icon

Ako reagovať na darovanie obnosených hodiniek?

17. feb 2024

Ahojte. Len ma zaujima nazor, aky by ste si spravili. Co by ste si pomysleli o cloveku, ktory by vam daroval svoje obnosene poskriabane hodinky, ktore vam navyse ani nesadnu na obvod ruky, su vam velke a ze vraj zlate hodinky… pritom by ste ich nasli na internete podla znacky ako tie najlacnejsie bizuteriove hodinky za cca 20-30€? Nie je to ubohe nieco taketo darovat niekomu?

Strana
z2
dskjhfdlkdjhl
17. feb 2024

Mohla si dar odmietnut.

klip0
17. feb 2024

Všetko záleží od danej situácie, od vášho vzťahu, od toho o koho ide ..

autor
17. feb 2024

@klip0 Ide o moju tetu, s ktoru sa vidim tak raz-dvakrat za rok, mame taky neutralny vztah, ani blizky, ani nejak zly.

petulda333
17. feb 2024

Ak by mi to dala na narodeniny a tvarila sa,ze kupila,to by mi vadilo. Ak to bolo darovane len tak bez dovodu,tak preco nie?

autor
17. feb 2024

@petulda333 Nebolo to bez dovodu.. bolo to za urobene skusky v autoskole :D, cize taky kvazi darcek. Ja ani nechapem, naco mi ich vobec davala.. lebo nerobila sa z toho ziadna oslava a ani nic a v sirsej rodine si ani nedavame takto darceky.

madeline1
17. feb 2024

Tak asi ti dala nieco svoje, co mala rada, ale uz nechce nosit, tak si ich mozes ponosit, ak chces, ak nie, tak nie, vyhodit ich nechcela, tak ich posunula netery...podla mna ti ich nedala za skusky v autoskole, len ta vtedy zrovna videla, lebo ste sa ako rodina stretli, tak ti ich dala...ak vravis, ze raz za pol roka, rok sa vidite...

loliki
17. feb 2024

Ľudia darujú obnosené oblečenie, prípadne predajú. Je na tom niečo zlé? Máš hodinky? Máš. Bolo by ti lepšie, keby si ich nemala? Ak ich nechceš, podaruj ďalej.

taminka1986
17. feb 2024

Mas,nechces,vyhod. Vec vybavena

lavender94
17. feb 2024

Je to divne. Hlavne kupovať hodinky niekomu, koho vidím dva krát za rok je divne tak celkovo. Mohla ti radšej len ruku podať, alebo dať nejaké vínko, príde mi to take neúctivé, že schytala prvú vec co jej prišla pod ruku len aby neprišla naprázdno.

ysseba
17. feb 2024

Nerieš. Každí sme nejakí. A možno si fakt myslí, že tie hodiny sú zlaté, možno jej to niekto s tým daroval/predal, možno si myslí, že ti dala naozaj vzácny dar. Veď ich nenos. Buď ich vyhoď alebo vráť s tým, že sa nehodia ku tvojmu štýlu. Že jej ďakuješ, ale nech ich dá niekomu, komu sa viac hodia. Ale určite sa necíť kvôli tomu dotknutá.

reanda
17. feb 2024

hodinky boli kedysi vzacna vec a dedili sa z otca na syna 😀 .. ak by ste mali blizky vztah, dalo by sa to chapat, ze ti dava nieco svoje, ako na pamiatku, aj ked je to obnosene a v podstate len bizuteria, ale ma to inu hodnotu.. ale ked mate neutralny vztah a vidite sa dvakrat do roka, tak neviem, ci to bude tento pripad 🙂 .. mozno je len setrna 🙂 .. vsak ich strc do suflika a neries

dzulli1980
17. feb 2024

Vieš, čo je úbohé? ... že čakáš darček za urobenie skúšky v autoškole ... mne moja teta dala na 30-tku obnosený zlatý prívesok na retiazku, nosila ho jej mama, nosila ho ona ... neskutočne poctená som sa cítila, vôbec som neriešila hodnotu, nehľadala na internete ... nad sebou sa zamysli, veď dnes má vodičák takmer každý, nič svetoborné si nedokázala.

petulda333
17. feb 2024

@dzulli1980 Ale ona darcek necakala,pise,ze to ani neoslavili ani si take darceky nedavaju.

petulda333
17. feb 2024

@dzulli1980 no suhlasim s tou castou ako pises aj ty. Mozno jej tie hodinky daka,lebo maju pre nu vyznam a chcela ich nechat v rodine. Nic zle v tom,ze dala svoje obnosene nevidim

pinkgirl
17. feb 2024

Nerobila by som z toho drámu. Asi ti len chcela urobiť radosť. Vidíte sa pár krát v roku, intenzívny vzťah to nie je. Ja by som sa opýtala mami či ich náhodou nechce, ak nue, tak do šuflíka s nimi alebo sa ich inak zbav.

dzulli1980
17. feb 2024

@petulda333 Darček nečakala? Veď keď nečakám darček, keď mi ho niekto dá, nesnorím, nehľadám na internete, nevyjadrujem sa k tomu povýšenecky, arogantne, nezhadzujem darcu otázkou typu "čo by ste si o takom človeku pomysleli" a "vôbec mi nesadnú na obvod ruky", či? ... veď mohla poďakovať, hodinky dať do šuflíka, do záložne, hodiť do koša, vec vybavená.

reanda
17. feb 2024

@dzulli1980 preco si myslis, ze to, co by si urobila ty, by urobil kazdy a ze jedine tak je to normalne? mozno prave preto, ze to bol necakany a teda taky zvlastny darcek, tak rozmysla nad tym, preco jej ho vlastne ta teta dala a co si ma o tom mysliet.. mne zas pride dost divna reakcia, ze ked dostanem necakany darcek, tak ho hodim do kosa 😝

harrisson
17. feb 2024

Ja som raz dostal obnosene tenisky - čináky. Tiež od rodiny. Po roku som zistil ze každá bola inej znacky a mierne ina

petulda333
18. feb 2024

@dzulli1980 ja by som tiez nezistovala,ale kazdy sme iny

vanilkovazmrzka
18. feb 2024

Su taki ludia. Maju vzite, ze sa musia davat darceky pri urcitych prilezitostiach, ale nemaju na to (peniaze, city), aby ti nieco venovali, tak daju nieco zo svojho, co im uz nebude chybat.

Pred vela rokmi som od kamaratky dostala staru hracku ci knizku… bolo to zvlastne, ale na druhej strane my sme boli deti, ona nemala peniaze, a ako gesto to bolo casom mile. Ale ked to spravi dospela zarabajuca osoba, je to trochu iny pocit 🙂

miadi
18. feb 2024

@dzulli1980 sa trosku ukludni v tom odsudzovani. Darceky sa nedavaju len ked clovek nieco mega dokazal. Co si dokazala na narodeniny meniny vianoce ? Nic len existovat v ten den .😁 ju nezaujima hodnota ide jej skor o to ze jej je ten darcek cudny. Lebo teta jej povedala ze je to zlato a nesedelo jej to googlila. Darcek je poskodeny., pyta sa co by sme si mysleli o takom cloveku. Nie o darceku ako takom. Skor ju zaujima ci si teta vymysla ze je to zlato aby z malickosti urobila nieco lepsie alebo ci nema v hlave vsetko ok. Tie hodinky jej su velke nepacia sa jej nechcela ich . Mozno by sa jej rovnako nepacili ani Keby boli zlate no teraz je tu otazka preco teta klamala. Autorka teta si mozno mysli ze su zlate mohla ich od niekoho dostat stym tvrdenim a veri tomu alebo si to vymyslela aby sa jej darcek zdal lepsi nez je .Neviem nepoznam ju. Ale vzdy jej tie hodinky mozes vratit stym ze su ti velke a nie su tvoj styl ,ze u teba by na ne zbytocne padal prach v šufliku. Nikdy by som nehodila do kosa funkcnu vec len Preto ze sa mi nepaci. To je total neekologicke . Vzdy sa najde Niekto kto sa tomu potesi. Minule som kupila cierny caj velke balenie nechutil mi no opytala som sa ucitelky v detskom centre a tie sa potesili Dala som im ho. Tie hodinky sa mozu niekomu s hrubsou rukou zist . Ak nie tete tak niekomu inemu .staci sa opytat ludi okolo seba , Teta ta asi moc dobre nepozna chcela ti nieco dat a napadli ju hodinky ktore sa jej uz nepacia. Nemusela ti dat nic . Niekedy je Nic lepsie ako zbytocny darcek o ktory si nestala. Akoze je to vtipne ze darcek za vodicak ale zas to bol tety napad nie tvoj za to nie si nevdacna ked darcek nie je Podla tvojho vkusu.

vesimelonimarsista
18. feb 2024

Darovanemu konovi na zuby nepozeraj. Hadam nie si odkażana na nejake srotovne hodinky od tety?! Kup si take, ake sa ti pacia a hentie vyhod.

tykat
18. feb 2024

Ak ich ona vnima ako drahe a zlate tak by som ich neprijala, vratila by som ich so slovami ze nech sa nehneva je to od nej mile ale taky hodnotny dar nemozes prijat.
Lebo ak je spekulantka intriganka tak este o tebe moze rozhlasovat ze aky drahy dar ti dala.

sinusoida
18. feb 2024

Nič, poved ďakujem....a ak chceš vyhoď ich, či predaj...

neferneferuaton
18. feb 2024

Vrat jej ich na narodeniny ako darček

syslik81
18. feb 2024

pre nu tie hodinky mozu mat vyznam..mohla ich dat na pamiatku na nu ... nie kazdy dar musi mat hodnotu financnu ... ako pises neboli to narodeniny a ani iny vyznamny darcek ...mne tk suseda dala sosku-bez hodnoty mala ju doma roky a tiez mam podobny pracholapac od kamarata -neskutocne skarady .. odlozila som do policky a neriesila .. obaja su uz mrtvy a vzdy ked sa na to pozriem si na nich spomeniem .. vtedy haraburda ale teraz krasna spomienka ..

vorkola
18. feb 2024

Tak si to vaz aj tak, Ved ona ti nemusela dat nic, ale mala povedat ze je jej ich luto nechat lezat v skrini, tak ti ich dava,Vsak to som ani nepocula ,aby po autoskole sa robili oslavy

princezna_bosorka
18. feb 2024

proste by som kaslala na to... darcek by som zalozila niekam do policky a po pol roku dala prec

tetapetra
18. feb 2024

Ja som dostala od svokry papuče, ktoré boli roky v spálni pod stoličkou 😁.

iwesska
18. feb 2024

Mna zarazilo,ze hned,ako si ich dostala si zistovala hodnotu.Sice sa ti nezdali,boli ti velke,ale keby boli zlate,tak tu tento status nepises a rada ich spenazis. Akonahle si zistila,ze stoja do 30e,zacala si rozmyslat,naco ti ich vlastne dala😄

Strana
z2