Ako reagovať na kuriózne momenty s manželmi?
hojte zeny.
Situacia: sla som zohriat obed - masove rolky ala spanielske vtacky. V tu chvilu deti nieco chceli, tak som sa otocila k nim a kym som sa vratila spat k masu tak manzel vsetko maso poprekrajal ako ked krajate vajicko/paradajku na mesiaciky. Ja som mala v plane to prekrojit na kolieska. Kedze to boli plnene rolky, zavitky.... som odpadla ked som to videla. Jasne ze vdetko zvnutra vypadlo. Mam hotelku a toto ma az psychicky zabolelo. 😁🙈
No ako vzdy, manzek vsetko stale zlahci a smeje sa mi, ze ja prehanam. Ze nie je podstatne ako je maso nakrajate. Okej, ved sa zjedlo aj taketo. No mna aj po 15tich rokoch co sme spolu prekvapi, aky je to ignorant voci estetike 😁🫣. A nielen voci tomu. Tema na odlahcenie, zasmiate sa.
Ako by ste reagovali? Bolo by vam to suma fuk ci tiez by ste neboli nadsene? Ake super napady mavaju vasi manzelia? Zasmejme sa spolu.
Môj manžel tiež nieje zrovna estetický guru....no co uz s ním. Ja zas nemám orientačný zmysel 😁
@anonym_autor Joj, aj mňa by to "zabolelo" a niečo diplomatické by som mu na to povedala...Ale ani môj nie je nejaký estét a úplne top je, keď si oblečie maskáčové kraťasy s veľkými vreckami a k tomu modrú kockovanú košeľu, prípadne inú dych berúcu kombináciu. Ja mu poviem, že ak chce silou mocou takto ísť, že môže, že ja to prežijem, ale desať metrov za mnou. Syn mu na to vždy povie, že mamku z toho bolia oči. Vždy sa ide prezliecť. Ja ho potom pochválim a obaja sme spokojní.
@anonym_autor ja som raz zbadala manžela, ako odchádza z bytu a v sáčku ma moje penové natáčky na vlasy. Sa ho pýtam, kam s tým ide a on, že: idem odložiť do pivnice tie valčeky, čo tu ostali po maľovaní.
@eviq 🙂
@anonym_autor
Jeziiiiiis 🙏🏻🤣🤣 Asi by som s údivom hľadela na to, ako ho to preboha napadne nakrajat tak, keď to je plnené mäso a aj pre nás bez hotelovky je logicky jasne, že sa to plní a zavinie aby to pekne vyzeralo a nie, že zničí jedlo, s ktorým si sa babrala, len preto, že nerozmýšľa nad tým, čo robí 🤯🤯 To ja by som zasla, keby toto moja 10r dcéra spraví a nie chlap. Asi očakávam nejaké logické myslenie…
Nad jedlom by som sa zasmiala, ako čo už 🤣 Ale to, že nerozmýšľa by ma zarazilo na dlhšie asi…
Nuž, ja poznám ženu, ktorá odôvodnila návrh na rozvod manželstva tým, že keď manžel robí volské oká, tak sa mu vždy roztečie žĺtok.
Sudkyňa sa rehotala, rozviedla ich a dnes si žienka búcha hlavu o stenu aká bola sprostá.
Neviem, ale nejako ma to nerozosmialo, keďže píšeš na pobavenie.
Nie, nevadilo by mi to, takto sa to lepšie prehrialo aj zvnútra, pokrájala by som to tiež.
Ak ti to vadí, povedz mu vopred nech ti to nekraja. A nemôžeš porovnávať servírovanie doma a v reštaurácii.
Momentalne mam s malou obdobie, kedy vacsina jedla skonci na zemi, na mne alebo na nej. Takze zle prekrojene maso by ma teda vobec nevyviedlo z miery 😁
Vieš čo zobrala by som to ako ty s dovetkom že nebuduce kašlem na to a nech chystá sám....ale napr toto by sa môjmu nestalo, keďže on dbá aj na estetiku.
Ale tak pozri môj mi dnes vravím som mäsiara, dáme si ma večeru fondue, vravím ok a on mi na to vraví ale majú len kuracie vravím tak ako chces. On na to keď ja mám chuť má Fondue tak vravím tak vezmi aj kuracie a viac som neriešila. Poobede šiel na bike a o piatej keď začínajú najväčšie zápchy mi píše asi to nestihnem treba ísť vyzdvihnúť k masiarovi to maso. No skoro ma dr.lo. lebo keby mi povedal že to musel objednať a treba ísť poobede preto ,tak by som šla o tretej a namiesto hodiny by mi to trvalo dvadsať minut.
No ale čo už proste chlapske myslenie je ine ako tá ženske.
@anonym_autor mne keby si prekrojila spanielskeho vtacika tak zapochybujem ci si ok. A mohla by si ho prekrojit akokolvek.
Ja budem asi za nechutnú ale keď to zjes a stravis tak to vyzerá rovnako a je jedno ako je to nakrájané
Bola by som rada že to vôbec vybral a mal snahu niečo urobiť
@anonym_autor tak ja nie som nejaká upätá na nejaké detaily ale toto by ma tiež naštvalo 😁 Môj by toto asi neurobil, on je lajdák v iných veciach. A to ma ide šľak trafiť. Ani po rokoch to neviem stráviť, lebo zisťujem, že ani nejde o to, že nejaké veci niesú ako majú byť, ale že on vie, že by som bola rada aby tak boli a kašle na to, čo chcem. To zabolí ešte viac. U mňa je to neporiadok v zmysle, že veci nie sú tam, kde patria a kde je najlogickejšie ich odkladať. Jemu je to jedno. Niekde to švacne a je to "odložené". Potom keď to ale potrebujeme, nepamätá si kde to dal. Mňa toto neskutočne zdržiava, obmedzuje a rozhodí mi celú činnosť. Nie som extra puntičkár, ale mám rada keď priestor "funguje" a veci nám slúžia ako majú. On je v tom strašne nedbanlivý.
Ja budem asi za nechutnú ale keď to zjes a stravis tak to vyzerá rovnako a je jedno ako je to nakrájané
@anonym_b4188a čiže to môže aj mixnúť na kašu a dať do válovčeka? Veď je to stále tá istá hmota 😏
@anonym_autor mne keby si prekrojila spanielskeho vtacika tak zapochybujem ci si ok. A mohla by si ho prekrojit akokolvek.
@tykat takéto jedlá (španielsky, rôzne rolády) sa pri servírovaní šikmo prekroja a uložia tak, aby vynikla štruktúra, ktorá sa vnútri vytvorila 😉 Ale teda v dobrej reštaurácii. Nie v táckarni 😁
Na krájanie koláčov vždy vyberie najlepší nôž a škriabe ním po plechu. Robí to naschvál?
no vies, chlapi neriesia nic take.
Ale ano, predsa aj oci jedia 🙂
@anonym_autor u nás by sa toto nemohlo stať 🤪, lebo môj muž bude čakať na jedlo aj hodinu. Ale ak niečo nachystam pre oboch na jeden tanierik a náhodou na minútku odídem , keď sa vrátim už tam nič nie je 🤣🤣🤣. Preto už delim na 2 taniere alebo hneď upozorním, že je to pre dvoch. Život nás naučil 😄
Ako chapem, ze to malo byt myslene ako vtip...
Ale toto keby je moj jediny problem, tak radost zit 😁 My sa hadame furt, ja uz sa mu bojim aj hocico povedat, lebo vsetko je zle. Moje nazory, myslienky, napady. Tak radsej som ticho a necham si to pre seba 🙄
@anonym_2cfe66 No tak ja som mala doma to isté, a vyriešila som to po svojom. Tiez bol taký, a navyše mi doma nepomohol s ničím, všetko bolo na mne. Odsťahovala som sa ,naučil sa upratovať ,prať, postaví sa aj pri sporák ,keď chce jesť 😃a ešte sa mi aj ospravedlnil že to naozaj bolo na mňa veľa .👌
Ja sa do nejakej miery estetikou živím a môj muž, to je presný opak. On nerozumie a nemá cit pre vizuálno a ako sa s tým dá žiť? 😀 No tak, že ho beriem takého aký je a nepozastavujem sa nad tým, skôr je to pre mňa zaujímavé ako môže existovať niekto " kto nevidí " . :D
@anonym_autor jasné že máme bizáre doma. U nás môj manžel príde na nejaký spôsob niečoho a všetkých to musí okamžite naučiť. Teraz 3 dni dozadu mi ukazoval, ako sa lúpe vajíčko natvrdo. Sme spolu 20 rokov a vajíčka natvrdo varím a lúpem väčšinou ja, alebo to dostanú za úlohu deti. Povedala som mu, ďakujem, olúpem si svoje vajíčko sama. No nie, nedalo mu to, dostala som ukážku, potom sa nedokázal dívať, ako si ho lúpem "ináč", tak som mu dovolila, nech mi olúpe aj moje vajco 😄. Včera sa otvárala nová krabica vajec, kde boli škrupiny fajne prilepené a prekvapivo zrazu ten jeho trik na lupanie vajec nefungoval 🤔🤔🤔. Ale verím tomu, že on na niečo príde... Takisto ak niečo jemu chutí, tak v tom prípade je to ten správny recept, nevadí, že iným to nechutí. Atď. Ale to každé manželstvo/partnerstvo má svoje, podľa mňa aj ja mám svoje tiky.
@anonym_autor ja znesiem všeličo...ale keď mi muž naloží napr.mexický guláš spôsobom,že kopa ryže v strede taniera a všetko to zvrchu zaleje omáčkou...musí to zjesť sám...ja to mám rada tak...nech sa na to jedlo aj dá pozerať...pekne ja jednej strane kôpky ryže ...na druhej guláš 😂
Muži majú aj zvláštne videnie uprataneho. Teda ten môj určite, ustelie postel alá Tatry, kopce....ale ustlal. Kuchyňu uprace, ale sporák uz nie, ten zostane v pohode zacapkany . Prádlo povešia ale tak, ze normalne sa čudujem, ze mu to drží na tých stipcoch, niečo také, ze najskôr to poriadne vytrepem, neexistuje. ALE ....ked si čistí auto alebo stvorkolku, tam vie byť neuveriteľne precízny, to každý kútik sa leskne. 🙂
Rýpla by som si do neho, dobre by som sa zasmiala na tom a zjedli by sme rozstrieľané vtáčky 😄 toto je situácia, ktorá sa podľa mňa ani nedá riešiť inak ako s ľahkosťou, lebo proste ľahká je… ale my celkovo takéto mini “nezhody” riešime s humorom, keďže obom sa nám občas podarí nejaká kravina alebo sa zle pochopíme v nejakej blbosti
@lindous a zjedli by sme rozstrieľané vtáčky. Čo inšie. Snad neplakať, že to bolo už nefotiteľné.
A pre autorku: áno, muži krájajú po svojom. Môj išiel prekrojiť melon priečne. Pytam sa prečo nie pozdlzne, to uz mozes dat do uhlopriecky. On na to, ze moze🫣🤣
Jednoducho nemal od teba info, ako si to predstavujes ty. To je vsetko.
Neriešila by som to. Spanielske vtacky nakladam vcelku a každý si ich na tanieri nakrájame sam podľa seba. A kedze si jedlo nefotím, tak mi je suma fuk ci su kolieska alebo mesiačiky. Estetiku riešim, ked to nakladam pre návštevu.
@tykat takéto jedlá (španielsky, rôzne rolády) sa pri servírovaní šikmo prekroja a uložia tak, aby vynikla štruktúra, ktorá sa vnútri vytvorila 😉 Ale teda v dobrej reštaurácii. Nie v táckarni 😁
@maya_hi v žiadnej dobrej restike som vtacka nikdy nevidela 😅 ten sa robí len v tackarnach, vyvarovniach alebo v českých restikach
@anonym_autor prepač, ale po 15 Stoch rokoch Tá to trápi?
My to máme podobne, len muž je kuchár/čašník.
Takže rozmaznané ako ty. 😁
Prepáč.
Môžem sa rozkrajať, variť z toho a onoho.
Nebodaj poviem, že to si daj, to je výborné a zdravé!
Tak si to určite nedá....
Mäso moc veľké,
Moc malé.
Omačka je moc riedka,
Moc hustá.
Zeleniny je veľa, málo.... Za 20 rokov manželstva, ma pochválil
Asi 5 krát. A jedla sú podľa receptov z internetu a kuchárskej.
Ale on variť vie. Tak sme zohrany, recepty, čo varím ja a recepty
Čo vari on.....
Ale ja varím aj normálne, len "on"si to dá iba občas.....
Ja som navarila. To ,že on je rozmaznany je jeho problém ..
Ale inak je šikovný, rozosmeje má pomôže mi, len kuchyňa
Má hačik...😁
U nas vari/zohrieva aj manzel, na tanier to nalozime “normalne” - na kus maso, na kus priloha, salat kto chce si dam sam na tanier alebo do misky. Stol je upratany, cisty, tabiere a pribory tiez, ked nakladame tak tanier neokydame, na stole stale stojan so servitkami … ja mam tiez hotelku a aj tak si myslim ze jedlo servirujeme normalne a stolujeme slusne, sposob nakrajania masa na tom nic nemeni, manzelovi podakujem ak sa varesky ujme on…
@anonym_autor Asi by som sa ho spýtala - čo mysliš, prečo som sa snažila spraviť pekné rolky?

@anonym_autor zasmiala by som sa mne sa zase stala iná vec keď boli deti male a ešte nejedli príborom som im dala zemiakovú kasu a mäso nakrájané na malinké kúsky a dala to do hlbokého taniera a dala lyžicu a popriali papkat zlatíčko a takto isto som večeru naservírovala manželovi a povedala papkaj zlatíčko kukla na mňa ako puk ,a povedal mi že on už vie papkat príborom krásne sme sa všetci zasmiali vôbec to nevadí zje sa to rýchlejšie