Ako reagovať na darovanie obnosených hodiniek?
Ahojte. Len ma zaujima nazor, aky by ste si spravili. Co by ste si pomysleli o cloveku, ktory by vam daroval svoje obnosene poskriabane hodinky, ktore vam navyse ani nesadnu na obvod ruky, su vam velke a ze vraj zlate hodinky… pritom by ste ich nasli na internete podla znacky ako tie najlacnejsie bizuteriove hodinky za cca 20-30€? Nie je to ubohe nieco taketo darovat niekomu?
Ženy...veď nehľadajte za všetkým niečo zlé. Neviete koľko rokov má teta, kde hodinky dostala, čo pre ňu znamenali. Mne tieto darovacie príbehy vždy pripomenú ako moment, keď sme pochovávali starého otca. Prišla prevažne rodina. Všetci držali dekor až na jedného pána. V máji mal hrubý menčestrovy oblek, prišiel na bicykli a k rakve položil kytičku červených ružiciek z Lidlu. Lenže... Bol to kamarát starého otca, s ktorým sa stretávali na rybách. Bol vdovec. On si proste obliekol to najlepšie čo mal a v rámci svojich možností kúpil kvietok, aký zohnal. Chcel len povedať posledné zbohom kamarátovi. Nebol tam ani zlý úmysel, ani nedbalosť, ani ľahostajnosť... Rovnako nemusel byť tu. Žijeme v takej trošku povrchnej dobe, všetko posudzujeme.. aj tento pán sa nevyhol pohľadom a poznámkam. Za seba musím povedať, že ma vôbec nepohoršil ale naopak ma veľmi dojal.
@dzulli1980 Ubohe je akurat tak to, ze nevies citat s porozumenim a prekrucas si veci vo svoj prospech. Kde som pisala, ze som cakala darcek? Praveze som nic necakala, tiez mi nepride nic velkolepe na tom, ze som urobila vodicak. Ona sa to ale dozvedela, akurat k nam isli, lebo nieco potrebovali, no a medzitym ako u nas boli a uz boli pomaly na odchode, tak len vytiahla tie hodinky z kabelky a capla mi ich do ruky😃… To som pisala len na dovazok absurdnosti tej situacie. A ano, googlila, ale v ziadnom pripade nie preto, aby som spenazila - mam doma vela zlata darovaneho od blizkych, nic som nikdy nespenazovala a ani nebudem. Ale tie hodinky proste posobia lacno, este na nich bol napis ako na roznych haraburdach z cinskych obchodov a ona mi tvrdi, ze je to original zlato, ze za tie urobene skusky😅, tak mi to len nedalo proste… A ano, chcela som sa spytat na to, lebo ona mi ani negratuluje na sviatky, ani ja jej, zrazu pride raz za rok, ked nieco potrebuje a medzi recou mi toto da… A ja nie som narocna, nikdy od nikoho nic necakam, ani som necakala, len proste som toho nazoru, ze bud nedam nic, alebo nieco normalne a nie doskriabane obnosene veci na vyhodenie posuniem dalej, aby mi doma nezavadzali...
Pomyslela by som si svoje o tete a " darček " odložila do najspodnejšej poličky - a viac neriešim
Asi jej to len bolo blbe ze k vam ide s prazdnymi rukami a nieco od vas potrebuje . Tak tie hodinky ti dala pre svoj dobry pocit ze nieco ti dala , Keby ste mali blizsi vztah mohla si si snou o tom
Pokecat.Ale ked sa vidite raz za rok tak to ani nestoji za namahu.
Ešte dobre, že tie hodinky vytiahla z kabelky a nie že by ich odopla priamo z ruky a potom dala. 😊😊

Su ludia,ktori nemaju problem davat obnosene veci a tvarit sa,ze je to nove. Dokonca su ludia,ktori z hrobov beru kytice a davaju ich na hroby inym....kazdy to ma v hlave inak pomotane. Moja svokra tiez velakrat dava veci,ktore doma najde a potom ich darujem ja som si iz zvykla,ze kadejaku rarohu dostanem. Neriesim.