť mesiacov a uhnal si zdravotne problémy, po pôrode by skončil na stole vo VUSCHu a potom doma s kopou liekov a novorodencom, tak by kua ešte tri roky kňučal, že on trpí! Neznášam tie s prepáčením sracky, keď sa chlap po robote porúča, on ma svoj život a domácnosť, nákupy, dieťa, to je všetko ženská robota! Hlavne že žena ma stihnúť vyzerať sexi! Žena ma cvičiť a chudnúť, hlavne že keď obriadi dieťa, ma stat pri hrncoch a variť jeho nezdravé žrádlo! Lebo on o zdravú kuchyňu, ktorá by aj jej pomohla nestojí! Ja by som ho po tomto kopla do riti. Debilko úbohý. Alebo dobre, zmenila by som na komplet všetko. Najskôr by sme si určili termín svadby. Nejaký kamarát sa nebude vyjadrovať k mojej váhe predsa. S manželom sa o tom baviť môžem. Po druhé, po práci pôjde hned domov, bude sa venovať dieťaťu a cestou domov ešte aj nakúpi. Každý bozi deň bude s dieťaťom po práci a ja si pôjdem zacvičiť a pod. Potom sa môžme baviť o váhe. Na to aby žena cvičila a zdravo varila musí mať aj podporu muža a nie mať doma blbca čo sa nevenuje dieťaťu a vyžaduje miesto zdravého jedla klasické nezdravé žrádlo.
Väčšina žien zajedá stres a preto nechudneme. Ja si napríklad vždy nastavím jedálniček ci začnem si strážiť váhu a potom stačí, že príde nejaká choroba deti či niečo a ja už zas kašlem na správne stravovanie a takto je to stále dookola. Pre veľa žien je ale stresovy faktor najmä muž. Takže najskôr je dôležité sa upokojiť a poriesiť manžela, prestať mu osobitne variť a behať okolo zadku. A daj samu seba do psychickej pohody a potom začni chudnúť.
Ja napríklad nerozumiem prečo do toho ťahal tvoju mamu, keď ste predpokladám obaja dospelé osoby a navyše máte spolu dieťa. S takým chlapom by som veru nechcela žiť a mat s ním vzťah…
@anjelicek26 mam 152 cm a vazim 65kg, nevyzera to dobre, no ale co...som 16 mesiacov po porode, za mnou preeklampsia, potom hypertyreoza, znova vysoky tlak do 200/140, po 9 mesiacoch sa mi zacalo toto zlepsovat. Unava, 4 male deti (teda 2 vacsie a 2 male). Po liekoch som este pribrala, zacala sa zavodnovat. Je tam unava, velka, deti mam vsetky nespavce. Zajedam, vecer sladke vyjedam. Zlozvyky. Snazim sa uz teraz cvicit, ale davam len take nieco lahke na chrbticu, diastazu. Tlaky idu hore pri namahe dost. Budem to riesit, ked budem lepsie spat. Manzel ma berie taku, aka som. Ano, zazil ma aj 52 kilovu, aj 43 kedysi, no a teraz 65. Tento autorkin chlap jej ani nepomoze, o to horsie. Citila by som sa hrozne. Mozno by bola na tom lepsie, keby jej pomohol.
@anjelicek26 lenže jej muž nerobí 12ky ale je doma tak mu čo bráni jej pomôcť?
@anjelicek26 tak to mas super. Ja to mam prave tak, ze mam nadvahu z unavy, tiez pracujem od maleho 7m, velka zahrada, muz par dni do tyzdna doma a k tomu zvierata. Vsetko som tak chcela, ale unava je dakedy obrovska. Nepomoze nikto. po dcere mi to trvalo 1,5 r schudnut na povodnu vahu, pri synovi sa mi to este nepodarilo, aj ked sa vela hybem, aj ked cvicim. Od unavy zhresim jedlom. Preto mam pochopenie. Ale zase ja skor riesim to, ako sa fyzicky citim, nez vyzor. Ono vsetko pride, ak clovek chce. Len kazdemu to trva inak dlho. Mame ine tela, ine psychicke nastavenie, ine podmienky.
Tak vieš o tom , tak začni na tom pracovať , mohol ti rovno povedať, kašli na to
Ja by som zasla za jeho mamou a postazovala sa ako vobec doma nepomaha, riesi po praci len svoje a nech mu teda diskretne povie nech sa zmeni a zacne sa spravat ako poriadny otec a partner….aky pozicaj taky vrat….
On keby bol chlap si ťa zoberie za ženu, zas ďalšia čo porodila Kamošovi a ten si ju ani neváži
@reddflowerlife asi tak 🙂
no, keby moj toto povedal mojej mame, tak sa pekne nastvem a mame by som povedala, nech mu povie, nech sa laskavo podiela na starostlivosti o domacnost a nech mi vycleni cas pre seba.
jasne ze sa musis postarat o dieta, ale hned potom prve musia byt tvoje potreby, takze rozhodne by som chlapovi nevyvarala kazdy den, ked sa ty ani nenajes. ked varis malemu, navar to iste sebe a najedz sa s nim . psychohygiena je velmi dolezita, ked ti maly spi, tak neupratuj, sprav si cas pre seba, urob si kavu a vyloz nohy, oddychuj, venuj sa svojim zaujmom, zacvic si, lebo ked ti k tomu vsetkemu pripubne depresia, tak to nebude dobre.
Podla mna ty nechcel ublizit apovedal to len tvojej mamine lebo od nej to inak beries.....
Nie vzdy je to tak ako sa to poda....
Ano aj ja som pribrala citim sa zle tiez by ma ranilo keby by mi to moj povedal od mami by som to vzala lepsie....
No kedže chce aby si niečo robila kludne mu daj dieta na pol hodku denne a trosku si pocvic aj tebe bude lepšie....tu pol hodku denne si snad najde je to aj jeho babo....
Ahojte. Odišla som od neho. Potrebujem sa dať psychicky do poriadku. Keď budem psychicky ok, nebudem v strese tak možno sa mi naštartuje aj chudnutie. Bolo to ťažké a je to ťažké. Ďakujem za každú dobrú radu
tak maleho daj tatickovi a ty mozes ist na vychadzku,do fitka a ked bude namietat tak.povedat ze mama ti dohovorila ako si on zelal 😉🥰
Držim palce aby si to zvládla a mala si kam ísť?
kam si sla?
@angeli121212 žiaľ nie, musela som ísť k rodičom
a co si mu povedala? Ako reagoval?
Tak uz mas cas varit sama sebe zdrave jedla a venovat sa len dietatu.inak ja som sa dostala na povodnu vahu po porodoch asi po 3 rokoch, kym som bola s deckami doma, nehrozilo s tym nieco robit. A teraz 8 rokov od druheho porodu mam vahu ako na strednej skole, ale to som sa zbavila najskor chlapa 😀
drzim ti palce a toto rozhodnutie ti kvitujem
@reddflowerlife nie dobre. Nechcel mi dat malého z ruk. Ja ze mam ist ked chcem ale maleho mi neda.. Ako pisem, bolo to tazke a viem ze ja bude
@canany ďakujem si milá
Tak mna by sa to dotklo a velmi. Rok od porodu zase nie je az taka doba, najma ked si ledva vysla z nemocnice ziva a mal by ti ruky nohy bozkavat ze si to zvladla. Plus mas co robit po porode so sebou, s dietatom, domacnostou. Podla popisu sa staras o domacnost, dieta, varis mu co si vyberie…nie kazda ma proste to telo ze porodi a do par mesiacov je na vaha kde bola, niektore za par tyzdnov. Ano mas nadvahu, mozes s tym zacat nieco robit ale na muza by som mala tazke srdce.. od zien sa ocakava aby boli upravene, chodili do prace, stihali domacnost, deti, maly fit postavy, denne sex…
Tak odteraz mu povedz ze si to berieš k srdcu, vážiš si jeho názor a začni varit diétne a nakupovať zdravo, keď sa mu nepáči nech si navari sám.
Keď príde z práce , strc mu dieťa do rúk a choď každý deň do fitka, na masáž, na vlasy ...
Keď sa bude sťažovať povedz ze chceš byt pre neho ta najkrajšia a není ina cesta
Podla toho čo píšeš, máte vo vzťahu oveľa vážnejšie problémy, nie len tvoju váhu.

Toto je velka nespravodlivist prirody, co musi zena vytrpiet pre potomka a chlal sa len vytrasie. Ako decko sme pozerali rodinny album a tam nevesta peknunka, stihlunka, naozaj podobna M. Monroe. Na dalsom liste o 7 rokov a 3 deti viac a ja - kto je tato teta? Babka ze vsak tato ista, co sa ti lubila ako nevesta... Na tej fotke bola podobna skor k H. Ruzickovej. Nikdy uz nebola stihla, drzala si 125 kg, no dozila sa 84.a zomrela len nedavno. Keby schudla aspon na 80.,bol by to celkom iny zivot.
No ty sa musis dostat do pohody a pojde to same. Co povedal, to uz nechaj tak. .🎀